LASB katkaisi tappioputkensa Kuopiossa – Kainulaisen veljekset iskivät hattutemput

LASB palasi voittojen tielle Kuopiossa. Kuva: Jari Turunen

Kuopion Welhot ja LASB ottivat keskiviikkona mittaa toisistaan ensiksi mainitun kotikentällä. Miesten Salibandyliigan ottelu päättyi LASBin 9-2-vierasvoittoon.

Kotijoukkueelle siunaantui maalintekotilaisuus noin 13 minuutin kohdalla, kun LASB-pelaaja tuomittiin jäähylle. Vierasjoukkue iski kuitenkin ensin alivoimalla Aki Syrjälän toimesta. Aivan jäähyn loppusekunneilla nähtiin myös Welhojen tasoitus. Muutamaa minuuttia myöhemmin Atte Savolaisen maali varmisti sen, että LASB lähti erätauolle johdossa.

Toisessa erässä ainoasta osumasta vastasi LASBin Vili Näveri, joka oli myös syöttänyt LASBin kaksi ensimmäistä maalia. Seuraavat maalit syntyivät ottelun viimeisen kympin alussa, kun Justus Kainulainen lisäsi vieraiden johdon ensin kolmeen maaliin ja 42 sekuntia myöhemmin Rasmus Kainulainen maalasi tilanteeksi 5-1.

Ajassa 53.27 LASB johti jo 7-1 ja Justus Kainulainen oli naulannut hattutempun ajassa 2 minuuttia ja 55 sekuntia. LASBin kuuden maalin johto pakotti kotijoukkueen käyttämään aikalisän ja Welhot kokeili onneaan ilman maalivahtia. Myös Rasmus Kainulainen viimeisteli hattutemppunsa viimeisen vitosen aikana.

Kolme maalia mieheen iskeneiden Kainulaisten lisäksi Näveri (1+2) iski pelissä kolme tehopistettä. LASB katkaisi voitolla neljän pelin tappioputken ja nousi Welhojen ohi yhdeksänneksi. Welhoille tappio oli kolmas putkeen ja joukkue on nyt kymmenentenä.