Video: Kultainen ikäluokka päätti maajoukkuepelit voittoon – ”Kantoivat hienosti roolinsa”

Usealle Suomen paidassa pelanneelle lauantain Sveitsi-ottelu oli viimeinen nuorten maajoukkueessa. Kuva: Swiss Unihockey

Usealle Suomen paidassa pelanneelle lauantain Sveitsi-ottelu oli viimeinen nuorten maajoukkueessa. Kuva: Swiss Unihockey

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti lauantaina Sveitsin EFT-turnauksen 9–4-voittoon isäntämaasta. Samalla viime keväänä maailmanmestaruutta juhlinut ikäluokka pelasi viimeiset minuuttinsa U19-maajoukkueessa.

Suomella oli Sveitsissä mukana yhteensä 11 99-ikäluokan pelaajaa. Seuraavassa MM-projektissa vastuu siirtyy uusille nimille.

Sveitsin-kaadossa parhaat pisteet iski pöytäkirjaan hyökkääjä Aaro Helin tehoilla 2+1.

Päävalmentaja Atte Juuti kertasi Salibandyliiton videohaastattelussa turnausrupeamaa ja ennakoi samalla hiukan tulevaa.

– Viestikapulan siirtäminen seuraavalle MM-projektille onnistu hienosti. Muun muassa maailmanmestarit kantoivat hienosti roolinsa, Juuti sanoi.

– Klisee on aina, että arki ratkaisee. Pelinopeus on tärkeä asia kansainvälisissä peleissä, joissa vauhti on kovaa, hän vastasi kysymykseen siitä, minkälaisia uusia pelaajia U19-maajoukkueeseen haetaan.

Ottelutilastot

One comment

  1. Jasperi oli pelokas kuin peura ajovaloissa. Aina joutui luopumaan pallosta paniikinomaisesti, jos karvaus pääsi vähääkään tuntumaan. Pari kertaa yritti omalla alueella karvata vastustajaa laidassa ja joka kerta lensi seljälleen lattialle. Keskushyökkääjänä pitäisi rakentaa kentällisen peliä omalla toiminnallaan, mutta haastamiset jäi nollaan arkuuden vuoksi. Toivottavasti kerää jostain rohkeutta tuleviin majutapahtumiin ja pystyy olemaan joukkueelleen paremmin hyödyksi. Luontaisten lahjojen tie on selvästi kuljettu Jasperin kohdalla loppuun. Toivottavasti ymmärtää tehdä asialle jotain, koska potentiaalia kaverissa kyllä on.