Suomalaisvalmentaja kakkosdivarista Sveitsin liigajoukkueen peräsimeen

Jukka Kinnunen valmenaa ensi kaudella HCR:n joukkuetta. Kuva: Tommy Lågland.

Jukka Kinnunen valmenaa ensi kaudella HCR:n joukkuetta. Kuva: Tommy Lågland.

Suomalaisvalmentaja Jukka-Pekka Kinnunen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin pääsarjajoukkue HC Rychenberg Winterthurin peräsimeen.

Kinnunen muistetaan Salibandyliigasta OLS:n, Josban ja SSV:n paidoista. Neljä maaotteluakin pelannut Kinnunen tahkosi urallaan 11 kauden aikana Salibandyliigassa 252 ottelua tehoin 131+114. Playoff-pelejä Kinnunen keräsi vyölleen 40 kappaletta ja Suomen mestaruuksia löytyy kaksi kappaletta.

Kinnunen, 37, pelasi urallaan myös kolme kautta Sveitsissä, nimenomaan Winterthurissa, sekä vuoden Ruotsin Superliigassa. Viimeisen kolmen kauden ajan Kinnunen on toiminut kakkosdivarijoukkue Kokkolan Nibacosin peräsimessä.

– Työni Kokkolassa on ollut ja on edelleen huhtikuuhun saakka uudenlaisen harjoittelukultuurin rakentaminen ja omien junioreiden nostaminen edustusjoukkueeseen. Samalla tavoitellaan nousua Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Kinnunen kertoo Unihockey.ch:n uutisessa.

HCR:n riveissä Kinnunen tulee olemaan valmentamisesta eläköityvän Rolf Kernin seuraaja. Salibandyliiton korkeimman tason valmentajatutkinnon saavuttanut Kinnunen tulee toimimaan myös Sveitsissä nuoren joukkueen kanssa.

– Jo pelatessaan täällä hän oli positiivinen roolimalli ja käyttäytyi todella ammattimaisesti. Hän ymmärsi jo silloin hyvin nuorten pelaajien kannustamisen. Hän tulee saamaan nyt nuoren joukkueen kehitettäväksi. Hänen tehtävänä on tehdä siitä nälkäinen ryhmä, HCR:n urheilujohtaja Mario Kradolfer kommentoi.

Tämä sopii Kinnuselle mainiosti.

– Nautin nuorten pelaajien kanssa työskentelemisestä. He oppivat nopeasti uutta ja kehittyvät. Haluan joukkueemme tekevän kovasti töitä ja harjoittelevan hyvin. Haluamme myös pelata aktiivista salibandya, Kinnunen painottaa Unihockey.ch:n sivuilla.

Seura on tyytyväinen Kinnusen pestaamiseen siinäkin mielessä, että se saa valmentajakseen henkilön, joka tietää jo seuran ja ympäristön, sekä puhuu saksaa.

– Nautin olostani Sveitsissä jo pelaajana. Unelmani oli tulla takaisin HCR:n riveihin valmentajana. Tämä on seuraava askel valmennusurallani ja mahtava mahdollisuus.

Seura julkaisee muun valmennusryhmän myöhemmin.

Linkki:
Unihockey.ch:n uutinen.

7 comments

  1. Kuinkahan monta suomalaista valmentajaa on jo Sveitsissä eri sarjoissa? Pääkallo voisi jossain vaiheessa selvittää

  2. Onnea Jukka!On ollut ilo seurata täällä Kokkolassa sinun kädenjälkeäsi kaupungin salibandyn kehittämisessä. Kaikkea hyvää tuleviin haasteisiin!

  3. Ei ainottakaa pääsarjapeliä valmentajana suomes. Ihmettelen mutta onnee.

  4. Noustaisko me vihdoinkin divariin kun tämäkin mies on saatu pois mököttämästä.

  5. Pelikentällä paljon hyvää tehnyt mutta melekoosen pelaajakadon saannu aikaiseksi Kokkolassa. Paljon opettelemista miten ihmisiä käsitellään.

  6. Jukka sai kahdessa vuodessa enemmän aikaan kuin edeltäjät yhteensä viimeisten 20 vuoden aikana.
    Jos jollain pelaajalla mennyt kurinalaisen harjoittelun takia herne nenuun niin tämä on kyllä enemmänkin kyseisten pelaajien ongelma