Divarit

KrP nousi liigan kakkoseksi, Blue Fox yllätti Loviisassa – katso sunnuntain salibandytulokset

07.01.
2018
17 Kommenttia
4
Divarit

KrP kaatoi Steelersin tasapainoisella esityksellä. Kuva: Esa Takalo

Hämeenlinnan Steelers ja Nokian KrP mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Hämeenlinnassa. KrP vei kamppailusta vierasvoiton maalein 5-2.

KrP hallitsi ottelun alun tapahtumia, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ensimmäisen osuman iski kotijoukkue, kun Teemu Metsälä tarjoili vastahyökkäyksessä maukkaan syötön Timo Johanssonille, joka iski Steelersin 1-0-johtoon ajassa 4.13. Neljä minuuttia myöhemmin nähtiin tasoitus, kun Vertti Wigrenin mainio poikittaissyöttö löysi Jere Oksasen, joka pommitti pallon etukulmasta sisään.

Vierasjoukkue oli ensimmäisessä erässä kuskin paikalla varsinkin ensimmäisellä kympillä. Steelers sen sijaan paransa pallollista peliään erän puolivälin tienoilta lähtien, ja loi paikkoja eritoten toisella kympillä. Tomi Aaltonen (Steelers) ja Santtu Pohonen (KrP) pitivät kuitenkin huolen, että ensimmäisessä erässä ei nähty lisäosumia.

Nokian KrP pääsi ylivoimalle toisen erän neljännellä peliminuutilla. Ylivoiman aikana Steelers-pelaaja esti maalinteon maasta pelaamalla, ja vieraille tuomittiin rangaistuslaukaus. Henri Johansson ei jättänyt Aaltoselle mahdollisuuksia, ja KrP pääsi 2-1-johtoon ajassa 24.09.

KrP:lla oli erän puolivälissä useampi hyvä maalisauma ylivoimalla, mutta Steelers kesti alivoimansa takaiskuitta. Vieraiden 3-1-maali syntyi ajassa 34.42, kun Aleksi Peltola survoi pallon verkkoon kotijoukkueen maalin edustalta. KrP oli kuskin paikalla toisessa erässä ja Steelers sai kiittää Aaltosta siitä, että lisämaaleja ei nähty. Toisen erän torjunnat (11-1) kertovat olennaista kieltä pelin painopisteestä.

Steelers tuli kolmannen erän alussa paremmin mukaan peliin. Heikki Hätösen vanhanaikainen toi kotijoukkueen maalin päähän ajassa 46.00. Juuri ennen ottelu viimeistä kymppiä Mikko Laakson terävä kuti painui Steelersin verkkoon ja tilanne oli 4-2.

Steelers pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun kamppailua oli pelaamatta viisi ja puoli minuuttia. KrP kesti alivoimansa mallikkaasti, ja kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia viimeisillä minuuteilla. KrP puolusti hyvin loppuun saakka, ja lopullinen ratkaisu syntyi ajassa 59.48, kun Peltola iski pallon tyhjään rysään.

KrP oli ottelussa vahvempi osapuoli erityisesti kaksi viimeistä erää ja ansaitsi voittonsa tasapainoisen esityksen ja hyvän puolustuspelin myötä. Tehopelaajana kunnostautui kahdesti maalannut Peltola. Steelersin Aaltonen esiintyi hyvin ja pysäytti kaikkiaan 26 laukausta.

KrP nousi toisella perättäisellä voitollaan sarjakakkoseksi. Steelers jatkaa liigan kolmanneksi viimeisellä sijalla.

Sunnuntain kovimmasta yllätyksestä vastasi Blue Fox, joka kaatoi Loviisan Torin Loviisassa maalein 4-3. Vierasjoukkue johti kahden erän jälkeen peliä 2-0, mutta Tor tuli tasoihin kolmannen erän alussa.

Viktori Niemen ja Sami Aallon maalien myötä peli oli 3-3 viimeiselle kympille mentäessä. Vieraiden sankariksi nousi Aapo Lokasaari, joka iski voittomaalin ajassa 57.08.

Blue fox jatkaa voitosta huolimatta sarjajumbona, sillä FBC Turku keräsi yhden pisteen jatkoaikatappion myötä ja turkulaisilla on parempi maaliero. Loviisa putosi tappion myötä sarjan nelospallilta viidenneksi. Miesten Divari on tasainen kärjen osalta, sillä kaikki kuusi ensimmäistä joukkuetta ovat neljän pisteen sisällä, ja kärjessä olevan M-Teamin jälkeiset viisi ryhmää kahden pisteen sisällä toisistaan.

Sunnuntain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
18:00 Steelers – Nokian KrP 2-5 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
15:00 O2-Jyväskylä – TPS 5-11 Ottelutilastot

Miesten Divari
15:00 SB Vaasa – ÅIF 6-8 Ottelutilastot
16:00 Karhut – NST 2-7 Ottelutilastot Kari Sahan ottelukuvat
16:00 FBC Turku – Josba 7-8 ja. Ottelutilastot (Josballe jo kolmas perättäinen jatkoaikavoitto. Joukkue on voittanut kauden aikana peräti viisi ottelua jatkoajalla.
17:00 Loviisan Tor – Blue Fox 3-4 Ottelutilastot
18:00 M-Team – NJ 8-5 Ottelutilastot
18:30 LNM – O2-Jyväskylä 9-7 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arto Kilponen
07/01/2018
Käsittämättömän surkea tuo Steelers kotonaan. Kahdeksaan peliin tasan yksi varsinaisen peliajan voitto, sekin sarjanousijasta. Jos Welhot-peli jätetään pois laskuista, niin Steelersin maaliero kotona on 28-53 ja ainoastaan kahdesti se on yltänyt vähintään viiteen tehtyyn maaliin.

Sitten jos otetaan posin kautta, niin Steelersin viisi viimeistä kotipeliä on OLS-SalBa-Oilers-Indians-LASB, joka on selvästi Salibandyliigan helpoin loppuohjelma kotona.
Olipa
07/01/2018
Olipahan vahva esitys krpltä puolustussuuntaan. Myöskin Pohjoselta hyvä peli. Saa nähdä mihin tuo lento riittää Krpllä. Jopa realistinen tavoite jo kotietu.
Arto Kilponen
07/01/2018
Tosin siinä missä Steelersin kotiohjelma on liigan helpoin, niin Nokialla vierasohjelma on vähän eri luokkaa: Oilers-TPS-Welhot-Classic-Happee. Jos kotiedun haluaa, niin sanoisin että vähintään kolme noista on voitettava. Siellä on max viiden pisteen päässä (ja kaikilla peli kädessä) viisi joukkuetta.
No
07/01/2018
Kolme noista ei ole mahdottumuus jos ei myöskään helppo, kun ottaa huomioon, että KrP on pystynyt esim. Erän ja SPV:n vieraissa voittamaan. Peli kerrallaan ja Oilers on seuraava. Pidemmälle ei tarvitse miettiä.
Moskaa
07/01/2018
Tiikereiden junnut ovat tuoneet pelkkää hyvää tuohon pullukkajoukkueeseen, heidän ansiosta joukkue on alkanut saamaan pisteitä, ihmehän se on jos kukaan näistä ei pääse pelaamaan tulevissa u-19 Suomi-ruotsi peleissä
Moskaalle
07/01/2018
Ketähän tarkoitat Tiikerien junnuilla?
Moskaalle:lle
08/01/2018
Varmaankin tarkoittaa omassa ikäluokassaan loistavia b-junnuja Lundia, Kerästä ja Kuismaa. Herroista Lund painanut miesten divarissa kahden pisteen pelikeskiarvolla.
Arto Kilponen
08/01/2018
KrP on kyllä kieltämättä paha oikeastaan kelle tahansa tällä hetkellä. Joukkue pelaa huomattavasti yli (muiden) odotusten tällä hetkellä ja kun siellä on henki päällä, niin se on selkeästi isompi etu kuin se, että sillä olisi vain suhteellisen hyvä materiaali. Nokia tuskin lähtee yhteenkään otteluun yhtään ylimielisenä, siitä vastustaja ei saa vahingossakaan mitään hyötyä.

Taistelu kotiedusta on ehkä runkosarjan jännin asia tällä hetkellä, siellä on kuusi joukkuetta, jotka niistä kolmesta paikasta taistelee tosissaan ja tuskin on Indianskaan ihan vielä sen suhteen luovuttanut.
Näin on
08/01/2018
Kyllä se arto niin on, että näin on
JANIINPÄ
08/01/2018
Krp on tosiaan yllättänyt, ja positiivisesti.
Ei enää satunnaisvoittoja sieltä, täältä. Mikä pisti fanseatissa silmään, oli se, että selvästikin on pelisystemeiä jo olemassa ja hallussa, se takaa menestystä.
Eikä nyt ainakaan vain yhden nyrkin varassa. Mainintaa Steelersillekin.
Odotin aika lailla hurlumhei peliä molemilta. Ja kattia kanssa: erittäin järkevää ja peliä rakentamaan pyrkivää lähetymistapaa molemmilta :)
KrPllä on edelleen yksi etu puolellaan. Muut odottavat, että se sukeltaa, ja eivät vieläkään ota sitä aivan tosissaan. Koetuin tuloksin.
Minäpahoitinmieleni
08/01/2018
Nyt täytyy toivoa ettei krp:tä vastaan tuu indians pudotuspeleissä ;)
Damn
08/01/2018
Ekalla kierroksella Classicin voi välttää varmasti vain sijoittumalla neljän joukkoon ja Indianssin sijoittumalla 5-8 joukkoon. Molempia ei voi saada.
....
08/01/2018
Josba divarin kakkosena mielenkiintoisella -7 maalierolla. Pari peliä enemmän kuin muillä kärkipäässä toki, mutta kuitenkin.... Kärkipään toiseksi huonoin maaliero M-Teamilla +19 :)
Lapanen
08/01/2018
Ekalla kierroksella Classicin välttää sijoittumalla 7 parhaan joukkoon. Classic ottaa kahdeksannen koska voittaa runkosarjan. Kärkijoukkueet on pilanneet mehukkaan valitsemissysteemin ottamalla automaattisesti sijoituksen mukaan. Ei luoteta itseen niin paljo, että oikeasti voisi valita. Nykky aikanaan Oilersissa valitsi Erän ja lähti laulukuoroon. Se ilkkuminen meni ihon alle Nykkyllä ja samalla kaikilla muilla valmentajilla. Vellihousuja koko porukka.
JANIINPÄ
08/01/2018
Tulee siis ankara taisto välttää sija 8. Ao. paikan suurin kandidaatti ovat Inkkarit. Sitten TPS ja Oilers. JOS OLS ei nouse kahdeksanneksi, mitä voi epäillä.
Luvassa siis ankaria, sananmukaisesti vääntöjä hieman "oudosta sijoituksesta".
Arto Kilponen
09/01/2018
Varsinkin TPS on sekä pelannut viimeiset ottelunsa niin hyvin että sillä on niin helppo loppuohjelma, että jos tuosta itsensä vielä 8.sijalle pupeltavat, niin lipunmyyjistä lähtien kaikille kenkää välittömästi.
Maalikooste
11/01/2018
Joko maalikooste ja pressi on julkaistu?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.