Erotuomaripalkkiot sovittu aikavälille 2018-2021 – ensi kaudelle ei korotusta

Erotuomareiden arvostusta halutaan nostaa. Kuva: Jari Turunen.

Erotuomareiden arvostusta halutaan nostaa. Kuva: Jari Turunen.

Suomen Salibandyliitto ja salibandyerotuomarikerhojen edustajat ovat sopineet erotuomaripalkkioista kausille 2018-2021.

Kaudella 2018-19 erotuomaripalkkiot pysyvät samoina kuin kuluvalla kaudella. Kaudella 2019-20 palkkioihin tulee euron suuruinen korotus ja seuraava euron lisäys on luvassa viimeiselle sopimuskaudelle 2020-2021.

Nykyinen kolmivuotissopimus päättyy kuluvan kauden loppuun. Tuleva sopimus kattaa erotuomaripalkkiot junioreista senioreihin kaikissa Salibandyliiton alaisissa sarjoissa pääsarjoja (miesten Salibandyliiga, naisten Salibandyliiga ja miesten Divari) lukuun ottamatta.

Samassa yhteydessä palkkiorakennejärjestelmää yhtenäistetään.

– Jatkossa erotuomaripalkkiot määräytyvät ottelun peliajan mukaan, kun aiemmin palkkiot ovat määräytyneet lohkokohtaisesti. Tämä helpottaa keskitetyn erotuomaripalkkiojärjestelmän ylläpitoa Salibandyliiton sarjavastaavilla erityisesti juniorisarjojen osalta, Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen kertoi jatkaen:

– Samalla pitää kiittää erotuomarikerhojen edustajia, joiden kanssa käydyt neuvottelut johtivat varsin nopeasti uuden sopimuksen aikaan saamiseksi. Ymmärrystä löytyi molemmin puolin ja keskustelut etenivät rakentavassa ja hyvässä hengessä.

Myös Tampereen salibandyerotuomarikerhon hallituksen jäsen Henrik Joki oli hyvillään, kun sopimus syntyi suhteellisen sujuvasti.

– Tämä oli nyt kolmas kerta kymmenen vuoden aikana, kun olin mukana neuvottelemassa erotuomaripalkkioista Salibandyliiton kanssa. Aiempiin nähden neuvottelut etenivät nyt sutjakasti ja nopeasti. Pidimme kaksi kokousta ja siihen jokusia sähköposteja päälle, kun aiemmin neuvottelut ovat venyneet yli puolen vuoden mittaisiksi, Joki totesi.

– Hyvää oli myös keskustelun ilmapiiri ja sävy. On parempi toimia avoimessa yhteistyössä kuin nokkapokkasilla, koska se ei kehitä ketään. Pöydässä ei ollut sanelun tuntua, vaan asioita käytiin laajalti läpi kaikkien kannalta, koska on tärkeää ymmärtää kokonaisuus ja mitkä asiat vaikuttavat mihinkin, Joki jatkoi.

Huolenaihe erotuomareiden keskuudessa on heidän toimintansa arvostuksen puute. Keskusteluissa käytiin läpi myös kyseistä aihepiiriä.

– Tavoitteenamme on, että erotuomareiden arvostus nousisi, mutta yksin emme tähän pysty. Haluamme, että myös liiton puolella ymmärretään tämä asia ja satsataan myös erotuomareihin. Olemmehan yksi osa tätä lajia. Tämän asian tiedottaminenkin sovittiin yhteispalaverissa tapahtuvan keskitetysti Salibandyliiton kautta, Joki muistuttaa.

Palkkioiden lisäksi erotuomareiden päivärahaan oikeuttavat kilometrirajat, jotka pohjautuvat valtion matkustussääntöön, muuttuvat. Kokopäivärahaan oikeuttava kilometriraja on jatkossa 40 km (nyt 60 km), kun kokonaismatka-aika on kestoltaan vähintään 10 tuntia. Osapäivärahan kilometriraja on 20 km (nyt 30 km) kun kokonaismatka-aika on vähintään kuusi tuntia.

Linkki:
Salibandyliiton uutinen.

8 comments

  1. Olisiko mahdollista, että korvaukset maksettaisiin per/annettu jäähy. Itselleni olisi tosi miellyttävä korvaus tulossa.

  2. Tuomareiden arvostus nousisi huomattavasti jos alettaisiin myös vähän enemmän panostamaan/tehostamaan heidän koulutustaan, tämmöiset korotukset ovat ihan ookoo ja pitäähän siitä korvaus saada, että jaksetaan tuomaroida, mutta.. jopa 2 divaria tuomaroivilla on niin täysin erikäsitys lajin säännöistä keskenään, että se menee välillä täysin naurettavaksi, saati sitten alemmissa divareissa jossa on tuomareita jotka eivät oikeasti tiedä edes kaikkia lajin sääntöjä/saatika osaa edes puhua pelaajille, en ole perehtynyt/käynyt tuomarikursseja mutta seuraan aktiivisesti lajia liigasta- 6divariin asti, ja oikeasti välillä pelien katsominen aiheuttaa lähinnä itku/naurun sekaisia tuntemuksia tuomaritoiminnan osalta, enkä nyt tarkoita kaikkia pikkuvirheitä mitä jokaiselle tuomarille käy, peli on nopea ja kaikkea ei vaan yksinkertaisesti voi nähdä, mutta säännöt pitäisi osata täysin ja olla joku tolkku/järki mukana touhussa. Koulutukseen lisää järkeä ja tehokkuutta asioihin joilla on väliä, ei riitä, että osaa nostaa käden pystyyn ja antaa jäähyn. Yleensä kunnioitus ansaitaan ja niitä kyllä arvostetaan jotka sen ansaitsevat (y)

  3. Paras ehdotus olisi se, että tuomarikorvaukset muuttuisivat verottomiksi. Nyt käytännössä kaikki maksavat veroja lisäprosentin mukaisesti, mikä voi vielä jopa puolet korvauksista veroihin. Eniten ongelmia tämä aiheuttaa tuomareiden määrässä, sillä monet tuomareista eivät vihellä enää keskitetyn maksujärjestelmän takia lainkaan, kun tuomaritulot vaikuttavat opintotukiin yms.

  4. Taas uusi facepalm tämän sivuston kommentoijille. Täysi tietämättömyys oikeastaan mistään paistaa niin voimakkaana läpi. Laki, verotus, urheilusäännöt, olympiakomitean säännöt, salibandyliiton säännöt, seurojen yhdistyssäännöt, joukkueiden säännöt, pelaajadppimukset…

    Miksi tietämättömät vaan huutelee??

  5. KENTTIEN KAUHU! Helppo huudella nimen takaa tollaista höpöhöpöä, kohautan sulle vain hartioitani. Kerro nimesi ja tunnistaudu annan sulle PR3 HUSHUSHUS #POISTAKAA TÄMÄ MIES KATSOMOSTA

  6. Höhöhö älkää hei viitsikö haukkua ketään näin joulunaa! Istukaa pukin polvellee niin voin puhaltaa pilliin ?

  7. Hyvää Joulua Jonne-Petterit – ja kaikki muut(kin) tuomarikriitikot!

    Ja ”metrin slerballe” tiedoksi että, jopa verokarhu osaa kyllä tasata ne erotuomaripalkkioiden lisäprosenttiennakot sitten lopullisessa verotuksessa. Kursseille vaan, älä pelkää että joudut maksamaan itsesi kipeäksi niistä palkkioista 😉