VeikkausTV-ennakko: Singaporesta kotiutunut TPS haastaa KrP:n Raholassa

TPS pelasi edellisen liigapelinsä Singaporessa. Nyt ympäristö on hiukan erilainen. Kuva: Salibandyliiga

TPS pelasi edellisen liigapelinsä Singaporessa. Nyt ympäristö on hiukan erilainen. Kuva: Salibandyliiga

Nokian KrP isännöi TPS:aa perjantain VeikkausTV:n ottelussa, joka lähetetään Tampereen Raholasta. Joulukuun ensimmäisenä päivänä pelattava ottelu käynnistyy klo 18.30.

Lähtöasetelmat:
Nokian KrP on ollut yksi syksyn positiivisista yllättäjistä. Nokialaisryhmä on 17 pistettä keränneenä sarjakakkosena ylivoimaisesti esiintyneen Classicin takana. Erikoiseksi KrP:n kauden suoritukset tekee se, että joukkueen pelit ovat venyneet kuusi kertaa jatkoajalle tai rankkareihin, kun takana on 11 koitosta. Viimeisistä peleistä 4/5 on ratkennut jatkoajalla. Varsinaisella peliajalla joukkue on hävinnyt vain kerran, mikä on kova suoritus. Ottelu pelataan Raholassa, jossa KrP on toistaiseksi voittanut kaikki kauden kotipelinsä.

Pistemiehistä alati parantanut Henri Johansson (17+12) on omassa kastissaan, mutta myös ketjukaverit Joni Henttonen (11+11) ja Jere Oksanen (8+11) ovat olleet totutun tehokkaita.

TPS lähti kauteen uuden päävalmentajan kanssa, kun Jukka Ruotsalainen hyppäsi Aki Vilanderin saappaisiin. Kausi alkoi kolmella niukalla tappiolla, mutta sittemmin joukkue sai myös voittoja plakkariinsa. Suomen Cup huomioiden TPS on hävinnyt kolme viimeistä peliään ja on tällä hetkellä taulukossa kahdeksantena. Edellinen liigakoitos oli tosin lähes kaksi viikkoa sitten, kun turkulaisryhmä kohtasi Classicin Singaporessa. TPS:n suhteen voi todeta, että kolme viimeistä liigapeliä olivat sille melko epätyypillisiä, koska omissa heilui peräti 25 kertaa.

TPS:n pisteonnistujiksi voi nostaa erityisesti Jani Hyytiäisen (9+9) ja Olli Kinnusen (10+4), joiden takaa löytyy vielä useampi 10 tehopisteen ylittäjä.

TPS on viime kausina naarannut pisteitä pitkälti puolustuksen kautta ja niin on ollut myös tällä kaudella Oilers-peliä lukuunottamatta. Joukkue lähti aktivoimaan peliään kauden alussa ja ainakin toistaiseksi muutokset ovat näkyneet myös suoritusten ailahteluina ja siinä, että omissakin on kolissut ajoittain yllättävän paljon.

KrP elää pitkälti vahvan hyökkäyspelinsä kautta ja maaleja on nähty paljon pelistä toiseen. TPS yrittäneekin pitää numerot mahdollisimman pieninä, sillä maalintekokilpailuissa sille on käynyt useimmiten köpelösti. Viime vuosina turkulaisjoukkue on kuitenkin poistunut useammin voittajana joukkueiden välisistä peleistä. Kannattanee huomioida, että KrP on ollut vahva kotijoukkue tällä kaudella, kun TPS on taas voittanut vain yhden pelin vieraskentillä.

Kuumat ja kylmät:
KrP:n Johanssonin hehkuttaminen on rikollisen helppoa, mutta eritoten viimeiset kolme peliä ovat olleet esimerkillisen tehokkaita. Laituri on mättänyt peräti tehot 8+5 näissä peleissä ja on jälleen koko sarjan pörssikärjessä. TPS:n liigapeleistä on tovi aikaa, ja kolmen viikon säteellä on ollut vain yksi liigamatsi, mutta nuori Nikolas Laaksonen onnistui viime sunnuntain Cupin pelissä Classicia vastaan ja voisi olla yksi yllätysnimi onnistujaksi.

Yhteinen historia:
Edellisellä neljälla liigakaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdeksan kertaa varsinaisissa liigapeleissä. TPS on voittanut niistä peleistä kuusi, yksi on päättynyt tasan ja KrP on nappasi viime kaudella yhden kotivoiton. Oma mausteensa oli vuoden 2014-15 playout-sarja, jossa KrP voitti kaksi kotipeliään, ja TPS ainokaisensa, jonka myötä turkulaisryhmä jatkoi kauttaan liigakarsinnoissa.

Taistelupari:
Santtu Pohjonen, Nokia KrP – Pyry Luukkonen, TPS
Maalivahtipari liittyy osittain ”kuumiin ja kylmiin”, sillä Pohjosen esitykset ovat ailahdelleet, ja Luukkosen alkukausi ei ole ollut aiempien kausien veroinen. Tilastojen valossa Luukkosen torjuntaprosentti 70,21 ei ole yhtään mairitteleva, mutta toisaalta päästettyjen maalien määrä per peli, eli 5,09 ei ole erityisen korkea. Pelkkien tilastojen varassa ei voi kumpaakaan arvioida, mutta alkukauden perusteella molemmilta voi odottaa parempaa ja maalivahtipeli lienee tärkeässä asemassa perjantaina.

Kokoonpanot:
KrP:lta puuttuu varmuudella maalinälkäinen Valtteri Viitakoski, joka sai lensi suihkuun SPV:tä vastaan ja sai PR3-mallin rangaistuksen, jonka automaattinen yhden ottelun pelikielto puollettiin kurinpitäjän toimesta tällä viikolla. TPS pelasi viime viikonloppuna pitkälti ykkösmiehistöllään, eikä KrP:lla pitäisi olla muita isompia poissaoloja.

Edelliset ottelut:

KrP:
26.11. Nokian KrP-SPV 9-8 ja.
18.11. OLS-Nokian KrP 8-7 ja.
15.11. Nokian KrP-Welhot 14-10

TPS:
18.11. Classic-TPS 9-6
11.11. SB Welhot-TPS 8-3
8.11. TPS-Oilers 11-8

Tulosvetovihje:

Puolustuksen vai hyökkäyksen kautta?

TPS:lla on meneillään heikompi vaihe ja se todennäköisesti lähtee hakemaan pistepottia puolustuspelin kautta. Se on ollut seikka, joka ei ole toiminut joukkueen edellisissä otteluissa. KrP:n peleissä maalitalkoita on nähty usein ja viimeisessä kolmessa pelissä osumia on mätetty lähes 19 per peli. Varsinkin KrP:n vahvan ykkösvitjan pysäyttäminen on TPS:lle haaste siinä missä kaikille muillekin liigajoukkueille. TPS yrittäneekin ottaa pallollisen pelin haltuunsa. Jatkoaika ei olisi tässä pelissä mikään suuryllätys.

Pääkallo.fin maaliveikkaus: Nokian KrP 8,6,7 – TPS 5,6,7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

One comment

  1. Tulossa milenkiintonen peli kuten jutussa todetaan veskojen osalta. Spv-krp pelissä selostaja kiinniitti huomiota krpn veskan torjunta-asentoon-on vain vasemman jalan varassa. Onkohan tässä jotain mikä selittää koomista torjunta-asentoa. Loukki?