TPS yllätti ErVin Vantaalla – sarjakakkosen kahdeksan pelin voittoputki katki

TPS kaatoi lauantaina ErVin ja katkaisi helsinkiläisten pitkän voittoputken. Kuva: Anssi Koskinen

EräViikingit ja TPS kohtasivat lauantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Vantaan Energia Areenassa. TPS voitti kamppailun lukemin 6-5 rl.

Turkulaiset saivat peliin hyvän startin ja TPS johti peliä 4-1 ensimmäisessä erässä. ErVi kuroi eroa kuitenkin kiinni toisessa erässä ja Mika Moilanen toi kotijoukkueen tasoihin kolmannen erän ensimmäisellä kympillä. Ajassa 57.55 Lauri Stenfors vei vieraat johtoon, mutta Miko Kailialan maali 29 sekuntia myöhemmin vei pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla ei nähty maaleja, vaikka ErVi pääsi yrittämään kahden minuutin ylivoimapeliä. Rankkarikisassa TPS:n Tatu Kanervisto ja Eemeli Peltonen onnistuivat. ErVin Kailiala onnistui omassa rankkarissaan, mutta Lauri Kapanen ja Roni Laasonen epäonnistuivat yrityksissään.

ErVin tehopelaajia olivat Kailiala (1+2), Jani Kukkola (1+1) ja Mika Moilanen (2+0). TPS:n Jani Hyytiäinen syötti kaksi maalia.

Voitto oli TPS:n neljäs putkeen ja nosti joukkueen ainakin väliaikaisesti sarjan viidennelle sijalle. ErVillä oli ennen peliä kahdeksan pelin voittoputki. Joukkue sai tappiosta huolimatta yhden pisteen ja jatkaa sarjakakkosena.

Lauantain salibandyottelut:

Miesten Salibandyliiga:
16:00 EräViikingit – TPS 5-6 rl. Ottelutilastot
17:00 LASB – Nokian KrP 6-9 Ottelutilastot
17:00 SPV – SalBa 6-4 Ottelutilastot Uudistetulla Seinäjoki Areenalla 1223 katsojaa!
18:00 OLS – Happee 4-5 ja. Ottelutilastot (Voittomaalin iski Veli Matti Hynynen ajassa 60.18)
18:00 Steelers – SB Welhot 11-2 Ottelutilastot (Daniel Megyaszai 4+0)