Ruotsi teki historiaa – murjoi Ranskan 43-1

Ruotsi oli tänään murskaava. Kuva: IFF.

Ruotsi oli tänään murskaava. Kuva: IFF.

Ruotsin salibandymaajoukkue otti keskiviikkoiltana oman maajoukkuehistoriansa suurinumeroisimman voiton Ranskasta. Ottelu päättyi lukemin 43-1.

Ruotsin edellinen ennätysvoitto oli vuoden 2010 MM-kisoissa napattu 39-1 -voitto Australiasta. Ruotsi rikkoi samalla Suomen nimissä aiemmin olleen MM-karsintojen ennätysvoiton. Vuonna 2014 Suomi takoi Ukrainan maan rakoon karsinnoissa lukemin 38-0. Ruotsin seuraavaksi suurin MM-karsintavoitto oli vuodelta 2016, kun se kaatoi Islannin lukemin 30-2.

Pahiten ranskalaisia kurittivat Kim Nilsson (tehot 2+7), Andre Andersson (5+3), Rasmus Enström (5+3) ja Tobias Gustafsson (3+5).

Ottelun lopussa Ranska pääsi vielä yrittämään toista osumaa rangaistuslaukauksesta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ottelutilastot

16 comments

  1. En näe mitään järkeä näissä peleissä. Ei anneta vastustajalle mitään armoa. Paljonkohan on ruotsalaisten plusmiinus tilasto?

  2. Voi olla että muutama kaveri lopettaa uransa ranskan pojista sanoo:

    Voi olla että muutama kaveri lopettaa uransa ranskan pojista. Näin viedään säbää eteenpäin.

  3. On siellä tänää pelattu tasasiakin pelejä. Esimerkiksi Tanska, joka on tällä hetkellä rank 5, voitti Itävallan vain 6-3. Itävaltaa ei ole kyllä pitkään aikaan varsinaisissa maailmanmestaruuskisoissa näkynyt.
    Älkää keskittykö negatiivisiin asioihin vaan ajatelkaa näitä karsintoja laajemmin.

  4. Just sen takia siellä on täysin järjetöntä peluuttaa jotain Suomea ja Ruotsia. Jos Suomen ja Ruotsin on ihan ehdottoman pakko saada pelejä tässä vaiheessa, niin pelatkoon keskenään. Ranskalaiset voi sitten tulla paikan päälle katselemaan sitä peliä. Tämän säännön voi muotoilla vaikka niin, että edellisten kisojen finalisteille automaattinen paikka seuraaviin kisoihin, niin sillä ei suosita mitenkään erityisesti Suomea ja Ruotsia.

  5. Sama Suomella fudiksessa, turhaa käyvät ympäri maita ottaa kuonoonsa…

  6. Jalkapallossa sikäli eri homma, että siellä voi muutamalla pienellä sattumalla tapahtua todella isoja asioita. Oletetaan nyt vaikka sellainen homma, että Suomi pelaa Espanjaa vastaan ja Espanjan molemmat maalivahdit saavat punaisen kortin ensimmäisen muutaman minuutin aikana. Jos tässä Ranska-Ruotsi -pelissä olisi käynyt niin, että Ruotsin maalivahdit olisivat saaneet punaiset kortit, niin Ranska olisi sillä sanotaan nyt vaikka 4:30 kestäneellä 5-3 YV:llään saattanut maalin tehdä, mahdollisesti toisenkin. Tämän jälkeen Ruotsi olisi takonut aikalailla nyt nähdyt voittolukemat taululle.

  7. Toisaalta aika tyylitöntä on Ruotsinkin latoa tuollaiset lukemat. Ameriikassa käyttävät termiä ”running up the scoreboard”: ht tps://en.wikipedia.org/wiki/Running_up_the_score

  8. Vähän vain on suomelle jalkapallossa mitään pieniä sattumia käynyt.

  9. Kyllä Suomi jalkapallossa on pelannut vähintään tasan aika momen kovankin maan kanssa suht vasta. Ei niillä arvokisoihin ole menty, mutta siitä huolimatta hyvin harvoin on tarvinnut käydä tämmöistä keskustelua, että eihän noissa peleissä ole mitään järkeä, kun vastustaja nauraa joukkueen pihalle jo alkulämmöissä. Toki Suomi on jalkapallossa aika monta kertaa hävinnytkin, mutta yleensä niin, että vastustaja on ihan oikeasti joutunut pelaamaan sen ottelun tosissaan.

  10. ”Älkää keskittykö negatiivisiin asioihin vaan ajatelkaa positiivisia” just toi on tota nykypäivän kuplassa elämistä 😀 pitää ajatella kaikesta vaan hyvät puolet ja sitten sanotaan että ajatelkaa laajemmin 😀 no joo täähän on sitä nykytrendiä että nähdään asiat ilman ongelmia ja sitten mietitään miksei se toiminut. 🙂

  11. Mutta onhan se kiva että kavereilla on ihan hullut majupistetilastot niin selostaja voi sanoa että ”tämä kaveri on ollut seurajoukkueessa vähän vaisu tällä kaudella mutta majussa uskomattomissa liekeissä” tmv 😀

  12. Uupsista. Tarkoitin lähinnä sitä ettei kannata liikaa takertua näihin selviin tuloksiin vaan huomata, että tasasiakin pelejä on ollut monia.
    Onhan tämmöset tulokset ihan pirun ikäviä, mut varmasti monelle ranskalaiselle lähtökohtasesti hieno kokemus pelata ruotsia vastaa

  13. Muistakaa nyt että salibandy on lajina vielä nuori! Ja jos pienemmät salibandymaat haluavat kehittyä niin näistäkin peleistä voi olla hyötyä!? On aina hyvä nähdä ja kokea mitä parhaat osaavat ja miten pelaavat!

  14. 70-luvulla, toki tosta jo aikaa, Suomi-poika sai kokea naurua alkulämmöissä, 80-luvulla ehkä jo vähemmän ja siitä eteenpäin puheet loppuneet…

  15. Ranskassahan tuli ennemminkin uusia harrastajia läjäpäin, tekivät maalin ruotsia vastaan. #posiposi