Tällä kokoonpanolla Suomi haastaa Ruotsin MM-finaalissa

Suomen kokoonpano MM-finaaliin on julki. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen kokoonpano MM-finaaliin on julki. Kuva: Ville Vuorinen

Salibandyn naisten MM-kisojen finaali mitellään lauantaina klo 18.08 alkaen Slovakian Bratislavassa. Suomen kokoonpano otteluun on julkaistu.

Suomi lähtee otteluun käytännössä samalla kokoonpanolla kuin välieräpeliin Sveitsiä vastaan. Vaihdossa aloittaneista varsinkin Jenna Saario sai jonkin verran vastuuta ottelun edetessä ja se on todennäköistä myös finaalissa. Yle TV 2:n suora lähetys alkaa klo 17.50.

Maalissa: Tiltu Siltanen, varalla Noora Vuorela

1. kenttä:
Nina Rantala-Ella Alanko-Eliisa Alanko
Minna Kallio-Hanna Sipiläinen

2. kenttä:
Veera Kauppi-Mira Wickman-Oona Kauppi
Mia Karjalainen-My Kippilä

3. kenttä:
Kristiina Kauppila-Katri Luomaniemi-Karoliina Kujala
Elina Kujala-Laura Manninen

Vaihdossa:
Silja Eskelinen, Jenna Saario ja Sanni Nieminen

Ottelu löytyy luonnollisesti Veikkauksen Pitkävedosta. Kertointen perusteella Suomelle ei anneta juuri toivoa, sillä Ruotsin kerroin on 1,20 ja Suomen peräti 8. Pitkävedosta löydät myös päivän liigaottelut sekä MM-kisojen pronssipelin Tshekki-Sveitsi.

Suomi pyrkii pitämään ottelun vähämaalisena

Suomen tie MM-finaaliin on ollut karikkoisempi kuin Ruotsin, joka on mättänyt viisi voittoa maalierolla 80-8. Aiempien keskinäisten pelien perusteella Ruotsi on selkeä suosikki. Länsinaapuri on voittanut joukkueiden 11 viimeistä kohtaamista ja Suomen edellinen voitto on syksyltä 2015, jolloin Suomi nappasi peräti 7-0-voiton Vantaalla. Rankkareissa ratkennut viime MM-finaali oli luonnollisesti tasan varsinaisen peliajan jälkeen.

Tänä syksynä Ruotsi on vienyt kaikki kolme ottelua, mutta Suomi on pystynyt olemaan kuskin paikalla parhaimmillaan kaksikin erää. Toistaiseksi Suomi ei ole kuitenkaan pystynyt läpiviemään ehjää 60 minuutin peliä. Suomen paras taktiikka on jäädyttää peliä mahdollisimman paljon ja pyrkiä pitämään palloa, sillä Ruotsin hyökkäysarmada on sangen pelottava. Pallon kanssa puolustaminen on ollut Suomen yksi tärkeistä teeseistä koko MM-projektin ajan. Ruotsin on finaaliin selkeä suosikki, ja Suomi tuskin voittaa, jos mennään maalitalkoisiin, mutta vähämaalisessa pelissä suomalaisilla on toivoa.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus: Ruotsi 5,6,7 – Suomi 2,3,4

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

6 comments

  1. Nyt ollaan siellä mihin pyrittiin! Te pelaatte ja me kannustetaan! HYVÄ SUOMI!!!

  2. Miksi Saario aloittaa taas penkiltä? On pelannut paremmat kisat kuin moni kokeneempi pelaaja!

  3. Kyllä olen samaa mieltä Saarion panoksesta edellisissä peleissä, mutta kun se peliaika riippuu siitä mikä nimi lukee selässä. Näin se on menny vuosia ja tulee menemään. Harmi vaan.

  4. Turhaan rikottiin hyvin toimivaa komboa V.Kauppi-Wickman-Saario. O.Kauppi ei oo saanu mitään aikaiseksi.

  5. O.Kaupin sairastelu on vaikuttanut tekemiseen ja itseluottamukseen. Siskokset ovat parhaimmillaan kova tutkapari. Tätä valmennus hakee. Jos ei ala toimia, reagoivat tilanteeseen varmasti

  6. Sankariksi on lyhyt matka, jäitä hattuun itkiänaisille/miehille