Erikoinen tilanne – peräti kolme sisarparia pelaa tänään MM-kullasta Suomen paidassa

Sisarukset Ella (toinen vas.) ja Eliisa Alanko (neljäs vas.) pelaavat Suomen ykkösvitjassa. Kuva: IFF

Sisarukset Ella (toinen vas.) ja Eliisa Alanko (neljäs vas.) pelaavat Suomen ykkösvitjassa. Kuva: IFF

Suomen ja Ruotsin välinen MM-finaali mitellään lauantaina klo 18.08 Suomen aikaa. Suomen kokoonpanosta voi nostaa mielenkiintoisena seikkana sen, että pelaavassa kokoonpanossa on peräti kolme sisarusparia, ja kaikki pelaavat samoissa kentällisissä.

Suomen ykkösvitjan oikeassa laidassa viilettää Eliisa Alanko (s. 29.8. 1988) ja keskushyökkääjänä toimii Ella Alanko (s. 30.3. 1990), joka on siis Eliisan pikkusisko. Alangot edustavat seuratasolla Tampereen Classicia.

Kakkosketjun vasen laitahyökkääjä on Suomen tehohyökkääjä Veera Kauppi (s. 19.7. 1997), ja oikealla laidalla operoi kaksoissisko Oona Kauppi, joka debytoi tänä vuonna MM-kisoissa. Kaupit kuuluvat Tampereen Kooveen avainpelaajiin.

Kolmosvitjan oikea laituri on kokenut Karoliina Kujala (s. 1.2. 1987), jonka identtinen kaksoissisko Elina Kujala luutii ketjun takalinjoilla. Elina Kujalasta tuli MM-kisojen aikana Suomen kaikkien aikojen kokenein maajoukkuepelaaja naisten maajoukkueessa. Kujalat edustavat Nurmijärven SB-Prota.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta ainakin Suomen aikuisten salibandymaajoukkueiden historiassa, että pelaajistosta löytyy kolme sisarparia. Yleisesti ajatellen kolmen sisarparin samanaikainen esiintyminen MM-finaalissa lienee harvinaista lajista riippumatta.

Eikä siinä vielä kaikki. Suomen päävalmentajana toimii Lasse Kurronen, jonka veli Jussi Kurronen on Suomen fysioterapeutti. Kellään edellä mainituista ei ole aikuisten maailmanmestaruutta virallisista MM-kisoista, joten jos Suomi voittaa pelin, niin neljään perheeseen saadaan kertarysäyksellä kaksi maailmanmestaria.