VeikkausTV-ennakko: Loukkaantumisista kärsivä SPV saa vastaansa yhden alkukauden yllättäjistä

Pukeeko Don Kohonen ratkaisijan viitan ylleen? Kuva: Juha Käenmäki.

Pukeeko Don Kohonen ratkaisijan viitan ylleen? Kuva: Juha Käenmäki.

Miesten Salibandyliigassa kymmenentenä oleva SPV isännöi yhdeksäntenä majailevaa LASBia VeikkausTV-ottelussa sunnuntaina. Ottelu alkaa Seinäjoen Urheilutalolla klo 17.00.

Lähtöasetelmat:
Kotijoukkue SPV:n yllä leijailee huolia. 2010-luvun menestynein seura on naarannut yhdeksästä pelistään vain kymmenen pistettä, mutta se ei edes ole pahin murhe. Joukkue on nimittäin menettänyt Champions Cupin jälkeen riveistään merkittäviä pelaajia. Isäntien kokoonpanossa saatetaan siis nähdä yllättäviäkin nimiä. Nurmon Jymy ei pelaa samana päivänä, joten mahdollista on saada apuja myös Divarin sarjakärjeltä.

SPV:n pistetehtailu on nojannut hyvin paljon tutun kaksikon Sami Koski (4+15) ja Mikko Kohonen (16+4) harteilla ja nojaa varmasti jatkossakin, sillä kolmanneksi eniten pisteitä tehneen Hankkion jälkeen sisäisessä pistepörssissä seuraavana oleva Ville Kuusela on merkkauttanut nimensä tehopistetilastoihin vain yhdeksän kertaa.

Tiiviistä puolustuksestaan tunnettu SPV on tällä kaudella yllättänyt päästettyjen maalien määrässä. Se on päästänyt jopa kolmanneksi eniten maaleja koko sarjassa ja ollut vaikeuksissa eritoten ennakkoon heikommiksi arvioituja joukkueita vastaan.

LASB puolestaan on ollut yksi alkukauden positiivisista yllättäjistä. Nuorella joukkueella operoiva ryhmä on voittanut peleistään puolet ja saalistanut 10 pelissä 10 pistettä. Se on juuri SPV:n edellä yhdeksäntenä.

LASB on pelannut raikasta ja pirteää salibandya ja osoittanut olevansa vahva tiukoissakin paikoissa. Toki eilen pelatussa Hämeen derbyssä se ei onnistunut kirissään Steelersiä vastaan. Sarjajumbo vei pisteet lukemin 6-5 ja katkaisi LASBin kahden ottelun voittoputken. Nähtäväksi jää myös se, vaikuttaako se sunnuntain peliin, että LASB pelasi myös lauantaina toisin kuin vastustajansa.

Vierasjoukkueeksi saapuva LASB on tällä kaudella kiusannut isompiaan nappaamalla voitot muun muassa Oilersista, Happeesta ja vahvasti pelanneesta Indiansista. Vaikka joukkue eilen koki tappion edellisen kerran sarja-avauksessa voittaneelle Steelersille, tulee muistaa, että kyseessä oli derby.

LASB on onnistunut pisteiden valossa tasaisemmin, sillä yli 10 tehopistettä ovat iskeneet, järjestyksessä, Justus Kainulainen (12+7), Rasmus Kainulainen (5+10), Tuure Ailio (9+3), Joonatan Surakka (8+4), Roope Kainulainen (5+7) ja Tino Nivala (2+9).

Kuumat ja kylmät:
SPV:n positiivisimmin esiintynyt sikermä on ollut ykköskentällinen, kuten olettaa sopii. Mikko Kohonen ja Sami Koski ovat vastanneet pisteistä ja Ville Kuusela ja Matias Veikkola keikkuvat loukkaantuneen Jyrki Holopaisen jälkeen plusmiinustilaston kärjessä.

Viime peleissä SPV on tuntunut kärsivän maalivahtien ailahtelevuudesta. Niin Julius Kivimäen kuin Hannes Hannulankaan torjuntaprosentit 73,6 ja 69,3 ovat kaukana mairittelevista.

LASBin ykköspistemies Justus Kainulainen on ollut pisteillä kaikissa kuudessa kaudella pelaamassaan ottelussa. Pistevire on siis hirmuinen ja nuorukainen on napannut selkeän ykkösratkaisijan ja joukkueen kannattelijan viitan harteilleen.

LASBin kolmoskentällinen ei ole onnistunut toivotulla tavalla alkukauden aikana. Useimmiten kolmanessa viisikossa nähdyt Joni Puolakka, Elmo Lavonen ja Atte Savolainen ovat keränneet tililleen reippaasti enemmän miinusta kuin plussaa.

Yhteinen historia:
Viime kaudeksi Salibandyliigaan noussut LASB hävisi viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset selvästi 9-3 ja 10-2. Tällä kaudella joukkueet eivät ole vielä kohdanneet.

Taistelupari:
Mikko Kohonen, SPV – Justus Kainulainen, LASB
Toinen edustaa kokemusta, toinen edustaa nuoruutta. Molemmat takovat pisteitä illasta toiseen ja kannattelevat tällä hetkellä joukkueitaan. Onko pelipäällä kotijoukkueen 38-vuotias konkari vai tekeekö 20 vuotta nuorempi tulevaisuuden superlupaus taas taikatemppuja kentällä. Tällä on suuri merkitys sunnuntain ottelussa.

Kokoonpanot:
SPV:n puolelta Jukka-Pekka Pelto-Arvon, sekä Jari Hankkion eturistisiteet ovat poikenneet Champions Cupin jälkeen. Ykköspakki Jyrki Holopaisen takareidessä on puolestaan repeämä, joka pitää hänet sivussa tammikuuhun saakka. LASB saanee operoida ilman merkittäviä poissaoloja.

Edelliset ottelut:
SPV:
11.11. SPV-OLS 6-3
10.11. EräViikingit-SPV 12-3
29.10. SPV-Indians 8-14

LASB:
18.11. LASB-Steelers 5-6
11.11. LASB-Indians 6-5
30.10. Oilers-LASB 4-9

Tulosvetovihje:

Puolustuksen kautta?

SPV päästi viime ottelussa kolme maalia, mutta sitä edeltäneissä kolmessa kamppailussa se otti omiin yli 30. Se haluaa varmasti pitää maalimäärät jatkossakin pieninä palauttaen tiukan puolustusotteensa. LASBin peleistä suuri osa tällä kaudella on ollut tiukkoja maalin pelejä, joten on hyvin mahdollista, että edessä on tälläkin kertaa sellainen.

Pääkallo.fin maaliarvio: SPV 4,5,6 – LASB 5,6,7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.