Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Classic-kenttä paransi rutkasti MM-puolivälierässä

07.12.
2017
3 Kommenttia
3
Maajoukkueet

Nina Rantala oli Suomen parhaimmistoa Slovakiaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen ja Slovakian välinen salibandyn naisten MM-kisojen puolivälieräpeli päättyi lopulta Suomen 6-2-voittoon. Slovakia pisti hyvin vastaan varsinkin kahden ensimmäisen erän ajan ja tarjosi Suomelle hyvän vastuksen.

Suomen ykkösvitjaa eli niin kutsuttua Classic-vitjaa on parjattu kisoissa tehottomuudesta, mutta puolivälierissä viisikko onnistui erinomaisesti. Suomen esitys oli kuitenkin kaikkensa sangen vaisu, eikä kukaan ansainnut mielestämme viittä kalloa kamppailusta.

Nina Rantala oli Suomen ykköspistelinko tehoin 1+2 ja ansaitsi pelistä neljä kalloa. Peräti 11 erää maaleitta pelannut Eliisa Alanko sai maalitinsä viimein auki viimeisessä erässä ja osui tärkeään paikkaan kahdesti. Myös Alanko ansaitsi pelistä 4 kalloa, koska hän onnistui kovien paineiden alla tärkeässä paikassa.

Hyökkääjistä myös Veera Kauppi oli jälleen hyvällä pelipäällä ja vastasi kolmannessa erässä ottelun komeimmasta yksilösuoritteesta 5-2-maalin muodossa. Kolmosvitjan muut hyökkääjät (Oona Kauppi, Mira Wickman ja Jenna Saario) pelasivat kaikki kaksi erää ottelussa, joten ketju eli vahvasti pelin sisällä.

Arvosana-asteikolla jaoimme myös muutaman kakkosen, ja näiden pelaajien osalta jäi vielä parannettavaa esitysten suhteen.

Maalivahdit:
Noora Vuorela 3
Tiltu Siltanen ei pelannut

Puolustajat:
Minna Kallio 3
Sanni Nieminen 2
Elina Kujala 3
Laura Manninen 3
Mia Karjalainen 3
My Kippilä 3
Silja Eskelinen – pelasi vain vähän

Hyökkääjät:
Nina Rantala 4
Hanna Sipiläinen 3
Eliisa Alanko 4
Kristiina Kauppila 2
Katri Luomaniemi 3
Karoliina Kujala 3
Veera Kauppi 4
Mira Wickman 2 (huilasi toisen erän)
Oona Kauppi 3 (huilasi kolmannen erän)
Jenna Saario 3 (huilasi ensimmäisen erän)

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Esper
07/12/2017
Saanen olla erimieltä. Wickmanin kenttä oli mielestäni tänäänkin paras. Kaupit, Saario, Wickman pelasivat erinomaisesti. Rantala on vaan niin jäätävän kova, että se tekee maalit vaikka yksin niinku tänäänkin. Alangon tilalle saario tai o kauppi!!
Ikä merkitsee
07/12/2017
Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että ruotsin joukkue on huomattavasti suomea nuorempi. Kaikki käytännössä -91 tai myöhemmin syntyneitä. Suomen joukkue on vanha. Näkisin että ensi mj-tapahtumaan pitäis tehdä radikaali nuorennusleikkaus, ja saada se uusi sukupolvi kisoihin. Muuten jäädään jalkoihin.
Ressu
08/12/2017
Kyllä näki että Alangon vauhti ei enää riitä. Niin vaisua peliä voi huhhuh. Muutama maali nyt sentään, ei floppaa ihan täysin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.