Video: Karhut nousi ahdingosta voittoon – tähtipelaajan vitonen herätti keskustelua

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Nurmon Jymy ja Porin Karhut mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Divarin pelissä. Jymy johti ottelua useaan otteeseen, mutta Karhut kampesi lopulta 7-6-rankkarikisavoittoon.

Ensimmäisessä erässä Jymy johti 4-0, toisessa erässä 5-2 ja vielä viimeiselle kaksikymppiselle mentäessä lukemin 6-3, mutta Karhut väänsi tasoihin. Rankkarikisassa ainoasta maalista vastasi porilaisten Ville Salonen.

Karhujen tehopelaajia olivat Salonen (0+3), Benjamin Lepola (1+1) ja Juho Myllyharju (2+0). NJ:ltä pisteonnistujia olivat Eetu Sariola (1+1) ja Hannu Palomäki (0+2), mutta erityisesti 30 palloa pysäyttänyt Rasmus Hasu oli huippuvireessä.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin jatkoajalla, kun Lepola määrättiin viiden minuutin istunnolle huitomisesta. Kyseinen tilanne on herättänyt keskustelua varsinkin Twitterissä ja moni kommentoija piti viiden minuutin jäähyä tilanteesta kohtuuttomana. Tilanne näkyy videolla kohdasta 4.15 eteenpäin.

Tappio katkaisi Jymyn kuuden pelin voittoputken, mutta joukkue jatkaa edelleen sarjakärjessä. Ailahtelevasti esiintynyt Karhut on sarjataulukon kuudentena.

Ottelutilastot

17 comments

  1. Maalivahdin kannalta kaksijakoinen fiilis jää. Toisaalta liikutaan oikealla asialla, että pääosumasta tulee penaltia, mutta taas toinen puoli nauraa, että kuvan perusteella melko heppoinen kontakti. Nimimerkillä kyynärpää takauksella jyrätty, ja tuomarin mielestä pelkkä 2min riitti pelin luonteen takia.

  2. Tämä on huono tuomio, missään nimessä kyse väkivaltaisesta tai vaarallisesta huitomisesta, nyt tähän pitäisi kaivaa se Karhujen koutsin naama lattiassa kuva!!! Törkeää!!!

  3. Samaa mieltä ylemmän kanssa. Veskareihin kohdistuneissa kontakteissa pitäisi pitää mielestäni tiukempaa linjaa kuin on viime aikoina pidetty. Nimimerkillä aivotärähdyksen saanut, kun pallo oli jo hallussa ja jyrättiin polvella veskarin alueen läpi. No, vaparihan siitä saatiin ja kausi loppui siihen.

  4. Mutta siis tosiaan, videolla nähty kontakti oli kyllä erittäin heppoinen, hyvä kun maila hipaisi kypärää.

  5. On muuten nää Nurmon maalikoosteet tällä hetkellä äärimmäisen laadukkaita monikameroineen. Huikea parannus tämän kauden ensimmäisiin venytettyihin ylipitkiin koosteisiin.

    Itsekkin kun katsoin Lepolan tilannetta niin ensimmäinen reaktio oli hämmennys, mutta kun katsoi hidastusta tarkemmin niin näkyy selvä laukauksen jälkeinen lyönti päähän. Toki vitonen on liian raju ratkaisu tollasseesta lyönnistä. Toivottavasti tuomarit pitävät joulutauolla palaverin keskenään sillä liian moni peli ratkeaa tällä hetkellä näihin vitosen jäähyihin. Niin ja olipas tuo vitosta edeltänyt tilanne Hasulta aivan huikea torjunta.

  6. Mediatiimi kiittää positiivisesta palautteesta, koko ajan yritetään parantaa!

    Tuohon 5min-keissiin osallistun myös sen verran että sääntökirjahan toteaa näin:

    607 Viiden minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavia rikkeitä

    1) Kenttäpelaaja huitoo väkivaltaisesti tai vaarallisesti mailal­laan. (901)
    -Tähän kuuluu myös, kun kenttäpelaaja nostaa mailansa vastapelaa­jan pään yli osuen tähän.-

    Uskoakseni tässä haetaan sitä että myös tahaton kontakti on vitosen arvoinen ja sitä kautta tuo on mielestäni hyväksyttävä jäähy. En silti kiellä sitäkään faktaa, etteikö se muuttaisi pelin kulkua radikaalisti, ja varsinkin kun se tulee jatkoajalla.

  7. Tälle kaudelle tuli tuomarikunnalle selkeä ohje antaa vitosia näistä kaikilla sarjatasoilla, myös pääsarjoissa. Oikaisen vähän ja tiivistän: Nyt peukalosääntö on, että pääosumasta vitonen ja vain poikkeustapauksessa voi päästä kakkosella, kun aiemmin asia oli toisin päin.
    Tuomarithan tekee vain sitä, mitä tilataan. Mutta on tuossa toki ihan logiikka. Pitkällä tähtäimellä se tulee vähentämään loukkeja, sekä siisti mailankäyttöä erilaisissa tilanteissa. Kuten isommat muutokset aina, asia vie vuosia, mutta kunhan tulee sellainen pelaajasukupolvi, jolla nuo linjaukset on ollut junnuista saakka, niin kyllä he sit menee tilanteisiin eri tavalla. Meinaan näkyyhän tossa tilanteessa, että Lepola (vaikka on hieno pelaaja kyllä) tulee maila ylhäällä täydellä vauhdilla ihan molemmin jaloin sinne alueen sisään. Voi olla, että viime- tai toissakaudella seuraus ois ollu vaan kakkonen, mutta pyttyä kypäräosumasta silloinkin ois silti tullu.

  8. Pääosumat mailastahan vihelletään nykyään käsittääkseni aina vitosina. En pidä ainakaan mitenkään totaalisen vääränä linjauksena, että sama pätee myös maalivahteja huitoessa. Ei sitä kypärää kuitenkaan ole mailaniskuilta suunniteltu suojaamaan ja voi se holtiton huitominen napsua aika ikävästi vaikka kaulaankin…

  9. Oikea tuomio. Vastaavia lnjavetoja toivois muissakin tilanteissa. Juuri toi mailan nosto naapurin pään yli on vaarallinen ja melki sanoisin, että vaikka ei osuisikaan, niin 2 min välittömästi. Ja vitonen, jos osuu. Toki tiedän kyllä, että ovat nopeita tilanteita/refleksiä, silti. Ja rahattomuus ei poista rikettä.

  10. Huikea nousu karhuilta! Viime pelin munaaminenkin oltiin unohdettu ja Lepola on näköjään alkanu keräilee vitosia jotka voi ratkoa näitä pelejä 😀

  11. ”NOH14/11/2017
    Oikea tuomio. Vastaavia lnjavetoja toivois muissakin tilanteissa. Juuri toi mailan nosto naapurin pään yli on vaarallinen ja melki sanoisin, että vaikka ei osuisikaan, niin 2 min välittömästi. Ja vitonen, jos osuu. Toki tiedän kyllä, että ovat nopeita tilanteita/refleksiä, silti. Ja rahattomuus ei poista rikettä.”

    Kyllä, tuomio on täysin oikein. Mikäli pelaaja nostaa mailan vastapelaajan pään lähelle aiheuttaen vaaratilanteen mutta ei osu, on 2min arvoinen rike ja syy on vaarallinen peli mailalla. Eli tää kohta löytyy ihan sääntökirjasta 😉

  12. Kumpihan tossa liikkuu enemmän maalivahdin kypärä vai Lepolan maila?

  13. Tosiaan Jymyn mediatiimille pisteet koosteesta! Ilo seurata hyvin kuvattuja ja leikattuja koosteita. Tuo 6-3 maali oli kyllä aika farssi, 2+2min korkeamaila ja kädellä pelaaminen olisi ollut lähempänä oikeaa ratkaisua, kuin hyväksytty maali. (hymiö)

  14. Nyt ei kyllä tämä salibandyn suurkuluttaja ymmärrä, että mitä kehuttavaa tässä koosteessa on? Maalintekijätiedot kuvakaapattu salibandy.fi-sivustolta, ei hidastuksia, molari näkyy yksin kunnes pallo onkin yhtäkkiä maalissa?

    Kiva kun teette koosteita, mutta hyvinkin divaritasoinen on myös laatu.

  15. Ja puolesta koosteesta puuttuu vielä äänetkin? No, kai tuo sitten muka hyvä on jos niin sanotaan…

  16. ”On muuten nää Nurmon maalikoosteet tällä hetkellä äärimmäisen laadukkaita monikameroineen. ”

    No ei kyllä ole. Katsoppa KEKE vaikkapa mikä tahansa Kooveen maalikooste, niin näet millainen on laadukas maalikooste ”monikameroineen”.