Video: Kuumia tunteita Jyväskylässä – Petri Kauko rikkoi 400 syöttöpisteen rajan

Petri Kauko rikkoi sunnuntaina 400 runkosarjan syöttöpisteen rajan ensimmäisenä pelaajana. Kuva: Esa Jokinen

Petri Kauko rikkoi sunnuntaina 400 runkosarjan syöttöpisteen rajan ensimmäisenä pelaajana. Kuva: Esa Jokinen

Happee ja Oilers mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Jyväskylässä. Happee vei ottelusta lopulta selkeän 5-1-voiton.

Ottelun sankari oli Petri Kauko, joka iski tehot 1+3 ja antoi 1-0-maalissa jo 400. runkosarjan syöttöpisteensä. Kaukon uran kokonaissaldo runkosarjassa on nyt 242+402=644 ja Kauko on liigan kaikkien aikojen syöttöpörssin ykkönen. Veli-Matti Hynynen laukoi hattutempun ja tutkaparin suorituksessa on mielenkiintoista se, että perjantain Koovee-pelissä molempia lepuutettiin nelosvitjassa.

Jälkikäteen on noussut porua siitä, että Oilersille vihellettiin kaikkiaan viisi jäähyä ja Happeelle ei yhtäkään. Happeen viidestä osumasta neljä syntyi ylivoimalla. Osa jäähyistä löytyy koosteelta syineen päivineen.

Jyväskyläläisille voitto oli kolmas peräjälkeen ja joukkue on liigan kolmmossijalla. Oilersille tappio oli viikon toinen ja espoolaisryhmä on sarjan neljäntenä tällä hetkellä.

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

Lehdistötilaisuus:

Maalikooste:

51 comments

  1. Huhhuh mikä villi länsi monnarista on tullut, kaksi päähän kohdistunutta taklausta josta jälkimmäisestä osuman saanut sai jäähyn. En tiedä minkä väriset lasit pitää olla päässä että noille jäähyille saa oikeutuksen?
    Ja vuoden rotta-palkinto voidaan tässä vaiheessa kautta jakaa jo Hynyselle, äijä filmaa sen ajan kun ei itse pelaa pikku sikaa.

  2. Mites, eikö se Hynynen sen lisäksi, että filmaa ja pelaa pikku sikaa, ole ehtinyt muutaman sataa tehopistettäkin tehdä. Kiirettä pitänyt, kun on ollut noin monessa mukana. Juupa. Happee on ollut aikamoinen gangsta-ryhmä kun muistaa kaikki pelaajat, joita täällä on vuorotellen riepoteltu. Oilersista sen sijaan ei ole koskaan löytynyt mainittuja jyrsijöitä, maalivahdin käsille hakkaajia ym. Ainakaan en muista montaa…

  3. En ymmärrä, minkä takia Oilers peluuttaa Storgårdsia näin paljon. Näkisin, että on yksi koko liigan heikoimmista pelaajista.

  4. Isompi farssi kun tämä viikonloppu on parin vuoden takaset rankkarit, jossa saattoi pallo mennä vähän taaksepäin oilers pelaajalla.

  5. Lehdistötilaisuudessa Piiparisin pokka pitää esimerkillisesti, vähän eri tasolla kun Happeen sankari joka on kai vielä juniori?
    Maalikosteessa kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa,kyllä hävettää liigan puolesta tämä tuomareiden mokailu

  6. Jos keväästä 2016 joku jyväskyläläinen on vieläkin katkera, niin muistutetaan nyt vielä kerran, että taakseppäin menneet rankkarit menivät siinä pelissä tasan 1-1.

  7. Hellou youtube. Harvoin penkkikomennuksesta nousee pissa päähän mutta nyt taisi niin käydä. Kentällä oli kuulemma paljon tilaa mutta miksei tämä tämän vuoden pörssipäiväilijä tehnyt sitten enempää maaleja?

  8. Kun tuli hoideltua toi maailmanmestaruus Suomelle.Kiitos vaan Kapaselle.Muuten ei olisi päässyt edes kisoihin.Kettusella kävi kunnon mäihä.Pörssimies oli käsittääkseni loukkaantuneena ja nyt taas pelikuntoinen?Ei se pisteiden tekeminen aina niin helppoa ole.Uskon kuitenkin että niitä pisteitä tulee vielä.Paljon.

  9. Kummasti ykkösketjun katastrofaalinen +/- tilaston kehitys on taittunut kun Storgårds siirrettiin ketjuun, joten ei nyt ehkä kuitenkaan ihan turha jätkät.

  10. Tuli just täyteen reilut 15 vuotta, kun olen tätä lajia seurannut. Katsomossa plus maalikoosteita, pelikuvia jne katselevana. En muista koskaan katsoneeni tämän lajin osalta koostetta, jonka lopputuloksena tulee näin voimakas myötähäpeä pelin tuomareita kohtaan. Ei tämä tälläista farssia voi olla, eihän?

    Saisikos nuo pelin viheltäneet pelin palvelijat haastatteluun? Kysymys täältä olisi: kun ja jos olet katsonut videoltakin ottelun, miten viheltely meni noin niinku omasta mielestä?

    Mitä tuomariorganisaatio ja salibandyliiga (liitto) aikoo tehdä näille tällaisille? Ei kai tämän tason farsseja voi sivuuttaa vain ”menemällä eteenpäin” ja myymällä supefinaalin lippuja alennuksella?

  11. Nuo tilanteet missä osuu päähn on kyllä todella erikoisia. Ensimmäisestä voisi antaa happeen pelaajalle jäähyn mutta tämä missä Oilers pelaaja lopulta päätyy jäähylle niin en ei pysty emmärtämään miten se sai sen pään tuonne niin että siihen osui. Viimeinen jäähy minusta on erikoisin missä tuomari käy kysymässä hynyseltä että laitetaanko boxia ja sitten käsi nousee.

  12. jaa nyt ei kyllä ihan pysy kärryillä tuomareiden ajatuksenjuoksusta, ihmettelen jos Happee fanit ja pelaajat ovat samaa mieltä tuomioista. virheitä tietenkin tulee peliin kaikille mutta tällainen peli olisi veikkausliigassa mennyt sopupelitutkintaan

  13. Ei voi kuin ihailla miten keltapaitaiset varastavat koko shown 😀 jos et ihan oikeasti osaa tuon paremmin tuomita peliä niin älä mene sinne 😀 ja paras vitsi on se että tuskin nuo saavat keneltäkään mitään varoitusta. Jatkakoon samalla tavalla 🙂 ehkä olivat kaukon kavereita ja antoivat synttärilahjan. Veikkaan että happee olisi pärjännyt ilmankin mutta kiva kun pilasivat koko matsin 🙂

  14. Eiköhän siellä liitossa (toivottavasti) ole ihan eri henkilöt hoitamassa suoerfinaalin myyntiä, kurinpitoa ja erotuomaritoimintaa.

  15. Hynynen, nostiko takana oleva tuomari käden ekana ja tää toinen myöhässä? Se voisi selittää. Videolta katsottuna näyttää kyllä melko hassulta toi tilanne :-). Hynynen on hynynen turha siltä odottaa virkamies vastauksia.

  16. Salibandyllä on oikeat visiot ja strategia tulevaisuuteen.
    Näyttää kuitenkin siltä että tässä päivässä teot ovat ristiriitaisia tavoitteisiin. Vuorovaikutus salibandyn yleisön ja myös pelaajien kanssa näyttää olevan kovin puutteellista.
    Tässä on ikävä esimerkki kun pelaajat eivät kunniota vastustajaa ja aiheuttavat vaarallisia tilanteita joista voi seurata vaikka loppuelämän vamma.
    Mitä tekee liigan johto tälläisessä tilanteessa? Ollaan hiljaa ja jäädään odottamaan kun pöly laskeutuu.
    Jos halutataan että väkivalta lisääntyy myös salibandyssä niin juurikin näin voidaan toimia.
    Odotetaanko että pelajia viedään paareilla kentältä kuten kiekossa. Sunnuntaina nähtiin jo kun pelaaja oli selvästi sekavassa tilassa kun vastustaja ajoi kylmästi päähän.
    En usko että liigan johto haluaa nähdä tälläistä, vaan toimistolla ei ymmärretä ongelman vakavuutta.

  17. En usko että JP Lehtosen aikana oltaisiin toimittu näin virkamiesmäisesti. Kun lajissa näkyy väkivaltaa, on siihen puututtava välittömästi.
    Entisenä huippupelaajana JP olisi ymmärtänyt ongelman vakavuuden.

  18. No niin isät ja äidit ja rakkaat lapset! Eikö ole kiva kun on näitä tunteita herättäviäkin pelejä välillä. Ei kaikki sitä tasapaksua virkamiespalloa. Muutama lajiin kuulumaton kontakti siellä nyt uudelleen katsotun pätkän perusteella oli. Tapaus Kotilaisesta voisi tulla jotain jälkeisiäkin, jos päätetään tutkia. Viimeisin jäähy voisi selittyä sillä että taaempana oleva tuomari nosti kätensä. Muuten menee mystiikan puolelle. Ja ihme parran pärinää heti jos joku sanoo oman mielipiteensä pelistä eikä sitä mitä virkamiesjargonin ja kaunopuheisuuden nimissä odotetaan. Jokaisessa Happeen maalissa maalintekijällä oli tilaa reilusti: 1. maali pakkien välistä aivan vapaasti, yv-maalit aivan yksi maalin edessä. Varsinkin Kauko. Ei maalinedusta voi noin vuotaa, jos puolustuspeli on timmissä. Ei edes 5-4 alivoimalla. Muutenhan Lerssin 5-puolustus oli ihan ok. Eli sallitaan pelaajien sanoa myös omat tuntemuksensa pelistä, eikä sitä minkä me odotamme ja haluamme heidän sanovan. Ei pelaajien mielestäni tarvitse analysoida vastustajan peliä, vaan nimen omaan kertoa omia tuntemuksiaan tapahtumasta. Eihän tuollainen taustametelissä tehty You Tube-pätkä nyt mikään Valtakunnan Virallinen Kannanotto Peliin ole, jossa pitää pönöttää haudanvakavana analysoimassa. Ja jos joku hieman keventää niin sitten heti ollaan naama norsunvi….la, minäniinpahoitinmieleni.

  19. ”Katsomosta” ottaa kantaa aika kevyesti selkeään tahalliseen väkivaltaan joka ei kuulu urheiluun
    Jos pelaaja ajaa raukkamaisesti vastustajan päähän ei sitä voi olan kohauksella ohittaa.
    Halutaanko että nämä pelaajat jotka eivät kunnioita vastustaa kuten Kotilainen tekee, pääsevät ilman rangaistusta ja odotetaan että sattuu niin että salibandy pääsee ikävästi mediaan. Pahinta mitä voi sattua on pelaajan vakava loukkaantuminen, päävammoja ei voi huumorilla ohittaa.

  20. Odottelin hirveitä sikailuja, kun luki näitä kommentteja päähän kohdistuneista taklauksista tai väkivaltaisuuksista.

    Eka ”taklaus” ihan puhdas vahinko. Kotilainen vetää toki laput silmillä. Toisessa tilanteessa taas Oilersin Holopaiselle kuuluisi ensin estämisrangaistus ja se olisi myös tilanteen ylivoimaisesti selvin jäähy. Kaukollekin tuosta olisi ehkä voinut estämisen viheltää, mutta se ei ole Kaukon vika, että Kaartisen pää osuu Kaukon pakaroihin. Kaartinen myös vetää mailalla melkoisen viikatteen perään.

  21. Meni kyllä tuomareilta ihan päin persettä tämä peli. Selittely ei auta nyt mitään. Oilerssille 2min jäähy Mannisen estämisestä, Kaukolle vähintään sama rangaistus, kovemmankin vois antaa. Kotilaiselle vitonen ja ulos. Ja mitä niitä nyt muita oli…

  22. olla Jyväskylästä… eka taklaus puhdas vahinko, just. Optikolla käyntiä suosittelen!

  23. Kyllä dumareiden arvovalta laskee säbässä kun näitä törkeyksiä ei vihelletä.
    Kotilaisen taklaus joka oli selvästi tahallinen voidaan halutessa tuomita myös videon perusteella. Näyttää kuitenkin siltä että liigan pomoilla on tärkeämpää tekemistä ja aikahan tekee tehtävänsä ja toivotaan että ei näitä kukaan muista viikon päästä.
    Mitä sitten kun sattuu vielä vakavampaa?

  24. Nyt nopeasti homma hanskaan Suomessa ennen kuin tulee Ruddin tyyppisiä tapauksia joissa ollaan kuukausikaupalla pois peleistä aivotärähdysten takia.

  25. Oilers tai otteluvalvoja on varmasti tehnyt ilmoituksen rikkomuksesta katsottuaan tilanteet videolta jos ovat todenneet ne rangaistuksen arvoisiksi. Pääsemme siis lukemaan kurinpitäjän tulkinnan!

    Tai sitten edes Oilers ei ole pitänyt tekoa pelirangaistuksen arvoisena…

  26. Kyllähän pelkästään tuon koosteen perusteella voi sanoa, että oli varsinainen farssi. Lievästi ilmaistuna. Hirveää kuraa ehkä hieman osuvammin kommentoituna. Eikä pelkästään ollut kuraa tämä peli, vaan tuomaroinnin taso nykyään. Hyviä tuomareita savustetaan ulos ja järkyttäviä pillipiipareita otetaan tilalle. Tuomareilla ei ole mitään yhteistä linjaa, eikä omakaan linja kestä koko peliä, puhumattakaan kahdesta liigaottelusta. Vihelletään ihan miten sattuu ja mitä sattuu. Nykyään kyllä sattuu enemmän pelaajia. Päähän.

    Toinen seikka mikä kummeksuttaa on Oilers. En ole Oilersin kannattaja. En todellakaan. Ehkä jopa halveksin seuraa. Siitä huolimatta kun katsoo pelejä, niin Oilersin pelaajat pelaa ihan yhtä siististi, tai sikamaisesti kuin muutkin. On niilläkin omat rottansa. Siitä huolimatta Oilersilaisia löydään mailalla päähän, taklataan kupoliin, ajellaan keskialueella pystyyn, pistetään jalka eteen ja Oilersilaiselle punainen. Kuitenkin Oilers saa selkeästi enemmän jäähyjä ja pelikieltoja kuin vastustajat. Vielä heppoisemmista tilanteista kuin mitä vastustajat tekee ja joita ei toisin päin oteta edes käsittelyyn. Johtuu varmasti siitä, että Oilers ei tee tutkintapyyntöjä tilanteista. Typerykset. Jäähyjen yksipuolisuus peleissä ei johdu siitä, vaan siitä, että pillipiiparit ei myöskään pidä Oilersista. Ovat onnettomat näkövammaiset jääneet ajatuksissaan ja asenteissaan aikaan jolloin Salutskijn Tedy oli antamassa väriä peleihin. Ei tarvitse katsoa kuin kaksi viimeistä peliä pelkästään tilastojen kautta ja jos ei niitä osaa tulkita, niin Alakiventiellä nauhoista katsomalla. Ei tämä nyt ihan hirveän hyvin mene.

  27. Jos Oilers, siis Vehkaoja ei ole tehnyt ilmoitusta niin sitten kyllä hävettää öljymiesten puolesta.
    Oilers on kyllä aikaisemmin jättänyt ilmoittamatta pienempiä rikkeitä mutta nyt tässä tapauksessa on vakavampi asia, kyllä Oilerssin johdolla on vastuunsa kun varmistetaan tulevaisuudessa pelaajien turvavallisuus,

  28. Laitappa LAPANEN statsit kanssa kuinka paljon selkeästi enemmäm jäähyjä ja pelikieltoja Oilers-pelaajilla on viime kausina(?) ollut.. ..tällä kaudella ei tilastot oikein näytä tukevan väittämääsi..?

    Olenko ainoa jota kammottaa edesvastuuttomuus Oilersin ”lääkintäosastolla”, kun päähän taklattu – polvet vetelinä kentältä talutettu Pfitzner – lähetetään myöhemmin samaan otteluun pelaamaan?

  29. Kotilainen vs Pfitzner törmäyksessä selvästikään kumpikaan ei näe toistaan. Kotilainen ei näytä edes huomaavan koko kontaktia, Hetki kontaktin jälkeen vilkaisee oikealla(oilersin vaihtoaitiosta huutoa??) muttei edelleenkään noteeraa tilannetta. Näyttää kyllä pelkästään onnettomalta sattumalta.

  30. Jos Kotilainen ei itse huomaa taklaavansa Pfitzneriä niin häneltä puuttuu tuntoaisti kokonaan, kyllä sen tuntee kun itseään isompaa kolhii. Eli täyttä puppua jos näin väitetään.
    Juuri se että luikkii kuin varas vaihtoaitioon, todistaa rittävästi tarkoituksellisuuden.
    Vahingon sattuessa olisi pysähtynyt ja katsonut miten kaverille kävi, sillä edellytyksellä että kunniottaa vastustajaansa.

  31. Kotilaisen reagoimattomuushan nimenomaan kertoo siitä, että kontakti oli haettu ja tahallinen. Mikäli Kotilainen olisi reagoinunut jollain tapaa, horjahtanut kontaktista tai välittömästi katsonut että mikä häneen osui, olisi se kertonut vahingosta.

  32. Päähän nyt ei kummoinen isku tarvitse tulla, että se tuntuu. Varsinkin jos isku tulee yllättäen. Varmaan Kotilainen tuntee osuman olkapäässään, mutta ei pidä sitä sellaisena, jota pitäisi jäädä katselemaan.

    Yleensä sitä pelaaja kuitenkin vaistomaisesti varautuu tulevaan kontaktiin. Kotilaisen mikään tekeminen ei viittaa siihen, että hän olisi tilanteessa tahallaan taklannut.

  33. Onneksi nykyään on todisteena videot, ei tarvitse tukeutua selittelyille kuten Oulu esimerkisi kirjoittaa. Jos videon kautta ”savuava ase” on todisteena missä tahansa oikeusasteessa se riittää. Ja nyt on kysymyksessä vain salibandy..saa nähdä miten rangaistaan.

  34. Todennäköisesti ei rankaista mitenkään, sillä tosiaan Vehkaoja jostain käsittämättömästä syystä linjannut ettei näistä viitsitä raporttia tehdä…

  35. Jos Oilerssin Vehkaoja on todellakin näin reagoinut niin onhan se uskomaton viesti joukkueella ja varsinkin loukkaantuneelle kapteenille.
    Tarkkailija jo tuossa aikaisemmin ihmetteli miksi Oilerssin johto päästi loukkaantuneen pelaajan takaisin kentälle, kuitenkin tiedossa oli päähän kohdistunut isku ja sen jälkeinen sekava käyttäytyminen.
    Eli kyllä tässä ikävässä tapahtumassa on monta osapuolta joiden on katsotava peiliin.
    Kotilainen joka ei kunnioittanut vastustajaa, Tuomarit jotka sulkivat silmänsä selvälle rikkeelle, Oilerssin valmennus ja johto jotka eivät olleet kapteeninsa puolella, Salibandyliigan johto jotka sulkevat myös silmänsä päähän kohdistuneeseen iskuun.
    Listaa voi jatkaa vaikka kuinka paljon, on erotuomaritarkkailijaa, kilpailupäällikköä, jne mutta kaikki levittelevät käsiään, ei kuulu mulle miningillä.

  36. Kommenttien perusteella olisi voinut luulla, että videolla suunnilleen teloitetaan porukkaa. Ihme kolhuja ja myös oudonnäköistä hyppimistä kyllä näkyi, mutta ei mitään katastrofia.

    Kotilaisen ”niitistä” ei hyvällä tahdollakaan saa muutakuin huonoa tuuria. Ei, vaikka kuinka kelasin. Se miten joku ei reagoinut, reagoi tai pitäisi reagoida tilanteessa jossa havaitsi tai ehkä ei havainnut mitään erikoista, on spekulaatiota, ja saa jäädäkin sellaiseen arvoon.

    Muut taas menee osastolle ”tuomari tulkitsi tällä kertaan näin” ja Kaartisenkin liki koomisen näköisessä tilanteessa selkein jäähynpaikka olisi ehkä ollut tuo Oilersin vaihtoaition edessä tapahtunut pieni estäminen (johon siihenkin reagoitiin aika näyttävästi kerien).

    Junnujuttuihin laitettiin jo pääkallossa kielto, olisiko seuraava kielto Oilersia koskeville ottelu-uutisille?

  37. Meille espoolaisille ja yleensä suomalaisille on oikeudenmukaisuus tärkeä arvo ja jos nähdään selvää vääryyttä joka kohdistuu meihin niin siihen reagoidaan aika voimakkaasti.
    Jos vastaavaa olisi tapahtunut Happeen Peter Kotilaisella tai EräViikingkien Miko Kailialalle uskoisin että samanlainen häly olisi syntynyt.
    Keskutelua on käyty vain täällä pääkallossa, on jouduttu turvautumaan huhuihin josissa on kerrottu että Oilerssin kapteeni on loukkaantunut sunnuntaina Happee-ottelussa ja on edelleen sairaslomalla.
    Kukaan (Oilers tai salibandyliiga) ei ole tiedottanut asiasta yhtään mitään.

    Videolla joka on tallennettu ottelusta nähdään selvästi isku Pfitznerin päähän jonka aiheutti Kotilainen. JZ, verta ei näkynyt, sitäkö kaipasit? Loukkaantunut pelaaja talutettiin pökertyneenä kentältä joka voi viitata aivotärähdykseen.
    Päähän kohdistuneet iskut mitä nähtiin Jyväskylässä on juurikin sitä mitä salibandy ei tarvitse.
    Jääkiekon Liiga on linjannut saman näin:
    Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.
    En löytänyt vastaavaa salibandyliigalta vaikka salibandyssä on kysymys vielä vakavammasta rikkeestä koska pelaajilla ei ole mitään päänsä suojana.

    Jos haluat hiljentää meidät espoolaiset niin suosittelen että ensin käännyt salibandyliigan puoleen ja tulette yhdessä viestinnässä 2017 luvulle tai mennäänkö pohjois korean mallilla. Ei näitä ongelmiä ratkaista muuten kun keskustelemalla avoimesti myös ikävistä aiheista.

  38. Mikä savuava ase? 😀

    Missä kohtaa tuossa videolla näkyy, että Kotilainen nimenomaan kohdistaa iskun Pfitznerin päähän? Jos tuota hidastusta katsoo vielä 0,25 nopeudella, niin siinä vaiheessa, kun Kotilainen vielä näkee Pfitznerin, niin hän on menossa ihan eri suuntaan. Kun Pfitzner vaihtaa suuntaa, niin Kotilaisen katse on pallossa. Kun pelaajien liikesuunnat sitten lopulta kohtaavat, niin Pfitzner tulee tilanteeseen hiukan takaviistosta.

  39. Joillakin on aika karski suhtautuminen loukkaantumisiin ja pelaajien vastuuseen. ”Kotilainen vetää toki laput silmillä, mutta mitä siitä!” Luulen, että Espoon ulkopuolellakin aika moni on huolissaan Pfitznerin kunnosta ja toivoo, että tällaisia tilanteita ei enää nähtäisi.

  40. Ottelussa erotuomarit, pelaajat ja jotkut katsojista eivät ilmeisesti nähneet tilanteessa muuta kuin kahden pelaajan törmäyksen. Videota katsellessa voi päätyä myös toisenlaiseen näkemykseen.

    Jos Oilers on katsonut tilanteessa olleen jotain moitittavaa, miksi joukkue ei ole käyttänyt mahdollisuuttaan viedä törmäys videotuomarin arvioitavaksi? Ilmeisesti Oilers on katsonut tilanteen olleen puhdas vahinko. Tämä pitää muiden hyväksyä.

  41. Minusta salibandyssä pitäisi kieltää juokseminen, jotta vältytään tälläisilta vakavilta yhteentörmäyksiltä. Kun vauhtia on vähemmän, lisääntyy havainnointiin käytettävissä oleva aika ja törmäyksen riski pienenee. Lisäksi törmäyksen sattuessa seuraukset ovat pienemmät, kun vauhtia on vähemmän. Tämä on seurausta suoraan fysiikan laeista.

  42. Selvennetään nyt, että en itsekään toivo yhtään aivotärähdystä tai muutakaan loukkaantumista. Ja Pfitznerille pikaista paranemista ja todella valitettava tapaus. En tiedä onko se nyt sitten karskia suhtautumista, jos sanoo, että välillä salibandyssa sattuu tämmöisiä valitettavia törmäyksiä, jossa ei ole yhtä ainoaa syyllistä.

    Tuo laput silmillä kommentti oli sen perusteella, kun katselin videon puhelimen näytöltä. Isommalta näytöltä hidastettuna katsottuna laput eivät edes ole niin pahasti silmillä tai ne ovat molemmilla törmäyksen osapuolilla yhtä pahasti silmillä.

  43. Tulkitsin tilanteen videota kelaamalla aivan samoin kuin Oulu. Pfitzner muuttaa suuntaansa juuri sopivasti tullakseen kuolleesta kulmasta olkapäähän. Huonoa tuuria. Kotilainen ei siis ”aiheuta iskua”, he aiheuttavat sen yhdessä. Siinä on vissi ero päähän kohdistuvaan taklaukseen.

    Mahdollinen aivotärähdys on tosiaan vakava ja ikävä asia. Tiedotuksesta en tiedä, mahtaakohan kukaan sellaisissa hommissa oleva asiaa kysynytkään? Ehkäpä kyseessä on vain pääkallohuhu. En haluaisi nimittäin uskoa että kaverin annettiin pelata, jos oireita oli havaittavissa. Joku ei silloin ole ollut tehtäviensä tasalla, ja se ei ole pelkästään tiedottaja.

  44. Jos puhutaan siitä, että joku/jotkut eivät olleet tehtäviensä tasalla, niin ainakin Oilersin taustaryhmä ei sitä ollut. Nimittäin, jos kaveri sai aivotärähdyksen ja talutettiin sekopäisenä kentältä, niin miten hitossa hän kohta painoi kentällä täyttä laukkaa? Ei voisi olla edesvastuuttomampaa touhu kuin päästää vakavan tärskyn saanut pelaaja kentälle. Ihmettelen suuresti. Tämä siinä valossa, jos ”huhut” aivotärähdyksestä pitävät paikkansa.

  45. Salibandyliigajoukkueilla vaan valitettavasti ei ole varaa pitää lääkäriä mukana tapahtumissa. Huoltajat ovat yleensä vapaaehtoishommissa ja tietotaito rajoittuu yleensä eri nivelten vammojen hoitoon. Joten tässä tapauksessa varmasti pelaajan oma mielipide pelikyvystä on painanut, kun Pfitzner on kaukaloon palannut. Ja väitän että suurin osa liigapelaajista haluaa tuon tason pelit pelata loppuun. Joten turha tässä Oilersin huoltoa/valmennusta haukkua.

    Niin ja sattuu sitä paremmissakin piireissä, että tärskyn jälkeen tullaan väkisin/päästetään peliin takaisin. Laittakaa Youtubeen Paul Kariya Stanley Cup Finals 2003…

  46. Kun aikaa kuluu niin Pfitzner onkin syyllinen kun ei osannut väistää Kotilaista, silmät pitää olla myös takaraivossa.
    On nää erikoisia hemmoja kun ei uskalleta myöntää salibandyssä kytevää ongelmaa, päähän kohdistuneista iskuista ja vastustajan kunnioittamisen puuttumisesta.
    Jos Kotilainen ei saa vähintään yhden pelin ottelukieltoa rangaistuksena niin se on salibandyn tappio. Vastaavan rangaistuksen saa jos protestoi tuomarille eli kyllä on salibandyssä erikoinen arvomaailma.

  47. Tiedän kyllä, että lääkäriä ei porukkaan kuulu. Mutta jos katsoo/katsoi tilannetta kun kaveri hoiperteli kentältä kahden tukemana, niin kyllä kai sokea Reettakin näkee, että nyt on lepakoita tapulissa. Ja siinä tapauksessa pelaajan mielipide ei mielestäni tässä paina, vaan joukkueen johdon on tehtävä ”vastuullinen päätös” riskien minimoimisesta. Luuletteko oikeasti, että tässä mennään vastuu on aina pelaajalla ja artisti maksaa -mentaliteetilla? Jos ikäviä/pahoja jälkiseuraamuksia sattuisi näissä tulemaan, niin kenellehän sitä vastuullisen viittaa ollaan tarjoamassa? Epäilen, että ei pelaajalle, vaan peluuttamisesta vastaavalle tai vastaaville. Vetäisempä tähän myös kaikista ikävimmän mahdollisen seuraamuksen: pelaajalle tulisi jotain kroonista haittaa aksidentin seurauksena. Mitä sanoo vakuutusyhtiö korvausten suhteen. Lukevat tunnetusti kuin piru raamattua kaikkia pykäliä, jotta välttyisivät korvausvelvoitteelta. Pelasi tietoisesti voimakkaan päähän kohdistuneen iskun ja sekavuustilan jälkeen. Ei kuulosta hyvältä. Vaikka lääketieteellistä kompetenssia ei taustaporukassa olekaan, niin tervettä järkeä sieltä pitäisi löytyä. Eli mielestäni tuolla ”en mä osaa, en mä tiennyt” -perustelulla taustaporukka ei voi vastuutaan vältellä. Ja pelaajien terveys ja oikeusturva on tietysti tässä se tärkein juttu.

  48. Aivotärähdyksen selvimpien oireiden havaitseminen ei vaadi lääkärin koulutusta. Ja jos huoltaja/fysio ei joukkueissa ole tämän tehtävän tasalla, on tilanne oikeasti todella huolestuttava. Mainittu jääkiekkoilija, joka lopetti uransa juurikin aivovammojen takia, ei itseasiassa esimerkkinä juurikaan tee muuta kuin alleviivaa tuon tehtävän tärkeyttä…

  49. Nähtävästi on nyt päätetty että Kotilaisen isku Pfitznerin päähän ei ole rangaistuksen arvoinen.
    Tämä on samalla selkeä kannanotto sb-liigalta ja tuomareilta että vastaavanlaista voi ja saa tapahtua jatkossakin ilman jälkiseuraamuksia.
    Ainoa joka sai tästä rangaistuksen oli siis iskun kohteena ollut pelaaja, toivottavasti hän on jo parantunut?
    Salibandyliiga tai Oilers ei ole tiedottanut aiheesta yhtään mitään, joten tässäkin kaikki on pelkkää spekulaatiota.