Kivilehto debytoi illalla Classic-paidassa – Raikamo palaa kaukaloon

Sylvester Raikamo (vas.) pelaa kauden avauspelinsä torstaina. Kuva: Juha Käenmäki

Sylvester Raikamo (vas.) pelaa kauden avauspelinsä torstaina. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyliigan vuoden ensimmäinen ottelu pelataan torstaina 4.1., kun Tampereen Classic ja Esport Oilers mittaavat toisiaan Tampere Areenalla klo 18.30 alkaen.

Ottelun mielenkiintoisin lähtökohta piilee siinä, että Helsingborgista Tampereelle siirtynyt Juha Kivilehto, 36, esiintyy ensimmäisen kerran uuden seuransa riveissä. Kivilehto pelasi Salibandyliigassa viimeksi kaudella 2014-15, jolloin kausi päättyi mestaruuteen SPV:n kanssa. Kaikkiaan puolustaja on pelannut runkosarjassa 329 ottelua (69+175=244) ja 95 peliä (38+35=73) pudotuspeleissä. Kivilehto on kuusinkertainen Suomen mestari.

Ottelun selostajana toimivat Tuomo Reponen twiittasi aiemmin torstaina, että Esport Oilers on saamassa myös mieluisan pelaajan ottelun kokoonpanoonsa, sillä Sylvester Raikamo pelaa torstaina kauden avausottelunsa espoolaisten riveissä.

Raikamo on kärsinyt loukkaantumisesta alkukauden ja kerta ei ole ensimmäinen miehen peliuralla. Kahdeksan pelikauden aikana laituri on kerännyt vyölleen vain 140 runkosarjan ottelua ja kuitenkin maalannut niissä 100 kertaa.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella ja Oilers aiheutti kauden alussa Classicille joukkueen kauden ainoan tappion, kun Eino Pesu ratkaisi kamppailun voiton jatkoajalla. Sittemmin Classic on voittanut 13 peliä putkeen ja johtaa Salibandyliigaa kuuden pisteen erotuksella.

Oilersin hyvä alkukausi on vaihtunut mollivoittoisempaan suorittamiseen. Joukkue on voittanut puolet viimeisestä kymmenestä ottelusta ja on nyt kuudentena. Tällä hetkellä alla on kahden ottelun voittoputki. Tamperelaisjoukkue on lähtökohtaisesti ottelun ennakkosuosikki.

Classicin alkukauden ykköspyssy on ollut Sami Johansson (22+12=34) ja Oilersin Riku Holopainen (17+10). Oilersin otteluennakon voit lukea täältä.

Fanseat ja Elisa Viihde näyttävät ottelun suorana klo 18.30 alkaen.

One comment

  1. Kivilehti vs. Raikamo tulevat näköjään pelaamaan vastakkain. Raikamon eka peli tällä kaudella ja Kivilehto pitkästä aikaan Suomen liigassa. Äijillä on ikäeroa n. 10 vuotta ja paljon on laji kehittynyt siinä ajassa, nostan hattua Kivilehdolle jos on pysynyt vauhdissa, tänään se nähdään.