Video: Maila sukukalleuksille – viikonlopun kohuttu ulosajo johtui tästä tempusta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

OLS kaatoi Hämeenlinnan Steelersin sunnuntaina miesten Salibandyliigassa maalein 8-3. Ottelun jälkeen on puhuttanut eritoten Nico Jonaesonin ulosajo.

Jonaeson sai PR3-koodin rangaistuksen kolmannessa erässä ja kuten videolta voi katsoa (kohdasta 2.40 eteenpäin), niin se tuomittiin siitä, kun Jonaeson pyöräytti mailansa OLS-pelurin haaroväliin. PR3-koodin mukaan Jonaeson huilaa varmuudella seuraavan pelin. OLS-luotsi Eetu Vehanen toivoi Jonaesonille pelin jälkeen loppuelämän kestävää pelikieltoa.

Ulosajo oli Jonaesonin kauden toinen ja laituri johtaa tällä hetkellä liigan jäähypörssiä.

OLS:n vierasvoiton takuumiehiä olivat eritoten Tatu Kiipeli (2+1) ja Antti Nieminen (0+3). Oululaisjoukkue on nyt miesten liigan yhdeksäntenä. Steelersin tilanne on synkempi ja joukkue on toiseksi viimeisenä.

Ottelutilastot

Lue myös:
OLS katkaisi tappioputken Hämeenlinnassa, Jonaeson näki punaista – katso sunnuntain salibandytulokset

36 comments

  1. Hmm.. ihmetyttää kyllä kommentoijat, jotka ihmettelevät miksi tosta tuli punainen kortti…

  2. Typerä temppu, mutta vähän kyllä yliampuvia kommentteja tällaiset lopun ikää pelikiellot. Parviainen jatkoi pelaamista ottelussa, eikä loukkaantunut tilanteessa. Turhaa huomionhakua ja klikkiotsikko Eetu Vehaselta.

  3. Voisko tuon Jonaesonin siirtää johonkin lätkän nelosdivariin? Jatkuvaa pelleilyä näyttää olevan tää sähly hänelle.

  4. Selvä kakkonen.. Ei ole säännöisse erikseen että jos munille osuu mailas niin suora 5min! Päähän kun osuu niin se on erikseen mainittu sääntökirjassa!

  5. No nyt tilanteen nähneenä kyllä huvittaa kaikki kommentit mitä tästä on lukenut 😀 ei tossa kyllä mitään lyöntiä ole vaan maila on jäänyt olssin pelaajan haaroihin ja jonaensson yrittää ehkä puolitahattomastikin repiä sitä pois samalla ku vääntää kaverin kanssa. Selvä rike sillä pelaaja on vastuussa omasta mailastaan myös näissä tilanteissa joten jäähyn ihmettelijöitäkään en ymmärrä. Taas kun eli pelkkien kommenttien ja olsin valmentajan tiedoilla luuli että jonaensson on tyyliin yrittänyt hakata kaverin nyytit irti mutta onneksi video näytettiin niin saatiin totuus tästäkin 🙂

  6. Voi hyvää päivää.. Oksettava filmi, naurettava tuomio ja vielä naurettavampi kommentti Vehaselta.

  7. Tuosta tilanteesta vaaditaan loppuelämän pelkieltoa? kommentti kertoo jotain OLS koutsin tietotaidosta…

  8. Paljon huutoa. Ei tuo nyt ihan tahalliselta näyttänyt. Rike silti. Mutte että kova sellainen, sitä saa kukin tuumata ihan itse.

  9. Mitä ”filmaamiseen” tulee, niin pelkkä luunappi pikkulapselta kasseille saisi isonkin kommentoijamörököllin tippumaan itkua vääntäen kanveesiin.

  10. Elinikäinen pelikielto kyllä liioittelua Vehaselta. Kyllä tosta 2v tuomiolla voisi selvitä. Täysin käsittämätön ja alhainen temppu Jonaesonilta. Missä vastustajan kunnioitus?

  11. Parviainen sitoo jonaesonin mailaa jonaeson riuhtoo pois . Pelaajalla vastuu mailasta joten jäähy kyllä oikein Jonaesonille, mutta ols valmentajan kommentit elinikäisestä pelikiellosta naurettavia. Toivottavasti pyytää Jonaesonilta nöyrästi anteeksi. Loukkaantuminen ei ole ensisijainen syy ulosajoon. Olssin jäpikät selkeesti tajuavat kaverinsa filmauksen eivätkä ryntää heti päälle. Mestari käy eniten maski päässä hakemassa huomiota, koska hän on varmasti kova sählypoliisi.

  12. Ei niin paha tilanne kuin annettiin ymmärtää, mutta rangaistuksen paikka silti. Jonaeson kerää itselleen kovaa vauhtia pahan pojan mainetta ja punaisten korttien määrän pitäisi näkyä yhä pidemmissä pelikielloissa. Ei pidä ihmetellä, jos vastustajat hiillostavat jatkuvasti., kun pelaajan kasetti ei vain kestä.

  13. Haarojenvälistä ylöspäinkö sitä mailaa riuhdotaan pois? Tietääkseni ei ole fysiikanlakien mukaista toimintaa sieltä kautta yrittää riuhtaista pois. Noh, ehkä se kertoo kaiken kyseisen pelaajan älynväläyksistä sitten.

  14. Todella törkeä temppu. Katsoo missä maila on ja nostaa suoraan kasseille. Ne jotka epäilee että filmais ni voi mennä vaikka pihalle kokeileen käykö se kipeää kun löydään mailalla alavatsaan. Pitäisi ehdottomasti ainakin se 4 peliä tulla….

  15. Jos koitat ensin vetää alaspäin ja et saa mailaa irti ni luonnollista on sillon koittaa ylöspäin, vai oisko Jonaesonin pitäny seistä siinä ja odottaa että Parviainen päästää mailasta irti? Tuo on silkka vahinko.

  16. Kamppailutilanne, jossa maila jää jalkojen väliin ja mielestäny 2 min jäähy olisi ollut sopiva rangaistus. PR3 on melkoisen yliampuva rangaistus tuosta, puhumattakaan OLS valmentajan puhumisista. Itsekin pelkästään kommentteja ja juttuja tilanteesta lukemalla sain käsityksen, että tilanne olisi ollut selkeä ja räikeä vahingoitusyritys, vaan eipä ollut siellä päinkään.

  17. Tuskin OLS:n yv ykkösjätkä Parviainen olisi kerännyt itseään koko 5 min ylivoimaa, jos kyseessä oli filmaus?

  18. Pallo tallottuna ja pysähtynyt tilanne. Jos ei ole täysi apina, niin tiedostaa kyllä missä maila on, eikä ala riuhtomaan sitä. Jos teki tahallaan, niin vastenmielinen idiootti. Jos teki vahingossa, niin pelkkä idiootti.

  19. Steelersin maalikoosteesta näkyy täysin selvästi kuinka Jonaeson nostaa mailan Parviaisen nivusiin pelitilanteen JÄLKEEN. Kun katsoo tapahtumia sen jälkeen ilman teräksisiä silmälaseja, niin Jonaeson ei lainkaan kisko mailaansa pois, vaan nostaa ylöspäin parikin kertaa. Jokaisen miehen luulisi tietävän että pienemmästäkin osumasta kun salibandymailalla sukukalleuksiin hämmentämisestä putoaa kivusta kanveisiin. Tai jos ei usko, niin siitä vaan testaamaan käytännössä omilla nivusillaan.

    Jokainenhan puolustaa omiaan, mutta joskus vaan tulee tilanteita jolloin kannattaa nostaa käsi ylös virheen merkiksi tai ainakin ymmärtää olla hiljaa. Väkivalta ei ikinä ole missään määrin puolustettavaa. Jonaesonilta häijyydet ovat luonnistuneet niin monesti ennenkin, joten siinä osaltaan syy miksi tapaus niin nostaa tunteet pintaan. Steelersin valmentajakin myönsi pelin jälkeen ettei homma pysynyt kaikilla pelaajilla lapasessa, joten jotain sanomista Steelersin pelaajien käytöksessä todella taisi olla… Voihan se jonkun omaa henkistä tuskaa helpottaa jos yrittää itselleenkin uskotella että koko homma oli Parviaisen syy kun nappasi mailasta reisillään kiinni ja puristi sukukalleuksiaan säästämättä kiinni ja Jonaeson vaan yritti saada mailan irti. Oikeesti… Video kuitenkin kertoo toista. Jonaesonin on aika ottaa opiksi ennen kuin käy enemmän kuin pahasti. Hän on teknisesti todella taitava pelaaja joka toisenlaisella pääkopalla olisi todella arvokas pelaaja joukkueelle kuin joukkueelle. Näin myös ko. herran oman urankin kannalta. Onneksi luonnettankin voi kehittää.

  20. Törkee temppu, tahallaan kasseille. On vastustajan kunnioitus kaukana

  21. Tommonen emmä mitään tehnyt. Kovat jätkät voi kiskoo itteään kasseille tollein puolihuolimattomasti ja kattoo sattuuko.

  22. ”Jokainenhan puolustaa omiaan, mutta joskus vaan tulee tilanteita jolloin kannattaa nostaa käsi ylös virheen merkiksi tai ainakin ymmärtää olla hiljaa. ” näin just Paavo ja sovella sitä itsellesi myös. 😉

  23. kylläpä oli lapsellinen filmi Parviaiselta ja Vehanen valmentajana vielä ihan lapanen.

  24. Ison kakun paikka. Lajeissa missä käytetään alasuojia, annetaan tuollaisista tempuista mittavia penaltteja. Kun sabassa alasuojat ei ole tapana, on syytä antaa vielä isompi pelikielto.
    Tunteet on pelissä joskus pinnassa, sillä se kuuluu urheiluun. Tunnekuohussa joskus voi joku kontakti mennä yli, se on vielä jollakin tavalla ymmärrettävää. Mutta millään tavalla ei ole pulusteltavissa se, että huitaisee kaveria kahdesti kiville. Siihen kurinpidon tulisi myös piirtää todella selvä raja.

  25. Jonaesson voi sit taas mennä pelaamaan 2div pelejä pelikiellon aikana. Se on Steelersin tapa noudattaa pelikieltoa. Varmaan sääntöjen mukaan ok, mutta missä moraali.

  26. Jospa siellä porotokkien keskellä jaksettaisi keskittyä pelaamiseen tuon turhan itkemisen sijaan niin saattaisi tuo ikuinen räpellys vaihtua edes jonkinlaiseen menestykseen. Ols on kuin Nokian puhelimet – jos skipataan kaikki ennen Elopia.

    Tuosta tilanteesta ei tulisi antaa muuta kuin kakkonen. Ja tämäkin tulisi antaa Parviaiselle tuosta kuolevasta joutsenesta. Tavallinen tilanne, jossa maila nyt sattui jäämään jalkoväliin.

  27. No eipä toi nyt ihan joks pelissä toistuva ”tavallinen tilanne” ole että kiskastaan kaks kertaa vastustajaa kiville, tai en toisaalta tiedä millaiset harjotusmetodit siellä jypinkylässä on. Jonaesonilla ei vaan yksinkertaisesti kestä kasetti jos ei itelle pisteitä napsu. Käsistään taitava jätkä, mutta ihan päästä varpaisiin täysi idiootti. Toivottavasti kurinpito ei katso tämmösiä ”tavallisina tilanteina”, joita nyt vaan sattuu välillä käymään. Kolme peliä lisää on minimi, raukkamaisin teko mitä voi säbäkentällä tehdä.

  28. Ihan naurettavaa kommentointia tilanteen vähättely. Selvä isku sukukalleuksille mikä ainakin lätkän puolella on keihästys ja ihan samallailla oksettavan ruma temppu. Ei ollut mitään tarvetta riuhtoa mailaa mihinkään suuntaan koska tuomari oli viheltämässä pelin poikki. Ja tosiaan mistään filmauksesta on turha puhua. Koko elämän pelikieltokin taisi olla enemmän tunnekuohussa sanoja ohi suun mutta kyllä tämmösistä täytyy antaa kunnon rangaistus ettei ala väkivaltasuudet pesiytyä tähän hienoon lajiin.

  29. Täysin törkeä, alhainen ja tahallinen temppu. Ei tiiä, itkeäkö vai nauraako näille vähätteleville kommenteille ja asian filmauksena kuttaajille. Herätys!

  30. Parviaiselle 2min, syy ”Kasseilla mailasta kiinnipitäminen”. Vehasen komentti oli ehkä hätäinen, mutta sitä voinee peilata sitä vasten millainen merkitys Parviaisella on OLSille. Tästä on vaikea vetää #posinkautta

  31. Nimimerkki JKL, muissa kaupungeissa ei ole tapana kiskoa toisia kasseista treeneissä. Siellä maailaiskunnan keskellä voi olla eri juttu.

  32. Penaltia tulenee mallin vuoksi – Steelers valittanee – valitus käsitteltänee kesäkuussa, siihen saakka Jonaesson pelillä. Lopulta tuomio kumottanee, ja päätös perusteluineen viipynee ja viipynee. Sama seura, sama mies, sama tarina – again?

  33. Pelikieltoa loppuelämäksi. Ei ollut ensimmäinen tapaus ja tuskin jää viimeiseksi.

  34. Tuntuu samalle joessonille näitä sattuvan,joten kunnon pelikielto vaan alkuun vaikka kauden loppuun asti koskien kaikkia sarjoja.