Raju menetys – Oilersin alkukauden pistekärki viettää kevätkauden Torontossa

Kuva: Esa Jokinen

Markus Markkola pelaa tällä kaudella vielä yhden pelin Oilers-paidassa. Kuva: Esa Jokinen

Viime viikosta lähtien on liikkunut huhuja, että Oilers-hyökkääjä Markus Markkolaa ei nähdä seuran riveissä Salibandyliigan kevätkaudella, sillä teholaituri on lähdössä vaihto-opiskelijaksi.

Asiasta spekuloitiin muun muassa LASBin viime viikon podcastissa, mutta tuossa yhteydessä asialle ei ollut vahvistusta, eikä Markkolan keväinen osoite ollut tiedossa. Toimitukseen on tullut myös vihjeitä asian tiimoilta.

Kuuleman mukaan olet lähdössä vaihto-opiskelijaksi ja loppukausi jää välistä. Pitääkö paikkansa?

– Kyllä. Kevätkausi menee Torontossa ja Yorkin yliopistossa. Opiskelen kauppatieteitä Suomessa ja samaa tiedesuuntaa myös paikan päällä, Markkola vahvisti Pääkallo.fille.

Päävalmentaja Heikki Luukkosen mukaan Markkolan suunnitelmat ovat olleet hyvissä ajoin selvillä.

– Tähän kauteen kun lähdettiin, niin hommat olivat selkeät noiden asioiden suhteen. Herran kanssa ollaan tosiaan tehty urasuunnittelua vähän pidemmällä tähtäimellä ja tuo vaihtokuvio osuu tähän kohtaan.

– Se mikä on Markuksen, seuran ja minun yhteinen tahtotila, että kun tässä kohtaa tulee tuo vaihtokuvio, niin sieltä tulee entistä kovempi urheilija takaisin. Tehdään loppukevään ajaksi sellaisia ohjelma, että saataisiin siksi ajaksi hyvä valmistava sekä kehittävä jakso ennen kesää. Tämä on sellainen juttu, mikä on ollut meidän osalta pitkän aikaa suunnitelmissa, Luukkonen avasi.

Markkola on liigan viidentenä olevalle Oilersille kova menetys, sillä laituri on iskenyt syyskaudella pisteet 12+15 (13 ottelua) ja on joukkueensa tehokkain pelaaja. Taituri epäili, että hän ei pääse valloittamaan kanadalaisia salibandykenttiä vierailun aikana.

– En usko, että pystyn pelaamaan salibandya paikan päällä. Reissu kestää vain neljä kuukautta, eli ei ole mikään erityisen pitkä. Jotain urheilua aion tietysti harrastaa, Markkola kertoi.

Luukkonen myöntää, että Markkola olisi ollut mukava pitää joukkueessa loppukauden ajan.

– Voisi sanoa, että Markkola on tällä hetkellä elämänsä vedossa, eli on onnistunut hyvin tässä alkukaudesta. Olisi tietysti hienoa pitää tällainen herra loppukaudenkin ajan. Meidän ajatuksena on kuitenkin se, että jatkossa saataisiin entistä parempi pelaaja kaukaloon.

– Koko joukkueelle, ja jollekin toiselle pelaajalle tämä on mahdollisuus. Pitää pystyä kollektiivina olemaan entistä parempia ja vahvempia jatkossa, Luukkonen paalutti.

Markkolan kauden viimeiseksi peliksi jää lauantainen Espoon derby, jossa Indians isännöi Oilersia Metro Areenalla klo 18 alkaen.

– Odotan, että tulee huikea ja hyvä tapahtuma, ja Oilers voittaa ottelun. Ei siinä sen kummempaa, Markkola uumoili.

Luukkosesta tuli tällä kaudella Oilersin pääluotsi, joten lauantain derby on miehen uran ensimmäinen.

– Todella hyvillä fiiliksillä kohti lauantaita. Olen kuullut todella paljon positiivisia kokemuksia viime kaudesta ja oli kuulemma hieno tapahtuma. Nyt meillä on ollut kotipeleissä niin huikea tunnelma ja hyvin porukkaa, että on hienoa päästä vielä vähän kirkkaampiin valoihin ja päästä kokemaan tällainen juttu jengin kanssa yhdessä.

– Meille ajoitus on kiva, koska tämä on meille syyskauden viimeinen kamppailu. Se on kiva kruunu ja huipennus syyskaudelle. En ole aiemmin päässyt näitä Espoon derbyjä kokemaan muuten kuin katsojana, eli en osaa sen paremmin arvioida. Innolla ja mielenkiinnolla odotetaan mitä tuleman pitää, Luukkonen päätti.

9 comments

  1. Amatoorien puuhastelua…ei voi muuta sanoa…

  2. En usko, että pystyn pelaamaan salibandya paikan päällä. Reissu kestää vain neljä kuukautta, eli ei ole mikään erityisen pitkä. Jotain urheilua aion tietysti harrastaa, Markkola kertoi.

    No ei tietenkään pääse. Vaihtarireissut on pelkkää juhlimista ja nähtävyyksien tiirailuja 😀 hauskaa matkaa!

  3. Sinne vaan salibandyhommiin. Juuri Yorkin yliopistossa on järjestetty monena vuotena Canada cuppia, johon on muutama suomalaisjoukkuekkin osallistunut.

  4. Perusteltu ratkaisu Markkolalta.
    Halutessaan voi jatkaa salibandyuraansa ainakin kymmenen vuotta. Opiskelu on vaan saatava valmiiksi samaan aikaan kun pelaa amatöörinä. Vaihtoehtona opiskelun lykkääminnen vuosiksi on vähemmän suositeltavaa.
    Maajoukkueen valmennus puhuu arkitekemisestä mutta onkohan heistä kukaan perehtynyt oikeasti pelaajien arkeen jotka opiskelevat?
    Oilersille Markkolan Toronton reissu on menetys mutta paikkajiakin on rosterissa ja joukkue voi halutessaan mennä vaikka päätyyn asti.
    Espoossa on syntynyt hieno traditio derbyjen suhteen, pelataan areenassa kerran kaudessa mahtavassa tunnelmassa ja saadaan näin uusia säbän ystäviä.
    Oilerssin kannattajana täytyy onnitella myös Inkkareita, upeeta duunia jo 25 vuotta.

  5. Se on parempi vetää ammattilajia ja uran jälkeen odottaa sitten huippuajat, kun rahaa on. Mitä näitä hyviä esimerkkejä onkaan. Vai onko sittenkin parempi hommata ihan oikea työ? Uran jälkeinen aika kun on se pidempi.

  6. Oikea ratkaisu. Nauti nuoruudesta ja nauti säbästä
    .Tärkeintä on kuitenkin hommata hyvä koulutus ja sitä kautta ammatti.