OLS katkaisi tappioputken Hämeenlinnassa, Jonaeson näki punaista – katso sunnuntain salibandytulokset

OLS haki täyden pistepotin Hämeenlinnasta. Kuva: Juhani Järvenpää

OLS haki täyden pistepotin Hämeenlinnasta. Kuva: Juhani Järvenpää

Hämeenlinnan Steelers ja Oulun Luistinseura mittelivät paremmuudesta sunnuntaina ensiksi mainitun kotikentällä. OLS haki vieraskentältä 8-3-voiton ja katkaisi neljän pelin tappioputkensa.

Steelers aloitti ottelun sangen jäähyvoittoisesti, kun Aleksanteri Ihalainen otti kahden minuutin istunnon ajassa 3.38. Valtteri Parviainen vei vieraat johtoon ajassa 4.11. Ihalaisen jäähystä kului minuutti, kunnes OLS sai rankkarin. Rankkarista ei syntynyt maalia, mutta ajassa 4.38 Steelersille tuomittiin kaksi jäähyä. Kahden miehen ylivoima tuotti tulosta, ja OLS iski vielä tasavoimin 3-0-johtomaalin ensimmäisessä erässä.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Steelersin Timo Johansson, joten kolmoserä starttasi lukemista 3-1. Kolmannen erän alussa kotijoukkue sai kylmän suihkun, kun Nico Jonaeson sai punaisen kortin väkivaltaisuudesta (Pr3). Kyseessä oli Jonaesonin kauden toinen punalappu. Pr3-koodin myötä tiedossa on ainakin yhden pelin pelikielto. Viiden minuutin ylivoima tuotti yhden maalin OLS:lle.

Ennen viimeistä kymppiä Steelers tuli kahden maalin päähän, mutta OLS osui vielä neljästi, ja Steelers vain kerran, joten pisteet matkasivat Ouluun.

Vieraiden teholinkoja olivat eritoten Tatu Kiipeli (2+1) ja Antti Nieminen (0+3). Ottelu oli melko jäähyrikas, sillä Jonaesonin ulosajon lisäksi molemmille joukkueille tuomittiin viisi kahden minuutin rangaistusta.

OLS on nyt liigan kymmenentenä. Steelers jatkaa sarjan toiseksi viimeisellä sijalla.

Naisten salibandyliigassa pelattiin sunnuntaina yksi kamppailu, kun SSRA emännöi Kooveeta Oulussa. Kotijoukkue nappasi pelistä arvokkaan 6-5-voiton.

SSRA johti ennen viimeistä erää maalein 6-2, mutta Koovee kiri vielä maalin päähän. Kotijoukkueen pistenikkareita olivat Hanna Niemelä (1+1) ja Sanna Risteli (2+0). Vierailta Veera Kauppi ja Senni Hietanen maalasivat kahdesti.

Voitto tuli SSRA:n kannalta hyvään väliin, sillä sarjanelonen oli hävinnyt kaksi edellistä peliään. Kooveella oli ennen ottelua alla viiden pelin voittoputki. Tamperelaisjoukkue jatkaa sarjan kolmannella sijalla.

Sunnuntain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
17:00 SalBa – Indians 1-6 Ottelutilastot
18:00 Steelers – OLS 3-8 Ottelutilastot
18:30 Koovee – LASB 4-5 ja. Ottelutilastot (Voittomaalin iski Rasmus Kainulainen ajassa 64.24)
18:30 SB Welhot – EräViikingit 2-10 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
15:00 SSRA – Koovee 6-5 Ottelutilastot

Miesten Divari
13:00 Josba – LNM 4-3 ja. Ottelutilastot
17:00 EräViikingit Akatemia – NJ 6-5 rl. Ottelutilastot Jarmo Koskelan ottelukuvat
17:00 Tiikerit – M-Team 4-9 Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat

Lue myös:
Uskomaton jatkoaikavoittojen putki jatkuu – sama mies ratkaisi jo viidennen kerran tällä kaudella

26 comments

  1. Eiköhän olisi aika antaa Jonaesonille pidempi huili. Hoitakoon poika kasetin kuntoon. Maila nivusiin on kusisin temppu mitä voi tehdä.

  2. OLS:n kannalta aika hyvä viikonloppu. Siellä on nyt hyviä tuloksia alla, viimeisestä kymmenestä hävinneet vain kolme varsinaisella peliajalla, nämäkin kaikki vieraissa ja vastassa on kuitenkin ollut mm. EräViikingit, SPV, Nokian KrP, Oilers ja Happee. Alkaa olla saletissa, että OLS:n kausi päättyy runkosarjaan.

    Steelersille todella paha tappio. Kaksi seuraavaa ovat aivan ehdottomia pakkovoittoja ja mieluummin varsinaisella peliajalla, sillä jos tuohon laittaa Koovee-SalBa -parille molemmille kaksi pistettä lisää (plus keskinäinen peli), niin Hämeenlinnassa tulee todella hankalat paikat.

    Koovee oli taistelussa suorasta säilymisestä ehdottomasti illan voittaja. Siitä vielä Steelers-SalBa-Welhot kolmikko nurin (vain SalBa vieraissa näistä), niin siinä on Welhot todella tiukilla, heilläkin kun on Kooveen lisäksi vain SalBaa vastaan ”täysin voitettavissa”-luokan pelejä jäljellä.

    Tiukaksi menee ja yksikin yllätysvoitto sijoilla 11-14 oleville joukkueille olisi tässä välissä todella suuri apu.

  3. Viime vuonnahan KooVee haki sen vierasvoiton viimeisellä kierroksella ErVistä. Näitäkin saattaa tosiaan tapahtua, kun toisilla ei ole enää panosta ja toisilla on sarjapaikka katkolla…

  4. Vastaavasti SalBa voitti Oilersin viime vuonna oliko 2. viimeisellä kierroksella?

    Tuota maaliskuun ohjelmaa kun tarkastelee näiltä sijoilla 11-14 olevilta joukkueilta, niin siellä on tämmöisiä ”periaatteessa ei pitäisi olla mahdollisuuksia, mutta…”-pelejä SalBalla kaikki kolme (@TPS, vs. Classic @Nokia), Steelersillä ei yhtään (no, ehkä OLS vieraissa?), Kooveella kotipelit Tepsiä ja Happeeta vastaan ja Welhoilla lähinnä vieraspeli Indiansia vastaan. Pidän hyvin todennäköisenä, että Indiansin 8. sija on tuossa vaiheessa teoreettisestikin varma.

  5. Että sellainen FanSeatGo-lähetys Kooveella. Ei kyllä laadukkaampaa livelähetystä ole mistään nähnyt ainakaan tämän kauden aikana.

  6. Ilmoittanut itsensä vahvasti superfinaali ehdokkaaksi! Kankea alkukausi ja plaijareista ulos huutelut vain muisto. Nuoret Järvinen & Majalahti oppineet jo tällä kaudella liigan vauhtiin. Kolmosketju Sipilän tultua sentteriksi nostanut tasoaan. Jalonen saatu takaisin. Classic nyt ehdoton suosikki, mutta yhdessä pelissä aina saumat

  7. Oli tosiaan erittäin hyvä lähetys Kooveelta. Jos siihen jotain saisi toivoa, niin ruudun tulostauluun jäähykello. Toki on jo nyt tällaisenaankin liigan ehdottomasti paras (onko jopa Suomen paras kaikki palloilulajit huomioiden?)

  8. Toiset vaan puhuu ja toiset todellakin tekee. Säbän edelläkävijät löytyvät yllättävistä seuroista, KooVee ja TPS

  9. Jonaeson toivottavasti tälläkertaa saa lisäsanktiota tilanteesta, et sä oikeesti lyö mailalla nivusiin…

  10. Jäähykello työn alla. Ehkä seuraavassa sitten. Ja kiitos palautteesta.

  11. Kiitos, mukava tietää, että tuota ei ihan unohdettu ole. Oli todella miellyttävää seurata ottelua, kun siellä oli selvästi asiansa osaavia tekemässä niin kuvausta, ohjausta kuin selostustakin.

  12. Toivotaan, että Steelersin mediatiimillä on kanttia laittaa Jonaessonin tilanne koosteeseen. Minusta se olisi asiallista.

  13. Jonaesonilla se ei vaan kasetti kestä, munakoukku tilanteen jälkeen ja siihen jäi steelersin kiri ja liigataival. Kiitos ja näkemiin #taipuujamurtuu

  14. Hämeenlinna taas vauhdissa syyttämässä tuomareita. Ihan tarpeeksi olsikin sai jäähyjä ja jos joku lyö nivusiin niin kuin täällä kerrotaan, niin saakin lentää pihalle.

  15. miks pääkallo ei kirjota enemmän lasbista aina vaan muista joukkueist mut ei koskaa lasbist voitti tänää ja tääl juttuu vaan aina steelersist

  16. Minusta tuo Steelersin Jonaesonin temppu on uutisarvoltaan suurempi kuin LASBin voitto. Toki täytyy sanoa, että LASBilla oli aivan mahtavan äänekäs kannattajaryhmä tänään Tampereella ja toivottavasti sama meininki on pystyssä seuraavassa kotipelissä, itsekin tulen katsomaan sitä.

  17. Muistan junnuvuosilta tämän jonaesonin. Pelattiin samassa jengissä kun hän vasta alotteli säbäuraansa. Oli jo sillon näppärä käsistään ja tiesin jo silloin että kaveri menee pitkälle. (Edellisen voi ottaa myös sarkasmina :D) samaan hengenvetoon todettava että oli jo silloin aikamoinen kuumakalle joten ei yllätä nämä touhut yhtään. Jos puheet pitää paikkansa niin aika oksettava ja sikamainen temppu. Tervemenoa divariin steelers, ei tule ikävä.

  18. Ällöttävä leija. Ei mitään tekoa joukkueurheilun kanssa. Sirkus on tuolle pojalle oikea paikka.
    Hiuksista takasin Hyvinkäälle ja pysyköön siellä.
    Toivottavasti ei ikinä enään pue Steelerssin paitaa päälle.
    Heikoin lenkki HYVÄSTI

  19. Iso kiitos myös täältä Kooveen suuntaan. Mahtavaa oli katsoa lähetystä, joka oli laadultaan ehkä paras salibandylähetys mitä olen ikinä nähnyt. Tästä on monella joukkueella ja lähetyksiä tekevillä tahoilla (ISTV, VeikkausTV, FanSeat jne.) paljon opittavaa. Pitkä on muilla lähetyksillä matka tuohon tasoon.

  20. Jokohan Salba putoaa liigasta? Vai tuleeko taas joku ihme ja pelastaa raumalaisen. Pleijari paikkaa pidettiin varmana mutta pudotus on taas aika lähellä. Jotain tehdään väärin kun loukkeja tulee paljon.

  21. Kehiin! Toivottavasti pokkaa laittaa tilanne koosteelle. Ilmeisesti omatkin on kaveriin kyllästyneet. Valmentaja tiputtanut jo tähän peliin 3ketjuun.

  22. Olin lasten kanssa katsomassa Steelers-OLS ottelua ja katsomossa sai ihmetellä kuinka OLS valmennus huuteli jatkuvasti solvauksia kovaan ääneen kentälle kotijoukkueen pelaajille. Vaikka pelin voittivatkin niin kyllä on surkea roolimalli käytöstavoista.

  23. On muuten Koovee komea puitteet hallin suhteen…maalikoosteet parasta A luokkaa….tästä täydet pisteet Koovee media ryhmälle……