Suomi kohtaa Tshekin MM-avauksessa klo 17 – tässä sinivalkoisten kentälliset

Ylen TV2 näyttää Suomen ja Tshekin kohtaamisen suorana. Kuva: Mika Hilska

Ylen TV2 näyttää Suomen ja Tshekin kohtaamisen suorana. Kuva: Mika Hilska

Suomen salibandynaisten MM-kisat alkavat tänään klo 17 ottelulla Tshekkiä vastaan. Ottelu näkyy suorana YLE TV2:ssa alkaen 16:55.

– Joukkueessa on äärimmäisen hyvä tunnelma. Siihen ollaan paljon panostettu, jopa hieman riskillä kun Dubain-viimeistelyleirillä jätettiin mailat kotiin ja keskityttiin ilmapiirin luomiseen, kertoo päävalmentaja Lasse Kurronen.

– Nyt on sellainen tunne, että se kannatti. Ryhmästä huokuu positiivisuus ja itseluottamus, kun illalla tehtiin vielä hiukan ryhmätöitä. Ja myös sopivasti jännitystä. Se on ihan luonnollista kun mukana on seitsemän ensikertalaista.

MM2017-turnaus käynnistyi perjantaina, mutta Suomella ei vielä ollut ohjelmassa ottelua, vaan viimeistelyharjoitus.

– Päätavoite oli vain ottaa tuntumaa pallon. Yhdessä on viimeksi pelattu marraskuussa EFT-turnauksessa. Lisäksi hiukan erikois- ja kääntötilanteita käytiin lävitse. Napakka kolmevarttinen riitti.

Suomen kokoonpanosta puuttuvat Minna Kallio ja Oona Kauppi terveydellisten syiden vuoksi. Heidän tilallaan nähdään Sanni Nieminen ja Jenna Saario. Torjuntavastuussa on Tiltu Siltanen.

– Minnan ja Oonan tilanne näyttää jo paremmalta ja toiveissa on, että he ovat pelikunnossa huomenna. Alkusarjassa ei kuitenkaan riskejä lähdetä ottamaan, Kurronen muistuttaa.

Suomi on suoriutunut Tshekkiä vastaan hyvin ja on suosikki tänäänkin. Samalla Tshekki on kuitenkin se maa, joka voi aiheuttaa Suomelle eniten ongelmia lohkovaiheessa. Reilu vuosi sitten Shaffhausenissa tshekittäret olivat vahvempia luvuin 4-3 ja viime MM-kisojen välierässä Suomi sai tehdä täyden työn pitääkseen heidät takanaan.

– Pallon kanssa pitää olla kärsivällinen ja huolellinen. Tshekin vahva ase on, että se karvaa ja puolustaa tiiviisti sekä iskee vastaan. Turhat pallosta luopumiset pitää jättää pois. Sitten kun puolustuksen murron paikka tulee, pitää aistien olla hereillä ja käyttää tilanteet, koska saumoja ei tule joka vaihdossa, päävalmentaja tietää.

Pelin kuva tulleekin olemaan se, että Suomi pitää palloa ja Tshekki kyttää iskun paikkojaan. Pelaajamateriaalin leveys ei ole Suomen tasoa, mutta Ruotsissa pelaava Eliska Krupnova, samoin kuin SB-Pron Denisa Ratajova ovat osoittaneet pärjäävänsä kovissakin tilanteissa.

– He osaavat maaleja tehdä, jos paikkansa saavat. Se nähtiin edellisessä tappio-ottelussamme, vaikka pallonhallinta oli meillä. Tästä ei saa hämääntyä ja tuudittautua liian hyvään tunteeseen. Tämäkin on käyty läpi joukkueen kanssa. Uskon, että kun fokus säilyy koko 60 minuuttia, niin pärjätään kyllä.

Suomen avauskentälliset
Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko
Sanni Nieminen – Hanna Sipiläinen

Kristiina Kauppila – Katri Luomaniemi – Karoliina Kujala
Elina Kujala – Laura Manninen

Veera Kauppi – Mira Wickman – Jenna Saario
Mia Karjalainen – My Kippilä

Maalissa Tiltu Siltanen.

Vaihdossa: Silja Eskelinen ja Noora Vuorela (mv).

Teksti: Salibandyliitto

6 comments

  1. Ennakkoon hyviä juttuja näistä kisoista, majun pelaajat alkavat olla tunnetuinpia kuin vastaavat äijät. Media on nostanut kivasti muutamat pelurit. Toivotaan että Yle hoitaa myös hommansa kuten hoitivat hienosti Tampereen kisat.
    Näin Suomen 100 vuotisjuhlien aikaan odotamme Suomen neidoilta maailmanmestaruutta.

  2. Kuten täällä lajisivulla olet huomannut, ei naisten mm-kisojen juttuja kommentoi oikein kukaan. Se kertoo kuinka huiman paljon ko. tapahtuma ja maajoukkue kiinnostaa laji-ihmisiä…

  3. Vähän pettymys peli oli eli en ihan niin taidokkaita yksilösuorituksia nähnyt kuin olisin toivonut tai sitten valmentaja ei ollut antanut lupaa niihin.

  4. Onhan se selvä ettei naidten salibandy kiinnosta, muutaman ”kärki” pelin nähneenä liigasta , niin onhan se aivan c junnu poikien tasoa

  5. Samaa mieltä, en ymmärrä miksi yle näitä pelejä näyttää, paljon suurta yleisöä kiinnostavaa tapahtumaa olisi tyrkyllä.

  6. Samaa mieltä, eikä lajilta pois yle aikaa, mutta esim. Miesten divaria kehiin, siellä on todella kovia ja jänniä vääntöjä.