MM-debytantti painotti parempaa valmistautumista välierään – ”Jumaleissön, tässähän joutuukin pelaamaan”

Jenna Saario (keskellä) kirjautti puolivälierän voittomaalin nimiinsä. Kuva: Ville Vuorinen

Jenna Saario (keskellä) kirjautti puolivälierän voittomaalin nimiinsä. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen MM-joukkueen kuopus ei ole antanut kokemattomuuden häiritä uran ensimmäisissä naisten arvokisoissa. Slovakiaa vastaan Jenna Saario ei ehtinyt olla kauaa irti ennen kuin iski äärimmäisen tärkeän maalin Suomelle.

Ottelu eteni tasaisessa 2–2-tilantessa toisessa erässä. Valmennus päätti tehdä muutoksia Suomen kakkosketjuun, kun Saario otettiin verkkariosastolta hyökkäämään Oona ja Veera Kaupin rinnalle.

Toisessa vaihdossaan turkulainen iski: Veera Kaupin laukaus pomppi slovakialaismaalivahdin torjunnasta maalin eteen, ja Saario oli ensimmäisenä paikalla iskemässä pallon verkon perukoille.

Maali oli sekä hänelle että koko joukkueelle helpottava.

– Tosi vapauttava se oli. Päätin, että jos pääsen kentälle niin teen parhaani. Tuli sitten hyvä paikka, ja pääsin iskemään riparista, kertasi Saario iloisena 3–2-maalia Pääkallo.fi:lle.

Saarion pistesaldo on nyt neljän ottelun jälkeen 3+2, ja peli on kulkenut MM-debytantilta hyvin Suomen tehokentässä. Valmennuksella jääkin varmasti pohdittavaa peluutuksen osalta välierää ajatellen, sillä Slovakiaa vastaan ketjussa kierrätettiin hyökkäyksessä Saarion lisäksi Oona Kauppia ja Mira Wickmania.

– Kentässä on ympärillä ihan maailmanluokan tähtiä, ja siinä on tosi huippua pelata. Meillä on hauskaa, ja varsinkin silloin kun sujuu, niin se antaa vielä lisää hauskuutta, Saario selitti.

Bratislavan jäähallin tunnelma tempaisi myös Saarion mukaansa. Altavastajaana kamppailuun lähtenyt Slovakia antoi Suomelle kovan haasteen.

– Vaikea peli meille. Slovakialaisyleisö oli ihan huikea, ja he saivat siitä varmasti paljon voimavaroja. Kumman puolella pelaatkaan, niin on vain aina tosi siistiä pelata tuollaisessa mökässä, Saario hehkutti intoa puhkuen.

Hyökkääjä oli rehellinen sen suhteen, että jännitys iski joukkueeseen, ja Slovakia pääsi yllättämään hyvyydellään ennakkosuosikit.

– Kyllä luulen, että siinä kohdassa jännitti, kun huomasimme, että Slovakia onkin ihan kova joukkue. Sitten ajattelimme, että jumaleissön, tässähän joutuukin vähän pelaamaan.

– Kaikki vislauskonsertit vielä siihen päälle, niin ne luovat sellaisen pienen lisäelementin.

Taiston tauottua hän kuitenkin uskoi, että kova puolivälieräottelu valmisti Suomea vielä isompiin peleihin.

– Käsitän sen niin, että nyt meidän on parempi lähteä välierään, koska sieltä tulee vielä kovempi joukkue vastaan. Oli hyvä saada tiukka matsi tähän, ja nyt sitten jatketaan niiden tiellä.

Se on ainakin selvää, että Sveitsiä vastaan otteluun lähtö ei voi olla samanlainen kuin mitä torstaina nähtiin.

– Pitää olla parempi valmistautuminen ja heti pelin alussa hereillä. Eikä varsinkaan anneta turhaa etumatkaa ihan vain sen takia, ettei jaksettu valmistautua peliin kunnolla, Saario painotti.

2 comments

  1. Jenna Saario on ollut yksi positiivisimmista pelaajista tässä MM-joukkueessa! Pelannut hienot kisat tähän mennessä 🙂