Divarit

OLS:n johto suli, Welhot pitkästä aikaa voittoon – katso lauantain salibandytulokset

13.01.
2018
8 Kommenttia
1
Divarit

SB Welhot kiri OLS:n johdon päätöserässä. Arkistokuva: Jari Turunen

SB Welhot pääsi voittojen makuun Salibandyliigassa kaatamalla Oulun Luistinseuran. Voittonumerot merkittiin kuopiolaisille jatkoajan jälkeen 4–3.

Voitto oli Welhoille ensimmäinen sitten marraskuun lopun. Välille mahtui neljä perättäistä tappiota.

OLS johti ottelua vielä päätöserän alussa 0–3, mutta sitten Welhot aloitti nousunsa.

Iiro Lankisen yhdellä ja Eero Vepsäläisen kahdella osumalla peli oli tasan summerin soidessa kolmannen erän päätteeksi. Eetu Sorvali löi ottelun ratkaisun, kun jatkoaikaa oli pelattu reilut kolme minuuttia.

OLS on tasapisteissä Welhojen kanssa sarjataulukossa.

FBC Turku ja Lappeenrannan NST vihkivät lauantaina käyttöön uuden Turun palloiluhallin. Pisteet matkasivat Divarissa toisena olevan NST matkaan, kun lappeenrantalaiset kaatoivat isännät maalein 4–7.

NST karkasi johtoon jo avauserässä, eikä turkulaisryhmä kyennyt missään vaiheessa kirimään vieraita kiinni.

Tehot jakautuivat tasaisesti NST:n kolmen pelaavan viisikon kesken. Otto Valavuo laukoi pallon kahdesti FBC Turun verkkoon.

Lauantaina yhteistyöstä TUTO Hockeyn kanssa kertonut FBC Turku on tukalassa tilanteessa, sillä se on vajonnut Divarin toiseksi viimeiselle sijalle.

Miesten Salibandyliiga:
SB Welhot–OLS 4–3 ja. Ottelutilastot
LASB–SalBa 7–4 Ottelutilastot
TPS–SPV 10–7 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
SB-Pro–Classic 3–2 Ottelutilastot
PSS–TPS 2–1 Ottelutilastot
NST–O2-Jyväskylä 7–4 Ottelutilastot

Miesten Divari:
SB Vaasa–Tiikerit 7–10 Ottelutilastot
FBC Turku–NST 4–7 Ottelutilastot
M-Team–Blue Fox 8–3 Ottelutilastot
Loviisan Tor–NJ 7–2 Ottelutilastot
ÅIF–LNM 6–8 Ottelutilastot
O2-Jyväskylä–EräViikingit Akatemia 5–6 Ottelutilastot

Lue myös:
Tonni täyteen! Mikko Kohonen rikkoi historiallisen tehopisterajan Salibandyliigassa
Hurja 38 voiton putki poikki – Classicille löytyi viimein pysäyttäjä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Tero
13/01/2018
vaasan pallon hallinta alkaa tuottaa tulosta
Arto Kilponen
13/01/2018
Tuleepa mielenkiintoinen kierros huomiselle. Jos ottelut menevät Indiansin kannalta juuri sopivasti, niin playoff-taistelu on käytännössä paketissa. Jos taas Indians häviää varsinaisella peliajalla ja OLS-Welhot-LASB -kolmikko voittaa, niin Indians joutuu vielä tosissaan vääntämään paikastaan kahdeksan joukkoon, varsinkin, kun se kohtaa vielä kyseisestä kolmikosta kaikki.

SalBan tilanne on parempi kuin mitä äkkiseltään luulisi. Vaikka siellä on tullut turpaan seitsemän kertaa viimeisestä kahdeksasta pelistä, niin homma on oikein kivasti vielä omissa käsissä. Espoolaiset (Indians siis huomenna ja Oilers viikon päästä) eivät Raumalla tule helpolla pääsemään ja sitten seuraavissa viidessä pelissä tuleekin vastaan Welhot kahdesti sekä Koovee ja Steelers kerran. Helmikuun lopussa tosin on parempi olla jo sopivasti etumatkaa suoran putoajan paikalle, sillä maaliskuussa vastaan tulevat TPS, Classic ja Nokian KrP eivät varsinaisesti ole se kaikkein helpoin vastustajakolmikko. SalBan hyökkäystehot loistavat poissaolollaan, sillä lokakuun jälkeen SalBa on onnistunut vain kerran tekemään yli neljä maalia pelissä.

LASB sen sijaan onnistui ottamaan pisteitä todella tärkeässä paikassa, kun tuleva ohjelma on kaikkea muuta kuin helppo. Koovee saattaa olla hyvinkin vaikea vastustaja huomenna kun vihdoin onnistuivat voittamaan, Happee ja Indians vieraissa ovat vähintäänkin hankalia, Oilers kotona peräkkäisenä päivänä pelattuna otteluna on sekin iso haaste ja sitten viimeiseen viiteen peliin tulee vastaan vielä mm. TPS, EräViikingit ja SPV. Huominen kierros tulee määrittämään sen, pelaako LASB paikasta playoffeissa vai onko karsinnat lähempänä totuutta. Huonoimmassa tapauksessa eroa on viisi pistettä ja sitä ei tuolla otteluohjelmalla oteta kiinni kahdeksan pelin aikana millään.

OLS:lla sama homma huomenna Hämeenlinnassa. Sieltä voitto ja sarjapaikka alkaa pikkuhiljaa varmistumaan, sieltä varsinaisen peliajan tappio ja kynsien pureskelun voi aloittaa - seuraavat neljä kun on Classic, EräViikingit, TPS ja SPV, eikä näitä vastaan OLS ole edes kotonaan minkään sortin ennakkosuosikki. Varsinkaan, jos alla on kuuden ottelun tappioputki.

Welhoille voitto tuli hyvään saumaan. Vierassaldo on niin surkea, että SPV-Classic-TPS kolmikon luulisi olevan ylitsepääsemätön este ja kotona tulee vastaan lähinnä tällä hetkellä sarjassa neljän joukossa olevia joukkueita. Siellä on kuitenkin muutama peli, jotka voittamalla Welhot välttää käytännössä varmasti karsinnat. Näitä ovat SalBa-pelit 27.1. ja 25.2. sekä maaliskuun Koovee- ja Indians-pelit. Vaikeata tulee kuitenkin olemaan, sillä ainoastaan tuo kotipeli SalBaa vastaan on etukäteen ajateltuna näin todennäköinen voitto kuin OLS-peli oli tänään.
t.
13/01/2018
Kai tulee jotain kirjoitusta tps-ottelusta sentään? Kohosen 1000-piste todella-pistekin vain yksi sivuseikka - m.m. Tps:n uusi halli ja jyrääminen, mahtava tapahtuma yksityiskohtia myöten, 2600 yleisössä, aaltosen paluu, maalivahtien torjunnat 1 molemmilla puolilla ekan erään jälkeen ja tilanne 3-3, jne...
pakko vielä sanoa että kokemuksena aivan omaa luokkaa, varmasti tulen uudestaan tänä keväänä.
Näin on
13/01/2018
Tepsi otti aikamoisen askeleen eteenpäin säbässä. Vastaavaa hallia ei ole muilla Suomessa varsinkin kun ottaa huomioon myös sijainnin kupittaalla. Onnea Turkuun, ollaan katellisia täällä stadissa.
Jarmo Kuronen
13/01/2018
Kilposelle: Tänään Salban pelin nähneenä en olisi niin hirveän optimisti jatkon suhteen. Jos pelaa huonosti niin häviää.
Arto Kilponen
13/01/2018
Siis toki SalBa on tällä hetkellä suurin suosikki putoamaan, ja jos juuri nyt pitäisi lyödä vetoa suorasta putoajasta, niin ihan varmasti panostaisin SalBalle. Lähinnä sillä kirjoitin, että vielä ei ole liian myöhäistä kääntää kelkkaa. Muutama voitto oikeissa paikoissa ja joukkue on kuivilla. Vielä kun muistetaan, että kyseessä on nimenomaan SalBa, joka on todella hyvä voittamaan juuri silloin kun ehdottomasti tarvitsee, niin en ihmettelisi yhtään, vaikka yhtäkkiä olisivatkin viivan yläpuolella.
JANIINPÄ
14/01/2018
On kyllä komian näköistä Turussa ny!
Hieno halli (ainakin fanseatin penkillä). Ja sijaintikin jotain muuta kuin Artukaisissa.
Eli palaset oivasti kohdallaan. Odotettavissa piristysruisketta Turun suunnasta!
Perttu Fuskaa
14/01/2018
4 vs 4 ei Pepinho Busquetsille löydy pysäyttäjää

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.