Loviisa pyristeli kaksi erää Suomen mestarin perässä – Classicista myös miesten cup-voittaja

Classic juhlii miesten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Esa Takalo

Classic juhlii miesten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliigan Tampereen Classic ja Divarin Loviisan Tor mittasivat toisiaan miesten Suomen Cupin finaalissa lauantaina. Classic voitti ottelun maalein 9-2.

Vierasjoukkueen fanien huutomyrskystä huolimatta Classicin Lassi Vänttinen näpäytti tarkalla rannelaukauksella Classicin johtoon ajassa 3.42. Lisää tuli ajassa 7.30. Sami Johansson teki mainion esityön ja ujutti syötön Tor-puolustajan haaroista Janne Lammiselle, joka sijoitti maalin edestä 2-0-osuman.

Classic sai ylivoiman ajassa 17.06. Pitkällisen pyörityksen jälkeen Mikko Leikkasen tarkka kuti upposi maaliin ajassa 18.12. Ensimmäinen erä eteni odotetulla kaavalla. Classic piti vakuuttavasti palloa ja Divarin Tor joutui kyykkimään omalla alueellaan. Loviisalaiset saivat muutamia vastaiskuja ja laukauksia, mutta pääosin Classic pyöritti peliä miten lystäsi ja siirteli ajoittain palloa vielä hyvistäkin maalipaikoista.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Loviisalle tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkari tuomittiin Eemeli Salinin korkean mailan vuoksi. Lassi Toriseva torjui Joni Niirasen rankkarin, joten edessä oli Loviisan Torin kahden minuutin ylivoima, jonka aikana Tor ei onnistunut maalinteossa.

Loviisalaisten avausmaali syntyi kuitenkin ajassa 23.22, kun Kasper Tähkä maalasi Classicin maalin edustalta. Maali sytytti kovaäänisen vierasyleisön ilmiliekkeihin. Maalin jälkeen Tor kyykki yhden Classic-ylivoiman ilman takaiskuja.

Classic-mylläkkä ei ottanut kuitenkaan laantuakseen. Jussi Piha tykitti komean maalin kiertolaukauksella ajassa 29.09. Maalin syötti Juha Kivilehto, jolle piste oli ensimmäinen Classicin riveissä. Tor iski 4-2-kavennuksen tilanteessa, jossa Classicille oltiin tuomitsessa rangaistusta. Samaisessa tilanteessa Lamminen jäi laidalle makaamaan, ja tapaus aiheutti protestointia tamperelaisten leirissä. Maalin laukoi Teemu Karjalainen ja syötön antoi Nicolas Malmberg.

Loviisan pelasi erinomaisen kakkoserän ja voitti sen maalein 2-1. Lisämaalejakin olisi voinut syntyä. Tor iski hyvin vastaan, voitti palloja tilanteissa, joissa Classic käsitteli palloa huolimattomasti ja pelasi huomattavasti parempaa pallollista peliä kuin ensimmäisessä erässä. Lisäksi Tor puolusti tiiviisti ja Niko Nordström esiintyi hyvin maalillaan. Classic pelasi kakkoserässä varsin ylimalkaisesti.

Classic järjesti niin sanotun kylmän suihkun vieraille heti kolmoserän alussa. Ajassa 40.10 Salin palautti Classic-johdon kolmeen maaliin Leikkasen syötöstä. Ajassa 47.49 Loviisa pääsi ylivoimalle, kun Miro Lehtinen pelasi palloa kädellään. Ylivoima ei ehtinyt vanheta kuin puoli minuuttia, kun Tor joutui rikkomaan komeasti haastanutta Krister Savosta ja peliä jatkettiin tasakentällisin.

Seuraavan maalin arkkitehti oli Jussi Piha, joka veivaili erittäin näyttävän no-look -syötön maalin edustalle hiipineelle Lammiselle, joka täräytti pallon maalin kattoon ajassa 49.36. 7-2-maalin taiteili showmies Asser Jääskeläinen. Puolustaja kiepautti pallon maalin takaa ilmassa sisään ja otti yleisönsä. Veivi oli niin sanottu karvalakkimalli normaaliin ilmaveiviin nähden.

Atte Eronen ja Savonen maalasivat vielä ottelussa, joten voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ottelun tehopelaaja oli 1+2 tehtaillut Piha.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Lue myös:
Tuore Classic-vahvistus suitsutti vastustajan kannustusjoukkoja: ”Fantastinen suoritus heiltä”

12 comments

  1. Tää ihan floppi päätös tälle kisalle, eiku cup historiaan. Tässä finaalissa ei ollut edes jännityksen hiventä…

  2. Floppi kyllä, en olisi kehdannut edes voittaa moista. Eiköhän tämä cup ole tässä, yleisömääräkin kyllä surkea☹

  3. Yleisöä oli ihan saman verran kuin Classicin liigapeleissäkin. Ero vaan että liitto ilmoittaa oikean katsojamäärän ja Classicilla sama määrä olisi ollut 1214.

  4. Ei ollu saman verran…liigassa hurjat 554 ja cupissa puolivälierissä kokonaiset 105 …parihuutomerkkiä..

  5. Ai ei ois kehdannut edes voittaa? Hävitäkkö pitäis että jengi vois sitten nauraa että lähti takki auki 😀 ei oo clasun vika jos se on niin ylivoimainen tai ihmisiä ei kiinnosta mennä katsomaan.

  6. Onnittelumme hyvästä pelistä ja lopputuloksesta. Kannua on mukava nostella, oli se sitten Cupin tai Mestaruuden, vai mitä miehet?
    Tuplat tietysti kruunaa kaiken.

  7. Ei olekaan classicin vika, vaan liiton tai säbäliigan vika. Väittääkö joku, että oli mielenkiintoinen finaali ja paskat. Ei ihme ettei yleäkään tai sponsoreita kiinnosta. Eihän tuollaista voi edes etukäteen markkinoida, kun pelin surkeus tulee jo siinä vaiheessa esille eli markkinointi tavallaan eliminoisi katsojat. Liitossa olisi jo vihdoinkin tajuttava, että seuroille pitää jakaa rahaa, jotta ne saa palkattua hyviä valmentajia ja laadukkaita pelimiehiä muuallekin kuin yhteen seuraan.
    Ja sitten seuroille, älkää rekrytoiko nimi pelaajia seuratyöhön sillä ajatuksella, että se vetää sponsoreita puoleensa. Omalla kohdalla siinä käy ainakin päinvastoin, koska busines ammattitaito puuttuu lähes aina. Rekrytoikaa ammattilaisia. Kun sinulla on firmassa miljoonan markkinointi budjetti, luullaan helposti, että se raha jaetaan tuosta vaan kuka kerkeää olemaan yhteydessä. Budjetin käyttö on tosi tarkkaa ja hyöty pyritään maksimoimaan kovalla prosentilla. Mikäli vastapelurina on ammattitaidoton mutta nimekäs peluri, merkit ovat huonot. Asia on niin, että seuran brändin ja sponsorin brändin pitää hyötyä ja meidän kohdalla nyt vaan on niin, että oikeastaan meidän pitää saada diilistä vielä hiukan enemmän. Että sillain…..

  8. Niin ja sitä kannun nostamista tuskin kukaan edes huomasi kun siellä taustalla juhlittiin aidosti hopeamitalleja kunnon kannustajajoukon edessä.

  9. Turha täällä on heittää loka Torin niskaan, joukkue oli arvokkaasti raivannut tiensä loppuotteluun , olis siinä moni liiga joukkue ottanut samoilla lukemilla takkiin tällä kaudella esimerkiksi Happee 10-2 Propsit molemmille.

  10. Keijo miksi Loviisan olisi pitänyt jäädä kotiin? Loviisa pelasi rohkeasti eikä laittanut bussia parkkiin maalin eteen. Voitti pelin 2 erän mutta 3 erässä peli repesi hieman. Mielestäni hyvä yritys haastaa hallitsevaa mestaria. Ei kalpene yhtään liigajoukkueille esitys

  11. Surkeeta toi Loviisan dissaus. Oikeesti pelas ihan hyvän pelin. 4-2. Kaks erää. Ei taida puoliakaan tän vuoden liigapeleistä ollu alle 2 maalia clasulle. Sitten vaan katkes. Täysi kunnia Loviisalle. Lähtökohtiin nähden 9/10 suoritus. Hävetkää dissaajat…