VeikkausTV-ennakko: Happee isännöi EräViikinkejä Salibandyliigan huippuottelussa

Pääkallo.fin saamien tietojen mukaan Peter Kotilainen ei ole Happeen mukana lauantaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääkallo.fin saamien tietojen mukaan Peter Kotilainen ei ole Happeen mukana lauantaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Jyväskylän monitoimitalolla nähdään lauantaina kärkipään ottelu, kun Happee ja helsinkiläinen EräViikingit kohtaavat miesten Salibandyliigassa. VeikkausTV lähettää ottelun kello 18.30 alkaen.

Lähtöasetelmat:
Ennakkoasetelmiin nähden Happeen ensimmäinen kauden puolikas ei mennyt täysin odotusten mukaan. Alku näytti vahvalta, mutta pian joukkue ajautui kolmen ottelun tappioputkeen. Sen jälkeen jyväskyläläisjoukkue kuitenkin korjasi kurssinsa, ja viimeisestä seitsemästä ottelusta on kertynyt viisi voittoa.

14 ottelussa kerätyt 19 pistettä oikeuttavat Happeen neljännelle sijalle sarjataulukossa. Materiaaliltaan se kuitenkin kuuluu liigan keihäänkärkeen, joten sijoitus on heikompi kuin odotettiin. Marraskuun lopussa pelattu ottelu sarjakärki Classicia vastaan näytti, että ero hallitsevaan mestariin on iso. Tamperelaiset murskasivat Happeen peräti 10–2.

Ulkomailta takaisin Jyväskylään täksi kaudeksi palannut Jami Manninen on ollut tehokas, sillä pisteitä on kertynyt 14 otteluun 12+18=30. Tähtihyökkääjiin kuuluvan Peter Kotilaisen pistevire on alkanut viime kierroksilla pikku hiljaa löytyä, mutta Pääkallo.fin tietojen mukaan Kotilaista ei nähdä kentällä EräViikinkejä vastaan.

Viime kaudella Superfinaalissa tappion kokenut EräViikingit koki isoja muutoksia täksi kaudeksi. Joukkue nuorentui kertaheitolla, kun muutama kokenut pelimies jätti liigakentät taakseen tai vaihtoi maisemaa. ErVillä on edelleen reilun kentällisen verran huippupelaajia, mutta sen jälkeen viisitko kentät täytetään nuorilla lupauksilla.

Kausi on muutoksista huolimatta sujunut odotustenlaisesti. ErVi majailee kolmantena, pisteen lauantain vastustaja Happeta edellä. Helsinkiläisjoukkueella ei ole yhtään tappiota alla viimeisestä seitsemästä ottelusta. Erityisesti viime kierroksen voitto LASBista oli kova uroteko, sillä EräViikingit käänsi tappioaseman vain kolmessa minuutissa johdoksi ja lopulta voitoksi.

Miko Kailiala on tuttuun tapaan ollut EräViikinkien teholinko. Pisteitä on kasassa tähän mennessä 19+9=28. Mika Moilanen (13+10=23) ja Jani Kukkola (14+8=22) ovat säestäneet taustalla. Nuoremmista vastuunkantajista edukseen on esiintynyt erityisesti puolustaja Marko Juselius, joka on enää yhden pisteen päässä omasta ennätyksestään.

Kuumat ja kylmät:
Jyväskyläläisten kokenut hyökkääjä Veli-Matti Hynynen liitää tällä hetkellä kovassa maaliputkessa. Tarkasti ampuva laituri on osunut viidessä perättäisessä ottelussa, ja yhteensä hän on kasannut niistä peräti yhdeksän maalia tilastoihinsa.

Mika Moilanen on Kotilaisen tapaan ollut terävässä vedossa sen jälkeen, kun palasi kentille Oilersia vastaan. Pisteputki on siitä lähtien yltynyt viiden ottelun mittaiseksi.

Yhteinen historia:
Heti kuluvan kauden avauskierroksella joukkueet pääsivät mittaamaan paremmuutta toisistaan. Silloin Happee oli selkeästi parempi Vantaan Energia Areenalla ja vei kamppailun nimiinsä 4–10. Viime kaudella puolestaan EräViikingit oli parempi molemmissa kohtaamisissa.

Taistelupari:
Jami Manninen, Happee – Miko Kailiala, EräViikingit

Vuosi sitten kaksikko nosteli yhdessä MM-pokaalia Suomen maajoukkueen paidassa Latviassa. Molemmat kuuluvat joukkueensa maaliahneimpiin pelaajiin, ja ovat painosanalla ratkaisijoita. Kun ottaa huomioon kummankin joukkueen vaikeudet ja lauantain pelin tärkeyden, niin näiltä herroilta voidaan odottaa syttymistä. Kotilaisen mahdollisen poissaolon myötä Mannisen tehoille tulee yhä enemmän käyttöä.

Kokoonpanot:
Pääkallo.fin tietojen mukaan Peter Kotilaista ei nähdä lauantaina Happeen paidassa. EräViikinkien konkarihyökkääjä Lauri Kapasen pelikuntoa voinee pitää vielä epävarmana. Kapanen oli poissa edellisestä LASB-ottelusta.

Edelliset ottelut:
Happee
7.12. Nokian KrP–Happee 10–9 rl.
5.12. Happee–SB Welhot 5–3
3.12. Steelers–Happee 4–5

EräViikingit
10.12. LASB–EräViikingit 4–7
3.12. Koovee–EräViikingit 3–9
29.11. EräViikingit–Indian 6–5

Tulosvetovihje:
Happee on tulosten valossa esiintynyt kotikentällään varsin hyvin. Kotilaisen herääminen on joukkueelle iso voimavara ja materiaali on selkeästi laajempi kuin EräViikingeillä. Niin ikään voitokkaassa iskussa olevat helsinkiläiset pyrkivät varmasti puolustuspään kautta turhauttamaan hyökkäysintoisen hirviryhmän. Jos se siinä onnistuu, edessä on hyvin tasainen kärkivääntö.

Pääkallo.fin maaliveikkaus:
Happee 5, 6, 7 – EräViikingit 3, 4, 5

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Muokkaus 16.12. klo 13.00: Juttua muokattu sen tiedon osalta, ettei Peter Kotilaista nähdä kentällä lauantain ottelussa.

4 comments

  1. Kyllä Happeen matsi on määrätyssä mielessä kärkikamppailu mutta Espoon derby on selvästi kiinnostavin ja arvoa lisää 25-vuotisjuhla.

  2. Eipä taida peterin pörssejä näkyä kun mies ei ole kokoonpanossa.

  3. Oli kyllä Happee aika heikko. No loppupeli parempaa. Ei Markus Laaksolla ollut maalissa paras päivä myöskään.