Selvämaalinen kotivoitto katkaisi SPV:n tappioputken – katso sunnuntain salibandytulokset

Sami Koski oli oivassa vireessä sunnuntaina. Kuva: Esa Jokinen

Sami Koski oli oivassa vireessä sunnuntaina. Kuva: Esa Jokinen

SPV ja Welhot kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Seinäjoella. SPV vei ottelusta voiton selkein 10-4-loppulukemin.

Viime aikoina varjojen mailla samoillut SPV aloitti ottelun vahvasti. Matias Veikkola vei kotijoukkueen 1-0-johtoon komean kuvion päätteeksi ajassa 0.48. Seuraavan maalin iski Joni-Arttu Sieppi, joka sai Tuomas Mustoselta hyvän syötön. Maali syntyi erän puolivälissä.

Erän lopussa Welhot pääsi ylivoimalle. Aki Kolari iski vieraiden kavennusosuman vapaalyönnistä ja tilanne oli 2-1 ajassa 17.04. Jäähy ehti vanheta maalissa ainoastaan sekunnin. Sami Koski vei kotijoukkueen 3-1-johtoon ajassa 18.36. Samoissa lukemissa mentiin ensimmäiselle erätauolle.

SPV sai vahvan aloituksen myös toiseen erään. Sieppi laukoi kotijoukkueen kolmen maalin johtoon 41 sekunnin pelin jälkeen. Ajassa 24.48 Henri Urmas maalasi ylivoimalla, ja SPV pääsi jo neljän maalin johtoon. SPV:n vahva vire jatkui, kun Ville Kuusela survoi pallon maaliin reboundista ajassa 31.09. Hyvin hyökkäyksiä vyöryttänyt SPV osui erässä vielä Henri Myllymäen toimesta, joten kolmanteen erään mentiin lukemissa 7-1. Kyseessä oli Myllymäen 200. tehopiste Salibandyliigan runkosarjassa.

Janne Pitkänen kavensi kolmoserän alussa, mutta Siepin hattutemppu vei SPV:n 8-2-johtoon. Ajassa 47.52 Riku Tuononen purjehti keskeltä laukaisupaikkaan ja iski komean 8-3-kavennusosuman. Viitisen minuuttia ennen loppua Eetu Sorvalin löysä laukaus upposi helposti Hannes Hannulan selän taakse, ja Welhot nousi neljän maalin päähän.

Viimeisellä vitosella osuivat kuitenkin enää Koski ja Kuusela, joten sarjapisteet jäivät Seinäjoelle. Kotijoukkueen tehomaakareita olivat Sieppi (3+0), Kuusela (2+1), Koski (2+1) ja Veikkola (1+2).

SPV katkaisi voitolla kolmen pelin tappioputken ja nousi liigan kuudenneksi. Welhot jatkaa sijalla 11.

NST ja Nurmon Jymy mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Divarissa. NST vei kamppailun maalein 6-2 ja nousi sarjakärkeen.

Lappeenrantalaisten tehomaakareita olivat Otto Valavuo (2+1), Eetu Leskinen (1+1), Arto Vainikainen (1+1) ja Joona Heiskanen (1+1). Tilastojen mukaan Jymy-vahti Rasmus Hasu pysäytti peräti 37 laukausta.

Voitto oli NST:lle toinen perättäinen ja sen myötä joukkue ohitti M-Teamin. Helsinkiläisjoukkue kaatoi kuitenkin O2:n sunnuntai-iltana ja palasi sarjakärkeen. Jymyn kahden pelin voittoputki katkesi, mutta pohjalaisjoukkue on Divarin kolmantena.

Sunnuntain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
17:00 SPV – SB Welhot 10-4 Ottelutilastot
18:00 Classic – OLS 4-2 Ottelutilastot Esa Takalon ottelukuvat

Miesten Divari:
15:00 NST – NJ 6-2 Ottelutilastot Markku Tauraman ottelukuvat
17:00 Karhut – Tiikerit 7-9 Ottelutilastot
17:00 Josba – ÅIF 6-7 ja. Ottelutilastot
18:30 LNM – Loviisan Tor 8-3 Ottelutilastot
18:30 M-Team – O2-Jyväskylä 7-3 Ottelutilastot
19:00 FBC Turku – SB Vaasa 3-6 Ottelutilastot

Lue myös:
Kuva: Kaasuvuotoepäily keskeytti Divarin kamppailun – pelaajat shortseissa ulkona

8 comments

  1. Aika selvästi näkyi se, että että ei todellakaan ole Welhot playoff-materiaalia. Playoffeihin ei mennä sillä, että lokakuun puolivälin jälkeen yhtä vaille kaikissa peleissä päästää kaksinumeroisen määrän maaleja omiin.

  2. FBC Turku – SB Vaasa pelin ottelutilastot linkki osoittaa Blue Fox- eräviikinki akatemia otteluun. Tuon voinee korjata.

  3. Lisätään tarkennuksena, että tarkoitin tuossa vieraspelejä. Kotonaanhan Welhot on pelannut ihan tarpeeksi hyvin mennäkseen playoffeihin.

  4. Näiden TV- ja nettilähetysten kanssa, en tiedä pitäisikö itkeä vaiko nauraa. Ottelu alkoi klo 17. Elisa Viihteen lähetys alkoi klo 18:20. Jep!

  5. Ainakin minä seurasin SPV – Welhot pelin alusta loppuun ongelmitta. Eikun taisi se kerran pätkäistä muutamaksi sekunniksi.

  6. Yritin katsoa tuota Elisa Viihteen kautta TV:stä.

  7. Fanseat ja elisaviihde… ihme sekoilua, olen ostanut fanseatin ja kun lataat sovelluksen tulee elisaviihde?!? Selaimessa onneksi toimii. Kertokaa ny joku miten ton sovelluksenkin saa fanseattimaksetuksi?!