Salibandyliigan otteluennätys uuteen uskoon – Petri Kauko ohitti Mikael Järven

Petri Kaukosta Salibandyliigan ennätysmies runkosarjan otteluiden osalta. Kuva: Esa Jokinen

Petri Kaukosta Salibandyliigan ennätysmies runkosarjan otteluiden osalta. Kuva: Esa Jokinen

OLS ja Jyväskylän Happee kohtasivat lauantaina miesten Salibandyliigan runkosarjan ottelussa. Petri Kaukosta tuli ottelussa Salibandyliigan ennätysmies, sillä sentteri esiintyi liigan runkosarjassa jo 517:sta kerran.

Itse ottelussa Happee vei voiton jatkoajalla maalein 5-4 Veli-Matti Hynysen jatkoaikamaalilla ajassa 60.18. Kauko ei kerännyt tehopisteitä kamppailussa.

Ottelun myötä Kauko ohitti Mikael Järven, joka pelasi urallaan 516 Salibandyliigan runkosarjan ottelua. Kauko, 38, on edustanut kaudesta 1998-1999 lähtien Jyväskylän Happeeta, joten meillään oleva kausi on nestorin kahdeskymmenes liigassa.

Kauko johtaa myös liigan kaikkien aikojen syöttöpörssiä runkosarjan osalta. Taiturilla on tällä hetkellä kasassa jo 405 syöttöpistettä.

Kaikkinensa Kauko on iskenyt pisteet 242+405=647 pelaamissaan runkosarjan peleissä. Pudotuspeleissä Kauko on esiintynyt 106 kertaa ja iskenyt pisteet 38+60=98. Hyökkääjä on juhlinut kertaalleen (2014) Suomen mestaruutta Happeen paidassa, ja palkintokaapista löytyy myös kaksi SM-pronssia sekä kaksi SM-hopeaa.

Ottelutilastot

6 comments

  1. Päästä ja kumarrus täältä etelästä! Todellinen teräsmies ja elävä legenda!!

  2. Nyt on kova!!! Alkuvuosina oli vähän sellainen kyselijäpää ja käsien levittelijä, mutta hyvin näyttää sopetuneen! Onnittelut Tampereen mafialta!

  3. Lisää onnitteluja Mansesta; Kova on suoritus eikä äijäkään ihan surkea. Näin meillä annetaan isot kehut!

  4. Hattu päästä! Hieno pelaaja ja ihminen. Harmi kun ei ole päässyt kokeilemaan maajoukkueessa!

  5. Hyvä pelaaja, mutta en arvosta urheilijana. Liian kova itkemään ja vähän pikkumaisen oloinen. Ihme, että oli monivuotinen kapteeni…