Video: Vänttinen nousi kaikkien aikojen pörssikolmoseksi, Salin 30 ottelun pisteputkessa

Lassi Vänttinen on nyt kaikkien aikojen pistepörssissä kolmantena. Kuva: Esa Takalo.

Lassi Vänttinen on nyt kaikkien aikojen pistepörssissä kolmantena. Kuva: Esa Takalo.

Classic voitti Jyväskylän Happeen miesten Salibandyliigan kamppailussa selkein 10-2 -lukemin. Lassi Vänttinen ohitti ottelussa kaikkien aikojen pistepörssissä Mikael Järven.

Vänttisen tehot kirjataan tällä hetkellä muodossa 349+384=733. Viime kauteen uransa lopettanut Järvi kasasi urallaan 730 tehopistettä. Vänttisellä pelejä Salibandyliigassa on tällä hetkellä pelattuna 374. Happee-voitossa Vänttinen iski tehot 2+1.

Ottelu oli myös Eemeli Salinille tilastollisesti merkittävä, sillä se oli jo 30. ottelu putkeen, kun Salin oli tehopisteillä. Pitkänhuiskea laituri ampui yhden osuman. Classicin nuori Aaro Helin puolestaan teki ensimmäiset liigapisteensä avaten hanat saman tien tehoin 2+1. Happeen maalit teki Veli-Matti Hynynen.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

14 comments

  1. Aika kovat on tehot Vänttisellä kun muistaa että uralle mahtuu pari (kolmekin) kautta käkikellomaassa, tilastonikkarit voisi koota piste per peli tilastot niin näkisi mikä on Vänän tehot vs Kohonen ja Henkka

  2. Ja vaikka perään mitkä on Järven teho per peli kevään tosipeleissä! Noi pelit on ne missä todelliset pelurit erottuu

  3. Vänttinen 1,96 (374 ottelua)
    Kohonen 1,67 (493) ottelua)
    Johansson 2,09 (394 ottelua)

  4. Kovia tehoja Vänttinen ja Johansson hakkaavat vielä tänäkin päivänä kun yhä harvempi joukkue on ns heittopussi. Nyt alkaa kolmen kärki näyttämään oikealta.

  5. Järvi pelasi osan urastaan aikana jolloin ei ollut tehokasta peliaikaa.

  6. Saahan näitä nimiä ja pisteitä aina vertailla. Kertoohan ne jotakin.
    Mutta kertooko ne vaikka sitä, kuinka kova luu Metsuri oli tiukoissa paikoissa pukukopissa henkeä iskemässä. Ja mistä tiedetään kuinka veljoha Vänä, Henkka ja Koho ovat (ainakin on) 🙂
    Yksi asia heitä kyllä yhdistää. Helevetin kovia pelimanneja.

  7. Löytyykös noi historiatilastot jostain? Myönnän, että ehkä tyhmä kysymys, mutta ei oikein ehdi surffailemaan 24/7. Vänttinen on kova kuin myös Johansson. Jälkimmäistä ei kannata testata maajoukkueessa, sillä…no en ite tiedä syytä.

  8. Jos katsotaan enemmän pelanneita, (yli 200 tai 300 ottelua) niin vain Johansson ja Koski yli 2p.

  9. Mutta kuka on paras +/- tilastoissa? Mitä väliä sillä on jos teet 10 kun kaveri tekee 12?

  10. Mitä sillä väliä, jos kaveri tekee 12 kunhan et ole silloin kentällä?

  11. Luetunymmärtäminen on joillekkin vaikeaa…siis jos vaikka teet 6 maalia ja oma kentällisesi päästää 7 maalia niin +/-tilastosi on -1.Ja muut kentät pelaa 0-0.Niin mitä väliä on niillä 6 maalilla kun olet miinuksilla ja hävisitte pelin kun todennäköisesti olit ns.ylhäällä notkuva pörssipelaaja joka ei osaa puolustaa pätkääkään.