Yli kuukauden odotus ohi – valituslautakunta kumosi liigapelaajan pelikiellon

Salibandyliiton valituslautakunta kumosi Nico Jonaesonin pelikiellon maanantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliiton valituslautakunta kumosi Nico Jonaesonin pelikiellon maanantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Steelers-hyökkääjä Nico Jonaeson on vapautettu yhden ottelun pelikiellostaan Salibandyliiton valituslautakunnan äänestyspäätöksellä (3-1) maanantaina 8.1. Valituslautakunnan päätöksestä kertoi lautakunnan jäsen Lasse Vuola Twitterissä.

Jonaesonin tapaus herätti paljon huomiota, sillä hyökkääjän tapaus lähti käyntiin 24.11. pelatusta Indians-Steelers -pelistä, jossa Jonaesonille tuomittiin PR3-ottelurangaistus. PR3-koodin myötä Jonaeson sai automaattisen yhden pelin pelikiellon, ja salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä antoi hyökkääjälle vielä yhden pelin lisäpelikiellon 28.11.

Steelers valitti tapauksesta tuolloin valituslautakuntaan. Kuten joulukuun lopussa uutisoimme, niin Jonaeson oli pelikelpoinen koko sen ajan, kun valituslautakunnan päätöstä odotettiin. Jonaeson kuitenkin kärsi pelikieltonsa ensimmäisen ottelun pelikiellon 2.12. pelatussa Steelers-SPV-pelissä, joten hyökkääjä on pelikelpoinen, kun Steelers haastaa Classicin keskiviikkona Tampereella.

Päätöksestä julkaistaan myöhemmin pidempi versio perusteluineen.

6 comments

  1. Miten tämä lopettanut erotuomari jatkoi vielä valituslautakunnassa? Mystinen huumoriäijä.

  2. Aivan pelleilyä ja puuhastelua tuo kurinpito sählyssä. Jos saa pelikieltoa, niin siitä voi valittaa. Valitus sitten käsitellään 3kk päästä ja sinä aikan pelaaja saa pelata. Sitten päätetään, että turhaan antaa pelikieltoa. EIkö olisi sama jättää antamatta ollenkaan? Welhojen Pitkänenkin valittaa tuomiosta niin korkeintaan ensi kaudella joutuu lusimaan pelikiellon (jos joutuu)….. Tällä toiminnalla saadaan salibandyn arvostus nousemaan?

  3. Ei uskoisi että marginaalilajissa kestäisi näin kauan saada päätös, mutta kyllä se on mahdollista! Samaa touhua ku Suomen oikeuslaitokset tai eduskunnan byrokrattinen pelleily.

  4. Jep. Onhan se naurettavaa, että päätöksistä voidaan valittaa. Ihme touhua, kun pelaajilla jotain oikeuksia.

  5. Jonaessonin tasoisella kaverilla tekisi paljonkin jos kasetti pysyisi edes vaihdon verran kasassa… myös se että ukko on niin leija että ei edes reeneissä yritä, pelien alkulämpätkin maistuu omalla tahdilla… Räkköläisen kanssa pallottelemaan 2 div. Sieltä se oikea paikka löytyy.