Sveitsin maajoukkueikonin uralle tyly päätös – ”Minun polvellani ei enää pelata”

Christoph Hofbauer uhkuisi vielä pelihaluja. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch.

Christoph Hofbauer uhkuisi vielä pelihaluja. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch.

SV Wiler-Ersigen kokee kovan menetyksen, sillä sveitsiläinen salibandykonkari Christoph Hofbauer joutuu lopettamaan uransa loukkaantumisten vuoksi.

Viimeksi MM-välierässä 2016 Ruotsia vastaan pelannut Hofbauer on ilmoittanut lopettavansa polvivaivojen vuoksi. 128 maaottelua ja niissäa 154 tehopistettä tililleen kerännyt Hofbauer yritti kaikkensa palatakseen pelikentille kuntoutuksen puolesta ja kysyi useiden eri lääkärien ja spesialistien mielipiteitä.

Toukokuussa 2017 tehdyn polvileikkauksen toipumisprosessi on ollut hidas ja viime viikkoina tehtyjen viimeisten kuvausten perusteella lopettamispäätös tuli aiheelliseksi.

– Minun polvellani ei enää pelata. Se lohduttaa, että sain kuitenkin monia kauniita muistoja ja kokemuksia tämän lajin parissa ja säästyin pitkään loukkaantumisilta, Hofbauer kommentoi Unihockey.ch:lle.

Kokea ja ennen kaikkea voittaa Hofbauer toden totta ehti. Yhdeksää Sveitsin mestaruutta juhlinut, 630 tehopistettä ja 374 maalia Wilerille iskenyt 34-vuotias hyökkääjä oli yksi niistä pelaajista, jotka 2000-luvulla nostivat seuran loistoonsa.

Hofbauer oli mukana myös 2005, kun Wiler kaatoi ruotsalaisen Pixbon 9-1 EuroFloorballCupin finaalissa. Se on myös ainoa kerta, kun sveitsiläisjoukkue on voittanut seurajoukkueiden mestaruusturnauksen.

Urallaan Hofbauer ehti pelata myös kaksi kautta Ruotsin Superliigassa, IBK Dalenin paidassa. Maajoukkueensa kaikkien aikojen pistetilastossa hän on kolmantena.

Tulevaisuus lajin parissa on vielä auki, mutta suunta voi hyvinkin olla jollain aikavälillä valmentaminen. Millä aikävälillä, se on vielä auki. Janoa pelaamiselle vielä riittäisi.

– Minun täytyy ensin käsitellä tilanne. Polvi ei kestä millään tasolla pelaamista, eivätkä alasarjat muutenkaan olisi minun juttuni. Haluaisin urheilla ehkä jotain muuta lajia vähän intensiivisemmin, mutta valitettavasti mahdollisuudet ovat nykytilanteessa hyvin rajalliset, Hofbauer harmitteli.

Christophin veli, Matthias Hofbauer, pelaa edelleen SV Wiler-Ersigenissä.

Linkki:
Unihockey.ch:n uutinen aiheesta.