Video: Viime MM-kisojen suurin puheenaihe – muistatko finaalin kohutun rankkarin?

Kahden vuoden takainen MM-finaali päättyi Suomen osalta valtavaan pettymykseen.

Kahden vuoden takainen MM-finaali päättyi Suomen osalta valtavaan pettymykseen.

6500 silmäparia pääsi näkemään kaksi vuotta sitten, kun Suomen naisten maajoukkue tarrasi jo lähes toisella kädellä kiinni MM-pokaaliin, mutta Ruotsi vei jälleen kerran maailmanmestaruuden dramaattisen ja paljon spekulointia aiheuttaneen rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Hakametsän jäähalli, Tampere, 12. joulukuuta 2015. Upean finaalin pelannut Suomi tasoitti MM-finaalin heti kolmannen erän alussa Elina Kujalan maalilla. Ottelu meni 4–4-tilanteessa aina rangaistuslaukauskisaan asti.

Veera Kauppi esitteli pehmeitä käsiään ja leipoi pallon ylänurkkaan toisessa parissa, ja Suomi johti kisaa 1–0.

Kolmannella kierroksella My Kippilällä oli mahdollisuus viedä Suomi jo 2–0-johtoon, kun Cornelia Fjellstedt oli juuri epäonnistunut omassa yrityksessään.

Kippilä veivasi pallon näyttävästi lavan kärjellä oikealle puolelle ja nosti pelivälineen etuyläkulmasta sisään. Tsekkituomaripari Martin Petrik ja Tomas Podlesny eivät kuitenkaan hyväksyneet rankkaria, sillä heidän mukaansa pallo liikkui veivin aikana taaksepäin.

Nina Rantalan onnistumisesta huolimatta Ruotsi nousi rankkarikisassa tasoihin ja vei maailmanmestaruuden Amanda Delgado Johanssonin maalilla kuudennessa parissa.

Kippilän hylätty rankkari aiheutti valtavasti jälkispekulointia, myös Pääkallo.fi:n kommenttiosiossa. Osa piti tuomiota rajuna oikeusmurhana. Analyytikko Jani Hakkarainen perkasi finaalia ja tuomiota pääkalloanalyysin ja kommentin muodossa.

Hakkarainen muistutti, että loppujen lopuksi hylätty rankkari ei ratkaissut finaalia ja onkin mahdotonta arvioida, mikä olisi ollut lopputulema, jos se olisi hyväksytty.

My Kippilä tyrmäsi tuomion finaalin jälkeisessä haastattelussa.

Suomen uusi mahdollisuus on tarjolla Slovakian pääkaupungissa, Bratislavassa. Naisten MM-kisat käynnistyvät perjantaina 1. joulukuuta, ja MM-kullan kohtalo ratkaistaan seuraavan viikon lauantaina 9. joulukuuta.

Pääkallo.fi seuraa kisoja tiiviisti reilun viikon ajan ja raportoi myös paikan päältä Bratislavasta puolivälieristä eteenpäin.

Kahden vuoden takaisen MM-finaalin kovin puheenaihe:
Video: Rankkari hylättiin – oliko tämä MM-finaalin tuomio oikeusmurha?
Raju tuomio MM-finaalissa – Suomen rankkari hylättiin: ”Samanlainen veivini on hyväksytty aiemmin”
Kommentti: Miten My Kippilän hylättyyn rangaistuslaukaukseen tulisi suhtautua?
Pääkalloanalyysi: Suomi ei onnistunut ratkaisemaan maalin peliä finaalissa

5 comments

  1. Eikös toimittaja voisi näin kisojen alla olla kaivelematta vanhoja ja keskittyä positiiviisiin asioihin?
    On sitten vaikka kirjoittamatta mitään.

    Suuresti onnea ja peli-iloa koko Suomen joukkueelle, ollaan hengessä mukana.

  2. Ehkä juuri tuon takia naisten säbästä ei paljoa kirjoiteta kun joku ”mikki” on aina mielensä pahoittamassa. Koko naissalibandyssä muhii negatiivisuuden ilmapiiri. Kukapa oikeasti osaava ihminen siellä jaksaisi pyöriä kun lopulta juuri ne jotka toiminnan mahdollistavat ja eniten duunia tekevät saavat ansaitsematonta paskaa niskaan.

  3. ”EI EI EI” lle, eipä ollut mielen pahoittamisesta kysymys.
    Kyselin positiivisten asioiden esille tuomisesta, nyt taisi tulla tulkintavirhe Sinulle. Nyt katse pitää olla viikonvaihteessa eikä vuosien takaisessa 🙂
    Ja mitä tulee ilmapiiriin, niin positiiviselta vaikuttaa.
    Toimittajien työtä arvostan, enemmän kuin uskotkaan, mutta sitä tässä avaamaan enempää 🙂

  4. Olen nähnyt ruotsin miesten liigassa monta vastaavaa rankkaria,jotka hyväksytty.Miehillä ja naisilla on vissiin eri säännöt.Tai sitten tuomareissa on eroja…

  5. Ei kyllä mitään käsitystä minkä takia tuomari päättää ottaa tuollaista roolia finaalissa.