Video: Ruotsin välieräosuma sai tshekkiläiset protestoimaan – kävikö pallo maalissa?

Ruotsi juhli perjantaina MM-finaalipaikkaa selkein numeroin. Kuva: IFF

Ruotsi juhli perjantaina MM-finaalipaikkaa selkein numeroin. Kuva: IFF

Ruotsin naisten salibandymaajoukkue selvitti tiensä helpohkosti lauantaiseen MM-finaaliin Slovakian Bratislavassa. Loppulukemat kirjattiin Tshekkiä vastaan 7–1 Ruotsin hyväksi.

Välierän avausmaali nähtiin jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Ruotsin paras pistelinko Emelie Wibron kiepautti maalin takaa vanhanaikaisella joukkueensa johtoon, mutta maali aiheutti Tshekin leirissä kovan protestin.

Alla olevasta videosta onkin lähes mahdotonta sanoa, kävikö pallo kokonaan maalissa. Osuma näkyy koosteessa ajasta 0.27 eteenpäin.

Kyseisestä osumasta ei kuitenkaan tullut koko peliä ratkaiseva, sillä Ruotsi mätti taululle vielä kolme maalia avauserän aikana. Wibron saalisti ottelussa tehot 1+3.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-finaali käynnistyy lauantaina kello 18.08 Suomen aikaa.

4 comments

  1. ”Alla olevasta videosta onkin lähes mahdotonta sanoa, kävikö pallo kokonaan maalissa.”

    Ai, henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että videon nähtyään on lähes mahdotonta väittää pallon käyneen kokonaan maalissa. Mutta nää on näitä näkemyseroja…

  2. Samaa mieltä toot kanssa. Iso moka tuomareilta ja hyvä torjunta maalivahdilta

  3. Kun katsoo videon YouTubesta, ja laittaa nopeuden 0,25:een, niin huomaa ettei ainakaan ensimmäisen yrityksen jälkeen käy missään vaiheessa. Ainoastaan siinä, kun palloa pelaaja ensi kertaa maaliin survoo, saattaa olla että käy, mutta sen jälkeen ei ole koko pallo viivan yli. Tuomari ei voi ekaa tilannetta nähdä maalivahdin jalan takaa mitenkään, mutta jatkotilanteen kyllä, ja silloin pallo ei kokonaan maalissa ole.