Suomen päävalmentaja suitsutti supertähteään: ”Hän päätti, että peli ei ole vielä pelattu”

Lasse Kurronen hehkutti Suomen joukkueen taistelutahtoa. Kuva: Ville Vuorinen

Lasse Kurronen hehkutti Suomen joukkueen taistelutahtoa. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen ja Ruotsin välinen salibandyn naisten MM-finaali päättyi kirvelevään rangaistuslaukaisukilpailun tappioon loppulukemin 6-5.

Päävalmentaja Lasse Kurronen harmitteli varsinkin Suomen vaisua starttia ottelussa.

– Huono lähtö meiltä. Me oltiin puoli peliä ihan umpijäässä. Lopullinen tulos osoitti kuitenkin meidän luonnetta. Teemamme tähän peliin oli, että voitetaan tai hävitään, niin periksi ei anneta. Siitä ainakin pidettiin kiinni. Meillä on huikea joukkue, isolla sydämellä mentiin ja pienestä se oli taas kiinni, Kurronen kertoi taistelun tauottua.

Suomi oli vaikeuksissa ensimmäiset kaksi erää ja Ruotsi johti peliä toisessa erässä jo 4-1, kunnes Nina Rantala kavensi tilanteeksi 4-2 erän lopussa. Viimeinen kaksikymppinen ja jatkoaika oli suomalaisittain hienoa peliä ja paikoin näytti, että Ruotsi on jo sillassa.

Suomen tärkein pelaaja oli peliajalla 3+1 naulannut Veera Kauppi, joka iski Suomen 4-4- ja 5-5-tasoitukset. Kurrosen mukaan kolmannen erän muutokset olivat normaaleja toimenpiteitä.

– Ketjut tietysti muutettiin kokonaan ja aktivoitiin karvausta. Ne ovat sellaisia seikkoja joita tappioasemassa tehdään. Jostain löytyi myös rentoutta ja itseluottamusta.

– Veera (Kauppi) täytyy nostaa esiin, koska hän loi omalla henkilökohtaisella suorittamisella uskoa ryhmään. Sen kyllä aisti siinä penkillä. Hän päätti, että peli ei ole vielä pelattu, ja ei se tosiaan ollut. Tulos on kumminkin mikä on, Kurronen suitsutti Kauppia.

Tappio oli erityisen kirvelevä siksikin, että Ruotsi voitti myös edellisen naisten MM-finaalin rankkareilla kaksi vuotta sitten. Kurronen ei osannut heti pelin jälkeen sanoa mitä ammennettavaa paikoin hyvästä esityksestä jäi.

– Tämä oli niin kaksijakoinen peli, että vaikea arvioida, kun ensimmäinen puolisko oli surkea ja toinen projektin parasta peliä. Oma tavoite oli, että jos pelataan projektin paras peli ja hävitään sillä, niin sitten sen voi hyväksyä. Tästä en nyt osaa sanoa, kun oli niin kaksijakoinen esitys, Kurronen päätti.

13 comments

  1. Hieno mies tämä kurronen! Toivottavasti saa jatkaa pestissään!

  2. Hieno mies joka häviää. Tulos on ainut mittari jolla on merkitystä!

  3. Tulevaisuutta rakenneta näillä umpisurkeilla 18 ottelun sarjoilla! Clasu hallitsee, vaikka sen ykkösketjun laiturit ihan lapasia Ruotsia vastaan. Lisää pelejä ja tasaisempi sarja, niin ehkä mahis voittaakin. Nyt vähän niin, että jos Ruotsi ei tumpeloi ja jäädy, kuonoon tulee ja kovaa. Tänään hieno peli, mikä yksilöityi yhteen pelaajaan! Harmi ettei riittänyt ja vaikka ois, niin naisten sarjaan onja tehtävä muutoksia ja nopeasti!

  4. Laiturit clasun ykkösen laiturit lapasia??
    Ehkä vähän samaa mieltä mutta mitäs mieltä oletteRantalan jalka nopeudesta ei oikein riittänyt Ruotsia vastaan, mun mielestä…

  5. Olkaa rehellisiä, ruotsalaisilla huono päivä ja suomen hyvyys ainoastaan kauppi ja maalivahti. Näin se on ja tulevaisuus näyttää huonolta. Salibandyssä mm hopea ei ole mitään.

  6. Onneksi olkoon koko joukkueelle! Hienosti edustitte taistelemalla meitä suomalaisia.
    Finaali oli uskomaton jännitysnäytelmä jonka tarjositte meille katsojille.
    Tervetuloa takaisin kotimaahanne, olemme ylpeitä teistä kaikista.

  7. Muutama pointti jäi mieleen. Hienoa taistelua peliajalla, mutta täysin luokattomia ja kädettömiä rankkareita. Umpisurkeita. Kippilän rankkari oli edellisessä ottelussa hauska kun sai pilailla ottelun ratkettua. Nyt kun oli panosta niin todella nolo säälittävä jäätyminen. Karmeaa katsottavaa kun laukojilla oli taidot 9-vuotiaan tasolla. Tulevissa projekteissa kannattaa jättää Classic-kentälliseltä oma valmentaja pois ja pakottaa kentällinen noudattamaan joukkueen päävalmentajan linjaa ja joukkueen tapaa pelata. Nyt Peltola läsnäolollaan ainoastaan sekoitti pakkaa ja se näkyi ykkösen surkeana turnauksena.

  8. Suomalainen, hieno kommentti näiden perinteisten suomalais kommenttien joukossa.

  9. Varsinainen pelihän päättyi tasan. Rankkarit on vaan keinotekoinen tapa ratkaista peli, kun ei viitsi venyttää loputtomiin. Eli sen valossa Suomi oli yhtä hyvä kuin Ruotsi. Jaettu 1. sija minun silmissäni. Hyvä peli naisilta.

  10. Eiköhän päävalmentaja sää jatkaa. Liitolla on ollut tapana vaihtaa voittava valmentaja.

    Kokonaisuudessaan hieno peli Suomelta. Jos vertaa pääsarjojen pelaajamateriaalia keskenään, Suomi häviää rumin lukemin.

  11. Lapanen, kommenttisi on todella osuva. Kippilän jäätyminen tuli täysin väärällä hetkellä. Sveitsiä vastaan samanlainen suoritus, on naurettavan helppoa lukea se pois. Veeraa en olisi laittanut vetämään, yksi epäonnistuminen alla ei ennustanut hyvää. Saario ja Ella Alanko olisi ollut varmempia valintoja. Rantalan suoritus oli ok. Nopeasti Ruotsi reagoi Siltasen torjuntatyyliin, Delgadon suoritus täyttä kultaa. Kirjaimellisesti kultaa. 1/2

  12. Lapanen; kyllä: Irinan paikka ei olisi ollut penkin takana. Tosin ei ole Classicin päävalmentaja, mutta iso, iso ego.