Divarit

Huima trilleri Suomen Cupin välierässä: Tor jatkoaikavoitolla finaaliin – Classic nujersi OLS:n

06.01.
2018
13 Kommenttia
2
Divarit

Tampereen Classic isännöi Suomen Cupin finaalitapahtumaa 20. tammikuuta. Kuva: Esa Takalo

Miesten Suomen Cupin finalistit selvisivät lauantai-iltana. Tampereen Classic voitti Oulussa pelatussa välierässä OLS:n 3–6, ja Loviisan Tor venyi jatkoajalla 4–5-voittoon Nurmon Jymystä.

Kahden ensimmäisen erän ajan OLS esitti hyvää pallollista peliä liigakärkiä vastaan ja sai luotua riittävästi paikkoja, joista olisi maalit voinut iskeä.

Hallitsevat Suomen mestarit osoittivat kuitenkin tehokkuutensa karulla tavalla. OLS sortui kolmeen helppoon pallonmenetykseen kahden erän aikana, ja jokaisen kerran jälkeen pallo löytyi oululaismaalista.

Tommi Wiander loi vielä uskoa Luistinseuralle kaventamalla pelin 2–3:een puolen tunnin kohdalla. Mikko Leikkanen sivalsi kuitenkin vierailijat kahden maalin karkumatkalle heti päätöserän toisella minuutilla.

OLS nousi vielä 3–5:een, mutta sen lähemmäksi se ei enää päässyt. Viimeisen osuman viimeistellyt Joonas Pylsy oli 1+3-pisteillään illan tehokkain.

Ottelutilastot

Nurmon liikuntahallissa nähtiin todellinen trilleri, kun isäntäjoukkue Jymy ja Loviisan Tor taistelivat Cupin finaalipaikasta.

Jymy johti ottelua 4–3 aina kolmannen erän viimeiselle minuutille asti. Ajassa 59.03 konkarikaksikko Peik Salminen–Joni Niiranen pilasi Jymy-fanien aikaiset juhlat tasoittamalla kamppailun. Tehot 2+1 iskenyt Salminen toimi viimeistelijänä.

Jatkoaikaa piti tahkota lähes 15 minuuttia ennen kuin voittomaali ilmestyi tulostaululle. Torin sankariksi nousi Sami Aalto, joka niittasi Andreas Hietalan esityöstä loviisalaiset Suomen Cupin loppuotteluun.

Suomen Cupin finaalipäivä on 20. tammikuuta, ja se järjestetään Tampereella.

Ottelutilastot
Juha Käenmäen kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
anonyymi
06/01/2018
Classic teki sen mitä tarvi. Bussi parkkiin ja kyttäillään virheitä. Ei hirveen viihdyttävää mutta näköjään tehokasta. Vois tuolla jengillä olla mahkuja muuhunkin. Mutta voitothan ne merkkaa.
Roger Wide
06/01/2018
Grattis Tor ! Det här är en STOR sak Lovisa! Torilla tavataan 20.1😊Siis Loviisaan Torilla.Tack Peik å Joni Andy och alla andra!
Tuomareiden taso salibandyssä
06/01/2018
Kyllä Ols kärsi huonoista tuomareista jälleen kerran. Yks maali hylätttiin ja käsittämättömiä vihellyksiä. Aivan luokatonta toimintaa. Eikö säännöt pitäisi olla kaikille samat? Oli sitten joukkueessa maajoukkuepelaajia ja valmentajia tai ei....
Et soittaa kotiin
07/01/2018
Taisi OLS päästä välieriin tuomareiden ansiosta....
Lihava Piippu
07/01/2018
Et soittaa kotiin

"Taisi OLS päästä välieriin tuomareiden ansiosta...."

TÄMÄ!!! Joten melkoisen turhaa siellä suunnalla valittaa tuomaritoiminnasta.
Jep
07/01/2018
Näitä dumareista valittajia riittää, muutamilla paikkakunnilla vähän enempi, kun niiden jengejä muka aina sorsitaan mm. Espoolaiset
Junnu#8
07/01/2018
Kiva nähdä TOR finaalissa. Mukavaa vaihtelua että on D1vari joukkue finaalissa.
säbäukko
07/01/2018
Kyllähän se tuomarointi oli Jymyn ja Torin pelissäkin ajoittain heikkoa.
Muutama selvä jäähy jäi Torille viheltämättä .Kampitus takaapäin ja mailalla lyonti kasvoihin.Tuomarit seisoivat melkein vieressä.Toki peli ratkesi Jymyn huonoon viimeistelyyn,
YouTube
07/01/2018
Kiitos OLS:in puuhaporukalle, että ottelua pääsi seuramaan YouTuben kautta ;)
Päällikkö
07/01/2018
"Hylätty" maali ja aiheesta niin ...peli oli vihelletty poikki ko ennen kuin pallo oli maalissa oli syy sitten ketterän tuomarin rai tehdyn rikkeen niin maalia ei missään nimessä syntynyt.
HYLÄTTY MAALI
08/01/2018
On tämäkin pääkallon uutisointi ihmeellistä. Kun OLS voittaa kyseeenalaisesti niin isot jutut/otsikot. Mutta kun OLS kokee vääryyttä ei minkäänlaista otsikointia ja jutussa asiat ei ilmene. Tätä tämä on pohjoisen syrjintää........ ;)
Poro
08/01/2018
Katselin pelin livenä tuubista (kiitos siitä asianosaisille). Tosiasia on, että Ols pelasi kaksi erää tosi hyvin. Puolusti pallolla kohtuullisen virheettömästi, voitti kaksinkamppailuja ja maalivahti otti harvat Clasun paikat. Olsilla oli oikeastaan enemmän maalintekopaikkoja tasakentällisin.

Enemmän kuin yksi OLSsin jäähy tuli vähintäänkin erikoisesta tilanteesta, mitä ei videolta ilman hidastusta voinut havaita. Näin ulkopuoliselle tuntui, että Classicin tämänhetkinen, voittavan joukkueen status vaikutti tuomareihin siten, että pilli soi herkemmmin vastustajalle.

Hylätystä maalista sen verran, että toinen tuomari lensi komealla kaarella laidan yli selälleen juuri ennen maalia. En kuullut kumpi tuomareista katkaisi pelin, mutta em. tilanteessa selvää rikettä en ilman hidastusta nähnyt.

Peli ratkesi siihen, että Lässikki teki isolla prosentilla harvoista paikoista ja Ols taas ei mistään. Ols tulee tuolla pelillä selviytymään kunnialla loppukaudestaan.
Tytti
09/01/2018
Pääkallolle ilmainen juttuvinkki - selvittää Classicilta tulevaisuuden suunnitelmiaan hallin suhteen: ht tps:// yle.fi/uutiset/3-10013047

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.