VeikkausTV-ennakko: LASB haastaa hurjavireisen Classicin kotikentällään

LASB nautti selvämaalisesta vierasvoitosta keskiviikkona. Hymy saattaa hyytyä perjantaina kotikentällä, kun vastaan astelee sarjakärki Classic. Kuva: Jari Turunen

LASB nautti selvämaalisesta vierasvoitosta keskiviikkona. Hymy saattaa hyytyä perjantaina kotikentällä, kun vastaan astelee sarjakärki Classic. Kuva: Jari Turunen

LASB ja Classic mittaavat toisiaan miesten Salibandyliigan ottelussa perjantaina klo 18.30. VeikkausTV näyttää Lahden Suurhallissa pelattavan ottelun suorana lähetyksenä.

Lähtöasetelmat:
LASBin otteet ovat vaihdelleet syyskauden aikana. Alku oli hankala, mutta sen jälkeen tuli viiden pelin jakso, jossa joukkue nappasi kahdeksan pistettä. Tuota vaihetta seurasi yli kuukauden pisteetön putki, joka katkesi keskiviikkona Kuopiossa, kun joukkue päihitti Welhot maalein 9-2.

LASB on tällä hetkellä liigan yhdeksäntenä, ja vaikka tulokset ovat ailahdelleet, niin nuori joukkue on suoriutunut syyskaudesta odotuksiin nähden hyvin. Selkeä voitto Welhoista osui nappisaumaan joukkueelle, joka romahti ErViä vastaan päätöserässä viime sunnuntain ottelussa. Classic-peli on joukkueelle jo kolmas koitos kuuden päivän sisään.

Alkukauden pistenikkareita ovat olleet vähemmän yllättäen Kainulaisen veljekset. Justus (10 peliä, 17+8=25), Rasmus (14 peliä, 9+10=19) ja Roope (14 peliä, 7+9=16) ovat esittäneet tasaisen hyviä otteita ottelusta toiseen. LASB ei ole tehnyt erityisen paljon maaleja (71), mutta ei ole toisaalta päästänytkään liian montaa osumaa peliä kohden (72). Teemu Variksen joukkue luottaa vahvasti kollektiiviseen viisikkopeliin ja tiiviiseen puolustukseen, vaikka tietyt hyökkäyspään kärkiyksilöt nousevatkin aina joukkueen listoilta esille.

Classic on ollut syyskauden ylivoimaisesti kovin ryhmä. Tamperelaisilla on alla peräti 12 ottelun voittoputki ja ero toisena olevaan Nokian KrP:hen on kuusi pistettä. KrP on kuitenkin pelannut yhden pelin enemmän kuin sarjakärki. Classicin menoa kuvastaa myös se, että joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun ja senkin jatkoajalla, joten Suomen mestareilta uupuu vain yksi piste täydestä potista.

Classic on naulannut sarjan toiseksi eniten maaleja (107) ja päästänyt selkeästi vähiten (54), joten kummankaan kenttäpäädyn peli ei ole toistaiseksi sakannut. Petteri Nykyn Classic puolustaa tiiviisti, iskee tarvittaessa nopeasti vastaan ja pystyy pitämään palloa suvereenisti tilanteesta riippuen.

Classicin pistenikkareita ovat olleet Sami Johansson (20+11=31), Eemeli Salin (17+10=27) ja Joonas Pylsy (13+13=26). Puolustaja Krister Savonen on taasen yksi maailman parhaista pelipaikallaan. Kuvaavampaa on kuitenkin todeta, että Classicin ryhmästä löytyy juonikkuutta ja ratkaisuvoimaa kaikista kolmesta ketjusta.

Kuumat ja kylmät:
LASBin osalta on tietysti nostettava Justus ja Rasmus Kainulainen, jotka naulasivat molemmat hattutemput Welhot-ottelun viimeisellä kympillä. Classicin konkari Lassi Vänttinen on iskenyt kolmessa viime pelissä tehot 4+3, vaikka rooli on vaihdellut ketjusta toiseen. Pylsy valittiin marraskuun pelaajaksi, ja on ollut vahva kentän molemmissa päissä koko kauden (tehotilastossa sarjan kärjessä lukemalla +28) .

Classicin puolelta Jussi Pihan (0+8) alkukausi on ollut vaatimaton. Taituri on kertonut julkisuuteen, että erinäiset siivilielämän haasteet ovat haitanneet salibandyyn keskittymistä tänä syksynä, ja mies luopui kapteenin nauhastaan samasta syystä. Pihalta voi odottaa parempia esityksiä kauden edetessä.

Yhteinen historia:
Joukkueet kohtasivat jo kauden ensimmäisellä kierroksella ja silloin Classic vei voiton kotikentällään maalein 10-4. Viime kaudella Classic oli etevämpi kotikentällään lukemin 5-4 ja vieraissa loppulukemin 13-6.

Taistelupari:
Justus Kainulainen, LASB – Sami Johansson, Classic

Kaksi laituria, jotka ovat molemmat todella kovia maalintekijöitä. Kainulainen on ikäluokkansa kärkeä koko maailmassa, ja pystyy viimeistelemään monipuolisesti. Johansson keikkuu kaudesta toiseen maalipörssin kärkisijoilla, ja taitaa myös maalinteon monin eri tavoin. Molempien laukaus on todella tarkka, se lähtee pienestäkin tilasta ja sinkoutuu yleensä kovalla vauhdilla maalia kohden. Täten maalinteko näyttää joskus ”helpolta”.

Kokoonpanot:
Kotijoukkueelta puuttuu tiettävästi ainakin pelaamisen estävästä vammasta kärsivä Lauri Palvaila sekä koko alkukauden loukkaantumisen vuoksi huilannut Jarkko Penttinen. Classicin Oskari Heikkilä ja Albert Koskinen ovat olleet pois joukkueen kolmesta viimeisestä pelistä. Molemmat kärsivät loukkaantumisista.

Edelliset ottelut:

LASB
13.12. Welhot-LASB 2-9
10.12. LASB-ErVi 4-7
3.12. OLS-LASB 3-1

Classic
10.12. SPV-Classic 5-8
8.12. Indians-Classic 2-3
29.11. Classic-Happee 10-2

Tulosvetovihje:

Sarjakärki on selkeä ennakkosuosikki otteluun

Äkkiseltään Classic on selkeä ennakkosuosikki perjantain peliin, kuten se on lähes jokaiseen otteluun, jota se lähtee pelaamaan Salibandyliigassa. Materiaaliero menee selkeästi Classicille, mutta LASB on pystynyt haastamaan koviakin nippuja hyvin, ja kaatoi syksyllä muun muassa Happeen kotonaan. LASB ei ole tehnyt erityisen paljon maaleja, mutta ei ole toisaalta päästänytkään kovin montaa peliä kohden, joten tiukka pallollinen puolustuspeli on mahdollisuus, jolla Classicia voi yrittää horjuttaa. Peli on kuitenkin lähtökohtaisesti tamperelaisten heiniä.

Pääkallo.fin maaliveikkaus: LASB-Classic 4,5,6 – 7,8,9

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.