Vuonna 2001 syntynyt tyttömaalivahti on raivannut tiensä A-poikien SM-sarjaan

Kuva: Kirkkonummen Rangers

Kuva: Kirkkonummen Rangers

A-poikien SM-sarjassa nähtiin viime viikonloppuna mielenkiintoinen tilanne, kun Kirkkonummen Rangersin maalia vartioi vuonna 2001 syntynyt Annika Hytönen. Rangers voitti Seinäjoella pelatun ottelun maalein 8-6.

Hytönen ei pelannut toki kauden ensimmäistä peliään, mutta nuorelle maalivahdille sunnuntainen ottelu oli ensimmäinen peli, jossa hän torjui täyden ottelun, ja jonka Rangers myös voitti. Hytönen on verrattaen nuori vahti A-poikien SM-sarjaan, sillä pääosin sarjassa pelaavat ikäluokat 1997-1999.

Rangersin valmennuspäällikkö Sebastian Fager-Pintilä selvensi Pääkallo.fi:lle tyttöjuniorin taivalta A-poikien SM-sarjaan.

– Annika pelasi Kirkkonummella juniorina, ja kävi välillä pelaamassa muutaman vuoden Northern Starsissa. Hän palasi meille takaisin täksi kaudeksi, ja halusi harjoitella poikien kanssa, jonka myötä liittyi B-poikien ryhmään. Hän koki, että ei saanut siellä Northern Starsin A-junioreissa tai Rangersissakaan tarpeeksi kovaa treeniä aiemmin urallaan.

– Sitä kautta hän pääsi kokeilemaan myös tuolla A-junioreissa ja on pystynyt osoittamaan sen, että kuuluu jengiin, treenaa mukana, ja pystyy tarvittaessa myös pelaamaan. Mukana on vähän sattuman kauppaa osiltaan, Fager-Pintilä avasi.

Hytöselle on merkitty tälle kaudelle neljä ottelua A-poikien SM-sarjassa. Fager-Pintilän mukaan takana on syyskaudelta yksi kokonainen ottelu, mutta muuten torjuntavastuu on ollut pienimuotoisempaa. Pelipaikka on auennut ennen kaikkea sinnikkään harjoittelun kautta.

– Hän pelasi syksyllä M-Teamia vastaan kokonaisen pelin, jossa tuli jatkoaikatappio maalein 5-4. Muutamassa pelissä hän on pelannut erän tai kaksi.

– Joukkueen mukana on ollut kolme maalivahtia. Yksi oli loukkaantuneena viikonloppuna, mutta reissussa oli toki kaksi maalivahtia kokoonpanossa. Luonnollisesti hän pelasi ihan treenien ja muiden vahvojen näyttöjen perusteella. Tietysti peliaikaa pitää aina aika ajoin tulla, että motivaatio säilyy. Hän on hyvin ahkera ja tunnollinen harjoittelija. Mukana hän on pääosin harjoittelun vuoksi, joten jokainen peliminuutti on plussaa, Fager-Pintilä kertoi.

Hytönen on alaikäinen pelaaja ja edustaa eri sukupuolta kuin muu joukkue. Lisäksi A-ikäiset pelaajat ovat jo osittain aikuisiän ylittäneitä pelaajia. Fager-Pintilän mukaan tämä kombo ei ole aiheuttanut ongelmia joukkueessa.

– Hän on sopeutunut todella hyvin. Alussa oli ehkä pientä ihmettelyä, mutta tähän mennessä hän on pystynyt treeneissä näyttämään, että kuuluu porukkaan. Ei ole mitään ongelmia ollut. Tietysti käytännössä pitää miettiä esimerkiksi pukukoppeja, kun puhutaan alaikäisestä tytöstä, ja osa joukkueesta on jo täysikäisiä miehiä. Tuollaiset asiat ovat kuitenkin saatu soljumaan hyvin. Hän sopeutui joukkueen mukaan todella nopeasti.

Rangers on tällä hetkellä A-poikien SM-sarjan kymmenentenä. Todella tasaisessa sarjassa kakkostilaan on kuitenkin matkaa vain viisi pistettä ja pudotuspeliviivan yläpuolelle kaksi pistettä. Kirkkonummelaisjoukkue onkin herännyt pelaamaan kreivin aikaan, sillä viimeisestä kuudesta pelistä joukkue on saalistanut kymmenen pistettä.

– Totta kai syksy oli haastava. Meillä lähti kauden alla osa tärkeää runkoa pois. Oli tiedossa, että syksystä on tulossa haastava, mutta ei meidän kuitenkaan noin heikosti, ja ailahtelevasti pitänyt pelata. Tammikuu on jostain syystä ollut meillä hyvä monenakin vuonna ja niin nytkin. Monena kautena ollaan saatu kevätkaudelle parempia onnistumisia.

– Tällä hetkellä tilanne on siinä mielessä omissa käsissä, että neljä peliä taitaa olla jäljellä ja luottoa on, että pääsemme pudotuspeleihin. Sarjahan on taas todella tasainen, että siinä on toiseksi viimeisen ja toisena olevan välissä kuusi pistettä. Muutamalla voitolla voi nousta melko paljon.

– Neljä peliä on tosiaan jäljellä ja ne pitäisi pystyä hoitamaan. Varmasti meillä ja monella muullakin ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella, että pelaako pudotuspeleissä, putoaako vai karsiiko. Panokset mahtavat olla aika isoja viimeisellä kierroksella, Fager-Pintilä uumoili.