Liigat

Koovee voitti ensimmäisen kerran sitten lokakuun – katso perjantain salibandytulokset

12.01.
2018
17 Kommenttia
0
Liigat

Koovee juhli voittoa Espoossa. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers ja Koovee mittasivat toisiaan perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Espoossa. Koovee haki Espoosta yllätysvoiton maalein 4-3.

Avausmaalia saatiin odotella yli 10 minuuttia, kunnes Jesse Ruokostenpohja avasi vieraiden maalihanat. Koovee johti erän loppuminuuteille saakka, mutta ei erätauolle saakka, sillä Alexander Nyman iski uransa ensimmäisen liigamaalin kreivin aikaan. Nymanin avausmaalin perään ehdittiin sopivasti kysellä otteluennakossa.

Toinen ennakossa parjattu pelaaja oli Teemu Suomalainen, joka vastasi huutoon naulaamalla Kooveen johtoon toisen erän avauskympillä. Jasse Kuusisto lisäsi vierasjohtoa erän puolivälin jälkeen, ja Riku Holopaisen osuma varmisti, että kolmanteen erään mentiin 3-2-vierasjohdossa.

Kolmannen erän avausmaalin iski Koovee ylivoimalla, kun Riku Reunamäki tarjoili Samuli Salomaalle tyhjän maalin ajassa 48.45. Viimeisen vitosen ensimmäisellä minuutilla Oilers karvasi pallon Koovee-puolustukselta ja Santeri Lindfors toi kotijoukkueen maalin päähän. Koovee kuitenkin kesti loppuun saakka ja voitti maalein 4-3.

Koovee katkaisi voitolla kahdeksan pelin tappioputken, ja edellinen voitto oli lokakuun lopusta (29.10.). Joukkue nousi voitolla sijalle 12. Oilersille tappio oli toinen putkeen ja espoolaisryhmä jatkaa sarjan seitsemäntenä.

Indians ja Happee kohtasivat perjantaina Espoon Otahallissa. Happee haki Espoosta sarjapisteet lukemin 9-5.

Maalitehtailun aloitti Indians, kun Teemu Venäläinen iski pallon nuottaan vahva nousun päätteeksi ajassa 4.04. Happee iski komean vastaiskumaalin ajassa 6.46. Panu Kotilaisen mainio syöttö löysi Vili Liposen, joka iski vieraat tasoihin takatolpalta.

Indians siirtyi toistamiseen johtoon komean yksilösuorituksen saattelemana. Tuomas Harjula taiteili maalipaikkaan siirretyn rangaistuksen aikana, ja sijoitti pallon yläkulmaan ajassa 14.13. Johto kesti ainoastaan puoli minuuttia, kun Happeen kolmosvitja jauhoi pallon Liposelle, joka nousi toistamiseen maalintekoon. Vieraiden kolmas maali syntyi ajassa 15.25, kun Jami Manninen iski Happeen 3-2-johtoon, ja niissä lukemissa mentiin erätauolle.

Ensimmäisessä erässä Happee oli varsinkin erän edetessä hallitsevampi osapuoli, mutta Indians esitti pallon saatuaan vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Toisessa erässä avausmaalista vastasi Happee. Kolmosvitja pyöritteli jälleen hienon hyökkäyksen ja Asko Huisman iski 4-2-maalin ajassa 26.16. Erän puolivälin jälkeen Happee lisäsi johtoa Mannisen toisella osumalla, johon syötön tarjoili kaukaloon palannut Peter Kotilainen. Peter Kotilainen lisäsi johtoa vajaa kaksi minuuttia myöhemmin vapaalyönnistä tulleesta syötöstä.

Toinen erä oli sangen selkeästi jyväskyläläisten hallintaa muutenkin kuin maalien valossa. Happee vyörytti hyökkäyksiä erästä toiseen ja esitti erinomaista pallollista peliä. Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 6-2 Happeen hyväksi.

Kolmannen erän avausmaalin naulasi Happeen Lassi Kotovaara maalin edestä. Indians haki kavennusta rohkeasti ilman maalivahtia, ja Peter Kotilainen iski tyhjään maaliin Happeen kahdeksannen maalin. Myös 9-2-maali syntyi tyhjiin Mannisen lavasta.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä täysin pelattu, sillä Santeri Toropainen iski kotijoukkueen kavennusmaalin juuri ennen viimeisen kympin alkua. Seuraavan viiden minuutin aikana Teemu Karesniemi ja Valtteri Kainulainen toivat Indiansin neljän maalin päähän. Karesniemelle maali oli liigauran ensimmäinen.

Indians yritti iskeä lisämaaleja lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta maaleja ei syntynyt enempää. Vieraiden voiton takuumiehiä olivat eritoten Manninen (3+1) ja Peter Kotilainen (2+1). Happee nousi voitolla liigan neljänneksi ja Indians jatkaa kahdeksantena.

Miesten Salibandyliiga:
Indians-Happee 5-9 Ottelutilastot
Oilers-Koovee 3-4 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
Koovee-ÅIF 7-4 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arto Kilponen
12/01/2018
Tuon Kooveen viimeisen maalin haluan nähdä videolta uusintana. Oliko maalivahdin alueella Kooveen miestä? Oilers tasoitus sen sijaan tuli selvästi liian myöhään.
T:re
12/01/2018
Kilponen ei ollut!
Vellu
12/01/2018
Arto minkälainen tapahtuma muuten?
Arto Kilponen
12/01/2018
Aika laimea tapahtuma tällä kertaa. Kotijoukkuekin tuntui olevan vähän unessa. Koovee pelasi hyvän vieraspelin.
JANIINPÄ
12/01/2018
Sekä KooVee että Indians ilmoittautuivat karsintapeleistä pelaaviksi :)
OLS kuikuilee jo Inkkareidan takana. Kooveelle pisteet olivat kyllä todella tärkeät, ja täytyy sanoa että myös yllätykselliset.
Käytännössä muuten sijat 2-7 ovat kolmen pisteen sisällä. Ei Oilers niin pahasti sittenkään menettänyt.
Arto Kilponen
12/01/2018
Eli oliko niin, että Indians ottaa TPS-SPV-Oilers-EräViikingit peleistään käytännössä varmasti ainakin seitsemän pistettä? Mitä sanoo INKKARI#?
Katsoja
12/01/2018
Kaikki putket katkeaa enemmin tai myöhemmin. Nyt KooVee taisteli ja voitti ansaitusti.
Hyvä opetus öljymiehille ja valmennukselle, jos väheksyy vastustajaa tässä tulos.
JANIINPÄ
12/01/2018
Kas, tämän viikonlopun jälkeen olemme taas viisaampia siitä, mitä sarjataulukon loppupäässä tapahtuu. Sekä SalBalle, OLSsille, Welhoille että LaSBille max 4 pisteen viikonloppu.
Ja minimissään nolla. Sitten tuleekin jo kiire.
Lapanen
12/01/2018
Pistähän nyt Arto taas jäitä kypärään. Kannattaako aina lähteä kaikkiin provoihin mitkä liittyy Oilersiin tai Indiansiin. Esim. Indiansilla on 9 peliä jäljellä ja niistä 8 pistettä riittää varmasti pleijareihin. Siellä on myös Salbaa, Lasbia, Steelesiä ja Welhoja. Arto nyt taas. Get a life.
Arto Kilponen
12/01/2018
Oilersilla on nuori joukkue ja tämmöiset tulokset eivät ole mitenkään erityisen yllättäviä siellä täällä. Saattoi olla pitkässä juoksussa ihan hyväkin asia hävitä tämä peli. En ihmettelisi yhtään, vaikka Oilers voittaisi Nokian KrP:n suht selkeästi seuraavassa pelissä.
Arto Kilponen
12/01/2018
Niin tässä lähinnä yritän jatkaa keskustelua siitä mihin viimeksi jäätiin väittämillä "Indiansin uskon saavat viimesistä peleistä vähintään 75% voittoja." ja "Uskon ehdottomasti, että Indians saa tuosta viisikosta (Happee, TPS, SPV, Oilers, EräViikingit) vähintään 7 pistettä." Tässä on automaattisesti tottakai oletettuna, että Indians voittaa SalBan, LASBin, OLSin, Steelersin ja Welhot. Playoffeista ei tarvitse käydä keskustelua, sillä jos Indians ei vedä loppukauttaan aivan vihkoon (luokkaa häviä yhdeksästä pelistään ainakin seitsemää), niin se on käytännössä playoffeissa.

Tietysti minä lähden mukaan erilaisiin väittämiin, joista olen eri mieltä. Tämä nyt tällä kertaa koski Indiansia, mutta kyllä niitä haihattelijoita muidenkin joukkueiden kannattajista löytyy ihan yhtä lailla. Esimerkiksi Steelers kuulemma tekee luultavasti eniten maaleja sarjassa.
Lapanen
12/01/2018
Porukka tietää miten tosikko sä olet ja ärsyttää sua noilla provoilla koska sä lähdet niihin. Ei kukaan tosissaan heitä että tosta nipusta inkkarit ottaa 7 pistettä.
Inkkari#
12/01/2018
Piti ottaa 7 pistettä... vielä on mahdollista, mutta ei hvältä näytä. Uskon ehdottomasti Indiansin kuitenkin ottavan 75 prossaa voittoja viimeisitä peleistä. Samalla uskon että Indiansin 8. sija nousee ainakin 1-2 sijaa ylöspäin. Ja Lapanen: ihan tosissaan sanottu, ei mikään vitsi. Huonolta näyttää. En tykkää että noin aikaisin aletaan ottamaan veskaa pois.
Inkkari#
12/01/2018
Itse pelinä ja tapahtumana tunnelma oli vaisu. Indiansilla monia pallonmenetyksiä pahoissa paikoissa, ei päässyt Indians omalle tasolle.
Oilersin mediatiimi - ????
12/01/2018
Voihan kilpaveljet, hieno ja tärkeä voitto!
Maalikooste ja pressi - kuka siä ny nysvää ja mitä?
Urpot
13/01/2018
Turhaa väittelyä, Cee pesee ja huuhtelee, kolmas poika jo varma. Ihan sama onko 5-8 tai jotain, yks vaan ylitse muiden!
Arto Kilponen
13/01/2018
Saadakseen voittoprosentiksi 75 yhdeksästä pelistä on voitettava vähintään seitsemän ottelua. Sanoisin, että tuollaiseen saldoon viimeisissä yhdeksässä runkosarjan pelissään yltää Classicin lisäksi korkeintaan jotkut nelikosta Eräviikingit-Happee-SPV-TPS, eikä näistäkään millään kaikki. Jopa KrP:llä on oikeasti tekemistä tuohon, siellä kun on mm. EräViikingit, Happee, Classic, TPS ja Oilers vastassa ja näistä saisi siis hävitä korkeintaan kaksi.

Vastaavasti joukkueet, joilla on viimeisistä yhdeksästä pelistään ainakin seitsemän voittoa on Classicin lisäksi EräViikingit ja TPS. Esimerkiksi Nokialla, Happeella ja SPV:llä on kaikilla kolme tappiota. Tällä tavalla mitattuna Indiansin taakse kuntopuntarissa jää vain ja ainoastaan Koovee.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.