VeikkausTV-ennakko: Espoossa luvassa ”neljän pisteen ottelu”

Westend Indians ja SPV kohtaavat lauantaina Espoossa, ja odotettavissa on huipputasainen ja tärkeä vääntö pisteistä. Kuva: Joni Winstén

Westend Indians ja SPV kohtaavat lauantaina Espoossa, ja odotettavissa on huipputasainen ja tärkeä vääntö pisteistä. Kuva: Joni Winstén

Lauantaina VeikkausTV on paikan päällä Espoossa, kun se lähettää Westend Indiansin ja Seinäjoen Peliveljien välisen kamppailun Otahallista. Ottelu käynnistyy kello 18.00.

Lähtöasetelmat:
Kotijoukkue Indiansin tähtäin on runkosarjan viimeisissä peleissä nousta vähintään pykälän verran, mieluummin pari korkeammalle nykyiseltä kahdeksannelta sijaltaan. Hyvää kautta pelaava nuori ryhmä pyrkii siten välttämään pudotuspeleissä kaikin keinoin todennäköisesti runkosarjan voittavan Classicin. Tamperelaiset ovat tapansa mukaan valinneet puolivälierävastustajansa sijoituksen mukaisesti.

Indians on esiintynyt pirteästi tämän vuoden puolella. Neljästä ottelusta on irronnut kolme voittoa. Viimeisimpänä espoolaiset kaatoivat TPS:n rankkareiden jälkeen, ja kolmannen erän lopun nukahdusta lukuun ottamatta sen esitys oli varsin hyvä.

”Heimo” pelaa aktiivista ja erityisesti näyttävää peliä hyökkäyssuuntaan taitavien nuorten tähtiensä johdolla. Indiansin ottelun ovat olleet varsin tasaväkisiä, mistä kertoo myös maaliero +4. Toisaalta se on onnistunut nappaamaan jopa isoja päänahkoja.

SPV:n viime ajat ovat olleet hankalampia. Joukkue matkaa lauantaina Espooseen kahden ottelun tappioputki allaan. Peliveljet pystyy tekemään viikosta toiseen maaleja, mutta oma pää on vuotanut sitäkin pahemmin. Viime kierroksella Happeeta vastaan myös hyökkäyspään onnistumiset jäivät vähiin.

Pohjanmaalaisryhmä on vajonnut sarjataulukossa seitsemännelle sijalle, ja pisteitä on kasassa saman verran kuin Indiansilla, 21. Näin ollen lauantain kamppailu on sille äärimmäisen tärkeä juuri runkosarjan loppusijoituksen kannalta.

SPV:n riveistä löytyy kokemusta rutkasti enemmän kuin isäntäjoukkue Indiansista. Kokeneet kehäketut, kuten Mikko Kohonen, Sami Koski ja Ville Kuusela ovat sille äärimmäisen tärkeitä pelaajia myös tehojen kannalta.

Kuumat ja kylmät:
SPV:n ykköskentän puolustaja Matias Veikkolan peräti yhdeksän ottelua kestänyt huima pisteputki katkesi viime ottelussa Happeeta vastaan, mutta hänet voidaan edelleen laskea tämän kauden tehojen puolesta kuumaksi pelaajaksi. Vastikään 1000 tehopisteen ja 500 ottelun rajapyykit saavuttanut Mikko Kohonen tekee tehoja tasaisesti illasta toiseen SPV-nutussa.

Samaan kategoriaan voidaan laittaa Indians-kapteeni Valtteri Kainulainen, joka on pisteen verran perässä 38 tehopistettä takonutta Kohosta.

Yhteinen historia:
Joukkueet ovat kohdanneet toisensa runkosarjassa yhteensä yhdeksän kertaa. Niistä SPV on vienyt nimiinsä kuusi. Kuluvan kauden avauskohtaamisessa Indians kuitenkin ryöpytti seinäjokisia maalikarkeloissa, kun voitto kirjattiin espoolaisille 8–14-lukemin. Aiemmat kohtaamiset lupailevat maalirikasta ottelua myös lauantaille.

Taistelupari:
Otto Lehkosuo, Indians – Matias Veikkola, SPV

Molempien joukkueiden ykköskentän puolustajat ovat olleet todella arvokkaita joukkueilleen tällä kaudella. 13+15=28 pistettä iskenyt Veikkola on kaksikosta selvästi vielä hyökkäävämpi, ja hän johtaa puolustajien pistepörssiä. Lehkosuo puolestaan kuuluu tämän kauden komeettoihin, ja hiljalleen rooliaan muokannut espoolaislupaus on saldonnut jo oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä (11+7=18).

Kokoonpanot:
Indiansilla ei tällä tiedolla ole poissaoloja. SPV:n sairastuvalla ovat hyökkääjät Jari Hankkio, Jukka-Pekka Pelto-Arvo ja Tony Koponen.

Edelliset ottelut:
Indians
24.1. TPS–Indians 4–5 rl.
14.1. SalBa–Indians 1–6
12.1. Indians–Happee 5–9

SPV
17.1. Happee–SPV 5–2
13.1. TPS–SPV 10–7
30.12. SPV–SalBa 6–4

Tulosvetovihje:
Kuten sarjataulukkokin osoittaa, lauantaina nähdään lähtökohdiltaan erittäin tasainen ottelu. Alkukauden ryöpytysnumeroihin tuskin päädytään, mutta näiden joukkueiden ollessa kentällä maaleja on totuttu näkemään. Tulosvetolapulle lähdetään siis hakemaan yhteismaaleiltaan yli 9,5-tuloksia.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Indians 5, 6, 7 – SPV 5, 6, 7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

4 comments

  1. Minä laittaisin tähän vierasvoiton, sillä SPV ei ole lokakuun lopun jälkeen hävinnyt ensimmäistäkään peliä sarjataulukon alemman puoliskon joukkueille. Indians puolestaan on ylempää puoliskoa vastaan voittanut kotonaan viimeksi yli kolme kuukautta sitten ja varsinaisella peliajalla yli neljä kuukautta sitten.

  2. Jaha, siellä on nuijittu tomahawkilla SPV:stä hakkelusta heti kättelyssä. Onnittelut voitosta Indiansille!

  3. Vähän yli puolenvälin pelattu.Tulosvetovihje on jo nyt pielessä 🙂

  4. Tuo on ihan jumalattoman kova tulos Indiansilta. 26 maalia SPV:n verkkoon tällä kaudella. Mikään joukkue ei ole aiemmin yhdessä runkosarjassa päässyt lähellekään tuota.

    Toki sillä saa vain neljä pistettä, mutta silti.