Maajoukkueet

Suomi Tshekkiä etevämpi – Veikkola vastasi voittomaalista maajoukkuedebyytissään

02.11.
2017
13 Kommenttia
3
Maajoukkueet

Matias Veikkola osui uransa ensimmäisessä maaottelussa. Kuva: Juha Käenmäki

Suomen ja Tshekin miesten salibandymaajoukkueet mittasivat toisiaan torstai-iltana Sveitsin EFT-turnauksessa. Suomi kaatoi Tshekin maalein 5-3.

Ottelu ehti vanheta 6.32, kun Jonne Junkkarinen tarjoili pallon maalin eteen Joonas Pylsylle, joka iski Suomen 1-0-johtoon. Samainen ketju oli asialla, kun Suomi lisäsi johtoa pari minuuttia myöhemmin. Aaro Astala syötti avopaikan Jami Manniselle, joka ei erehtynyt lähietäisyydeltä.

Tshekki pääsi peliin yhä paremmin mukaan ensimmäisen erän toisella kympillä. Ajassa 17.49 Milan Tomasik kavensi ja kun Tshekki pääsi vielä ylivoimalle erän lopussa, niin Tomas Sykora tasoitti pelin 47 sekuntia ennen erän loppua.

Ottelun puolivälin tienoilla molemmat joukkueet pääsivät testaamaan ylivoimiaan, mutta lisämaaleja ei nähty.
Ottelun seuraavasta osumasta vastasi jälleen Suomen kakkosvitja. Pylsy toi pallon hienosti Tshekin puoliskolle ja toimitti Manniselle mainion syötön, josta tehopelaaja tykitty ottelun toisen maalinsa.

Tshekki pääsi erän viimeisillä minuuteilla vielä ylivoimalle, mutta Suomen alivoima kesti myllytyksen ja kolmanteen erään mentiin suomalaisjohdossa.

Kolmannen erän avausmaalin iski Tshekki. Ajassa 45.39 Martin Prazan laukoi pallon Suomen maalin etukulmaan vastahyökkäyksestä ja peli oli tasan. Suomi ei jäänyt tilanteessa neuvottomaksi, vaan kakkosvitja iski ottelun neljännen osumansa vain 10 sekuntia myöhemmin. Matias Veikkolan uran ensimmäinen maaottelumaali syntyi ensimmäisessä maaottelussa Junkkarisen syötöstä.

Suomen seuraavan maalin orkesteroi Nico Salo, joka antoi tshekkipelaajien välistä poikittaissyötön Sami Johanssonille ja peli oli 5-3 juuri ennen viimeistä kymppiä. Tshekin Matej Jendrisak pääsi yrittämään maalia rankkarista ajassa 56.10, mutta ei saanut palloa Kaltiaisen selän taakse.

Lisämaaleja ei nähty Tshekin ylivoimalla, eikä sittemminkään ja Suomi vei voiton kahden maalin marginaalilla. Suomeen tehopelaajia olivat Manninen (2+0), Pylsy (1+1) ja Junkkarinen (0+2).

Suomi kohtaa perjantaina Ruotsin ja ottelu alkaa klo 18.00. Poikien ja miesten maaottelut näet tämän linkin takaa kohdasta ”Laufende Spiele”

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
tiitua ikävöivä
02/11/2017
Hei pääkallo ja muut, tiijättekö missä on Tero Tiitu? Onko lopettanut virallisesti? kiitos jos voitte auttaa
Tero Tiitu
03/11/2017
Aloitin jääkiekon
Teehoo
03/11/2017
MIKSI perjantaina kohdataan taas Tshekki?
Tiitu no more
03/11/2017
Tiitu pelaa enää SC Dalmacissa. Taitaa olla huippu-urheilut urheiltu.
Seuraaja
03/11/2017
Harmi jos näin kyllä minulla itsellä vielä kipinää voisi olla, mutta itselle aina oltava jokin seura identiteetti jonka koen omaksi. Ehkä sellaisen keksin eli jos oikea seura löytyisi voisi pelaaminen vielä onnistua. Ihan kaikkiin seuroihin en lähtisi.
Fakta
03/11/2017
Tero hoitaa opiskelut vihdoinkin loppuun ja palaa sen jälkeen kunnon säbän pariin. Voi olla että EräViikingit saa kovan vahvistuksen loppukaudeksi tai sitten herra nähdään valmentajana vasta ensi kaudella ....
Ylempi
03/11/2017
Toivottavasti pitää paikkaansa! Liiga ja ervi kaipaa vielä Teroa. Hieno urheilija ja varmasti kova kaveri myös valmentajan roolissa
Otteluraportti
03/11/2017
Kiitos raportista.

Kommenteissa on taas asiantuntevaa keskustelua pelistä.
:)
Campon espoolainen
03/11/2017
Tiitua ollaan pitkin syksyä viety kakkosdivariin. Maksavat kuulemma mukavasti kakkosessa pelaamisesta.
Laitinen
03/11/2017
Minkä takia noi ErVi:n jätkät kukkola ja kailiala on tuolla maajoukkueessa? Kummallakin ihan paska kausi menossa, ErVi on nykyään hädin tuskin pudotuspelijoukkue ja yllätys yllätys kunpikin rilleillä tsekkiä vastaan.. Huutonaurua...
Maajoukkue
03/11/2017
Positiivinen turnauksen aloitus Tsekkejä vastaan. Tänään sitten Ruotsi, voi tulla kylmää kyytiä?
Maajoukkueen arvo on vielä aika vaatimaton korikseen ja lentikseen verrattuna. Nuori laji jne. selityksenä yleensä urheilumediassa.
Tästä Sveitsin turnauksesta ei sanaakaan muualla kuin ylen tekstitv:ssä.
Maajoukkueen arvostusta nostaa menestyksen lisäksi julkisuus kuva. Ensimmäinen askel voisi olla pelaajien tunnettavuuden parantaminen, esimerkiksi pelipaitoihin nimet selvästi esille.
Miesten maajoukkue taitaa olla ainoa maailmanmestarijoukkue 2017 Suomessa?
Maajoukkue
03/11/2017
Kyyti oli kylmää 8-3. Nykyllä on palaverin paikka..
Seuraaja
06/11/2017
Huomasin seuraa odotellessani painoni nousseen sen verran, että täytyy ottaa aikalisä ennenkuin voin liittyä peleihin. Tietysti Mika Kohonen taisi aiemmin pelata vaikka painoa oli enemmänkin? Minulle ehkä tämä urheilullinen kuva myös tärkeä pelaamisessa. Kyllä joskus kuukaudessakin paino tippunut ja vuosi sitten kesällä kaikkein paras tilanne minulla oli tämän suhteen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.