Maagisen finaalin pelannut Veera Kauppi: ”Minulle me olimme maailman paras joukkue”

Veera Kauppi harmitteli, että ruotsalaisvahti vei tällä kertaa pidemmän korren rankkareissa. Kuva: IFF

Veera Kauppi harmitteli, että ruotsalaisvahti vei tällä kertaa pidemmän korren rankkareissa. Kuva: IFF

Veera Kauppi osoitti ilmiömäistä ratkaisukykyä Bratislavan MM-finaalissa. Nuori hyökkääjätähti iski tehot 3+1, mutta niidenkin jälkeen kaulassa roikkui hopeinen mitali, kun Ruotsi vei jälleen maailmanmestaruuden.

Kauppi oli trillerimäiseksi venyneen loppuottelun jälkeen kovassa pyörityksessä, ja vaikka tunneskaala heitteli koko pelin ajan ääripäästä toiseen, pystyi hän kertaamaan avoimesti mietteitään itse kamppailusta.

– Aika tyhjät fiilikset on nyt. Ei lämmitä yhtään omat onnistumiset, kun ne eivät riittäneet joukkueelle voittoon. Minulle me olimme maailman paras joukkue, Kauppi tuumi harmissaan ja jatkoi.

– Se oli taas pienestä kiinni. Me tulimme monta kertaa takaa-ajoasemasta takaisin rinnalle. Se osoittaa sitkeyttä. Me nautimmme pelaamisesta tänään.

Toisen erän lopussa Kaupin nilkka pyörähti ikävän näköisesti päätytilanteen seurauksena, ja monien mieliin varmasti hiipi ajatus siitä, pystyisikö hän jatkamaan enää finaalia.

Sinnikäs ratkaisija ei kuitenkaan ollut moksiskaan pikkunaarmusta.

– Siinä tuli pieni kolhu jalkaan, muttei mitään sen enempää. Hoidimme sen kuntoon ja sitten mentiin taas täysillä kentälle. Täytyy murtua joku paikka, että finaalin lopettaa kesken, hän kertoi hieman jopa naureskellen.

Kolmannessa erässä vasta 20-vuotias Kauppi osoitti kylmäpäisyyttään. Hänen itse tekemän tärkeän 4–4-tasoitusmaalin jälkeen Ruotsi pääsi vielä kerran johtoon ylivoimalla.

Ajassa 58.47 tulostaululle pamahtanut Suomen 5–5-tasoitus syntyi jälleen rohkeasti pienestä kulmasta laukoneen Kaupin lavasta.

Hän pääsi yrittämään sekä varsinaisella peliajalla että rangaistuslaukauskilpailussa maalia, mutta molempien eteen venytti ruotsalaismaalivahti Sara Hjorting. Ruotsin paremmat rankkarit toivat lopulta kultaa länsinaapuriin.

– Me olemme treenanneet rankkuja. Luotin, että pystyisin tekemään sen harhautuksen, mutta nyt oli veskari aika hyvin mukana. Pitää antaa krediitit sinne.

Kaikki viimeiseen pariin vuoteen mahtuneet lähtökohdat ja aiemmat tulokset huomioiden Kauppi oli sitä mieltä, että Suomen joukkue pystyi osoittamaan erityisyytensä MM-finaalissa mahtimaa Ruotsia vastaan.

– Harjoitusturnaukset ja muut on ihan eri juttuja verrattuna MM-kisoihin. Täällä mennään tarvittaessa pienemmällä rosterilla ja sekoitetaan pakkaa. Kolmannessa erässä pääsimme peliin mukaan, ja jos olisimme naulanneet silloin riittävästi, niin se olisi ollut siinä, huippuhyökkääjä päätti.

13 comments

  1. Nauran täällä ääneen, kun luen näitä paria edellistä kommenttia. Mutta kai se on meillä suomalaisilla ihan verissä, että surkutellaan, eikä vahingossakaan anneta hyvää palautetta. Mistään. Ikinä. Mutta minäpä annan: Oli huikeeta katsoa, miten Suomi taisteli itsensä alun ahdingosta mukaan peliin. Se osoittaa sellaista selkärankaa, jota meillä kaikilla suomalaisilla ei valitettavasti ole. Kiitos koko Suomen joukkueelle huikeesta trilleristä!! Ootte huippuja!!

  2. Ruotsi ei kaiketi edes parastaan esittänyt. Ja voitti silti! Kertoo kyllä joukkueesta paljon.

  3. Ruotsi oli finaalissa jotenkin vaisu eikä tehnyt monista paikoistaan 1. ja 2. erässä.. se oli suomen onni, tuuri oli puolellaan. Kyllä parempi voitti, niin se vain on. Toki hieno taistelu suomelta. Mutta nyt vaan uutta verta joukkueeseen ja uuteen nousuun.

  4. Ruotsi kohtasi sen ainoan joukkueen, joka laittoi heille kampoihin! Ja kyllä Siltanen hyppi kuin vietäriukko ensimmäisen erä ja piti Suomea pystyssä! Kolmas erä jo selvästi Suomen! Ei niinkään rankkarikisa kuin enemminkin heikko ensimmäinen erä vei mestaruuden – tämä peli olisi ollut ratkaistavissa varsinaisella peliajalla! Hieno taistelu naisilta! Onnittelut hopeasta!

  5. Hyvin Suomi nousi peliin mukaan. Kaupin tasoitus lopussa oli jotain mitä ei Suomen joukkueissa usein näe. kylmäpäisesti vaan pikkukoloon etukulmaan.

  6. Kaupit, Kippilä, Wickman,Siltanen,Saario ehkä vielä Manninen jatkoon..uutta, nuorta porukkaa kehiin.

  7. Ella Alanko jatkoon myös. Eikä mitään vahoja kertaalleen kierrätettyjä tilalle vaan uutta nuorisoa.

  8. Todella hedelmällistä keskustelua taas. Kaikki kokeneet ulos ja nuoria tilalle. Enää pitäisi kertoa ne nimet, joiden pitäisi pelata maajoukkueessa. Kummasti nämä vanhat dominoivat liigassa ihan mielin määrin.

    Salibandyliitolle semmoisia terveisiä, että voisiko sarjat olla tauolla MM-finaalipäivänä? Ei luulisi olevan ylivoimaisen vaikea toteuttaa. Itsellä jäi viime vuoden miesten MM-finaali näkemättä ja nyt naisten näkemättä, kun oli oma peli samaan aikaan.