Maajoukkueet

Suomi päihitti Sveitsin kahdella maalilla – Pylsy ja Manninen hyvässä vireessä

04.11.
2017
2 Kommenttia
4
Maajoukkueet

Joonas Pylsy oli vireessä Sveitsiä vastaan. Kuva: Swiss Unihockey

Suomen ja Sveitsin miesten maajoukkueet kohtasivat lauantaina Sveitsin EFT-turnauksessa. Suomi kaatoi Sveitsin lukemin 4-2.

Suomi vastasi ottelun avausosumasta. Turnauksessa hienosti esiintynyt Suomen kakkosvitja pelasi vastahyökkäyksen rauhallisesti loppuun asti ja Jami Manninen tarjoili avopaikan Joonas Pylsylle, joka ei erehtynyt. Sveitsi oli erässä jonkin verran niskan päällä ja Suomi loi hyviä tilanteita lähinnä vastahyökkäyksistä, mutta lisämaaleja ei nähty ensimmäisellä kaksikymppisellä.

Suomi aloitti toisen erän ryminällä. Nico Salo tarjoili kulmasta loistosyötön maalille, josta Valtteri Kainulainen vei sinivalkoiset kahden maalin johtoon ajassa 20.36. Sveitsi pääsi pyörittämään ylivoimaa, kun Sami Johansson joutui jäähypenkille ajassa 27.15. Patrick Mendelin iski kotijoukkueen avausmaalin reboundista sekunti sen jälkeen, kun suomalaispelaajan jäähyaika loppui. Toisessa erässä ei nähty lisäosumia.

Kolmannen erän ensimmäistä osumaa odoteltiin yli 14 minuuttia ja asialla oli jälleen kaksikko Pylsy-Manninen. Toiseksi mainittu toi pallon Sveitsin alueelle ja tarjoilli maukkaan syötön Pylsylle, joka iski ottelun toisen osumansa. Suomen neljäs maali syntyi ylivoimalla. Tällä kertaa Pylsy tarjoili paikan Manniselle, joka tykitti Suomen 4-1-maalin ajassa 58.22.

Sveitsi sai vielä hiukan lohtua Luca Grafin lauottua 4-2-kavennuksen 35 sekuntia myöhemmin. Suomen tehopelaajia olivat jo mainitut Pylsy (2+1) ja Manninen (1+2).

Suomen saldoksi Sveitsin EFT:stä jäi kaksi voittoa (Tshekki 5-3) ja tappio Ruotsia vastaan (8-3).

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
FBI
05/11/2017
Niin väärään suuntaan pelillisesti on mennyt erot meidän osalta. Nyt tarvitaan muutaman pelaajan vaihto iäkkäämmästä päästä. Jos olet maalintekijä niin pitää edes yrittää tehdä ahtaammistakin paikoista eikä vaan odotella "takatolpilla" Petteri nyt sullot: "Oon kiva kaveri viitta" Talman vanhan hiekan bunuun....
EFT
05/11/2017
Konseptina EFT on niin väsynyt että se kiinnosta ketään. Ei edes näköjään pelaajia, katsojia eikä mediaa ja näin on jatkunut vuosia.
Kansainvälisen salibandyn on saatava uusia päättäjiä ja sitä kautta myös ideoita.
Esimerkiksi niin että mm-kisat joka vuotisiksi tai joka toinen vuosi EM-kisat joka käsittäisi nämä EFT turnaukset ja lisäksi huipentumana EM lopputurnaus jolle suurin painoarvo.

Selvää on kuitenkin että näin vaisulla konseptilla ei kannata jatkaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.