Salibandyn MM-kisoihin tulevaisuudessa 20 maata? Peliaika ja pelaajamäärä saattavat muuttua

Kuva: IFF

Kuva: IFF

Uutisoimme torstaina, että salibandyn sääntöihin ollaan tekemässä muutoksia. MM-kisojen suhteen on mahdollisesti tulossa merkittäviä muutoksia tulevina vuosina.

John Liljelundin mukaan mahdollisista muutoksista keskustellaan vuoden päästä Prahan MM-kisojen yhteydessä.

– MM-kisojen pelitapa ja joukkuemäärä on aihe, josta ollaan tekemässä esitys Prahan (2018) yleiskokoukseen mennessä. Tällä hetkellä loogiselta näyttää se, että selvitellään mahdollisuutta 20 joukkueen MM-kisoihin tulevaisuudessa. Samalla katsotaan World Gamesin kokemusten perusteella, että onko jatkossa MM-kisoissa eri peliaika eli 3 x 15 minuuttia ja pienemmät joukkueet, Liljelund avasi.

World Gamesissa joukkueissa oli kaikkiaan 14 pelaajaa mukana eli 2+12. Vielä ei ole selvyyttä, että minkä kokoisia joukkueet tulevat olemaan jos muutoksia on tulossa. Jos joukkuemäärä kasvaa neljällä joukkueella, ja peliaika muuttuu lyhyemmäksi, niin kapeammat joukkueet vaikuttavat realistiselta vaihtoehdolta.

– Asian suhteen ei ole tehty päätöksiä, mutta asiaa on selvitetty. Meillä oli Bratislavassa IFF:n jäsenjärjestöjen kokous, jossa oli 35 jäsenmaata paikalla, ja lähes kaikki olivat sitä mieltä, että tässä olisi hyvä mahdollisuus lajille, Liljelund kertoi.

11 comments

  1. Halutaanko tällä tiukentaa otteluita? Helpompi pelata sumppua 45min kuin 60min. Eikä Ruotsi ehdi tekemään enää +20 maalia, kun aikaa on 1/4 vähemmän.

  2. Ruotsi ja Suomi vois pelata neljällä viittä vastaan alkusarjassa, ehkä Sveitsi ja Tshekkikin. Tai sitten FIN ja SWE vois pelata suoraan loppuottelun, Tshekki ja Sveitsi pronssipelin. Muut 16 maata saavat sitten tahkota muista sijoista kuinka kauan vaan. Tulee tasasempia otteluita…

    Neljä ensimmäistä maata on selvillä jo ennen turnausta ja järjestyskin aika lailla..

  3. On kyllä tuskallista lukea kun itselle rakasta lajia tuhotaan tälläisillä pikavoittoa tavoittelevilla typerillä päätöksillä. Päällä pelaamisesta pelkkä vaparin on hyvä juttu mutta kaikki muu aivan hirveitä. Varsinkin tämä peliajan lyhentäminen ja joukkueiden supistaminen kuulostaa ihan siltä kun olisi palkattu joku amerikkalainen konsullti joka ei ole peliä ikinä nähnytkään ja tokassut että nyt mennään nykyäaikaan ja otetaan some haltuun.

  4. Kyllä on sielun myymistä. Nimenomaan. Jos ei massoja tavoiteta nykyisillä säännöillä, sitten saa olla tavoittamatta. Alkaa olla jo eri laji kyseessä, kun lähdetään muuttamaan näin isosti. Tässä tulee käymään niin, että lajista tulee pikkukiva symppislaji olympialaisten lajiesittelyihin, mutta mitään massoja ei laji 4vs4- tai 3×15min- tai pelaajamäärämuutossäännöillä tule tavoittamaan.

  5. Miten tämän Liljelundin ja nämä muut vanhatpierut, joille olympialaiset on selkeästi pakkomielle, saataisiin vihdoin pois tuolta?? Täysin typeriä ja käsittämättömiä muutoksia, toivottavasti eivät mene läpi. Tämän aktiivisuussäännönkin voisi äkkiä perua.

  6. Liljelund oli joskus pätevä. Nykyään kiukutteleva vanhapieru jonka täytyisi itse ymmärtää lopettaa. Rupeaisi itse keskittymään omaan kehoon ja urheilemiseen. Paino alas ja parempi mieli!

  7. Tekisi mieli kysyä että miksi? Mikä on tavoite? Onko pelin muodossa näiltä osin nykyään joku ongelma?

    Toivottavasti ei ainakaan olympialaiset oo tässä nyt se pakkomielle. En yhtään ymmärrä miksi niihin korruptiokisoihin pitää haikailla niin kovasti, että ollaan valmiit koko laji muuttamaan.

    Jos jotain vaihtelua halutaan, niin kehitellään mieluummin vaikka erillinen ja virallinen pienpelimuoto. 3 vs 3 Reilusti pienemmässä kaukalossa ja veskareilla.

  8. Peliaika ja joukkueen koko tulee pitää samana. Itse muuttaisin MM-kisojen lohkoperusteita: Ei ole järkeä pitää väkisillä yllä Suomen ja Ruotsin finaaleita. Lohkot arvontaan ja systeemi siten, että Suomi ja Ruotsi kohtaavat jo etukäteen. Kerran harmittaa kun toinen tippuu, mutta laji kiittää kun finaaliin saadaan pitkästä aikaa muitakin maita.

  9. No ei todellakaan ole mitään järkeä lähteä pienentämään joukkueita ja peliaikaa. Nykyisessä muodossaankin laji on levinnyt mukavasti ja tulee leviämään. Tasoerot kaventuvat ajan myötä. Kun laji saavuttaa kansainvälisesti riittävän suosion, niin ovet olympialaisiinkin aukeavat. Jos nyt olympialaisia vielä järjestetään kovinkaan kauaa. Järki ja maltti nyt mukaan.