Purettavalle Classicin kotihallille mielenkiintoinen vaihtoehto – näin kommentoi Tampereen pormestari

Lauri Lyly Salibandyliiton haastattelussa. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Lauri Lyly Salibandyliiton haastattelussa. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Suomen Cupin finaalien pelipaikkana viikonloppuna toiminut Tampere Areena ei ole enää pystyssä pitkään. Salibandyliiton tekemässä haastattelussa Tampereen kaupunginjohtaja Lauri Lyly kommentoi kaupungin suunnitelmia areenan korvaamiseksi.

YLE uutisoi aiemmin tässä kuussa, että Tampere Areena tulee väistymään ratikan tieltä ja purkutyöt alkavat kahden tai kolmen vuoden kuluttua. Tampereen Classicille tilanne on hankala, sillä Tampere Areena on toiminut seuran kotihallina jo yli vuosikymmenen ajan.

Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola kommentoi samassa yhteydessä Helsingin Sanomille, ettei seuralle löydy tällä hetkellä parempaa paikkaa Tampereelta. Joka tapauksessa areenan häviäminen kartalta tekee ison loven salibandyn ja muutenkin sisäpalloilun toiminnalle.

Kaupunginjohtaja Lylyn mukaan Tampere on joukkueurheilukaupunki ja se näkyy myös salibandyssa. Sisäpalloilua ei aiota unohtaa.

– Kyllä me yritetään huolehtia sisäpalloilun mahdollisuuksista. Tässäkin yhteydessä Hakametsää mietitään jatkon suhteen. Yksi iso vaihtoehto on, että siitä tehäisiin sisäpalloiluhalli ja sieltä salibandykin saisi osansa.

Lauri Lylyn Haastattelu kokonaisuudessaan:

6 comments

  1. Kommentoin jo 10.1. kun pääkallo kirjoitti tästä eli näyttää siltä että Peltolakin tiesi kaupungin suunnitelmat?
    Peltola tietää hyvin että Hakametsän halli tulee korvaamaan nykyisen salibandyhallin kun uusi” Kansiareena” valmistuu 2021. Pedataan vaan parempaa vuokrasopimusta?
    Tampereella on salibandyhalleja riittävästi, varsinkin kun verrataan Helsinkiin jossa tilanne on hävettävän huono.

  2. Puuttuu joo peleihin tarkoitettuja halleja, mutta treenikenttiä kyllä riittää ihan ok:sti

  3. Hakametsän muuttamisesta sisäurheilun käyttöön on valtuuston päätös, mutta kova vääntö tulee vielä Tampereella, sillä jääurheiluseurat haluaisivat Hakametsän säilyvän ennallaan uuden areenan jälkeenkin. Lobbaus tulee olemaan kovaa. Miälenkiintoista.

  4. Jyväskylässä on vain yksi paikka pelata, missä on tarpeeksi suuri mahdollinen yleisömäärä salibandyliigan ja divarin pelaamiselle, ja kun Hipposta uudistetaan, joutuu Happee ja 02 pelaamaan evakossa jossakin vuoden. Missäköhän joukkueet pelaavat kun ainut toinen edes keskinkertainen halli on koulun sali.

  5. Hmmmm… mielenkiintoista, vai pitäisikö Hakametsän halli sittenkin siirtää Pirkkalan golfkentän viereen, siinä kun olisi jo valmiiksi lähellä eräs klubiravintola?

  6. Tampereen tauti on vielä pahempi tauti kuin Turun tauti.
    Ikivanhaa liikkumismuotoa rakennettaessa kaadetaan edestä kaikki kuin miinanraivaajat töissä olisivat.

    Ratikka ei kulje läheltäkään Areenaa, vaan siihen pykätään tornitaloja, satakymmenen metriä korkeita ainakin, kun nämä herrat huseeraavat.
    Ja uudella Areenalla 3,000 katsojaa istuu 12,000 hengen hallissa.

    Kysykää turkulaisilta kuinka nakkikattila veti kansaa.