Classic ja SB-Pro ylivoimaisia välierissä – etenivät Suomen Cupin finaaliin

SB-Pro oli askeleen ÅIF:ää edellä Suomen Cupin välierässä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

SB-Pro oli askeleen ÅIF:ää edellä Suomen Cupin välierässä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic ja SB-Pro selvittivät tiensä naisten Suomen Cupin finaaliin. Classic kaatoi paikallisvastustaja Kooveen maalein 10–2 ja SB-Pro kukisti ÅIF:n 2–9-numeroin.

Tampereen paikallisvääntö eteni tasaisena ottelun puoliväliin asti, mutta sen jälkeen Classic karkasi.

Minna Kallio ja Mari Alila veivät kotijoukkueen 4–1-johtoon toisen erän lopussa. Viimeisellä 20-minuuttisella Classic tyylitteli numeroita hyväkseen, vaikka Koovee osuikin kertaalleen.

Nina Rantala iski päätöserään hattutempun, ja hänen kokonaissaldokseen jäi 3+2. Kallio säesti tehorintamalla 2+2-pisteillään.

SB-Pro otti komennon vieraskentällä sipoolaista ÅIF:ää vastaan jo aikaisessa vaiheessa. 1+1-tehot iskenyt Karoliina Kujala vei joukkueensa jo 0–5-johtoon 35. peliminuutilla.

Bianca Boman löi ÅIF:n kuparisen rikki 1–6-kavennusosumallaan aivan toisen erän lopussa, mutta se ei riittänyt nostamaan kotijoukkuetta enää voittotaisteluun kolmannessa erässä.

Laura Hietamäki oli SB-Pron tehokkain tehopisteillään 0+3. Kumpikaan joukkue ei ollut viime vuonna mukana Suomen Cupin finaaleissa.

Naisten Suomen Cup:
Classic–Koovee 10–2 Ottelutilastot Esa Takalon ottelukuvat
ÅIF–SB-Pro 2–9 Ottelutilastot

22 comments

  1. Tuomaripeli oli Tampereella aivan järkyttävää. Saisivat tuomarit ottaa hiljalleen lasit pois päästä ja nähdä sen pikkusian ja vähän isommankin, jota Classic koko ajan pelaa. Tuomareilla tuntuu myös olevan se käsitys, että Classicilta ei saa palloa pois muuta kuin rikkomalla. Yksi maali Classicille tuli muun muassa siitä, kun Rantala nosti Kaupin mailaa, otti pallon pois ja lopulta nuorempi Alanko teki maalin. Hirveää kuraa pääsarjatasolla.

  2. Jännää miten on vieläkin ihmisiä jotka näkivät tuomaritoiminnan onnistuneeksi jos jäähyt menevät suht tasan. Toki olisi voinut jäähyn tai mahdollisesti kaksi viheltää Classic:lle, mutta tosiasiassa Koovee oli fyysisesti niin perässä, että heidän oli pakko rikkoa. Ja pitää muistaa sekin, että neljästä jäähystä kaksi olivat niin selviä ettei voi olla tulkinnanvaraa: jos on liikaa pelaajia tai pelataan kädellä niin ne on helppo tuomarin viheltää pois…

  3. Tytti, kyse on ennemminkin siitä, että Classicille ei selvistä jäähytilanteista vihelletty jäähyjä. Jo mainittu Kaupin mailan nosto, Männistön estäminen maalintekotilanteessa, Tapanin yksinläpitilanteessa mailaan lyöminen takaapäin ja Alangon jalalla estäminen jäivät muun muassa viheltämättä. Siinä on jo aika monta esimerkkiä siihen nähden, että Classicille vihellettiin nolla jäähyä.

  4. Lienee turha odottaa objektiivista näkemystä ennakko-asenteen ja värillisten linssien vuoksi. Mutta jottei olisi mielipahaa niin sovitaan ettei Classic ollut ”ylivoimainen” kuten otsikossa viitataan, vaan ”selkeästi parempi joka osa-alueella”.

  5. Ihanan katkeraa!!!
    Terveiset KooVeen joukkueelle Amu Ahosen sanoin: ”menkää lenkille”!

  6. Totta kai on helppoa myöntää, että Classic ansaitsi tänään voittonsa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että tuomarit eivät olleet pelissä mukana sillä tavalla, kun korkeimmalla sarjatasolla pitäisi olla.

  7. Saivartelun uhallakin pitää sanoa, että nyt oli kyseessä Cupin ottelu eikä sarjapelistä saati sitten korkeimman sarjatason ottelusta. Pikanttiero vaikka kaksi liigajoukkuetta pelasikin vastakkain. Ei toki poissulje sitä etteikö pitäisi olla hyvät tuomarit

    Mutta Koovee ei tuomareiden takia hävinnyt.

  8. Tässä taannoin oli puhetta naisten tasa-arvosta urheilusta jne niin olisi kiva jos Pääkallo.fi selvittäisi salibandyliitolta miksi naisten salibandyeuro on vain 0.50€ esimerkkinä vaikka Suomen Cupin palkintorahat.

  9. Tytti: miesten Cupiin osallistuu 152 joukkuetta, jotka maksavat osallistumismaksuja noin 57 760 euroa (riippuen siitä kuinka pääsarjajoukkueiden maksut lasketaan). Naisten 28 joukkuetta maksaa osallistumismaksuja noin 7000 euroa (em laskuperiaate huomioiden). Naisten saamat palkintorahat (yht 7750 eur) ovat siis suuremmat kuin heidän maksamat osallistumismaksut! Missäs se tasa-arvoperiaate nyt on? Aika selkeä tulonsiirto miehiltä naisille ..

  10. Olitko paikalla ja näit ottelun? Ilmeisesti olit, kun noin hyvin matsin tapahtumista olet perillä. Kun kerran paikalla olit, niin voit varmasti samaistua siihen faktaan, että toisessa erässä Classic oli käytänössä paniikissa kun eivät hallinneetkaan peliä ja tilanne oli 1-0/1-1/2-1. Pari nopeaa maalia Classicille ja homma oli siinä. Jos (JA HUOM!!! JOS) olisivat osanneet tehdä niistä lukuisista paikoistaan sen tasoitusmaalin, niin kyseessä olisi ollut täysin eri peli.

    Classicin naiset dominoi, jos he johtavat ja tuntevat olonsa helpksi. Siinä kohtaa kun tulee isompi paine, niin tuo joukkue on aivan hukassa. Tänään kun olisi ollut paremmin viimeistelevä joukkue vastassa, niin tulos olisi voinut olla täysin toinen.

    Ja antoihan Koovee Oona Kaupin ja Mia Valleniuksen verran varmuudeksi tasoitusta.

  11. Sen verran pitää sanoa, että nyt kun ollaan lenkiltä tultu, niin se joukkue on Koovee. Ei KooVee. Seuraavan kerran kun vittuilee, niin kannattaa osata kirjoittaa edes sen vastustajajoukkueen nimi oikein. Nämä samat terveiset sille ihmiselle, joka matsista liveä twiittasi.

  12. Ensimmäiset fiksut kommentit toistaiseksi, kiitos siitä.

    Itse olin tuon pelin katsomassa ennen Tapparan peliä ja voin ihan puoleettomana sanoa, että noinhan se meni. Kooveelle vihellettiin jäähyjä kaikesta, pari ihan aiheesta pari sitten vähän niin ja näin jotka vastaavat jäivätkin sitten TUOSSA TILANTEESSA kotijoukkueelle viheltämättä. Kuten tämä henkilö kirjoitiikin, Classic oli aivan hukassa kun Koovee antoi antoi isommin painetta. Harmi kun Oona puuttui kokoonpanosta. Olisi ollut iso tekijä viimeistelyssä.

    Ja tuo viimeistely Kooveen kohtaloksi muodostui. Harmi kun maalikooste ei noita lukuisa paikkoja esille tuo, joita Kooveella tuossa toisessa erässä oli. Naisten Salibandyliigan onni on se, että mestari päätetään yhdessä ottelussa. Yksikään joukkue ei Classicia voita ottelusarjassa, mutta yhdessä ottelussa tuo on voitettavissa. Niin kauan kun peli on tiukka ja Classic on vastaanottavan osapuolena, niin tuo joukkue on paniikissa. Te kaikki jotka näitte tämän päivän pelin ja etenkin toista erää varmasti tiedätte mitä tarkoitan.

  13. Tytti kiinnitti miesten/naisten tulonjakoon hienosti huomiota. Voisikohan tuon tulonsiirron miehiltä naisille vielä tässä vaiheessa korjata? Suomen Cupissa Videokatsojan laskelmien mukaan naisten palkintorahojen tulisi olla 0,12€ miesten euroa kohden?

  14. ”Olitko paikalla ja näit ottelun? Ilmeisesti olit, kun noin hyvin matsin tapahtumista olet perillä.”

    Olin.

    ”Kun kerran paikalla olit, niin voit varmasti samaistua siihen faktaan, että toisessa erässä Classic oli käytänössä paniikissa kun eivät hallinneetkaan peliä ja tilanne oli 1-0/1-1/2-1..”

    Se, että sinä tulkitsevat joukkueen olleen ”paniikissa” ei ole mikään fakta vaan sinun mielipiteesi. Faktaan tarvitaan jotain absoluuttista dataa tueksi. Mikään tilasto ei tue sinun väitettä, että joukkue olisi ollut ”paniikissa”. Toki jos paniikiksi lasketaan se, että joukkue menettää 1-0 johtoaseman tasoituksen myötä niin sitten olet oikeassa.

    ”Pari nopeaa maalia Classicille ja homma oli siinä. Jos (JA HUOM!!! JOS) olisivat osanneet tehdä niistä lukuisista paikoistaan sen tasoitusmaalin, niin kyseessä olisi ollut täysin eri peli.”

    Jos ja jos. Se on pisin matka kun pitää päästä jos teki maalin siihen, että oikeasti tekee maalin. Jos hallin katto olisi tippunut alas niin peli olisi keskeytetty. Aina voi jossitella.

    ”Classicin naiset dominoi, jos he johtavat ja tuntevat olonsa helpksi.”

    Luulen, että tämä koskee Classicin lisäksi kaikki joukkueita jotka pääsevät pelaamaan johtoasemassa.

    ”Siinä kohtaa kun tulee isompi paine, niin tuo joukkue on aivan hukassa.”

    Champions Cupin finaalissa tuli iso paine ja tappio tuli, mutta on aika äärimmäistä sanoa senkään pelin olleen ”aivan hukassa”, Toki siinä vaiheessa kun Classic häviää jollekin esim 10.2 niin sitten voidaan sanoa näin.

    ”Tänään kun olisi ollut paremmin viimeistelevä joukkue vastassa, niin tulos olisi voinut olla täysin toinen.”

    Tämä pätee kaikkiin tappiota kärsinneille joukkueille.

  15. ” Kooveelle vihellettiin jäähyjä kaikesta, pari ihan aiheesta pari sitten vähän niin ja näin jotka vastaavat jäivätkin sitten TUOSSA TILANTEESSA kotijoukkueelle viheltämättä.”

    Tarkoitit varmaan sanoa, että ”vastaavassa tilanteessa”. Mutta tosiaan Kooveelle annettiin 4 jäähyä joista 2 perustui tuomarin tulkintaan, sillä jäähyt kuten ”kädellä pelaaminen” tai ”liikaa pelaajia kentällä” ei vaadi mitään tulkintaa.

    ”Classic oli aivan hukassa kun Koovee antoi antoi isommin painetta.”

    a) miten tämä hukassa olo näkyy tuloksessa ja b) jos kerta tämä ”paine” oli niin myrkkiä Classicille niin miksi Koovee ei tehnyt näin koko pelin ajan?
    ” Harmi kun Oona puuttui kokoonpanosta. Olisi ollut iso tekijä viimeistelyssä.”
    Tästä samaa mieltä.

    ”Ja tuo viimeistely Kooveen kohtaloksi muodostui. Harmi kun maalikooste ei noita lukuisa paikkoja esille tuo, joita Kooveella tuossa toisessa erässä oli. ”

    Jos päästää ottelussa 10 maalia, niin vikaa on muuallakin kun viimeistelyssä…

    ”Naisten Salibandyliigan onni on se, että mestari päätetään yhdessä ottelussa. Yksikään joukkue ei Classicia voita ottelusarjassa, mutta yhdessä ottelussa tuo on voitettavissa.”

    Tästäkin samaa mieltä. Ja jos vähääkään sarjaa seurannut, niin tietäisi senkin että vaikka Classic on voittanut kaikki pelinsä niin tasaista on ollut.

    ” Niin kauan kun peli on tiukka ja Classic on vastaanottavan osapuolena, niin tuo joukkue on paniikissa. Te kaikki jotka näitte tämän päivän pelin ja etenkin toista erää varmasti tiedätte mitä tarkoitan.”

    Olin paikalla enkä ymmärrä tätä. Tosiaan moni joukkue varmaan mielellään olisi paniikissa jos se tarkoittaa sitä, että päästää erässä yhden maalin omiin.

  16. Sen verran kerron tulevaisuudesta faktoina, että Classicin naiset eivät voita kaikkia otteluja maailman historian loppuun asti ja tulevat häviämään jonkun pelin tulevaisuudessa ehkä jopa jo viikon päästä.

    Senkin voin sanoa faktana, että kun näin käy niin täällä Pääkallon kommenttiosastolla tulee löytymään melkoinen määrä viisastelijoita ja lällättelijöitä.

  17. On se helppoa, kun oma joukkue koko ajan voittaa ja peliä katsoo vielä värilasien läpi näkemättä mitään puutteita. Vai mitä Tytti? Tässä on parillakin kirjoittajalla ollut oikein hyvät pointit, mutta kun et ymmärrä, niin et ymmärrä. Jatkakaa.

  18. ”On se helppoa, kun oma joukkue koko ajan voittaa ja peliä katsoo vielä värilasien läpi näkemättä mitään puutteita. ”

    Saati tätä: ”Classicin naiset eivät voita kaikkia otteluja maailman historian loppuun asti ja tulevat häviämään jonkun pelin tulevaisuudessa ehkä jopa jo viikon päästä. ”

    Ehkä viestini ovat liian pitkiä twitter-sukupolven kärsivällisyydelle.

    Jännä juttu miten tämäkin kommenttini sivuutettiin: ”Ja jos vähääkään sarjaa seurannut, niin tietäisi senkin että vaikka Classic on voittanut kaikki pelinsä niin tasaista on ollut. ”

  19. Käsittämätöntä kuinka Kooveen taustoissa pyörivät kirjoittavat tälläistä sontaa eikä seurat rahoitus mitenkään. No tilaus jätetty ja sitä saa mitä tilaa.

  20. Eikä seura reakoi mitenkään. Tota samaahan siellä Classicista jauhetaan kaikissa ikäluokissa. Surullista mutta niin totta.

  21. Voisitko nimimerkki Päällikkö hieman avata sanomaasi, sillä ainakaan minulle ei avautunut viestien punainen lanka….