Indians paransi asemiaan pudotuspeliviivalla – Kooveelle kahdeksas perättäinen tappio

Indians oli Kooveeta etevämpi perjantain liigapelissä. Kuva: Esa Takalo

Indians oli Kooveeta etevämpi perjantain liigapelissä. Kuva: Esa Takalo

Indians ja Koovee mittasivat toisiaan perjantain ainoassa miesten Salibandyliigan kamppailussa Espoossa. Indians oli ottelussa vahvempi maalin 9-5.

Koovee aloitti kamppailun maalinteon ajassa 5.42, kun Perttu Koljonen maalasi Lauri Alkin syötöstä. Otto Lehkosuo toi kotijoukkueen tasoihin ylivoimalla ajassa 14.00, ja minuuttia myöhemmin Aaro Astala tykitti Indiansin johtoon. Erän lopussa nähtiin todellinen pukukoppimaali, kun Valtteri Kainulainen iski ylivoimalla maalin digitaalien näyttäessä 19.59. Erätauolle mentiin siis lukemissa 3-1.

Koovee sai toisen erän alussa huippusauman osua, kun Miko Summanen sai erikoisesta tilanteesta 5 minuutin jäähyn ajassa 23.31. Kooveen melko verkkainen ylivoima ei saanut erityisiä mainetekoja tai laukauksia aikaiseksi, ja maaleja ei nähty pitkän ylivoiman aikana.

Indians iski erän puolivälissä komean maalin, jossa pallo kiersi kaikilla kentällisen pelaajilla. Kainulainen tarjoili ratkaisevan syötön Heikki Iiskolalle, joka naulasi tapatolpalta tilanteeksi 4-1. Seuraavasta maalista vastasi Kooveen Koljonen, joka veivaili tyylikkään soolomaalin, jossa Indians-puolustus katseli esitystä sivusta seuraten. Pelin tilanne oli 4-2 ajassa 31.29.

Viides Indians-osuma syntyi myös ylivoimalla, kun Santeri Toropaisen laukaus upposi verkkoon ylivoimalla. Piste oli Toropaisen toinen ottelussa ja samalla miehen sadas tehopiste Salibandyliigan runkosarjassa. 6-2-osumasta vastasi jälleen Kainulainen, joka latasi pallon verkkoon Lauri Westerholmin poikittaissyötöstä ajassa 38.35. Viimeisen erään mentiin kyseisissä lukemissa.

Kolmas erä starttasi tamperelaisittain synkästi, kun Janne Jaanus naulasi rankkarista 7-2-maalin. Koovee pääsi muutamaa minuuttia myöhemmin ylivoimalle, jonka aikana Jesse Ruokostenpohja kavensi. Indiansin kahdeksas maali oli komea, ja tällä kertaa Iiskola tarjosi Kainulaiselle maalisyötön. Viimeiselle kympille mentiin siis lukemissa 8-3.

Koovee loi viimeisellä kympillä paljon paikkoja, ja Riku Reunamäki sekä Ruokostenpohja onnistuivat vielä maalinteossa. Jaanus maalasi kuitenkin vielä tyhjiin 12 sekuntia ennen loppua ja sarjapisteet jäivät Espooseen.

Espoolaisten pörssihirmu oli 3+3 nakutellut Kainulainen. Kooveen puolelta tehopelaajia olivat 2+1 naulannut Koljonen sekä kolme maalia syöttänyt Ossi Koskinen.

Indiansin voitto vahvisti joukkueen asemia pudotuspeliviivan yläpuolella. Kooveelle tappio oli kahdeksas putkeen ja joukkue on toiseksi viimeisenä ennen Rauman SalBaa.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpää ottelukuvat

32 comments

  1. Kirjoitin jo tuolla toisaalla, mutta kirjoitanpa tässäkin. Koovee on todella huono salibandyjoukkue tällä hetkellä. Iso käännös pitää tapahtua, että edes karsintoihin selviää.

  2. Valmennukselle heti kenkää kun eivät ole itse ymmärtäneet kuinka huonoja ovat.

  3. Koovee vetää kieltämättä aika komeasti vihkoon kentällä tällä hetkellä, mutta ainakin nyt saivat Otahallissa maaleja aikaan – viime kaudella kun hävisivät 6-0 maalein 6-0.

    Ei toisaalta SalBankaan meno yhtä riemujuhlaa ole ollut, mutta Kooveen kannalta ongelma SalBan suhteen on siinä, että SalBa on todella hyvä voittamaan pelejä silloin kuin tarvitsee, mutta vain silloin kuin tarvitsee. Steelers on parantanut viime aikoina hyvin – ei se tosin playoffeihin riitä, mutta kuiville tätä menoa kirkkaasti, mutta Welhot ja LASB ovat edelleen ihan iskuetäisuudellä – kumpikin on viimeiseen reiluun kuukauteen kerännyt tasan yhden voiton (nekin näitä putoajakandidaatteja vastaan) ja kuntopuntarit osoittavat melkein pystysuoraan alaspäin.

    Ei ole myöskään OLS vielä ihan turvassa. Toki eroa Koovee-SalBa -pariin on jo sen verran paljon, että jälkimmäisten tähän astisella tahdilla viisi pistettä loppukaudelta tekisi tiukkaa, vaikka OLS häviäisi kaikki loput pelinsä, mutta OLS:n loppuohjelma on ehkä koko liigan vaikein. Jos tuosta alkaa otteluita laittamaan järjestykseen OLS:n kannalta helpoimmasta vaikeimpaan, niin Welhot ja LASB vieraissa on ne helpoimmat, eikä nekään OLS:n vierassaldolla todellakaan mitään läpihuutojuttuja – ainakaan oululaisille – ole. Sitten siellä on Indiansia ja Steelersiä kotona, ja vaikka OLS näissä jonkunlainen ennakkosuosikki olisikin, niin eivät varmasti tule helpolla pääsemään ja vielä vähemmän Hämeenlinnassa, jossa Steelersin murskavoittokaan ei yllättäisi. Loput ovatkin sitten sarjataulukon ylempää puoliskoa vastaan. Kyllä OLS näistä peleistä jonkun voittavat, vähintään Kastellissa ja muutaman pisteen saavat, mutta suhteellisen huoletta kaikkiin OLS:n loppuihin peleihin voi rahat sijoittaa vastustajalle, niin jää kokonaisuudessaan voitolle. Jos Oulussa nähdään tänä keväänä playoffeja, niin minä sovitan sinne mitalisuosikin viittaa hartioille samantien.

    Sitten jos vielä katsoo tuota Indiansin tilannetta, niin vaikka Heimo onkin ottanut siellä täällä turpiinsa LASBista ja Welhoista lähtien vähän kaikilta, niin ihan vastaavasti ovat myös kairanneet voittoja milloin mistäkin. Tässä sarjassa tuollainen tarkoittaa melko varmasti playoff-paikkaa. Vähän vastaavasti kuin OLS:lla, myös Indiansilla saattaa olla varaa hävitä ääritapauksessa vaikka kaikki pelinsä ja playoff-paikka saattaisi silti mahdollisesti irrota. Toisaalta siellä on etukäteen ajateltuna parikin ”varmaa” voittoa tulossa, eli Welhot ja LASB kotona, niin jo noilla neljällä pisteellä alettaisiin OLS:lta vaatimaan neljää voittoa, jotta Indians jäisi ulos, enkä millään usko sen kummemmin Indiansin jäävän 2-0-8 saldoon kuin OLS:n ottavan yli neljää voittoa noista lopuista peleistään.

  4. Tuomarit tarjos vielä KooVeelle mahdollisuuden kiskasemmalla hihasta viiden minuutin jäähyn Inkkareille, tilanteesta josta Inkkareille olis voinut antaa vaparin. Onneks oli huonoo yv:tä. Ja toivottavasti tuomarit ite kattovat pelin videolta tai etenkin tuon tilanteen.

  5. Kooveen 2&3 kenttä ei pärjäisi edes divarissa, joten yllättävänkin paljon pisteitä Kooveella. Tosin Kooveen ykköskenttä on parhaillaan liigan jopa paras kenttä pelillisesti, mutta liian usein heiltäkin tulee ”ohi” pelejä. Lisäksi eiköhän vastustajat ole jo hyvin scoutanneet tuon ykköskentän.

    Artolta hyvää analyysia johon voi yhtyä täysin. Tosin Koovee voi myös taistella lujasti viimeisissä peleissään, kuten viimevuoden viimeinen kierros runkosarjassa, jossa ottivat ratkaisevan EräViikingit voiton vieraissa viimeisellä minuutilla.

  6. Kyllähän se niin menee että Salba menee kirkkaasti kooveen ohi niin että heilahtaa.Tota räpellystä mitä tänään KVee esitti on tie suoraan divariin.Mutta jos valmennus on kakos divari tasoa ei se muuksi muutu!Eli hyvä yötä KVee Pantzar sammuttaa valot.

  7. Tässä on siinä mielessä tosiaan lohdullinen tilanne vähän kaikkien kannalta, että puhuttiin me mistä joukkueesta tahansa, niin sellainen pieni suonenveto tyyliin kolmen ottelun voittoputki olisi jo melkoinen apu taistelussa putoamista tai putoamiskarsintoja vastaan. Enkä pidä sellaista täysin poissuljettuna kenenkään kohdalla, vaikka muutamilla joukkueilla sen eteen onkin melkoisesti tekemistä.

  8. 1. Syksyn ykkönen pakiston osalta kasaan, ylihyökkäävä Alkki pois sotkemasta pallollista pelaamista ja näin ollen vastaiskuja ei tule kaverille. 2. Jasse Kuusisto kakkoseen, Suomalainen on liian hapuileva ja epävarma pallolisena kakkosessa. 3. Nopeat käännöt – kun paikka tulee, niin pitää mennä eikä meinata, eli vain jos on pakko niin aletaan hingata alakerran kautta,

  9. Ei ollut toinen perättäinen voitto Indiansille. Edellinen matsi oli 16.12. Espoon Derby, jonka Heimo hävisi.

  10. Otat kolme jäähyä ja kaveri tekee jokaisesta maalin. Saat 5 min ylivoiman etkä saa mitään aikaiseksi. Jos joukkueen taso ei ole päätä huumaava niin pitäisi edes erikoistilanteet olla hallussa tai pian sarjan viimeinen sijoitus muuttuu taas. Tosin tällä kaudella toi sarjan häntäpään kamppailu on paljon jännempää ku kärjen seuraaminen 😀

  11. Oli tuo oikeastaan jo ennen kauden alkua tiedossa, että suoran putoamisen välttämisestä käydään todella kova kamppailu. Moni toki laittoi Welhoja sinne, itse sijoitin sinne LASBin, mutta näillä kummallakin syksy oli varsin hyvä kausiennakkoihin verrattuna. Tosin LASB on toistaiseksi oikeastaan siinä missä viimekin kaudella – viime kaudellahan LASB voitti runkosarjassa 11. pelinsä (19.11.) jälkeen tasan yhden, tällä kaudella 9. pelin (11.11.) jälkeen kasassa on vastaavasti yksi voitto. Sanoisin, että ensi viikon viikonloppu tulee LASBin tilanteesta kertomaan paljon. Loput otteluista tulevat olemaan huomattavasti vaikeampia kuin SalBa kotona / Koovee vieraissa. Nuo pelit nollilla ja LASB on todella lähellä suoraa putoamista.

    Welhoilla tilanne on vähän helpompi, kun jäljellä on vielä molemmat SalBa-pelit sekä Kooveekin kertaalleen. Tosin seuraavaan kuuteen peliin tulee vastaan koko kärkinelikko, näistä SPV ja EräViikingit niin, että Welhot on edellisenä päivänä pelannut.

  12. Tervetuloa vanha Arto takaisin. Nyt hyvää analyysia ja keskustelua herättävää spekulointia. Poissa sen ”väli-Arton” pikkusieluinen inkkarikatkeruus ja ylimielinen muiden arvosteleminen.

  13. Ei tosiaan näytä Kooveen tilanne kovin loistokkaalta (ja Artolta hyvät analyysit).
    Olisiko aika koota kaikki yhteen koriin, pelata vaan ykkösellä ja passata kahdella muulla ketjulla nollanollaa kaikki pallon alla lähes koko ajan. Ei kovin tyylilkästä mutta pisteitä kai tässä etsitään.
    Otteluita on sentään kymmenkunta itse kullakin vielä jäljellä. Mutuna mullakin on, että Steelers kipuaa, LaSB, OLS, Welhot alaspäin, ja SalBa ynnä Koovee pyristelevät minkä voivat. Keskeisiin matseihinhan panokset olisi laitettava. Muut pelataan pois ja kokeillaan eri juttuja.
    Karmeinta silti on menettää luottamus siihen, että edes voisi voittaa.
    AIkanaan Ässät oli tammikuussa surkein jengi koko joukosta, ja pokkasi huhtikuussa SM tittelin.

  14. Kooveen tilanne on pelkästään ja ainoastaan Sainion aikaansaannos. Pääkäskijä hankkii pelaajat, luo pelitavan ja vastaa kaikesta. Joukkueessa,on helvetin huonot pajut, ei ainuttakaan hohtavaa pelaajaa, reagointi tilanteeseen puuttuu. Näkyy ulospäin, että joukkueella ei ole mitään hajua mitä pitää tehdä, heitä on helppo lukea. Ei mitään jakoa divarin kärjen kanssa. Goodbye Koovee. Ainoa hyvä puoli on että tampere saa divari pelejä kun ilves sukeltaa jossain vielä syvemmällä.

  15. Liitossa ja liigassa ei ole markkinointi/uudistamis osaamista. Salibandy liiga on jämähtänyt, kehitys pysähtynyt ja uudistukset ovat pieniä näennäisiä yritelmiä. Nyt joku ajattelee, että taas yksi huutelija, mutta ei, annan tässä teille rungon, tehkää! Kun on jämähtänyt, pitää räjäyttää, luoda uusi strategia ja sitten tehdä.
    1. Suomen cup pitää lopettaa, on raskasta ylläpitää kahta sarjaa amatööritasolla. Seuroja,ei kiinnosta, koska tulovirrat ovat olemattomat. Taso on sitten sen mukaista. Keskittykää liigaan ja divariin
    2. Liigan ottelumäärä pitää nostaa 52:een. Seuroille enemmän tuloja. Harjoitelkaa vähemmän pelatkaa enemmän, jos ajasta puute. Ottelumäärän nostolla myös media näkyvyys kasvaa. Paikallispeli strategia, esim tapaninpäivästä perinteinen paikalliskierros ja sille markkinointi nimi.
    3. Liiton/liigan täytyy jakaa rahaa seuroille, vaatimuksena seuran ja lajin markkinointi kaupungissa. Liiton/liigan tehtävänä tuplata yhteistyö sopimukset sponsorit.
    4. Seurojen täytyy rahan saannin vastineeksi mittaroida ja tehdä tavoitteet toiminnalleen. Tärkein mittari/tavoite on tietysti yleisömäärä, tavoitteet 500, 1000, 1500 ja miten näihin päästään. Toinen mittari/tavoite on media näkyvyys. Kolmas mittari/tavoite juniorien määrä. Juniorien määrän kasvattamiseen kaupungeissa onnistuu esim paikallisen säbäliigan pyörittämisellä kaupunginosa toiminnalla. Tähän toimintaan liitolta,varoja.
    Tämä oli vain raapaisu, mutta,tehkää, älkää ihmetelkö.
    Itse olen elintarvike teollisuudessa osakas/myyntijohtaja/uudistaja. Räjäyttämällä, uuden strategian luomisella ja sen tinkimättömällä toteutuksella, nousimme 3 vuodessa alamme markkinajohtajaksi Suomessa.

  16. Jäätävän kovista analyyseistä! Oisko jopa tilausta kilposen palstalle? Säbä analyysejä ei nimittäin ole liikaa

  17. Elintarviketeollisuuden myyntijohtajan olisi hyvä osata kirjoittaa edes oman teollisuudenhaaransa nimen oikein. Antaa muuten hyvin kouluttamattoman suharin kuvan.

  18. Oho, löysit kirjoitus virheen jota tämä palsta on täynnä. Kaverin uudistukset ovat todella raikkaan tuntuisia!

  19. Uudistajalla muutama kirjoitusvirhe mutta ei suuria asiavirheitä. Sälibandyssä tarvitaan lajin ulkopuolista näkemystä ja myös uusia tekijöitä.
    Säbän päättäjistä ja seurajohtajista liian moni on 90- luvun pelaajia jotka perustavat toimintansa menneen ajan kokemuksiin ja pienen piirin kaveriverkostoon.
    90- luvun salibandy oli vielä puuhastelua, eikä huippu-urheilua. Samoin ottelutapahtumat olivat vielä kehitysvaiheessa.
    Uudistusta tarvitsee myös säbän oma media, nyt muistellaan liikaa menneitä eikä keskitytä tulevaisuuteen.
    Säbään tarvitaan nuorta ja rohkeaa osaajaa viestintään, parannusta näkyy jo jonkin verran seurojen toiminnassa

  20. Putoamiskamppailua ajatellen Kooveen pitäisi saada ainakin yv/erikoistilannepelaaminen kuntoon. 5 min yvn aikana pitäisi saada vähän enemmän tehtyä. Koovella on kuitenkin mielestäni mahdollisuudet vielä suoraan säilymiseen tai jopa suoraan putoamiseen. Steelersillä peli kulkee kuotenkin selvästi Kooveeta paremmin. Heilläkin on mahdollisuus kaikkeen. Sarjanousijaksi Welhot on pelannut todella hyvin, ovat pystytneet haastamaan kovempiakin joukkueita. Uskon että eivät yllä pleijareihin, mutta säilyvät suoraan, ilman karsintojakaan. Salbasta ennakkoon luultiin kovempaa joukkuetta, mutta odotuksiin nähden sijan olisi pitänyt olla parempi. Uskon että säilyvät (taas) karsintojen kautta. Lasbin noustessa pari kautta sitten liigaan, odotin heiltä viime vuonna pirteämpää kautta. Tänäkään kautena ei Lasb ole päässyt siihen mihin pystytisivät. Joukkueessa on monia huippulupauksia. Luulen että Lasb säilyy suoraan tai karsintojen kautta.

    Odotan loppukautta mielenkiinnolla, varsinkin viimeisten pleijaripaikkojen ja putoamiskamppailun kannalta.

  21. Minä puolestani näkisin, että mikäli playoff-paikoista halutaan saada kunnon kilpailu aikaan, niin se vaatii ensinnäkin sen, että Indians on todella surkea loppukauden. Siis sitä luokkaa, että se ottaa ihan maksimissaan seitsemän pistettä, ja sekin taitaisi olla liikaa. Ja minusta näyttää siltä, että Indians saa ”helposti” tuon seitsemän pistettä kasaan.

    Kun tuossa vielä puhutaan monikossa viimeisistä playoff-paikoista, niin siellä on Oilers ja TPS jo nyt sen seitsemän pistettä OLS:n edellä, eli jommalta kummalta vaaditaan käytännössä loppujen peliensä häviämistä. Oilersilla on vastassa vielä LASB, Koovee ja SalBa, Tepsillä puolestaan koko liigan selvästi helpoin ohjelma. OLS:n pitää voittaa ainakin Steelers pariin kertaan, jotta mitään keskustelua voidaan saada aikaan.

  22. Hyvää analyysia Artolta. Otteluohjelmaa katsoessa näyttäisi Raumalla olevan kaksi viimeistä ottelua Familya ja Nokiaa vastaan. Familylle pelillä ei ole mitään merkitystä, Nokiasta ei tiedä vielä. Mielenkiintoista nähdä millaisella kokoonpanolla KrP ja Classic näihin viimeisiin peleihin Salbaa vastaan lähtevät. Huilaako avainpelaajat.? Saako Salba näistä 4 pistettä? Kooveen leirissä riittää ainakin jännittämistä.:)

  23. Sählyssä huilaa, jos ei loukkeja, kun pelejä niin vähän kaudessa

  24. Minä itsekään en usko, että playoffpaikoista käytäisiin tiukkaa kamppailua. Indiansin uskon saavat viimesistä peleistä vähintään 75% voittoja. Oilersistakaan en jaksaisi uskoa, että putoaisivat pleijariviivan alapuolella, enemminkin nousevat pari sijaa ylöspäin. TPSn tilanne on sinällään mielenkiintoinen, heillä kun on mahdollisuudet ottaa lopuista peleistä lähes kaikki voitot, tai taas mokata muita vastustajia vastaan. Itse luulisin, että TPS voittaa lopuista peleistä noin puolet, ja pääsevät kuitenkin helposti pleijareihin.

    Mieleniintoisin loppukauden kilpailu kohdiistuu kuitenkin pudotustaisteluun, josta jo viime kommentissani puhuin.

  25. 75% voittoja? Se vaatii sitä, että vähintään kolme viisikosta Happee, SPV, EräViikingit, Oilers, TPS kaatuu. Itse olisin valmis lyömään vetoa, että ei tule Indians kolmea noista voittamaan.

  26. Uskon ehdottomasti, että Indians saa tuosta viisikosta vähintään 7 pistettä.

  27. Lisäyksenä vielä, että noista vastustajista Indians voitti alkukaudella TPSn, SPVn ja Happeen. ErVille hävittiin vain yhdellä maalilla, ja Oilersille 8-5.

  28. Toki Indians voitot otti Happeesta, SPV:stä ja TPS:stä. Kuitenkin kun katsoo joukkueiden tuloksia viime ajoilta, niin siellä on melkoisia eroja. Eli:
    EräViikingit alkukausi 3-0-4, sen jälkeen 8-1-0.
    SPV 3-2-3 -> 6-1-1.
    Happee 4-0-3 -> 6-1-2.
    TPS 2-2-3 -> 7-0-2.
    Sen sijaan Indiansilla 5-0-2 -> 3-1-5.
    Eli kyllä näistä joukkueet ovat selkeästi eri suuntiin matkalla. Toki myös Oilersilla meni alkukausi paremmin kuin viime pelit, mutta silti pidän Indiansin tappiota Oilersia vastaan suht todennäköisenä.

    En millään usko Indiansin saavan seitsemää pistettä noista viidestä pelistä.