Divarit

Tällaisista rahapalkinnoista pelataan Suomen Cupin finaaleissa

17.01.
2018
128 Kommenttia
2
Divarit

Kuva: Mika Hilska

Miesten Suomen Cupin finaalien ja aluefinaalien voittajat palkitaan kultamitalein ja häviäjät hopeamitalein. Finaalin voittaja palkitaan pokaalilla sekä Suomen Cupin kiertopalkinnolla. Finaalin häviäjä, sekä aluefinaalien voittajat palkitaan pokaalein.

Naisten Suomen Cupin finaalin sekä pikkufinaalin voittajat palkitaan kultamitalein ja pokaalein. Suomen Cupin voittajalle luovutetaan lisäksi kiertopalkinto. Finaalin sekä pikkufinaalin hävinneille joukkueille hopeamitalit.

Lisäksi Suomen Cupissa jaetaan seuraavat rahapalkinnot:

Miehet
Suomen Cupin voittaja: 10 000 €
Suomen Cupin kakkonen: 5 000 €
Suomen Cupin välierien häviäjät: 1 000 €
Aluefinaalien voittajat: 1 000 €

Naiset
Suomen Cupin voittaja: 5 000 €
Suomen Cupin kakkonen: 2 000 €
Pikkufinaalin voittaja: 750 €

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Epätasa-arvoa
17/01/2018
Miksi naisten mestari saa puolet vähemmän kuin miesten? Tämä jos jokin epätasa-arvoa. Eiköhän ne naisetkin ihan yhtä paljon harjoittele kuin miehet mutta tässä tulos. Arvostus 50% miehistä.
Edelliselle
17/01/2018
Ihan vaan sen takia että ketään ei kiinnosta nais säbä sillä jopa poikien b junnuissa samat katsoja määrät ja taso muutenkin vastaa poikin c junjoreita yhtään liiottelematta. Joten miksi pitäisi maksaa samanverran. Veikkaan et naisten finaalissa paikanpäällä max 200 ihmistä.
unohtui
17/01/2018
Ja vielä sen unohdin sanoa, että naiset ei varmasti harjoittele yhtä paljoa kuin miehet.
Miehet ei mitään älyttömiä summia saa lajista suomessa, mutta sen tiedän, että he harjoittelevat, kuin ammatilaiset ja naiset ei harjoittele lähellekkään samaa määrää.
Joten ensikeralla puhu edes faktoja.
Johtuisiko
17/01/2018
esim osallistujamäärästä? Miehissä noin 100 joukkuetta enemmän.
Tasa-arvoa
17/01/2018
Ei, naiset eivät harjoittele yhtä paljon kuin miehet. Ja tosiaan, miesten sarjassa huomattavasti yli tuplasti enemmän osallistujia (osallistumismaksun maksavia), joka helposti oikeuttaa suurempaan palkintoon.
Justiina
17/01/2018
Perinteisen tasa-arvokeskustelun voittajiksi julistamme miehet tuloksella 4-1 ja toteamme jälleen pelin olleen likaista ja taklaukset sääntöjen vastaisia! Lisätäksemme kiinnostusta lajiin teemme asiakaskyselytutkimuksen: Kumpi peli kiinnostaa enemmän? Käytkö katsomassa hienon ylevän taiston naissalibandyn huipulta - jopa kansainvälisellä tasolla vai jaksatko kiemurrella katsomossa kaksi tuntia kun miehissä Tor ottaa pataan 100-0?
Videokatsoja
17/01/2018
Asiastahan kyseli jo Tytti tuossa vajaa kaksi viikkoa sitten. Vastataan nyt sitten tännekin silloista vastaustani lainaten:

Miesten Cupiin osallistuu 152 joukkuetta, jotka maksavat osallistumismaksuja noin 57 760 euroa (riippuen siitä kuinka pääsarjajoukkueiden maksut lasketaan). Naisten 28 joukkuetta maksaa osallistumismaksuja noin 7000 euroa (em laskuperiaate huomioiden). Naisten saamat palkintorahat (yht 7750 eur) ovat siis suuremmat kuin heidän maksamat osallistumismaksut!

Missäs se tasa-arvoperiaate nyt on? Aika selkeä tulonsiirto miehiltä naisille ..
Tytti
17/01/2018
Kun puhutaan arvoista niin puhutaan muustakin kun taloudellisista arvoista.
Videokatsoja
17/01/2018
Tytti: tottahan toki, mutta jos kysymyksenasettelu on tehty rahan näkökulmasta, niin vastaus täytyy myös olla samasta näkökulmasta.
Tytti
17/01/2018
Niin, kysehän ei ole siitä että naisten voittajan tulisi saada 10000€, vaan yhtä paljon kuin miesten voittaja olisi se sitten 5000, 7500 tai sitten tuo 10000.

Kyse on siitä mitä sanomaa ja arvoa liitto haluaa viestittää toiminnallaan ja päätöksellään.
Suoerfinu
17/01/2018
Naiset on jopa superfinaalissa mitä vielä tarvii.
Tytti
17/01/2018
Näköjään tarvitsee vielä olla keittiössä tekemässä voileipiä jotta jengi olisi tyytyväinen.
Minäpahoitinmieleni
17/01/2018
Hohoo eli se ei ole oikein että kun miesten joukkueita on enemmän eli niistä tulee enemmän rahaa niin heillä on myös isompi palkinto. Eipä tietenkään. Tämä on tasa-arvo asia eikä mikään taloudellinen asia. Järjellä ajattelu on nykyään kiellettyä ettei kukaan ei pahoita mieltänsä ja vedä jotain tasa-arvo juttua tai rasismia mukaan keskusteluun. Ei mikään ihme että saadaan unisex vessat ja uudet liikennemerkit kun kaikesta pitää mielipahoittaa nykyään..
ET SOITTAA KOTIIN
17/01/2018
Tytti nykäse se herne pois nenän perukoilta. Ethän voi tosissasi alkaa höpisemään mistään tasa-arvosta, kun katsot esim. jo aiemmin mainittua osallistuneiden joukkueiden määrää?
Minäpahoitinmieleni
18/01/2018
Tietenkin voi. Nykyään voi mistä tahansa vetää herneen nenää ja lopuksi todeta jonkun ääripään että "menenpä keittiöön niin te sovinistit olette tyytyväisiä" :D joka kerta sama juttu tämmöisissä. Eli jos tätä ajattelee järjellä niin, eikä niin niin kuin tytti, niin haluaa samalla naiset keittiöön. :D
Et soittaa kotiin
18/01/2018
Kas. Joku on keksinyt saman sattumoisin käyttämäni nimimerkin. Huhtasaarelle sukua?
Maikeli
18/01/2018
Eihän Tytti halua naisille lisää rahaa, koska perusteita palkkion korotuksille ei ole. Tytti haluaa miehiltä pois, jotta tasa-arvo toteutuisi. Tytti on tyypillinen suomalainen, jonka filosofia on ottaa toiselta kaikki, jotta kenelläkään ei ole enemmän ja paremmin kuin itsellä. Tytti laitatko kinkkua siihen mun voileipään..... ja tuo olut samalla.
Huopatossu
18/01/2018
Taas se nähtiin suurin osa naisista on vain rahanperässä juoksevia huopatossuja.
Tytti
18/01/2018
Yllä olevia viestejä lukiessani näyttäisi siltä, että minun pieni voileipä-heittoni on mennyt tunteisiin. Näin suomalaisessa miesvaltaisessa urheiluympäristössä minun pitäisi tässä vaiheessa varmaan leikkiä yllättynyttä tuohon kommentointiin. Siihen olen pettynyt ettei ehtinyt tulla "perustakaa akat oma turnaus jos tuo ei kelpaa".
Tytti
18/01/2018
"Taas se nähtiin suurin osa naisista on vain rahanperässä juoksevia huopatossuja."

Tähän on vielä vastattava, että a) eiköhän salibandyssa niin miehet kuin naiset pelaa rakkaudesta lajiin ja b) nuo palkintorahathan menevät seuralle eikä pelaajalle.
ASIAT ASIOINA
18/01/2018
Mitä jos unohdetaan tässä kohtaa se tasa-arvo, ja jaetaan rahat ihan vain oikeudenmukaisesti samassa suhteessa? Aika monessa muussa urheilulajissa palkintorahat ovat prosentteja kertyneistä tuotoista. Mikäli miesten sarjan voittaja saa 10 000€, oikeuden mukaista olisi maksaa naisten sarjan voittajalle noin 1200€ ja jne.

Tässä ei pitäisi olla ongelmaa kenellekkään, sillä uskoakseni ylivoimainen valtaosa suomalaisista naisista ja miehistä arvostaa oikeudenmukaisuutta?
Tytti
18/01/2018
"Mitä jos unohdetaan tässä kohtaa se tasa-arvo, ja jaetaan rahat ihan vain oikeudenmukaisesti samassa suhteessa? "

Samassa suhteessa... mihin?

Salibandyliiton tehtävänä on edistää tasapuolisesti niin miesten kuin naisten huippu-urheliua, kuin myös junioriurheilua. Liitto voi miettiä minkälaisen kuvan se haluaa antaa yleisölleen kun naiset saavat puolet miesten vastaavasta.

Yhtälailla voi kysyä, että pitäisikö liiton maksama päiväraha olla pienempi naisten majupelaajille koska on vähemmän harrastajia? Entäs naisten pelien tuomarimaksut?

Kaikkihan sen tietää, että tuotot eivät välttämättä menee tasan mutta liiton tehtävänä on olla tasa-arvoinen tästä huolimatta. Varsinkin kun puhutaan ainoasta suomalaisesta joukkuelajista missä naisilla on realistinen mahdollisuus maailmanmestaruuteen.
Tytti
18/01/2018
Ja korostan vielä kun tämä näyttäisi yhä olevan epäselvää, että palkintorahat menevät _seuralle_ eivät pelaajalle itselleen.
Tytti
18/01/2018
Salibandyliiton mukaan:

"Vuonna 2015 voimaan astuneet uusi yhdenvertaisuuslaki ja uusi liikuntalaki velvoittavat valtionavustusta saavia liikuntajärjestöjä edistämään urheilun ja liikunnan yhdenvertaisuutta.

Jo aiemmin Salibandyliitto on sitoutunut urheiluyhteisön yhteisiin Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin, joihin kuuluu ”jokaisen tasavertainen mahdollisuus liikuntaan ja urheiluun”. Salibandyliitto käynnistikin toimintaansa ja sisäistä toimintakulttuuriansa koskevan yhdenvertaisuussuunnittelun syksyllä 2015.

Yhdenvertaisuudella tarkoitetaan syrjimättömyyttä iän, sukupuolen, etnisen alkuperän, toimintakyvyn, kielen, uskonnon tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Kyseessä on siis laajempi käsite kuin yleisesti käytössä oleva tasa-arvo, jolla viitataan useimmiten vain sukupuolten väliseen syrjimättömyyteen."

Netistä bongasin tämän hyvän pätkän:

"Kenen tehtävänä tasa-arvon edistäminen on?

Sinun ja minun, meidän jokaisen. Kysy mukaan. Kysy mitä haluaisit tehdä. Kysy mitä osaat ja mitä haluaisit oppia. Kysy mitä täytyy muuttua, jotta tulisit mukaan. Älä odota, että muut näyttävä mallia. Ole sinä se malli. "

Allekirjoitan yllä olevan.
Minäpahoitinmieleni
18/01/2018
"Yllä olevia viestejä lukiessani näyttäisi siltä, että minun pieni voileipä-heittoni on mennyt tunteisiin. Näin suomalaisessa miesvaltaisessa urheiluympäristössä minun pitäisi tässä vaiheessa varmaan leikkiä yllättynyttä tuohon kommentointiin. Siihen olen pettynyt ettei ehtinyt tulla "perustakaa akat oma turnaus jos tuo ei kelpaa"." Ja tämä :D aina sama juttu tässäkin. Heitetään viestiensä loppuu muka jotain nasevaa ja jos joku kommentoi siihen, että sairas ajattelutapa, se tarkoittaa että meni tunteisiin :D ei käynyt mielessä että sun heitto mikä ei ollut vaan heitto vaan myös provojatko noille sun kommenteille ( ja oli vielä typerä) ja se ammuttiin alas?
Tytti
18/01/2018
Niin, perustelusi olisi toiminut jos tuo olisi ollut martyyrimäinen heitto. Mutta jännä juttu, että et sitten kommentoi noita minun lukuisia muita viestäjäni missä mielestäni kirjoitan asiasta ja perustelen kantaani.

Sinun viestisi ovat toistaiseksi keskustelun kannalta nk nolla-arvoa.
Kaikkien kaveri
18/01/2018
Kiva nähdä, että suomalainen machourheilukulttuuri yhä elää ja voi hyvin.
maikeli
18/01/2018
Laitatko Tytti sinappia siihen kinkun päälle? Ja tuotko toisen oluen? Tiskaat sitten myöhemmin.
Stadi
18/01/2018
Salibandyliitto voisi olla edälläkävijä, superfinaalissa ja cupin palkintosummat yhtä suuriksi sekä miesten että naisten sarjoissa. Tennis on jo näyttänyt suuntaa..
Tytti
18/01/2018
Kiitos nimimerkki Stadi viestistä - samaa mieltä.

Tenniksen osalta tasa-arvoa voisi vielä olla palkintorahojen lisäksi siinä, että naisten pelitkin voisivat olla paras-viidestä.
Huhhuh
18/01/2018
Toivon tosissani, että tää tytti nimimerkki on vaan trollaamassa (y) joha miehiltä on taas jo siirretty rahaa palkintoihin ja kuluihin.. vaikka kuinka laji ois rakkaudesta lajiin, niin bisnestä se on silti, se mikä myy niin sielä liikkuu raha, ja naisten bändy nyt ei vaan yksinkertasesti myy niin mikähän mahtaa olla peruste, että pitäis naapurin myynnistä päästä vetämään välistä? Ehkä kannattais vaan miettiä keinoja jolla saatte yleisön hallille naistenpeleihin ja sitä myötä rahaa ja näkyvyyttä =lisää harrastajia ja lisää rahaa, tällä hetkellä se touhu on sen näköstä, etten yhtään ihmettele et naisten liigaki pelataan tyhjille halleille.. ja en tosiaan oo mikään naistenvihaaja, kävisin ittekki mielelläni kattomassa naistenkin säbää jos siitä sais vaan jotain irti, tapahtumat ittessään on ankeita ilman fiilistä ja pelissä puhalletaan kaikki hipasutki pois..
Edelleen
18/01/2018
Rahat jakautuvat ihan niinkuin kaikkialla muuallakin. Miesten salibandy on tuote, joka kiinnostaa, siitä tulee rahaa ja se kuuluu täten myös palauttaa miehille. Naisten salibandy ei kiinnosta tuotteena niin paljon, ei tuo rahaa, siksi naisille palautetaan vähemmän rahaa. Tämä on tosiasia, jota ei liitto päätä vaan KATSOJAT. Katsojat tuovat urheiluun rahaa ja maksavat siitä, mikä kiinnostaa.
Tytti
18/01/2018
"Tämä on tosiasia, jota ei liitto päätä vaan KATSOJAT."

Salibandyliiton toimintaa ei ohjaa katsojamäärät, sillä tasa-arvo tulisi nähdä ennen kaikkea yhtäläisten mahdollisuuksien ja resurssien tarjoamisena sekä tasa-arvoisena kohteluna, asenteina ja käytännön tekoina.

Tämä tulonsiirto perustelu kelvannee lähes tulkoon kaikkeen muuhin asioihin paitsi palkitsemiseen - varsinkin kun palkitsemisen kohteena ei ole naispelaajat suoraan vaan heidän edustamansa seura.

Alleviivaan kohdan "asenteina ja käytännön tekoina": otetaan esimerkiksi toisen uutisen kommentointi, sillä totesin että Suomen urheilutoimittajien mielestä jokaisena 11 kerralla kun on valittu Suomen parasta salibandyn pelaajaa, niin 11 kertaa on katsottu sen olevan miespelaaja. Perusteluna sanottiin, että "mikään naisjengi ei pärjää edes C-junnuporukalle". Samalla perusteella olisi teilata kaikki naisurheilijat, sillä eihän Mäkäräinenkään olisi 50 joukossa miesten kisassa.

Pakko lainata tätä kommenttia, sillä pakko myöntää että hymähdin tälle: "en tosiaan oo mikään naistenvihaaja, kävisin ittekki mielelläni kattomassa naistenkin säbää jos siitä sais vaan jotain irti".

Ehkä pitäisi olla ne bikinit päällä että "saisi jotain irti"... mutta samaan hengenvetoon en tuomitse jos jollekin toimii paremmin miespelaajien urheilulliset kropat.
Tero
18/01/2018
Tyttiseni, silloin jos et saa vastakaikua, olisi ehkä syytä miettiä sitä omaa ajatusmaailmaa eikä vain julistaa muita mistään mitään tietämättömiksi moukiksi.

Alkuun pidin sinua huonona trollina, mutta selvästikin olet perehtynyt asioihin, eli oletkin feministi, vai kiistätkö tämän?
Tytti
18/01/2018
En ole arvostellut ketään tietämättömäksi moukaksi, sillä nautin asiallisesti keskustelua missä vastapuoli on oikeasti miettinyt asiaa ja pyrkii perustelemaan kantaansa.

En halua sanoa, että olen feministi koska sillä sanalla on ikävä kaiku. Mutta toki pyrin tuomaan esille niitä yhteiskunnan epäkohtia mitkä kiinnostavat minua.
Justiina
18/01/2018
Mielenkiintoisia kannanottoja! Miksi tässä olisi niin hirveää, jos Suomen cupin palkintorahat olisivat yhtäläiset? Vedotaan osallistujamääriä ja -maksuja! Miesten urheilun paremmuutta versus naiset! Osallistumismaksuthan menevät salibandyliitolle, joka maksaa palkintorahat! Eihän tässä rahasta ole kysymys, näillä herroilla (oletan, että ovat miehiä) - eiväthän he maksa omasta pussistaan näitä rahoja, vai? Pointti näyttäisi olevan, että miesten urheilu on jotenkin suurempaa ja hienompaa kuin naisten! On kysymys nimenomaan yhdenvertaisuudesta! Mistä tällainen todistelutarve syntyy? Pelko? Itsetunto-ongelma? Mitä tapahtuisi, jos nämäkin henkilöt toteaisivat, että naisten peli on ihan yhtä arvokas kuin miesten ja ansaitsee saman palkintosumman?
Stadi
18/01/2018
Jos salibandyliitto ei kohtele yhdenvertaisesti jäseniään niin vaikeapi on vaatia lajien välistä tasapuolisuutta.
tietämätön
18/01/2018
Sählyyn kiintiöt käyttöön! Kentällä aina 3 naista ja 3 miestä (en tiedä miten muu sukupuoliset otetaan huomioon). Kenties tasoerotkin kaventuisi eikä tasa-arvosta tarvitse enää vouhottaa.

Noniin. Naisten puolella tuote ei selkeästi ole kunnossa. En ole kylläkään käynyt yhtään peliä tällä kaudella katsomassa, mutta enpä ole mainoksiinkaan peleistä törmännyt. Panostettaisiinko naisten joukkueisiin enemmän, jos palkintosummat olisivat suurempia? Vai nouseeko palkintosummat sitten, jos naiset saavat enemmän panostusta?
Justiina
18/01/2018
Onhan nämä katsojamäärät todella vaatimattomia verrattuna mahtilajeihin! Näyttäisi sekä miehissä että naisissa olevan vielä parannettavaa tapahtumajärjestelyissä ja "tuotteistamisessa". Suunta on ollut kuitenkin parempaan päin! Tämän vuoden cupin peleistä naisten peli on ehdottomasti kiinnostavampi!
Sukupuolineutraali
18/01/2018
Kun nyt vauhtiin päästiin, niin pitäisikö finaalin voittajan ja häviäjän palkinnot laittaa saman arvoisiksi?! Missä häviäjän tasa-arvo?
Voivoi
18/01/2018
Ei se rantalenttiskään kiinnosta vaikka kuinka olisivat alasti, jos sun tietämys ja asioihin/sanoihin tollein kiinnität huomiota niin en yhtään ihmettele ettet oo paljoo vastakaikuu tässäkään keskustelussa saanut.. tosiaan käyn kattomassa säbää 1-6 div ja junnujen pelejä n.50-60 pelii kaudessa, kaikki eioo ihmisiä ketä kiinnosta minkä näkösiä ihmisiä siel kentällä pyörii.. 6 divarin säbässä on enemmän tunnetta ja meisinkii ku naisten peleissä, siks se ei vaan myy ja siks siinä ei voi olla samanlaiset palkinnot kun miehissä
Minäpahoitinmieleni
18/01/2018
"Niin, perustelusi olisi toiminut jos tuo olisi ollut martyyrimäinen heitto. Mutta jännä juttu, että et sitten kommentoi noita minun lukuisia muita viestäjäni missä mielestäni kirjoitan asiasta ja perustelen kantaani.

Sinun viestisi ovat toistaiseksi keskustelun kannalta nk nolla-arvoa."

Ja sitähän se ei ollut vaan huikean hyvä läppä josta jengi vaan otti tunteisiin niinhän? Osan jaksoi lukea, mutta tuo "heitto" pilasi kaiken ja sait vaan typetänfeministi maineen joten ei jaksanu ottaa tosissaan muitakaan. Jos ihan oikeasti haluat arvoa muille asioillesi niin et varmaan pilaa omaa arvostusta ylimielisillä provokommenteilla.

Ensimmäisessä kommentissa olin jo samalla mielellä ku moni muu, etten nyt sanoisi että oli keskustelun kannalta nolla arvoa. Enemmän tuo on nollaa heittää ylimielostälapsellista läppää jos olet tosissasi keskustelussa.
Lapanen
18/01/2018
Tasa-arvoa täytyy saada liitolta. Ehdottomasti. Liitto on lanseerannut Tyttösäbä on timanttia kampanjan ja tuottaneet kivaa oheismateriaalia kampanjan tueksi. Missä on poikasäbää varten kampanja? Tai miehille Äijät on upeita kampanja. Törkeää eriarvoistamista liiton taholta. Mihin voi valittaa? Perustanko kansalaisaloitteen? Miksi miehet ja pojat on eriarvoisessa asemassa?
Justiina
18/01/2018
Kyllä! Miesten ja poikien tasapuolista kohtelua on ehdottomasti seurattava ja korjattava epäkohdat!
Tytti
18/01/2018
Otan vapauden laittaa alle YLE:ltä lainattuna tekstiä Tuomaroi kuin tyttö-vieraskynästä:

"Kritisoijat perustelivat eroja historiallisilla syillä. Miesten urheilulla on pidemmät perinteet ja se on ollut kulttuurillisesti merkittävämpää. Kukaan ei katso naisten urheilua. Naiset eivät kiinnosta, mutta miehet kiinnostavat. Väitteissä saattaa olla perää, mutta luulevatko kritisoijat, että miesten urheilu on syntynyt itsestään?

Tasa-arvon tavoittelu - koski se sitten koulua tai urheilua - on aina valinta. Mutta kuten politiikassa, myös urheilussa järjestelmällisesti kieltäydytään puhumasta valinnasta. Kun Espoo United syksyllä päätti luopua naisten jääkiekosta ja koripallosta, lukivat joukkueet asiasta lehdestä. Omistajan mukaan päätös oli valitettava, mutta taloussyistä se jouduttiin tekemään. Aivan kuin valinnan jatkosta olisi tehnyt joku muu.

Urheilijanaisten olemattomat palkat, joukkueiden tukirahat ja pienet sponsoritulot nekin vain tapahtuvat.

Lisää valintoja voisi tehdä vaikkapa lentopallossa, jossa miesten kärkiseuran viime vuoden budjetti oli lähes miljoona euroa ja naisten alle kolmasosa tästä. Tai jokaisessa lajissa, jossa miehet tuomaroivat pelejä ja saavat tuomaroinnista palkkaa, samalla kun naiset pyörittävät kanttiinia ja hyvässä lykyssä vielä maksavat siitä ilosta. Paremmat valinnat voisi myös ulottaa urheilukatsomoon, jossa naisporukka edelleen on kummajainen ja humalaisten keskikaljafanien seksististen vitsien kohde.

Niin urheilussa kuin yhteiskunnassa tasa-arvon saavuttaminen on kiinni siitä, miten paljon se halutaan saavuttaa. Se vaatii kriittistä suhtautumista, oman etuoikeutetun aseman tunnistamista ja siitä luopumista. Tasa-arvon mallimaassa urheilijan ura tai taloudellinen toimeentulo ei nimittäin voi olla kiinni sukupuolesta, etnisyydestä, fyysisistä ominaisuuksista tai sosioekonomisesta asemasta. "
Telaketjufeministin herätys
18/01/2018
Mitä tasa-arvoa se on, että joukkue, joka ei pärjäisi edes keskinkertaiselle poikien b-junnujoukkueelle saisi yhtä paljon palkintorahaa kuin joukkue, joka vetäisi tätä toista joukkuetta käkättimeen 30-0?

Omasta mielestäni minun pitäisi saada saman verran palkintorahaa Perähikiän puulaakisählyn voitosta kuin mitä Cupin voitosta saadaan, sillä kaikki muu on epätasa-arvoa ja on vain arvokysymys tarjota Perähikiän puulaakisählyn voitosta sama summa.

Koko urheilun "tasa-arvo-keskustelu" on täyttä roskaa. Urheilijan arvo ei ole ikinä tullut siitä, että miten paljon hän tekee duunia vaan siitä, että miten paljon katsojat ovat valmiita maksamaan. Miksi kukaan maksaisi jostain naisten matsista penniäkään, kun tasokkaampaa ja vauhdikkaampaa peliä näkee jossain b-junnujen ylemmässä aluesarjassa? Kaikki somessakin kitisevät "feministit" tuskin ovat ostaneet yhtäkään kausikorttia naisjoukkueiden matseihin; tasa-arvon tulee toteutua tasan niin kauan kunhan joku muu maksaa ja minä voin sitä toteuttaa kotisohvalta Twitteriin postaillen.

Niin ja miksi c-junnuille ei makseta yhtä paljon palkkaa kuin aikuisille huippu-urheilijoille? Aivan sairasta ikään perustuvaa syrjintää sanon minä. Tytti voisi varmaan kertoa, että miksi junioreille ei tule maksaa samaa palkkaa kuin aikuisille, sillä kyseessähän ei ole mikään muu kuin arvovalinta?

Lisään vielä loppuun ehdotuksena, että jos haluaa tasa-arvoa, niin sehän saavutetaan sillä, että poistetaan tämä patriarkaatin jäänne eli sukupuolten mukaan sarjoihin jako. Miksi naisia ja miehiä pitäisi edes jakaa eri sarjoihin? Olisihan se parempi, että koko homma perustuu siihen, että miten hyvä olet lajissasi eikä siihen, että miten hyvä olet niiden ihmisten joukossa, joilla on samanlainen värkki jalkovälissä. Vai tuleeko se urheilijan arvo ainoastaan siitä, että montako tuntia tekee duunia sen hommansa eteen? Miksi sitten viidenneksi tulevalle joukkueelle ei anneta yhtä paljon rahaa kuin voittajalle?


Ja lopuksi: muistakaa miehet, että teillä on velvollisuus käydä tukemassa naisurheilua, vaikka taso on aivan täyttä tuubaa ja edes naiset itse eivät sitä halua seurata. Samoin teillä kaikilla sukupuolesta riippumatta on velvollisuus maksaa minun palkka, kun heittelen kiviä kesämokilläni järveen, sillä minun urheilijan toimeentuloni ei voi riippua siitä, että kuinka moni haluaa minun heittelemistäni seurata tai siitä, että olenko edes hyvä siinä. Ja sama summa sitten vaimolle, sillä eihän häntä voi syrjiä, vaikka heittää puolet lyhyemmälle kuin minä.

Lopuksi: "Tasa-arvon mallimaassa urheilijan ura tai taloudellinen toimeentulo ei nimittäin voi olla kiinni sukupuolesta, etnisyydestä, fyysisistä ominaisuuksista tai sosioekonomisesta asemasta"

Tässä esimerkillinen tapa tappaa kilpaurheilu. Miksi palkintorahoja ylipäätään jaetaan, kun silloin esim heikompien fyysisten ominaisuuksiensa takia viimeiseksi jäänyt urheilija kokee kammottavaa syrjintää?
:D
18/01/2018
Miespornotähtien tulee saada samaa palkkaa kuin naispornotähtien siitä huolimatta, että suurinta osaa aikuisviihdettä seuraavista ei voisi vähempää kiinnostaa se mies.
#endoppression #nomoresexism #malepornstarsmatter #equality #valuechoices
Tytti
18/01/2018
"Tytti voisi varmaan kertoa, että miksi junioreille ei tule maksaa samaa palkkaa kuin aikuisille, sillä kyseessähän ei ole mikään muu kuin arvovalinta? "

Tässä Suomen Cupin tapauksessa C-juniorijoukkue saisi saman palkkion mikäli menestyisi turnauksessa. Ongelma on tässä se, että nimenomaan aikuiset eivät ole tasavertaiset olosuhteet.
HUOH
18/01/2018
Ymmärrän hyvin, jos tämä keskustelu päättyy tähän :DDD Onnee vaan Perähikiän Puulaakisarjalle!!
Kalevi
18/01/2018
Yritin antaa mahdollisuuden viestille, kunnes tulisi kohtaan "Koko urheilun "tasa-arvo-keskustelu" on täyttä roskaa."

Näillä mennään.
Kalevi
18/01/2018
Niin, piti sanoa että yritin antaa mahdollisuuden viestille, kunnes tulin kohtaan: "Koko urheilun "tasa-arvo-keskustelu" on täyttä roskaa."

Lisäksi mikäli nimimerkki Telaketjufeministin herätys olisi johdonmukainen, niin viitaten tähän "Miksi naisia ja miehiä pitäisi edes jakaa eri sarjoihin?" niin hänen mielestään ei pitäisi olla myöskään juniorisarjoja. Unohdetaan fysiologiset epäkohdat sitten kaikissa tapauksissa.
Gorbatshov
18/01/2018
Eli urheilijan arvo tulee siis vain siitä, että voitat oman sarjasi. Sarjan taso, kilpailullisuus, kiinnostavuus ja viihdyttävyys eivät olekaan siis ne määrittävät tekijät. Liitonkin tulee täysin ignoorata, että mikä esim ne sponsorirahat tuo tilille ja mikä ei. Mielenkiintoista. Sponsorit voivat olla hieman eri mieltä tästä ihan syystäkin. Mutta eihän tuolla mitään väliä, sillä kyseessä on arvovalinta ja raha tulee taikaseinästä.

Onneksi Tytti ei päätä asioista.
Tytti
18/01/2018
"Eli urheilijan arvo tulee siis vain siitä, että voitat oman sarjasi."

- Kyllä.

"Sarjan taso, kilpailullisuus, kiinnostavuus ja viihdyttävyys eivät olekaan siis ne määrittävät tekijät."

- Suomen Cupin tapauksessa puhutaan eräänlaisesta "pääsarjasta" jossa kaikilla sarjaan osallistuneilla on sama mahdollisuus voittaa.

"Liitonkin tulee täysin ignoorata, että mikä esim ne sponsorirahat tuo tilille ja mikä ei. Mielenkiintoista. Sponsorit voivat olla hieman eri mieltä tästä ihan syystäkin."

-Mitä tämä tarkoittaa? Eiköhän sponsorit jotka tukevat salibandyliiton toimintaa ole sitoutunut tukemaan sekä miesten että naisten salibandyä? Vai onko sinulla tarkempaa tietoa?

"Mutta eihän tuolla mitään väliä, sillä kyseessä on arvovalinta ja raha tulee taikaseinästä."

- Ensimäiseen osaa kyllä, jälkimmäiseen ei - se on sinun kuvitelmaa.

"Onneksi Tytti ei päätä asioista."

- Silläkin uhalla, että joku suuttuu tästä näsäviisastelusta, muuta: mistä sinä tiedät? ja pakollinen hymiö perään, eli :P
Herättäjä
18/01/2018
Lisäksi mikäli nimimerkki Telaketjufeministin herätys olisi johdonmukainen, niin viitaten tähän "Miksi naisia ja miehiä pitäisi edes jakaa eri sarjoihin?" niin hänen mielestään ei pitäisi olla myöskään juniorisarjoja. Unohdetaan fysiologiset epäkohdat sitten kaikissa tapauksissa.

Ymmärrän, että tällainen Internetissä käytävä keskustelu saattaa teille vanhuksille olla vaikeaa, mutta tarjoan selkokielisen teksityksen:
Kyseinen heitto oli kieli poskella tehty. Pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa, mutta ehkä ristisanat ja Matlockin katselu auttavat.

Ja sinun antamasi "mahdollisuudet" ovat aika yhdentekeviä.
Tytti
18/01/2018
"Ymmärrän, että tällainen Internetissä käytävä keskustelu saattaa teille vanhuksille olla vaikeaa, "

Off-topic: internet-keskustelua helpottaisi sekin, että käyttäjät käyttävät johdonmukaisesti samaa nimimerkkiä. Tai edes yhtä nimimerkkiä per keskustelu-/kommentointiketjua.
Herätysliike
18/01/2018
-Eipäs

-Eihän ole. Kyseessä ei ole mikään satunnaisnumerogeneraattori. Classicin mahdollisuus voittaa on paljon suurempi kuin jonkun nelosdivarilaisen. Lisäksi jo Cupin eri osallistujamäärät tekevät väitteestäsi aivan absurdin.

-Sponsorit luultavasti tekevät valintansa hyvin pitkälti saamansa näkyvyyden mukaan (jos nyt luetaan ulos voittoa tavoittelemattomat sponsorit). Miesten cup on paljon näkyvämpi ja kiinnostusta herättävämpi kuin naisten cup (vaikka Cup aina melkoista pelleilyä on ollutkin), joten miesten Cup houkuttelee tietysti enemmän rahaa kuin naisten cup. Sponsorointi ei ole edes salibandyssä mitään puhdasta hyväntekeväisyyttä. Vai oliko se nyt sittenkin niin, että naiset ja miehet vetävät sponsoreita tasapuolisesti?
Tytti
18/01/2018
"-Eipäs"

-Eipäs... mitä?

"-Eihän ole. Kyseessä ei ole mikään satunnaisnumerogeneraattori. Classicin mahdollisuus voittaa on paljon suurempi kuin jonkun nelosdivarilaisen.."

- Jos "mahdollisuus" olisi se ratkaiseva tekijä, niin sitten Classicin pitäisi saada pienempi voittopotti ja Tor isompi potti koska "mahdollisuus". Veikkaaminen on taasen eri asia verrattuna lajiliiton palkitsemiseen.

"Sponsorit luultavasti tekevät valintansa hyvin pitkälti saamansa näkyvyyden mukaan (jos nyt luetaan ulos voittoa tavoittelemattomat sponsorit)."

- Kyllä.

"Miesten cup on paljon näkyvämpi ja kiinnostusta herättävämpi kuin naisten cup (vaikka Cup aina melkoista pelleilyä on ollutkin), joten miesten Cup houkuttelee tietysti enemmän rahaa kuin naisten cup."

-Ehkä

"Sponsorointi ei ole edes salibandyssä mitään puhdasta hyväntekeväisyyttä. Vai oliko se nyt sittenkin niin, että naiset ja miehet vetävät sponsoreita tasapuolisesti?"

- Mutta kahteen ylempään kohtaan ja tähän kohtaan totean yhä sen, että salibandyä tukevat yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet tukemaan niin miesten kuin naisten toimintaa.
Tytti
18/01/2018
KORJAUS: salibandyliittoa tukevat yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet tukemaan niin miesten kuin naisten toimintaa.
Tytti
18/01/2018
Väännän vielä rautalangasta sen, että minun puolesta sopii että on vaikka "poikien/miesten" salibandyyn erikoistuneita seuroja tai vaikka "tyttö-naissäbään" erikoistuneita seurata. Se on ihan fine, sillä seuravalinta on valintakysymys.

Tässä se kritiikin keihäänkärki on nimenomaan liiton arvovalinnassaan, missä liiton järjestämässä turnauksessa on eriarvoinen palkitseminen. Liiton tehtävä on edistävää tasa-arvoa taloudelliden kustannuksen uhallakin - ihan valtion tukien saamiseksi yms.

Tässä se ero, mutta ymmärrän jos jotkut eivät ymmärrä tätä eroa jos lähtökohta on esimerkiksi se, että "koko urheilun "tasa-arvo-keskustelu" on täyttä roskaa." tai muu ennakkoasenne.
Minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Mitäs jos viedään tasa-arvo niin pitkälle että tytöt ja pojat pelaa samaa sarjaa ja voittaja saa vaikka 20000? Missä lopulta menee se raja jossa kaikki on tyytyväisiä? Ei missään. Se että tytille on ihan ok että sarjat voivat leikkiä tasa-arvolla mutta liitto ei, ei tarkoita että kaikki ovat samaa mieltä. Mistä lähtien juuri tytin ajattelutapa tasa-arvosta on se oikea?
Tytti
19/01/2018
"Se että tytille on ihan ok että sarjat voivat leikkiä tasa-arvolla mutta liitto ei, ei tarkoita että kaikki ovat samaa mieltä. "

Anteeksi mitä?
Minäpahoitinmieleni
19/01/2018
No eikö se noin mene jos kerran seurat voivat niin tehdä niin, niin eikö sarjatkin voi? On miesten ja naisten sarjoja? Niin se on sulle ok? Mikset halua että kaikki ovat samassa sarjassa miehet ja naiset? Se olisi kunnon tasa-arvoa. Äläkä vastaa yhteen poimittuun asiaan kontekstista vaan koko viestiin kiitos :)
Tytti
19/01/2018
"No eikö se noin mene jos kerran seurat voivat niin tehdä niin, niin eikö sarjatkin voi?"

- Seurat saavat profiloitua miten haluavat ja parheeksi näkevät. En ymmärrä mitä tarkoitat termillä "sarjat", mutta ilmeisesti tarkoitat tällä salibandyliittoa ja sen toimintaa. Salibandyliiton toimintaa taasen ohjaa eri normit ja heidän pitää ajaa omalta osaltaan tasa-arvoa esimerkiksi järjestämällä eri sarjat eri sukupuolille ja takaamalla mahdollisimman hyvät olosuhteet harrastaa yms. Tässä se ero.

"On miesten ja naisten sarjoja? Niin se on sulle ok?"

- On ok tietenkin. Doh.

"Mikset halua että kaikki ovat samassa sarjassa miehet ja naiset? Se olisi kunnon tasa-arvoa."

- Koska on kyse lajista missä fyysisillä ominaisuuksilla on suuri merkitys, niin on luontevaa että miehet ja naiset kilpailevat eri sarjoissa. Se, että joudun tämän itsestäänselvyysen kirjoittamaan tänne internetiin kaikkien luettavaksi on... noh... hämmästyttävää. On toki lajeja missä miehet ja naiset ovat kilpailla samassa sarjassa kuten tietyt ratsastuskilpailut, ammunta, e-urheilu.... jne. Mutta toki kuten jo aiemminkin kirjoitin, niin jos "tasa-arvo" on sitä, että unohdetaan fysiologiset erot kokonaan, niin sitten ei pitäisi olla mitään miesten, naisten tai juniorisarjoja, vaan yksi sarja. Mutta kuten hyvin tiedät niin tämä on naurettava idea.
..
19/01/2018
Kyllähän se periaatteena kuulostaa väärältä, että miehet saa puolet enemmän palkintorahaa kuin naiset. Varsinkin kun niitä vertaillaan vain vierekkäin kylminä numeroina.

Voisitko vaikka Tytti kuitenkin avata tuota miksi naisten ja miesten pitäisi saada sama palkintoraha? Sen takia että miesten ja naisten kuuluu automaattisesti saada saman verran riippumatta mistään muista tekijöistä? Sekään ei kyllä yksin riitä perusteeksi.
Miehissä osallistujamäärä on paljon suurempi, mutta senkään ei yksistään pitäisi vaikuttaa. Entä huippu-urheilijamaisuus ja ammattimaisuus? Onko niissä suuria eroja naisten ja miesten välillä? Naisten salibandymaailmasta en juurikaan tiedä mitään, mutta voisiko olla, että se "arvostuksen" ero tulisi jostain muusta kuin pelkästään mies-nainen vastakkainasettelusta?
FAKTA
19/01/2018
Classic -SB-Pro Naisten Liiga Liiga avaus matsi syyskuussa Ylellä keräsi katsojia 70 000 ja Miesten vastaava sarjan avaus matsi myös Yleltä suorana seuraavana päivänä 35 000 katsojaa. Näihin lukuihin verraten Naisten palkintorahat tulisi olla Cupfinvoittajalle 30 000 ja Miesten 15 000. Mielenkiintoista nähdä kumpi peli Cup finaalissa kerää isommat katsoja luvut.
Tytti
19/01/2018
"Voisitko vaikka Tytti kuitenkin avata tuota miksi naisten ja miesten pitäisi saada sama palkintoraha? Sen takia että miesten ja naisten kuuluu automaattisesti saada saman verran riippumatta mistään muista tekijöistä?"

Tehdään selväksi, että en missään nimissä vaadi että KAIKKI liiton rahat ja panostus menisi 50/50 miesten ja naisten kanssa. Sen sijaan kun puhutaan vaikka Cupin tai sarjanvoitosta missä liitto palkitsee voittajaa niin imagollisesti olisi järkevää, että palkintorahat olisi samat varsinkin kun pelaaavat samaan aikaan samassa tapahtumassa. Kyse on täysin arvovalinnasta.
Jouluhenkilö
19/01/2018
" Koska on kyse lajista missä fyysisillä ominaisuuksilla on suuri merkitys, niin on luontevaa että miehet ja naiset kilpailevat eri sarjoissa. Se, että joudun tämän itsestäänselvyysen kirjoittamaan tänne internetiin kaikkien luettavaksi on... noh... hämmästyttävää. On toki lajeja missä miehet ja naiset ovat kilpailla samassa sarjassa kuten tietyt ratsastuskilpailut, ammunta, e-urheilu.... jne. Mutta toki kuten jo aiemminkin kirjoitin, niin jos "tasa-arvo" on sitä, että unohdetaan fysiologiset erot kokonaan, niin sitten ei pitäisi olla mitään miesten, naisten tai juniorisarjoja, vaan yksi sarja. Mutta kuten hyvin tiedät niin tämä on naurettava idea."

- Eli oikeastaan kaikessa saa olla eroja, mutta rahassa ei? Raha on se ainoa mittari tasa-arvolle ja kaikki muut seikat ovat tasa-arvon kannalta yhdentekeviä? Samaan hengenvetoon voi kysyä miksi Kaisa Mäkäräinen tienaa enemmän kuin yksikään suomalainen miesampumahiihtäjä? (vastaus: Hän on ihan itse laittanut kuntoon oman kiinnostavuutensa ja tulostasonsa)
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
En tiedä miksei tämä julkaise edellistä kommenttiani, vaan väitti, että se on jo täällä. Joka tapauksessa, eli perustelut "luontevampaa" ja "naurettava idea" ovat siis hyviä perusteluja verrattuna edellisten ihmisten perusteluihin? Väitätkö, että naiset ovat heikompia, kun eivät pärjää samassa sarjassa? Mitä tasa-arvon puhetta toi on? Eikö tasa-arvo ole nimenomaan sitä, että laitetaan kaikki samalle viivalle ja ei katsella mitään eroja.
Tytti
19/01/2018
"Eli oikeastaan kaikessa saa olla eroja, mutta rahassa ei? Raha on se ainoa mittari tasa-arvolle ja kaikki muut seikat ovat tasa-arvon kannalta yhdentekeviä? "

- Kuten jo yllä kirjoitin, niin kyse on liiton palkitsemisesta missä samassa tilaisuudessa pelaavat sekä miesten että naisten finaalit.

"Samaan hengenvetoon voi kysyä miksi Kaisa Mäkäräinen tienaa enemmän kuin yksikään suomalainen miesampumahiihtäjä?"

- Omenoita ja pähkinöitä, sillä hiihtolajeissa taitaa miehet ja naiset saada samat palkintorahat.
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Eli kaiken ei tarvitsekaan mennä 50/50, kun puhutaan tasa-arvosta, vaan ne asiat, mitkä nyt sattuu jota kuta kiinnostamaan just sillon.
Tytti
19/01/2018
"Väitätkö, että naiset ovat heikompia, kun eivät pärjää samassa sarjassa?"

- Joko esität tahallaan tyhmää, niin tässä tapauksessa minun ei kannata jatkaa tätä keskustelua, sillä vedät minut ala omalla tasollesi ja voitat kokemuksellasi tai

- Et oikeasti ymmärrä mitä fysiologisia eroja on miesten ja naisten välillä. Jos kompetenssi on tätä tasoa, niin tässäkään tapauksessa ei ole järkeä jatkaa keskustelua.

"Mitä tasa-arvon puhetta toi on? Eikö tasa-arvo ole nimenomaan sitä, että laitetaan kaikki samalle viivalle ja ei katsella mitään eroja."

- Lyhyt vastaus: ei.
...
19/01/2018
Täysammattilaisten lajeja ei ole järkevä verrata. Tytti voisit oikeasti esittää jotain faktaa tuon tasa-arvon / yhdenmukaisen arvostuksen toteutumiseksi. Ainakin viisi edellistä viestiäsi on turhia.
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Aivan, olet liian hyvä keskustelemaan niistä. Ei? Voisitko vastata pidemmin sitten? Haluan meinaan kuulla, koska on tasa-arvo on mielestäsi ok ja koska ei? Miten tasa-arvo ei ole juuri tuota, että eroja ei huomioida, vaan kaikki ovat samalla viivalla? Fysiologian takia ihmiset siis voidaan jaotella?
Tytti
19/01/2018
"Täysammattilaisten lajeja ei ole järkevä verrata."

Miksi?

"Tytti voisit oikeasti esittää jotain faktaa tuon tasa-arvon / yhdenmukaisen arvostuksen toteutumiseksi. "

Hyvä alku voisi esimerkiksi se, että palkintorahat olisi tasan oli se sitten 5000, 10000 tai 100000?
Tytti
19/01/2018
"Haluan meinaan kuulla, koska on tasa-arvo on mielestäsi ok ja koska ei?"
- Tasa-arvohan on aina ok :D Ongelmana on se, että sinulla on vaan kummallinen määritelmä termistä tasa-arvo.

"Miten tasa-arvo ei ole juuri tuota, että eroja ei huomioida, vaan kaikki ovat samalla viivalla?"
- Normaalissa työympäristössä asia on näin, mutta urheilussa tai muussa fysiologisesti merkittävissä työssä tilanne on täysin eri. Ja tämän tiedät itsekin.

"Fysiologian takia ihmiset siis voidaan jaotella?"
- Kyllä urheilussa, tämän vuoksi esimerkiksi on olemassa eri sarjat ja ennätykset.
...
19/01/2018
Tytti: Ok, keskustelua ei ole järkevää jatkaa myöskään sinun kanssa, koska vastaat vain kysymyksillä ja ironialla.
Tytti
19/01/2018
"Ok, keskustelua ei ole järkevää jatkaa myöskään sinun kanssa, koska vastaat vain kysymyksillä ja ironialla."

Kysyn aina niissä tapauksissa kun joko esitetty asia on epäselvästi ilmaistu, tai vaihtoehtoisesti en ole itse ymmärtänyt asian punaista lankaa.

Mutta hyvää päivän jatkoa sinullekin. Ilman ironiaa.
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Miten minulla on ummallinen määritelmä tasa-arvolle, jos haluan kaikki samalle viivalle ja en huomioi mitään ihmisten eroja? Miten se on kummallinen verratuna siihen, että joitain eroja otetaan huomioon ja toisia ei, mutta silti molemmille vaaditaan samat palkinnot? Ai urheilussa pitää ottaa huomioon fysiologia, mutta muualla ei tarvitse? Miten voit puhua eri sarjoista, kun et sitä vähän aika sitten itsekään ymmärtänyt? Okei ymmärsinkö siis oikein, tasa-arvoa on se, että töissä kaikki ovat samalla viivalla ja vaikka opiskelussa, vaikka osa syntyy tyhmempinä kuin toiset, mutta uhreilussa fysiologia estää tasa-arvon toteutumisen samalla tavalla kuin työelämässä?
Tytti
19/01/2018
"Miten minulla on ummallinen määritelmä tasa-arvolle, jos haluan kaikki samalle viivalle ja en huomioi mitään ihmisten eroja?"

- Tässä vastasit jo omaan kysymykseesi.

"Ai urheilussa pitää ottaa huomioon fysiologia, mutta muualla ei tarvitse?"

- Karkeasti ottaen tilanne on juuri näin. Esimerkiksi, yhteiskunnallisesti se että naiset puolustavat sitä, ettei tarvitse suorittaa asevelvollisuutta "koska ollaan naisia" - tämä ei ole tasa-arvoa. Urheilussa taasen ei voida laittaa miehiä ja naisia samalle viivalle kilpailussa (poislukien aiemmin mainitsemani lajit), mutta tasa-arvoa on se, että lähtökohtaisesti molemmilla olisi sama palkitseminen. Salibandy on siitä tasa-arvoissa asemassa, että sekä miehillä että naisilla on samat menestysmahdollisuudet - molemmilla on mahdollisuus mm MM-kultaa, joten tässäkin suhteessa olisi suotavaa että liiton arvomaailma olisi tasapuolinen mitä tulee turnaus- /sarjapalkintorahoihin.

"Miten voit puhua eri sarjoista, kun et sitä vähän aika sitten itsekään ymmärtänyt?"
- Anteeksi?

"Okei ymmärsinkö siis oikein, tasa-arvoa on se, että töissä kaikki ovat samalla viivalla ja vaikka opiskelussa, vaikka osa syntyy tyhmempinä kuin toiset, mutta uhreilussa fysiologia estää tasa-arvon toteutumisen samalla tavalla kuin työelämässä?"
- Työssä ja opiskelussa pitää taata miehille ja naisille samat mahdollisuudet. Urheilussa taasen pitää isoksi osaksi jakaa eri sarjoihin miehet ja naiset koska evoluutio. Edelleenkin varsin yksinkertaista.
Jeapp
19/01/2018
Muutenkin nämä tytin jutut oikestaan vaan huvittavat, mutta semmosesta aiheesta en huomannut olevan keskustelua vielä, että alemmissa divareissa joukkueiden pelaajat maksavat itse omasta pussistaan eli omasta palkastaan nämä maksut, suomen cupin osallistujista on aika pieni osa semmoisia pelaajia ketkä eivät euroakaan maksa tästä lystistä, miksi siis esimerkkinä 4 divarin työssäkäyvän jorman pitäisi pienestä palkastaan kattaa myös naisten sarjan kuluja ? Mikä logiikka tässä on? Olisiko se tytille fine myös, että seuraavassa palkkakuitissasi olisi -50e miesten suomen cupin palkintorahaston keräykseen ja tuomarimaksuihin yms ? Miksi jorman pitäisi maksaa omasta pussistaan sinun pelaamisesi?
Tytti
19/01/2018
"Muutenkin nämä tytin jutut oikestaan vaan huvittavat, mutta semmosesta aiheesta en huomannut olevan keskustelua vielä, että alemmissa divareissa joukkueiden pelaajat maksavat itse omasta pussistaan eli omasta palkastaan nämä maksut, suomen cupin osallistujista on aika pieni osa semmoisia pelaajia ketkä eivät euroakaan maksa tästä lystistä, miksi siis esimerkkinä 4 divarin työssäkäyvän jorman pitäisi pienestä palkastaan kattaa myös naisten sarjan kuluja ?"

- Eikö Suomen Cupiin osallistuminen ole täysin vapaaehtoista? Jos Jorma tai seura omalta osaltaan kokee ettei halua olla maksamassa naisten Cup-sarjankuluja niin sitten ei ole pakko osallistua. Tässäkin on kyse arvovalinnasta.

"Olisiko se tytille fine myös, että seuraavassa palkkakuitissasi olisi -50e miesten suomen cupin palkintorahaston keräykseen ja tuomarimaksuihin yms ?"

- Jos tämä kerätään kaikilta Cupiin osallistuvilta niin mikäs siinä.
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Eli ei laiteta samalle viivalle, mutta palkinnot pitää olla samat? Eikö samalla periaattella myös junnujen pitäisi saada samat palkinnot? Vai koskeeko tasa-arvo vain miesten ja naisten väliä? Eli se riittää, että töissä taataan miehille ja naisille samat mahdollisuudet, mutta urheilussa ei tarvitse, koska evoluutio? Entä, jos joku mies syntyy naisia heikompana, eikö tällä ole oikeus pelata naisten sarjassa, jos tuijotetaan fysiologiassa muutakin kuin sitä, mitä on haarojen välissä?
Tytti
19/01/2018
"Eli ei laiteta samalle viivalle, mutta palkinnot pitää olla samat? Eikö samalla periaattella myös junnujen pitäisi saada samat palkinnot?"

- Junnut ovat jo nyt samalla viivalla, joko osana edustusjoukkuetta tai vaihtoehtoisesti voivat osallistua turnaukseen omalla joukkueellaan.

" Vai koskeeko tasa-arvo vain miesten ja naisten väliä?"
- Tasa-arvo koskee sekä miehiä että naisia.

"Eli se riittää, että töissä taataan miehille ja naisille samat mahdollisuudet, mutta urheilussa ei tarvitse, koska evoluutio? Entä, jos joku mies syntyy naisia heikompana, eikö tällä ole oikeus pelata naisten sarjassa, jos tuijotetaan fysiologiassa muutakin kuin sitä, mitä on haarojen välissä?"

- Niin tällä hetkellä tilanne on juuri näin, juuri tämän vuoksi on erikseen olympialaiset ja paraolympialaiset - vai tulisiko sinun tasa-arvo määritelmän mukaan laittaa hekin "samalla viivalle" koska "ihminen on ihminen on ihminen".

Mutta näin yleisesti, niin tästä sukupuolten eroista yms asiasta käydään filosofisia keskusteluja esimerkiksi transsukupuolten osalta jne. Mutta tämä on jo vaikeampi asia käsitellä, ja ei riitä aika eikä kiinnostusta lähteä tähän mukaan.
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Junnut ovat jo samalla viivalla? Eihän ole. Junnusarjat ovat, koska junnut eivät pärjää aikuisten kanssa. Eikö niillä silti pitäisi olla samat palkinnot, jotta olisi tasa-arvoista? En kysynyt koskeeko tasa-arvo miehiä ja naisia. Tietenkin tulisi kaikki olla samassa, koska se on sitä tasa-arvoa, millä sinäkin olet täällä ratsastanut. Ymmärrätkö, että, jos kaikessa ajetaan vaan tasa-arvoa, niin hassulta kuin se kuulostaa niin lopulta se tekee yhteiskunnasta epätasa-arvoisempaa. Ei keskustelujen tarvitse olla filosofisia, sillä ihan sama periaate kaikessa on.
Tytti
19/01/2018
"Junnut ovat jo samalla viivalla? Eihän ole."
- Kyllä ovat mainitsemani asioiden vuoksi.

"Junnusarjat ovat, koska junnut eivät pärjää aikuisten kanssa. Eikö niillä silti pitäisi olla samat palkinnot, jotta olisi tasa-arvoista?"
- Kerro konkreettinen esimerkki siitä junioripelaajasta tai juniorijoukkueesta joka ei voi pärjätessään saada tuota voittopalkintorahaa.

"En kysynyt koskeeko tasa-arvo miehiä ja naisia."
- Et kysynyt, mutta sitä se on. Tasa-arvo koskee nimenomaan miehiä ja naisia. Se ei aina tarkoita tasa-arvoa miesten ja naisten välillä.

"Tietenkin tulisi kaikki olla samassa, koska se on sitä tasa-arvoa, millä sinäkin olet täällä ratsastanut."
- Kaikki mikä? Anteeksi en ymmärrä.

"Ymmärrätkö, että, jos kaikessa ajetaan vaan tasa-arvoa, niin hassulta kuin se kuulostaa niin lopulta se tekee yhteiskunnasta epätasa-arvoisempaa."
- Perustele.
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Nimenomaan ne eivät voi pärjätä, koska evoluutio estää heitä pärjäämästä, koska ovat niin nuoria, niin eikö tällöin heillä pitäisi olla oma sarja ja samat palkinnot? Ai ja sinä päätät koska se koskee miehiä ja naisia, mutta ei miesten ja naisten väliä? Kaikki mikä? Puhuit olympialaisista ja paraolympialaisista. Ymmärrätkö nyt? No juurikin näin, että jos kaikesta tehdään tasa-arvoista meillä on tavoite, että ihminen on ihminen ja paraolympialaiset ovat samassa kuin olympialaiset yms. Tasa-arvo ajattelun voi viedä, vaikka miten pitkälle niin sillä on helppo yrittää vaatia, mitä tahansa.
Jeapp
19/01/2018
Onhan se toki vapaaehtoista, eikai kukaan sitä väittänytkään, mutta jos paasaat 50 kommenttia tasa-arvoa niin mihin se katoaa tämmöisessä tilanteessa, onko se tasa-arvoa, että jos haluat osallistua turnaukseen maksat myös naisten kulut? Suomen cupin kulut ovat jo nyt niin isot monelle joukkueelle, että joukkueet eivät halua osallistua, lisääkö se lajin näkyvyyttä / osallistumisia, että miesten puolen osallistumisia mainostetaan niin, että maksat oman osallistumisen lisäksi myös naisten kulut?

Olisiko se tytille fine myös, että seuraavassa palkkakuitissasi olisi -50e miesten suomen cupin palkintorahaston keräykseen ja tuomarimaksuihin yms ?"

- Jos tämä kerätään kaikilta Cupiin osallistuvilta niin mikäs siinä.

Kaikilla on sama osallistumismaksu,mutta mitä se sisältää on tämän asian pointti

Naisen 50euroa sisältää oman osallistumisen ja oman sarjan kuluja, mutta mitä tapahtuu kun naisten sarjan kulut ovat isommat kuin saatavat?

Miehet maksavat erotuksen, eli nyt tullaan siihen, että jos jorma haluaa osallistua turnaukseen ja mennä pelaamaan tätä rakkaudesta lajiin peliä, on hänen maksettava tosiaan omasta palkastaan myös muiden kuluja.. ja kun sitä tasa-arvoa jankkaat niin millä tavalla tämä eroaa siitä?

Jos kusen henk.koht raha-asiani, tuloni olisivat 1000 ja menoni 1500, niin en voi mennä pyytämään keneltäkään tätä erotusta, sen mukaan on elettävä miten on rahaa elää..

Suomi on jo kova edelläkävijä tasa-arvo asioissa, mutta kaikki asiat eivät nyt vain voi mennä niin, että unohdetaan kokonaan järki, terve keskustelu on aina positiivista mutta nyt tämä vaikuttaa lähinnä pakkomielteiseltä "tasa-arvoa vaikka väkisin" keskustelulta kun on kaikki kommentit on lukenut.
Tytti
19/01/2018
"Onhan se toki vapaaehtoista, eikai kukaan sitä väittänytkään..."
- Tässä olennainen osa tiivistettynä.

"...jos paasaat 50 kommenttia tasa-arvoa niin mihin se katoaa tämmöisessä tilanteessa, onko se tasa-arvoa, että jos haluat osallistua turnaukseen maksat myös naisten kulut?"
- Välillisesti maksat muutenkin "naisten kuluja" esimerkiksi lajilisenssin muodossa.

"Suomen cupin kulut ovat jo nyt niin isot monelle joukkueelle, että joukkueet eivät halua osallistua, lisääkö se lajin näkyvyyttä / osallistumisia, että miesten puolen osallistumisia mainostetaan niin, että maksat oman osallistumisen lisäksi myös naisten kulut?"
- Tätä ei tarvitse erikseen mainostaa, kun tämä on (tai tämän pitäisi olla) itsestäänselvä asia että näin se menee.

"Naisen 50euroa sisältää oman osallistumisen ja oman sarjan kuluja, mutta mitä tapahtuu kun naisten sarjan kulut ovat isommat kuin saatavat?

Miehet maksavat erotuksen, eli nyt tullaan siihen, että jos jorma haluaa osallistua turnaukseen ja mennä pelaamaan tätä rakkaudesta lajiin peliä, on hänen maksettava tosiaan omasta palkastaan myös muiden kuluja.. ja kun sitä tasa-arvoa jankkaat niin millä tavalla tämä eroaa siitä?"

- Niin, salibandyliiton tehtävänä on toimia myös tasa-arvoisesti sekä miehille että naisille. Tämä tieto löytyy heidän toimintaohjeissaan. Jos Jorman arvomaailmaan ei sovi maksaa muiden kuluja, niin sitten hän pitää olla osallistumatta ko toimintaan. Edeleenkin varsin yksinkertaista.

"Jos kusen henk.koht raha-asiani, tuloni olisivat 1000 ja menoni 1500, niin en voi mennä pyytämään keneltäkään tätä erotusta, sen mukaan on elettävä miten on rahaa elää.."
- Et niin, kiva tarina vaikkei liity tähän asiaan millään tavalla.

"Suomi on jo kova edelläkävijä tasa-arvo asioissa, mutta kaikki asiat eivät nyt vain voi mennä niin, että unohdetaan kokonaan järki, terve keskustelu on aina positiivista mutta nyt tämä vaikuttaa lähinnä pakkomielteiseltä "tasa-arvoa vaikka väkisin" keskustelulta kun on kaikki kommentit on lukenut."

- Ainoa "tasa-arvokeskustelu" mitä minä olen täällä käynyt on koskenut Suomen Cupin voittopalkintorahoja. Minusta on erikoista, että liiton järjestämässä tapahtumassa missä pelaavat samaan aikaan miehet ja naiset, niin palkintorahojen erotus on 50-60%.
Tytti
19/01/2018
"Nimenomaan ne eivät voi pärjätä, koska evoluutio estää heitä pärjäämästä, koska ovat niin nuoria, niin eikö tällöin heillä pitäisi olla oma sarja ja samat palkinnot?"

- Liitto voi halutessaan järjestää nuorille oma Suomen Cup halutessaan.

"Ai ja sinä päätät koska se koskee miehiä ja naisia, mutta ei miesten ja naisten väliä?"

- Ei tämä ole mikään minun päätös vaan maalaisjärki.

"Puhuit olympialaisista ja paraolympialaisista. Ymmärrätkö nyt? No juurikin näin, että jos kaikesta tehdään tasa-arvoista meillä on tavoite, että ihminen on ihminen ja paraolympialaiset ovat samassa kuin olympialaiset yms. Tasa-arvo ajattelun voi viedä, vaikka miten pitkälle niin sillä on helppo yrittää vaatia, mitä tahansa."

- Tämän vuoksi minä kumosinkin sinun aiemmat väittämät tasa-arvosta kun sanoit, että "eikös kaikkien pitäisi olla samalla viivalla". Minähän en ole näin väittänyt kertaakaan. En edes hypoteettisesti.
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Etkö sinä halua, sitä sillä sehän olisi tasa-arvoista ja evoluutio otettaisiin huomioon myös tässä asiassa? Ai nyt sitten saa käyttää maalaisjärkeä tasa-arvo ajattelussa, mutta sillon ei, kun puhutaan kuka maksaa enemmän kuin toinen. Miten kumosit? Haukuit niitä naurettaviksi yms? Jos otat tasa-arvo kortin mukaan väitteisiisi, sinun tulisi tietää, mitä kaikkea sillä voidaan tarkoittaa. Se, että tasa-arvo tarkoittaa sinulle tätä ja tuota, ei tarkoita, että se kaikille tarkoittaa samaa. Jopa wikipedia kertoo meille, että tasa-arvo on nimenomaan sitä, että kaikki ovat samalla viivalla. Sinä pidät sitä naurettavana, joku pitää sinun ajatteluasi naurettavana.
Tytti
19/01/2018
Kuten jo aiemmin sanoin, niin turha jatkaa tätä keskustelua jos käsityksesi tasa-arvosta ei ole se yleisesti käytetty määritelmä, vaan jokin sinun oma teesisi / "ajatuksesi". Vaikea keskustella kun maalitolppia siirrettään kokoajan.

Mutta hyvää päivänjatkoa myös sinulle. Olen ollutkin yllätävän kärsivällinen sinua kohtaan.

Tähän vielä se "arguing on the internet is like special olympics.jpg" kuva liitteeksi.
tyyne
19/01/2018
Naisten osallistumismaksut on kanssa aivan liian pienet. Tasa-arvon nimissä pitäisi nekin nostaa samalle tasolle miesten kanssa. Joissain sarjoissa on jo samat maksut, mutta esim. liigassa ja Suomen Cupissa on naisilla pienemmät maksut.
minäpahoitinmieleni
19/01/2018
Viimeinen kommenttisi oli mainio. Olenhan tässä vain koko ajan puhunut millainen se yleinen käsitys on ja miten pitkälle se voidaan viedä. Mutta ei se mitään, jos tuon sanominen sai itsellesi hyvän mielen niin olen vilpittömästi iloinen puolestasi. Kiitos hyvää päivänjatkoa myös sinulle ja toivottavasti kuplasi ei puhkea koskaan, ettet järkyty pahan päiväisesti.
Tytti
19/01/2018
"Naisten osallistumismaksut on kanssa aivan liian pienet. Tasa-arvon nimissä pitäisi nekin nostaa samalle tasolle miesten kanssa. Joissain sarjoissa on jo samat maksut, mutta esim. liigassa ja Suomen Cupissa on naisilla pienemmät maksut"

Kommentoin vielä tämän verran: täytyy myöntää etten tiennyt tätä. Ehdottomasti pitäisi olla sama osallistumismaksu.
...
19/01/2018
Sarjojen ilmoittautumismaksut:

Salibandyliiga miehet: 5200eur
Salibandyliiga naiset: 2300eur
Miesten divari: 2900eur
Naisten divari: 650eur
A-poikien SM-sarja: 720eur
A-tyttöjen SM-sarja: 100eur

Miesten Suomen Cup: 380eur
Naisten Suomen Cup: 250eur
Jeapp
19/01/2018
Pakko sanoa, että on pikkusen haastava keskustella asiasta ihmisenkanssa jonka ajatusmaailmassa on vaan yksi asia, eli kaikki naisille makso mitä makso. Ei se raha kasva miestenkään lompakoissa ihan itsestään.

Jos olis fiktiivinen tilanne, että miehillä ja naisilla olis omat salibandyliitto, joka hoitaisi oman sukupuolen asioita ja yrittäisi ajaa salibandyä parempaan suuntaan, ja kumpikin liitto järjestäisi omat turnauksensa, soittaisitko sä silloinkin miesten liitolle et vähän tarvis lisää rahaa kun ei sitä kasvanukkaan puissa?

Tosiaan, naiset saa jo miehiltä paljon tulonsiirtoa, sen tiiät itekkin ja siitä ei kukaan oo valittanu ja asia on ollu näin vuosia ja se toki tarpeellista mutta kun mikään ei tunnu riittävän..
Jeapp
19/01/2018
Ja tämä
Miesten Suomen Cup: 380eur
Naisten Suomen Cup: 250eur

Jo _pelkästään_ tässä on semmoinen ero, että tätä koko aihetta ei pitäisi keskustella..
Tytti
19/01/2018
"Pakko sanoa, että on pikkusen haastava keskustella asiasta ihmisenkanssa jonka ajatusmaailmassa on vaan yksi asia, eli kaikki naisille makso mitä makso. Ei se raha kasva miestenkään lompakoissa ihan itsestään."

- Näin minä olenkin toistuvasti tuonut esille... eiku... kirjoitinko näin tuossa yllä "Tehdään selväksi, että en missään nimissä vaadi että KAIKKI liiton rahat ja panostus menisi 50/50 miesten ja naisten kanssa. " Ehkä tuo oli liian monimutkaisesti ilmaistu.

"Jos olis fiktiivinen tilanne, että miehillä ja naisilla olis omat salibandyliitto, joka hoitaisi oman sukupuolen asioita ja yrittäisi ajaa salibandyä parempaan suuntaan, ja kumpikin liitto järjestäisi omat turnauksensa, soittaisitko sä silloinkin miesten liitolle et vähän tarvis lisää rahaa kun ei sitä kasvanukkaan puissa?"

- Hassu fiktiivinen esimerkki kieltämättä. Sekin on hassua, että pahastuit jo omasta fiktiivisestä esimerkistäsi - tätä kutsutaan olkiukko-argumentoinniksi. Mutta vastaan tuohon, että "ei, en soittaisi".

Uusien tietojen myötä korjaan sanomaani, että liiton pitäisi sekä nostaa naisten osallistumismaksu miesten tasolle, että huolehtia että palkintorahat olisivat saman suuruiset. Ihan vaan arvokysymyksena ja imagollisista syistä.
Pallisti
19/01/2018
Kyllä Tytin kommenteissa on pointtia. Sama palkkio olisi tasa-arvoista, mutta ei kylläkään tasapuolista. Miesten cup on joukkuemäärältään paljon suurempi kilpailu ja sillä voi kyllä perustella palkkioiden epätasa-arvon. Seuratasolla on enmmän tekemistä tasa-arvon saralla kuin rahapalkinnoissa. Tasa-arvoa pitää ajaa seuroissa niin, että tyttöjoukkueet saavat asiallisia harjoitusvuoroja ja koulutettuja valmantajia. Ehkäpä tuon palkkioerotuksen liitto voisi kohdentaa tyttö/naispalloilun kehittämiseen.
Jouluhenkilö
19/01/2018
"Omenoita ja pähkinöitä, sillä hiihtolajeissa taitaa miehet ja naiset saada samat palkintorahat."

- Banaaneja ja kirsikoita, sillä hiihtolajeissa taitaa olla osallistujamäärät ja osallistumismaksut yhtä suuret kummallekkin sukupuolelle.
Stadi
19/01/2018
Salibandy on nuorten ja muutenkin edelläkävijöiden laji. Imago säbällä on vielä vaisu ja ehkä juuri tästä syystä kannattaisi aloittaa tasa-arvo keskustelu laajemminkin ja etsiä tapoja joilla tasapuolisuutta voitasiin edistää.
Cupin pallkiot ovat niin pieniä että voisi olla hieno ele jakaa ne yhtä suurina sekä miehille
että naisille. Väitän että myös Olvi sponssorina olisi mukana ja ele voisi jopa nostaa cupin arvoa.
...
19/01/2018
Ja joka on pitkän historian omaava perinteikäs laji, joka nauttii sekä median että yleisön kiinnostuksesta. Näillä osa-alueilla on salibandypuolella vielä paljon työtä. Jos ei nyt miestenkään pelien yleisömäärillä retostella, niin naisten puolella luvut ovat valitettavan pieniä ihan kärkijoukkeillakin (alle 100 katsojaa monessa pelissä). Nämä asiat eivät tietysti tasa-arvoon eikä tasapuoliseen kohteluun saa vaikuttaa.
Mies
19/01/2018
Keskustelun taso ei voi nousta korkealle, jos toinen osapuoli ei missään nimessä osaa nähdä, että kyseessä on valinta jolla olisi toiselle merkitystä. Eihän tässä tytti ollut keneltäkään pois ottamassa vaan antamassa toiselle sen mikä toiselle jo on. Onhan se nyt ihan sama mihin alasarjan miesjoukkueen rahat menee, miesten- vai naistensarjan voittajalle. Maksu menee kuitenkin samalle järjestäjälle ja varmaan samalle tilille...

Urheilu on fysiologisten perusteiden ja muunkin luonteensa perusteella epätasa-arvoinen yhteisö (vain yksi voi voittaa). Mutta ajatuksena varmaan onkin tuoda esille, että minkä ihmeen takia vielä nykyäänkin pitää lajiliiton edistää sukupuolten välistä eriarvoisuutta?

Keneltä se on pois jos naisille maksetaan yhtä paljon Cupin palkintorahoja kuin miehille? Vastaan itse. Liitolta. Ei keneltäkään muulta.

Tulevaisuudessa tasa-arvo neutraali urheilulaji (liitto tai seura) tulee saamaan enemmän tuki- ja sponsorirahoja niiltä yhtiöiltä, joille asialla on merkitystä. Ja jos kommentoiva nuoriso seuraisi ihan oikeita uutisia, niin hekin huomaisivat, että eettisesti ajattelevien yhtiöiden määrä kasvaa hurjaa tahtia.

Miesten ja naisten lajien erilaisuus ja kiinnostavuus ei ole mikään selitys lajiliitolle. Katsojalle ja sponsorille voi olla, mutta ei liitolle.

Ja junioriurheilu ei ole samalla viivalla aikuisten urheilun kanssa, koska junioriurheilun idea ei ole rahan tavoitteleminen vaan kasvattaminen (lajiin ja ihmisenä.

Ugh
Tytti
19/01/2018
Pakko myöntää, että nimimerkki MIES onnistui tekemään sen mihin itse en kyennyt - eli tiivistämään ajatus yhdeksi selkeäksi´ja järkeväksi kokonaiisuudeksi.

Kiitos tuosta viestistä, sillä allekirjoitan mitä kirjoitit. Tuota juuri yritin ajaa takaa.
...
19/01/2018
No, vähän eri mieltä tuosta että se on ihan sama mihin se raha menee. Mutta samaa mieltä siitä, että jos palkintorahat tasataan ja naisten palkinto nostetaan miesten kanssa samalle tasolle, se nostaa CUPin kuluja. Jos miesten palkinto vaikka pudotettaisiin 7500 ja naisten nostettaisiin samaan, laskisi se mielenkiintoa CUPia kohtaan hanallisissa versioissa ihmisistä.
Mies
19/01/2018
kolmoispisteelle ja muillekin pienenä kommenttina sellainen huomio, että nykyinen palkinto miesten sarjassa ei ole kovin kummoinen. Lähtökohtaisesti sen voittaminen on muutaman seuran haarukassa ja niille ko. raha on melko pieni tulonlähde. Tottakai kiva lisä, mutta tuskin muuttaa seuran toimintaa millään tavalla. Kuluihin, tai joissain tapauksissa pelaajille menee tämä bonuksena. Tottakai Tamperelaisjoukkueelle on se hyvä puoli, että kotihalli on finaalipaikkana ja siitä tulee lisätuloja.

Ja jos miesten joukkueiden lukumäärä vähenee, niin eikös saman logiikan mukaan naisten joukkueiden kiinnostus (ja lukumäärä) kasva? Ja edelleen...uudistuksen jälkeen liiga- ja divarijoukkueille pakollinen sarja. Enkä nyt ihan usko, että 6. divarin porukka tosissaan uskoo pääsevänsä ihan mestaruusrahoihin kiinni.

Pikkufinaalin rahapalkinto ei ole 10000 sen takia, koska kyseessä ei ole sarjan lopullinen finaali, vaan lohdutuspalkinto. Siksi sen palkinto pienempi (vaikka sitäkin voisi nostaa, että saisi edes bussin maksettua voittaja)
Tytti
19/01/2018
UNohtamatta niinkin hurjaa mahdollisuutta, että tasa-arvoinen kohtelu lisäisi ulkopuolisten yhteistyökumppanien kiinnostusta ja niiden määrää, ja sitä kautta tulisi enemmän pesoja käytettäväksi.

Tämäkin on mahdollista.
Mama
19/01/2018
Tyttäremme pelaa naisten liigaa ja A-tyttöjen SM-sarjaa. Vanhempina kustannanmme hänen harrastuksensa. Olisi hienoa, jos lajiliitto maksaisi palkkioita tai rahaa urheiluharrastukseen tulisi sponsoreilta tai muualta. Valitettavasti näin ei ole. Salibandy ja erityisesti tyttöjen/naisten salibandy ei houkuttele isoja yleisöjä saati sponsoreita tarpeeksi tuottaakseen tuloja urheilijalle/joukkueelle/seuralle. Lajin kiinnostavuus kasvaa pikkuhiljaa ja toivottavasti joskus salibandya voi pelata ammatikseen. Lajiliiton jakamat palkintorahat ovat varmasti tervetulleita kaikille. Tasa-arvoinen jakoperuste on suhteessa tasa-arvoiseen kertymään. Tällä kaudella miesten kertymä oli huomattavasti naisia suurempi. Joku laski oikean jakosuhteen olevan miehet:naiset 10.000€:1.200€. Naiset saavat ”tasa-arvolisää” 3.800€. Ollaan kiitollisia tästä erästä. Otan tyytyväisyydellä vastaan kaiken tasa-arvon nimissä tehtävät tulonsiirrot miessalibandyharrastajilta tyttäreni harrastuksen tukemiseen. En kuitenkaan kehtaa olla huutelemassa tällä palstalla, kuinka näin täytyy olla. Hyvä pohdinnan paikka on kuinka lajiin saadaan lisää tyttöjä mukaan ja sitä kautta nostettua tasoa ja tehdään tyttöjen/naisten salibandysta mielenkiintoisempaa. Lentopallo ja koripallo ovat onnistuneet kehittämään erinomaisia pelaajia ja lajit ovat saaneet menestyksen myötä nostetta ( koskee ainakin molempien lajien miesten maajoukkueiden toimintaa)
Justiina
19/01/2018
Kaiken kaikkiaan ihan hyvää keskustelua! Ja hienoa, että tasa-arvo keskustelu herättää näin paljon kommentteja! Pala kerrallaan! Kiitos Tytti kun jaksoit vääntää!!! Paljonhan me ratkaistaisikin, jos saataisiin naisten urheilun korotettua yhtä arvokkaaksi kuin miestenkin :D Salibandyä pidetään nuorien ja fiksujen lajina! Toivottavasti näitä ajatuksia saadaan lisättyä liiton päättävien piirissä!
Justiina
19/01/2018
Mama pohtii nyt tyttösalibandyn tilannetta, kun keskustelun punainen nauha on Suomen Cupin palkintoihin liittyvä yhdenvertaisuus. Olen myöskin eri mieltä joistakin asioista: salibandy ei ole mikään marginaalilaji, ei Suomessa eikä Ruotsissa varasinkaan. Suomi on järjestäin pelannut MM-finaaleissa. Tsiisus, että otti eilen päähän urheilugaalaa katsoessa kun karsintaan jääneet - oliko lentopallo - esitettiin kärkiehdokkaaksi jossain sarjasta (katsoin vähän toisella silmällä). Ollaan ylpeitä suomalaisen salibandyn menestyksestä - ainoa palloilulaji, jossa Suomi on maailmanmestari! Ja Mamalle - kyllä maksaa, mutta niinpä kannattaa kuitenkin maksaa urheilusta kuin katkaisuhoidosta :)
Matematiikkaa?
19/01/2018
Miten tämä asia pitäisi ajatella, kun miehet maksavat jo nyt osan Naisten Suomen Cupin kuluista? 28 kertaa 250e = 7000e. Jo pelkät palkintorahat naisille ovat 7750e. Tämän lisäksi Cupin järjestäminen maksaa hallivuokrat otteluihin ja kaiken byrokratian sen pyörittämiseen. 750e palkinnoista ja kaikki kulut maksetaan miesten Cupin osallistumismaksuista. Suomen Cup on Salibandyliitolle yksi keino kerätä lisää rahaa ja käytännössä naisten Cupista liitto ei tienaa penniäkään. Miesten Suomen Cup siis subventoi Naisten Cupia. Cupiin osallistumismaksu on kalliimpi ja käytännössä kaikki muut joukkueet paitsi finalistit tekevät tuolla persnettoa, kun lasketaan matkakulut.

Olisihan tuo kaunis ajatus että kaikki saisivat samat palkinnot, mutta ei se kovin tasapuolista ole. Jos Naisten Cup edes kattaisi omat palkintonsa ja kulunsa, niin en näkisi tässä mitään ongelmaa. Käytännössä kun liitto subventoi Naisten Cupia, niin käytännössä se nostaa kaikkien joukkueiden kuluja ja pääosa joukkueista pelaa miesten sarjoissa. Kilpaurheilun pitää toimia markkinatalouden lakien mukaan. Juniorisarjoissa pitää huomioida tasa-arvo, sitä kautta saadaan naisten harrastajamäärä ja joukkuemäärä ylös. Aikuisurheilu on kilpaurheilua ja kyllä siinä pitää pystyä kattamaan omat kulunsa & palkintonsa.
Satu
19/01/2018
Niin varmaa miesnäkökulmaa! Tässä ei ole kysymys rahasta, eikä matematiikasta! Tässä on kysymys ihmiselämän korkeimmista arvoista, joita ei voi mitata rahassa! Siellä mies-nimimerkki esitti hyviä kysymyksiä! Ei miesten salibandyltä haluta mitään pois, vaan esitetään, että naissalibandyn cupin voittoa arvotettaisiin samalla lailla kuin miessalibandyn.
...
19/01/2018
ja totta sekin, että kysymys on kuitenkin tosi pienistä summista! Mikään seura ei näistä hirveästi kostu, puhumattakaan salibandyliitto!
Stadi
19/01/2018
Salibandyliiton toimminnan säännöistä poimin oheisen: "Liiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Toiminnassaan liitto pyrkii edistämään tasa-arvoa"
Olisiko aika ryhtyä puheista tekoihin?
Matematiikkaa?
19/01/2018
Tässä on pohjimmiltaan kyse kilpaurheilusta ja niin kauan kuin osallistujat maksavat itse palkintonsa, niin pidän asetelmaa hankalana. Jos sponsorit maksaisivat palkinnot, niin siinä kohtaa tämä kysymys olisi relevantti. Tällä hetkellä kylmä fakta on se että Miesten Cupin tuloilla maksetaan naisten pelien kulut. Osallistujamaksujen suuruudesta nähdään että naisten urheilua subventoidaan jo nyt.

Tämä naisten joukkueurheilun tilanne on hankala, kun kulut ovat sama kuin miehillä mutta kiinnostusarvo ei ole sama. Minusta on vain hankalaa ymmärtää miten palkinnot voidaan pumpata ylös miespelaajien rahoilla, jos Naisten Cup ei edes kata nykyisiä palkintoja ja omia kulujaan.
Tytti
19/01/2018
"Tässä on pohjimmiltaan kyse kilpaurheilusta ja niin kauan kuin osallistujat maksavat itse palkintonsa, niin pidän asetelmaa hankalana"

Kyllä, mutta tämä kilpailu-urheilutoiminta on myös riippuvainen yhteiskunnan avusta, ja täten tämänkin lajin pitää myös noudattaa ja edistaa sellaisia yhteiskunnallisia arvoja kuten tasa-arvo. Täysin toinen tilanne, olisi yhteiskunnasta riippumaton tai lähes riippumaton ammattilaissarja.
Kalevi
19/01/2018
Ilmeisesti nimimerkki Matematiikkaa? kokee, että kaikki yhteiskunnan tarjoamat salibandypuitteet on kustannettu rahalla joka on tullut taikaseinästä, kun taas Suomen Cupin voittorahat tulee puhtaasti osallistujamaksuilla.

Jos lähtökohta on ylläoleva niin on turha odottaa hedelmällistä keskustelua. Varsinkin keskustelua sellaisista abstraktiasioista kuten pehmeät arvot: tasa-arvo, rasismin vastustaminen yms
Summa sumarum
19/01/2018
Olisiko loppupäätelmä kuitenkin se, että salibandyliitossa ei nähdä naissalibandyn merkitystä ja tällaisella pienellä rahallisella summalla halutaan näyttää naissalibandylle paikka arvostuksen osalta - olette vain puolet siitä mitä miesten salibandy salibandyliitolle merkitsee!
Mama
19/01/2018
Justiinalle muutama huomio:
1. En ole väittänyt salibandya marginaalilajiksi
2. Suomi on voittanut maailmanmestaruuksia ainakin seuraavissa palloilulajeissa: jääkiekko, ringette, ultimate, pesäpallo amerikkalainen jalkapallo
3. En kritisoinut harrastuksen kustannuksia mitenkään
4. Lentopallo on yksi maailman pelatuimmista palloilulajeista. Muistelen lentopallon kansainvälisen lajiliiton olevan jäsenmäärältään (kansalliset lajiliitot) suurin tai toiseksi suurin palloilulajeista.
5. Arvostus on ansaittava. Naisten salibandyn harrastajien määrä (lisenssipelaajat) on varsin alhainen. Harrastajapohjan kasvattamisen kautta saadaan lisää lahjakkuuksia lajin pariin. Naisten liigaa pelaa 10joukkuetta ja runkosarjassa on ainoastaan 18 ottelua per joukkue. Tästä johdanto tyttöjen puolelle.

Salibandy on hieno laji ja naisten peliä on hienoa seurata. Käykää kaikki katsomassa ja saatatte yllättyä.
Mama
19/01/2018
Justiina pitää keskustelun punaisena lankana Suomen Cupin palkintoihin liittyvää yhdenvertaisuutta. Onko se ainoa asia, joka tässä yhteydessä vaatii yhdenvertaisuutta. Onko yhdenvertaista antaa yhtä suuret palkintorahat huomioimatta mitään muuta? Kaikki keskustelua seuranneet ymmärtävät Cupin maksujen kertyvän valtaosin miesten maksuista. Keskustelu tasa-arvosta urheilussa on totaalisen kieroutunutta, suorastaan sairasta. Kilpaurheilu ei ole eikä saa olla tasapäistävää eikä tasa-arvoista. Eri lajit ja sarjat ovat keskenään eri asemissa. On lajien ja sen sisäisten sarjojen (esim. Naiset) oma tehtävä kehittää omasta lajistaan/sarjasta mielenkiintoinen. Sitä ei voi pakottaa eikä ole yhdenvertaista käyttää tässä tapauksessa miesten rahoja naisten pelaamiseen. Tasa-arvoa ja yhdenvertaista kohtelua vaativat ovat oikealla asialla, mutta toimintamalli on totaalisen väärä.
Jaahas
20/01/2018
Millä tavalla on kyse tasa-arvosta jos (kuviteltu tilanne) miesten sarja kerää 2/3 yleisöstä ja naisten sarja 1/3 yleisöstä. Eli miesten sarja kiinnostaa enenmmän ja tuottaa enemmä rahaa, mutta molemmille annetaan sama raha summa palkintona. Eikös se pitäisi niin mennä, että jos teet paljon töitä asioiden eteen sinua palkitaan eikä niin että teit mitä tahansa kaikille sama palkinto. Tuo on ala-aste ikäisten ajattelua :P
Jaahas
20/01/2018
Ja tuo nimenomaan on miehiltä pois ottamista, sillä sieltä se raha lähtisi
Kalevi
20/01/2018
Nimimerkki Jaahas: tuosta sinun esimerkistä puuttuu sellainen kuin realismi, kun puhut miten eri sarjat tuottavat. Salibandytoiminta on riippuvainen yhteiskunnan tuesta (valtiollinen ja kunnallinen), niin tämän vuoksi liiton toimintaa myös ohjaa edistää yhteiskunnallisia arvoa kuten vaikka tasa-arvo.

Tuo sinun esimerkkisi voisi hieman toimia, jos tosiaan miesten sarjan tuotoilla voidaan pyörittää omaa liigaa. Mutta tuossakin esimerkissäsi sekoitat mitä on tasapuolisuus ja mitä on tasa-arvo.
Tytti
20/01/2018
Niin, hassua miten nimimerkki Jaahas puhuu siitä miten se on "miehiltä pois" vaikka naispuoliset veronmaksajat ovat omalta osaltaan kustantamassa salibandyliittoa ja sen toimintaa mukaanlukien pääsarjat, Suomen Cup yms.
Stadi
20/01/2018
Salibandyliitto sai 2017 OKM avustuksena 1.13 miljoonaa. Kyllä tälläkin avustuksella voidaan parantaa tasa-arvoa säbässä jos vain halutaan.
Teho Cupin palkkiot on niin pieniä summia että olisi helppo päättää että aloitetaan tasapuolinen kohtelu tästä?
Mies
20/01/2018
Jos halutaan monen mainitsemat osallistujamäärään perustuvat rahapalkinnot niin se varmaankin pitäisi ilmoittaa maksettaessa, eli joukkueen ilmoittautumisen yhteydessä. Koska cupin palkinto on ollut tiedossa jo viime keväällä, ei palkinnon määrä ole millään verrannollinen osallistujien määrään.

Ai niin. Maksaako palkinnon edes liitto ... vai olisiko oltu sponsorineuvotteluissa viisaita. Voi tietysti olla, että Teho Sportilta on ostettu kangasmerkkejä ja tarroja, ehkä jopa juomia finalisteille. Sitähän se sponsorointi on.
Mamalle
20/01/2018
Jäi siitä omasta kommentista puuttumaan määritelmä - eli salibandy on tällä hetkellä ainoa palloilulajin maailmanmestari - vaikka otettäisiin kiekotkin mukaan :D Ja urheilugaalan palkintolistalla oli joukkue, joka ei päässyt edes jatkoon - eli että miesten maju jäisi alkueriin :D Kohta jännittämään Suomen cupin pelejä!!
Juu
20/01/2018
Miten voitte sanoa että se ei olisi miehiltä pois jos ette tiedä mistä voittosummat on saatu? Mites olisi semmoinen tapa, että voittosumma on 30 000 ja se jaetaan vasta turnauksen jälkeen laskettua kunkin sarjan tulot :) tasa-arvo ^^ esim. miesten sarja tekee 10€ naisten sarja 20€ joten miehet saavat 10 000€ ja naiset 20 000€. Vai pitäisikö tässäkin antaa molemmille 15 000 ettei vaan tule paha mieli :( ja niiinkuin olette sanoneet ei ne pelaajat rahoja saa vaan seurat ja siellä tod näk on sekä miehiä että naisia :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.