Kooveen päävalmentaja dopingkärystä: ”Otamme tästä opiksi”

Tiina Röning kommentoi Kooveen naisten dopingatapausta seuran julkaisemassa tiedotteessa. Kuva: Esa Takalo

Tiina Röning kommentoi Kooveen naisten dopingtapausta seuran julkaisemassa tiedotteessa. Kuva: Esa Takalo

Uutisoimme maanantaina, että Kooveen A-junioreita ja naisten edustusjoukkuetta edustava Marianne Viteli, 18, on kärähtänyt pseudoefedriinin käytöstä liigaottelun yhteydessä. Koovee julkisti maanantaina tiedotteen, jossa se kertoi asiasta omasta näkövinkkelistään.

Tiedotteen mukaan seurassa aiotaan jatkossa kiinnittää yhä enemmän huomiota antidopingasioiden tiedottamiseen ja tukitoimiin. Tekstin mukaan antidopingasiat on kirjattu naisten liigajoukkueen pelaajasopimuksiin, ja asiat on myös käyty läpi pelaajien kanssa ennen kauden alkua. Jatkossa dopingasiat aiotaan käydä läpi henkilökohtaisesti jokaisen sopimuksen allekirjoittavan pelaajan kanssa.

– Säännöt ovat selvät, ja antidopingtyö on tärkeä osa huippu-urheilua. Otamme tästä opiksi. Käymme jatkossa läpi antidopingasiat jokaisen pelaajan kanssa henkilökohtaisesti, sillä harmittomaltakin tuntuvan lääkkeen sallittavuus on aina syytä varmistaa. Tulemme myös korostamaan entistä selkeämmin sitä, että joukkueen toimihenkilöt ovat pelaajien käytettävissä, mikäli pelaaja on vähänkin epävarma esimerkiksi lääkkeiden käytön suhteen, Kooveen naisten liigajoukkueen päävalmentaja Tiina Röning kommentoi.

Koovee ilmoitti samalla, että se katsoo Vitelin selvittäneen tapauksen luotettavalla tavalla vahingoksi. Viteli kertoi käyttäneensä allergialääke Duactia ennen testausta. Tiedotteen mukaan Viteli voi jatkaa joukkueessa normaaliin tapaan kahden kuukauden kilpailukiellon jälkeen, ja pelaajaa kohdellaan urheilullisin perustein.

Lähde: Kooveen tiedote

One comment