Suomi linkosi Puolan nurin MM-karsinnoissa maalein 13-1 – debytantit maalinteossa

Suomi aloitti MM-karsinnat odotetulla voitolla. Kuva: IFF

Suomi aloitti MM-karsinnat odotetulla voitolla. Kuva: IFF

Suomi ja Puola kohtasivat keskiviikkona salibandyn miesten MM-karsinnoissa Tallinnassa. Puola oli Suomelle pelkkä suupala ja kaatui maalein 13-1.

Suomi aloitti pelin vahvasti ja Matias Veikkola sekä Eemeli Salin veivät sinivalkoiset 2-0-johtoon, kun ainoastaan 50 sekuntia oli pelattu. Sami Johansson ja Valtteri Kainulainen lisäsivät vielä Suomen johtoa erän toisella kympillä, joten erätauolle mentiin lukemissa 4-0.

Toisen erän alkuminuuteilla Suomi pääsi pyörittämään ylivoimaa. Salinin ottelun toinen osuma vei Suomen viiden maalin johtoon ajassa 22.25. Joonas Pylsy ja Nico Salo iskivät Suomen seuraavat osumat ennen kuin 26 peliminuuttia ehti täyttyä. 8-0-maalissa tehtiin eräänlaista historiaa, sillä maalista vastasi maajoukkuedebytantti Heikki Iiskola.

Ennen erän puoliväliä nähtiin toisenkin debytantin maali, kun Otto Lehkosuo iski 9-0-osuman. Puola sai toisessa erässä myös ilonaiheita, sillä Jakub Sujkowski maalasi kavennusosuman viisi minuuttia ennen erän loppua.

Kolmannessa erässä maaliverkkoa heiluttivat vielä Aaro Astala, Jami Manninen, Pylsy sekä Jere Oksanen, joka iski oman maajoukkueuransa avausmaalin. Suomen tehopelaajia olivat eritoten Salin (2+1), Kainulainen (1+2), Johansson (1+2) ja Veikkola (1+2).

Suomen MM-karsintaurakka jatkuu torstaina, jolloin vastaan astelee Liechtenstein klo 16 alkavassa ottelussa.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

14 comments

  1. Joku voisi selventää, että mihin pyritään näillä vitsikarsinnoilla? Onko tarkoitus yrittää luoda joku illuusio lajista, jossa ei maiden kesken olisi älyttömät tasoerot? Vai onko kyse vain mukavasta matkailusta liiton (ja sitä kautta lisenssipelaajien) piikkiin? Majun pelaajamateriaalia tuskin näissä voi paljon testailla, kun vastustajat ovat tota luokkaa. Eikö järkevää olisi mielummin yrittää lisätä huippumaiden kohtaamisia tai sitten edes pelata jotain kotimaista liiga- tai divarijengiä vastaan harkkamatseja, mielummin ku tällasia mitkä on aivan läpihuutovetoja kaikki? Ketä nää matsit hyödyttää? Ja ketä ne kiinnostaa?

  2. Samanlainen illuusio kun suomen potkupallo joukkue, Rahaa palaa ja tulos on aika huono/surkea. Maajoukkue saa harjoitella valmentajan haluamia asioita. Lue Nykyn haastattelu täältä. Siellä aika paljon asioita miksi.

  3. Jollekin Puolalle tms maailman huipun kohtaaminen on iso ja lajia kehittävä asia.
    Niin myös potkupallon pelaajille on iso juttu kohdata jalkapalloa pelaavat vastustajansa.
    Säbässä me ollan hyviä, mut futis on ihan eri, tuskin Espanjaa yms kovin kiinnostaa pelata meikäläisiä vastaan ainoatakaan peliä ja meille näiden kohtaamiset on aina iso juttu.

  4. MM-turnauksessa on ehkä kolme tai neljä sellaista peliä joissa vastustajallakin on mahdollisuuksia. En oikeastaan ihmettele, ettei kaikkia pelaajia, kuten Henri Johanssonia, maju kovin paljoa kiinnosta.

  5. Lätkässäkin oli joskus niin että Suomen osallistumisessa ei ollut mitään järkeä.Vuonna 1939 mm-kisat lätkässä:Saksa-Suomi 12-1,Italia -Suomi 5-2,Yhdysvallat-Suomi 4-0,Alankomaat-Suomi 2-1,Italia-Suomi 2-1.Suomen sijoitus 14.eli viimeinen.Oliko vielä kysyttävää? =)

  6. HEH, ei siis pudonnu.
    Lajin takii, lajin takii näitä tehdään, ei muuten.
    Oot ilmeisesti junnu, niin nälät noi 2068 kisatki viel, mä en😔

  7. HEH ja Keijo siis ovat sitä mieltä, että a) Suomi on tuolla kehittämässä lajia muissa maissa ja että lajia esim Ranskassa kehittää se, että ottaa dunkkuun Ruotsilta 42 maalilla. Just joo, lomailua lisenssipelaajien kukkarosta otetuilla rahoilla.

  8. Mahtaako liitolla olla mahdollisuutta vaikuttaa lohkojakoon MM-karsinnoissa, jos halutaan kisoihin mukaan. Eipä taida, niin ei muissakaan lajeisssa.

  9. Toisaalta ei jääkiekossa on karsintoja, jotka koskivat kaikkia joukkueita. Pelatkoon Suomi ja Ruotsi yms ”A-sarjassa” kunnes tippuvat B-hen MM-kisamenestyksen myötä.