Sopimuksensa OLS:n kanssa purkanut hyökkääjä palaa Blue Foxiin

Anton Kallvik palaa Oulusta Blue Foxiin. Kuva: OLS.

Anton Kallvik palaa Oulusta Blue Foxiin. Kuva: OLS.

Anton Kallvik purki joulun alla sopimuksen Oulun Luistinseuran kanssa. Juuri ennen joulua Blue Fox julkaisi nettisivuillaan tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen Kallvikin kanssa.

Kallvik on todistanut tasonsa Divarissa. Kaudet 2009-17 Blue Foxia edustanut 25-vuotias laituri on takonut 195 Divari-kamppailussa 157 tehopistettä. Viimeiset kolme kautta Kallvik on kuulunut ”sinikettujen” tehokkaimpiin pelaajiin rikottuaan joka kausi 20 maalin ja 30 tehopisteen rajan.

OLS:ssa homma ei tehojen puolesta lähtenyt luonnistumaan. Kaikkiaan 11 liigaottelussa Kallvik onnistui saalistamaan vain kaksi syöttöpistettä. Kaikesta huolimatta Kallvik ei palaa negatiivisin mielin Uuteenkaarlepyyhyn.

– Pienet yksityiskohdat olivat ratkaisevia. Jos olisin tehnyt maalin aiemmin kaudella, kaikki voisi olal toisin. Silti näen OLS-visiitin kokemuksena, Kallvik kertoo Blue Foxin nettisivuilla ja jatkaa:

– Kun en onnistunut maalinteossa, yritin muokata pelaamistani, enkä ollut enää sama pelaaja. Yritin rakentaa peliä sen sijaan, että olisin ollut se maalintekijä, joka olen aina ollut.

– Kaikesta huolimatta jälkimaku OLS:sta ja Oulusta on hyvä. Opin paljon ihmisenä ja pelaajana. Mielestäni opin hyökkäyspelistä paljon OLS:ssa. Palaan viisaampana salibandypelaajana.

Ennen joulua ensimmäistä kertaa Blue Foxin kanssa harjoitellut Kallvik on mielissään kotiinpaluusta.

– Tuntui hyvältä palata. Tuntui kuin en olisi ollutkaan poissa ja tuntui turvalliselta. Merkitsee paljon, että saa pelata samojen pelaajien kanssa, joiden kanssa on tahkonnut pitkään. Tiedän myös mikä rooli minua odottaa ja se tuntuu luonnollisesti hyvältä, Kallvik kommentoi.

Oikea käsi alhaalla pelaava ja vihaisesti laukova hyökkääjä on seurannut vanhan seuransa otteita ja todennut pienten marginaalien ratkaisseen alkukauden aikana.

– Näen sen niin, että uusi kausi alkaa joulun jälkeen. Tarvitsemme nyt muutamia voittoja itseluottamuksen palauttamiseksi ja sen jälkeen homma alkaa rullaamaan. En epäile mahdollisuuksiamme ja näen tilanteessa positiivistakin.

Päävalmentaja Jori Isomäki on hyvillään Kallvikin paluusta.

– Tämä on paras mahdollinen joululahja, jonka joukkue ja fanit voivat saada. Tähän vuodenaikaan on vaikea löytää vahvistuksia, mutta nyt saamme pelaajan, joka pelaa sydämellä seuralle ja pystyy maalintekoon, Isomäki sanoo Blue Foxin nettisivuilla.

– Anton tulee olemaan ykkösviisikossamme ja pelaamaan ylivoimaa. Hänellä on sellaisia ominaisuuksia, joita olemme kaivanneet. Hän pystyy auttamaan meitä asioissa, joissa apua eniten tarvitsemme. Meiltä on puuttunut rightin puolen pelaaja hyökkäykseen ja ylivoimalle, Isomäki jatkaa.

Kallvik on ensi kertaa Blue Foxin kokoonpanossa 7.1. Loviisassa, kun Blue Fox kohtaa Torin.

Linkki:
Blue Foxin uutinen aiheesta.