Espoon derby vieraiden dominointia – Indians musersi Oilersin Tapiolassa

Heikki Iiskola oli Espoon Derbyn ykköshahmo. Kuva: Anssi Koskinen

Heikki Iiskola oli Espoon Derbyn ykköshahmo. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliigan Espoon derby pelattiin maanantaina Tapiolassa. Indians höykytti Oilersia vieraskentällä lukemin 9-1.

Indians aloitti pelin räväkämmin ja loi ensimmäisellä kympillä useita hyviä maalipaikkoja, mutta maaleja ei nähty. Indiansin avausmaali syntyi lopulta kolme minuuttia ennen erätaukoa. Pallo pelattiin komealla kuviolla maalipaikkaan Joonas Föhrille, josta hyökkääjä ei erehtynyt.

Erää kuvasti pitkälti se, että Indians hallitsi pallollista peliä mielin määrin, ja puolusti tarkasti. Oilersin pallollinen peli oli todella kehnoa, ja kotijoukkue ei päässyt oikein maalipaikoille, eikä saanut luotua pitkiä hyökkäyksiä. Erän hahmo oli Oilers-vahti Joonas Kaltiainen, joka pysäytti seitsemän laukausta ja oli mies paikallaan, kun kotijoukkueen peli ei ollut uomissaan.

Toisen erän alussa Indians pääsi ylivoimalle, kun Niclas Meyer joutui jäähypenkille. Heikki Iiskolan laukaus upposi aivan yläkulmaan ajassa 22.18 ja 2-0-vierasjohto oli tosiasia. Sama mies taiteili seuraavan osuman muutamaa minuuttia myöhemmin komealla yksilösuorituksella. Taituri nousi kulmasta pallon kanssa livahtaen kolmen Oilers-pelaajan välistä, ja kruunasi taidokkaan viimeistelyn rystylämärillä.

Ajassa 35.40 Oilers sai todellisen huippupaikan, mutta Mikko Kirvesniemi venyi huipputorjuntaan avopaikassa. Kymmenen sekuntia myöhemmin Otto Lehkosuo rikkoi jäähyn arvoisesti ja Oilers sai pelin ensimmäisen ylivoimansa. Mallikkaasti puolustanut Indians selvitti kuitenkin alivoiman ilman takaiskuja.

Kotijoukkue paransi otteitaan piirun verran toisessa erässä, mutta myös toinen kaksikymppinen oli pitkälti Indiansin näytöstä. Oilersin karvauksen nosto, ja sitä kautta pienoinen parannus näkyi laadukkaampina maalipaikkoina kuin mitä ensimmäinen erä tarjosi.

Vierasjoukkue esti kokonaisvaltaisella puolustuspelillään Oilersin nopeat vastaiskut, ja pyöritti pallollista peliä tyylikkäästi. Voisi siis todeta, että Indians hallitsi pelin kulkua pallollisena ja pallottomana. Oilersin ahdinko ei ollut siis pelkästään kotijoukkueen huonoutta.

Oilers sai toisen ylivoimansa ajassa 45.47, mutta hyvä puolustus ja laaduton viimeistely pitivät Indiansin kolmen maalin johdossa. Hieman ennen viimeisen kympin alkua Indians pelasi nopean vastaiskun, josta Santeri Toropainen viimeisteli tyylikkäästi 4-0-johtomaalin.

Oilers otti jo yhdeksän minuuttia ennen loppua rohkeasti maalivahdin pois, ja pääsi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä vieraiden päätyyn. Avausmaali syntyi ajassa 52.49, kun Matias Kaartinen tarjoili avopaikan Rasmus Markelinille, joka ei erehtynyt. Maalisyöttö oli Kaartisen uran 200. tehopiste Salibandyliigan runkosarjassa.

Kuudella pelaaminen myös kostautui, sillä Indians ryösti pallon Kaartiselta keskialueella, ja Iiskola pääsi viimeistelemään hattutemppunsa tyhjään rysään vajaat kuusi minuuttia ennen loppua. Iiskola-show jatkui, sillä 19-vuotias viimeisteli kaksi minuuttia ennen loppua illan neljännen osumansa tyhjään rysään. Valtteri Kainulainen nappasi maalista pelin kolmannen syöttöpisteensä.

Mikael Sievänen naulasi vielä kaksi osumaa tyhjään rysään, ja Otto Lehkosuo iski vielä vieraiden yhdeksännen Kaltiaisen selän taakse. Ottelu repesi toki vasta loppuminuuteilla, mutta Indians hallitsi peliä läpi ottelun. Oilers oli pallollisessa pelissään kehno, ja se näkyi myös heikossa viimeistelyssä hyvistä maalipaikoista. Vieraiden hahmoja olivat Iiskola (4+0) sekä Kainulainen (0+4). Sieväsen lopulliset tehot olivat 2+1.

Indiansin seitsemäs perättäinen voitto nosti joukkueen sarjataulukon neljänneksi taistelemaan kotiedusta. Oilers on edelleen kahdeksantena, mutta sen vire on ollut heikko ja tappio oli kolmas putkeen. Oilers on voittanut vain kaksi peliä kahdeksasta tämän vuoden puolella. LASB hönkii kolmen pisteen päässä, ja rökäletappio teki hallaa myös joukkueen maalierolle, jolla voi olla paljonkin merkitystä runkosarjan lopussa.

Ottelutilastot

48 comments

  1. Voi hyvä luoja mitä p*skaa taas. Oilers ei ansaitse missään nimessä paikkaa playoffeihin.

  2. Tyhjään maaliin tehdyt hieman vääristää tietysti lopputulosta, mutta olipahan voitto Indiansilta. Arto kun seuraa Oilersia todella aktiivisesti, niin kertoisitko vaikuttaako Markkolan poissaolo noin paljon peliin, että voittoja ei vain tule? Siellähän on nyt vaarana että LASB painaa Oilersin ohi viimeiselle pudotuspelipaikalle.

  3. Ei voi olla valmentajasta kiinni nyt. Luukkosella on näyttöjä ja on vielä rauhallinen kaveri. Pelaajat sielä askissa kuitenkin hommat hoitaa ja arjen treeniaskareet suorittaa. Ei oo kyse mistään junnuporukasta, kokeneita kavereita iso ryhmä. Nää on joskus henkimaailman asioita ja välillä ei vaan kulje. Tsemppitoivotukset Vuosaaresta ”rakkaalle vihulaiselle” Espooseen!

  4. ja heti. Joukkuetta ei voi vaihtaa kesken kauden, mutta valmentajan voi. Olisikohan Markkolankin peluutusta pitänyt miettiä hieman toisin kun kerran tiedettiin pelaajan lähtevän kesken kauden pois. Nyt koko joukkueen peli on sekaisin kun avainpelaaja on muissa maisemissa.

  5. Luukkosella siis mitkä näytöt? Niinku oikeesti. Lähti krpstä ja kummasti käyrä siellä näyttää ylöspäin sen jälkeen. Rauhallinen se kyllä on.

  6. Oilers voi tehdä tässä vaiheessa yhden valtavan munauksen ja se on päävalmentajan vaihto. Katsokaa millaisia tuloksia Huttunen, Varis ja Heinonen toivat Oilersille ja miettikää, että paraniko vaihtamalla.

    Oilersilla ei ole minkäänasteinen pakko voittaa juuri tällä kaudella. Eikä edes vielä ensi kaudella. Oilers voi sen sijaan katsella ympärilleen ja pohtia hyvin tarkkaan, että onko pysyvyys tuonut jonkun asteista menestystä Classicille, SPV:lle, Happeelle tai jopa Indiansille.

  7. Täytyy ihmetellä, jos Oilers on yhden pelaajan varassa… Oon muutaman vuoden toljotellut liigapelejä ja ei nyt erityisesti ole jäänyt herra Markkola mieleen. Valmentajan vaihtaminen ei auta, jos porukasta ei löydy vastuunkantajia ja ratkaisijoita. Enempää en viisastele, mutta uskon ammattimiesten penkillä ja penkin takana käärivän hihansa sekä hoitavan hommansa! Rokkenrollia vaan!

  8. Nokialla nautittaan nyt sen työn hedelmästä minkä luigi pisti alkuun.

  9. ”Ei oo kyse mistään junnuporukasta, kokeneita kavereita iso ryhmä.”

    Christian Remes, 1998 syntynyt, tulokas
    Alexander Nyman, 1998, tulokas
    Severi Korhonen, 1996, viime kaudella A-pojissa
    Riku Holopainen, 1997, tällä kaudella A-pojissa
    Joona Salmi, 1996, viime kaudella A-pojissa
    Kristian Lamminen, 1996, viime kaudella A-pojissa
    Niko Laiti, 2000, tällä kaudella B-pojissa
    Elias Pekari, 1999, tällä kaudella A-pojissa
    Nemo Sipilä, 2000, tällä kaudella B-pojissa
    Nämä siis tänään pelanneita. Siihen sitten vielä Toni Rintalaa, Niklas Laurilaa, Yannick Lindroosia, Axel Hagbergiä, Tommy Borgia, Roope Fromia ja Severi Hopsua tältä kaudelta mukaan, ja voidaankin puhua varsinaisesta seniorijoukkueesta.

  10. Fakta on se ettei Luukkosella oli valmentajana nimenomaan miehissä mitään näyttöjä.

  11. ”Fakta on se ettei Luukkosella oli valmentajana nimenomaan miehissä mitään näyttöjä.”

    Haluatko kertoa minulle keväästä 2012 jotain?

  12. Oilersin kantavia voimia ovat tällä kaudella olleet Pfitzner, Markkola, Kaartinen, Holopainen, Korhonen ja tietty Kaltiainen. Markkolan lähdön jälkeen ei montaa pistettä ole saatu, Pfitzner oli poissa kuukauden. Nuoret joutuneet vähän turhan kovaan paikkaan ja nyt itseluottamus horjuu koko jengillä, yritystä oli tänäänkin mutta ratkaisut väkinäisiä. Valitettavasti katseet kohta kohti ensi kautta. Toivottavasti panostus nuoriin alkaa viimeistään silloin kantaa hedelmää.

  13. Indians on sen sijaan erittäin kova tällä hetkellä. Energinen ja hyvin liikkuvat pelaajat.

  14. Mitä järkeä on pelata liigaa tuollaisella junnuporukalla? Tarvitaan sopiva sekoitus kokeneita ja kokemattomia pelaajia. Nyt opitaan vain häviämään ja se kehitä ketään. Jos tarkoitus on pelailla ja hakea menestystä sitten joskus tulevaisuudessa ollaan ihan hakoteillä. Kohta ei lehterit enää pullistele väkeä, jos ei meininki muutu.

  15. 2012-keväästä voi kertoa sen, että Koovee otti miesten pronssia Arto Riihimäen valmennuksessa.

  16. Oli kyllä ilo seurata tänään Oilers #9 herrasmiesmäistä peliä. Jokaisessa vaihdossa tuomareille länkytystä, tönimistä vihellyksen jälkeen & kruununa kieltäytyminen fairplay-pallosta. Täytyy miehelle hattua nostaa.

    ps: Arto, Lamminen, Borg ja Korhonen pelasivat tilastopalvelun mukaan ensimmäiset liigaottelut Oilersissa kaudella 2014-2015, Lamminen esimerkiksi pelaten 22 matsia. Silti liigan kokemattomimmasta päästä vai?

  17. Ensinnäkään tuota tilannetta ei hakemalla haettu. Oliver Wardi, Oscar Hänninen ja Perttu Pajukoski ovat pelanneet ”muutaman” liigapelin ja heidän poisjääntiään ei toivottu, mutta niin vain kävi. Heistä kaikilla oli ihan hyvät syyt jättää tämä kausi väliin.

    Toisekseen ei me tässä puhuta mistään ”joka pelistä 10-0 turpaan”-tilanteesta. Joo, ei mennyt tänään ihan putkeen. Tästä taaksepäin kun lasketaan, niin Happeelle parin maalin tappio, Happeelle häviää joskus parempikin joukkue. Steelersille maalin tappio – kaikki Oilersin ja Steelersin väliset liigapelit ovat päättyneet yhden maalin erolla kotijoukkueelle. LASB-pelistä Oilers otti voiton, jonka rankkaripiste voi olla ihan jumalattoman iso lopulta. SalBasta parin maalin voitto vieraista, ja viidestä viimeisestä onkin siten voitettu kaksi, joka ei ole sama kuin ”opitaan häviämään”.

  18. Naurettavia nämä kommentit siitä, että Oilers olisi joku junnuporukka. Ottelun pelaavia kokoonpanoja kun vertaa, niin Oilersin keski-ikä on korkeampi kuin Indiansin… Arton listaamista junnuista 4-5 on oikeasti runkopelaajia ja loput ihan varamiehiä. Joo, toki kokeneempia pelaajia on jäänyt pois, mutta ihan turha vedota siihen, että olisi runkomiehistö täynnä kokemattomia pelureita, kun asia tosiaankaan ei näin ole.

  19. Aikamoista jeppastelua tää keskustelu, mutta se vaan osoittaa, että Oilers herättää tunteita, mikä on hyvä juttu! Posin kautta ja käsittääkseni mitään merkittävää ei ole tämä(kään) joukkue vielä tällä kaudella hävinnyt. Eli häntää pystyyn vaan!

  20. Vinkki Luukkoselle, poikkarit on prcstä. Oilers yritti niitä läpi ottelun ja kerta kerrasta ne katkaistiin ja siitä vastahyökkäys.

  21. ”Oli kyllä ilo seurata tänään Oilers #9 herrasmiesmäistä peliä. Jokaisessa vaihdossa tuomareille länkytystä, tönimistä vihellyksen jälkeen & kruununa kieltäytyminen fairplay-pallosta. Täytyy miehelle hattua nostaa.”

    Mikäli tulee inkkarien piiristä tämä kommentti niin ei pitäisi olla mitään varaa huudella epäurheilijamaisesta kitinästä. Tänään indiansin koko laumalta hirveää HEIIII – huutoa joka ikisen oilersin kaksinkamppailuvoiton jälkeen, siis joka_ikisen. Vaikka olivat selkeästi parempi joukkue tänään niin tuo oli kyllä naurettavan kuuloista.

  22. Mitä täällä taas ulistaan?

    Oilers on aivan pelaajamateriaalinsa edellyttämällä sijalla. Ei tuolla materiaalilla taistella mistään kotiedusta.

    Seuraako täällä kommentoivat edes liigaa vai miten Oilersin viime kausista heikentyminen on jäänyt noin pahasti huomaamatta?

  23. Oilers on top-6 joukkue, yläpuolella sattuu vain olemaan pari bottom-8 joukkuetta. Eilen tuli rumasti takkiin yhdeltä bottom-8 joukkueelta, mutta Koovee ja Steelers pelit oli kuitenkin tiukkoja. Sarjakakkonenkin on bottom-8 joukkue. Oilers on sattunut häviämään huonommilleen tällä kaudella.

  24. Kilponen, hommahan meni niin, että Vehkaoja halusi päästä eroon erityisesti Wardeista ja myös Pajukoskesta, koska kavereilla oli älykkyyttä eivätkä suostuneet Esport klooneiksi. Nykyiset pelaajat ovat Vehkaojan haluamia lasisilmäisiä robotteja. Katsokaa esim Pfizneriä ja Talvitietä. Täysin luonnottomia hahmoja, jotka eivät enää osaa edes pelata. Miten kauan menee kun ensi kaudeksi siirtyvät Kailiala, Moilanen ja Kukkola vaipuvat samaan koomaan?

  25. Sanotte mitä sanotte niin kyllä tuo Oielrsin ryhmä on vielä kokematon liigakentillä. Nimenomaan vastuunkantajan roolissa, joo moni on pelannut jo pari kautta liigaa, niin rivimiehenä ei tuloksenteko pelaajana. Luukkonen sopii tuon ryhmän perämiseen kun nenä päähän. Mitä sarjasijoitukseen tulee niin se on Oilersilla juuri se maximi mihin tolla nipulla yltää vai kuvitteliko joku muka Oilersia ihan oikeasti kärkikamppailuun?! Oilersin tulevaisuus näyttää hyvältä ja se onneksi ymmärretään myös Espoossa.

  26. Ihan maksimina minä en tuota Oilersin tämän hetken sijoitusta näe, mutta esimerkiksi finaaliin asti tuolla nipulla (ja nimenomaan tällä kaudella) ei ole mitään asiaa. Jopa pronssimitalit tuolla ryhmällä olisi ihan jumalattoman kova suoritus ja näillä nykyisillä poissaoloilla yltäminen edes viime kauden tulokseen olisi ehdottomasti hyvä tulos.

    Playoffien missaaminen tällä kaudella olisi silti valtava pettymys. SPV ja EräViikingit sen käytännössä ratkaisee pelaako playoffeja Oilers vai LASB.

  27. No, Oilers tyhjentää Indiansin ensi kaudeksi. Iiskola & kumppanit siirtyvät Öljymiehiin.

  28. Eiköhän Oilersin olisi aika laittaa niin sanottu ”ykköskenttä” uusiksi ja ketjuruletti sitä kautta pyörimään. Kauden aikana muutaman pelin nähneenä niin hyökkäystrio Piiparinen-Remes-Meyer ei vaan toimi ja tulosta ei tule, omissa kyllä kolisee.

  29. Joo ihan mahtavia huhuja, sekä ErVin ja Intialaisten ykköskentät Oilersiin. Jos ei nyt kuitenkaan. Sinänsä jos Holopainen, Korhonen + pari muuta nuorempaa pelaajaa jatkaa kehittymistään niin siinähän sitä tulevaisuuden runkoa ollaan rakentamassa.

  30. Kyllä Oilers voi mennä pitkällekin play-offeissa. Tuo pelityyli on vaan sen verran kuormittava ja sitä kautta riskialtis että joskus menee näin. Classic pois lukien muut kaadettavissa hyvinkin ja katuu myös…

  31. Jos Oilers ei viime kauden miehistöllä voittanut yhtä ainutta playoff-ottelua pelaamalla (rankkareita en laske pelaamalla voitetuiksi), niin en näe tämän kauden joukkueen voittavan kovin montaa myöskään. Varsinkaan Classicia vastaan.

  32. Espoo-nimimerkille kysymys? Miksi Iiskola ja kumppanit siirtyisivät Oilersiin? Väitän, että Indiansilla on tällä ja seuraavilla kausilla paremmilla sijoilla kun Oilers.

  33. Tuomas, en lähde arvioimaan pelaajasiirtoja, mutta mielestäni Oilersin tulevaisuus näyttää Indiansin tulevaisuutta valoisammalta. Jos ei nyt mitään muuta, niin käy tarkistamassa PASM, PBSM ja PC1SM sarjataulukot ihan vain nähdäksesi, että missä kantimissa Indiansin juniorityö on. Lisäksi Oilers on ainakin lähimenneisyydessä onnistunut hankkimaan PK-seudulta lupaavia nuoria. En osaa sanoa, ketä Indians on hankkinut viime aikoina muualta, joten varmaan joku voisi tätä puolta minulle avata.

  34. No indians on tyhjentänyt viimevuosina Erää aika hyvin, esim iiskola siirtyi sieltä b-ikäisenä. Ja tosiaan oilers vie inkkareita käytännössä kaikissa juniori-ikäluokissa tällähetkellä aika suvereenisti, joten eipä aleta nyt keulimaan siellä wessussa yhden pelin jälkeen.

  35. Artolle: Olen samaa mieltä siinä, että Oilersin juniorityö ja -joukkueet ovat tällä hetkellä Suomen huippua. Mietin sitä, että pystyykö kuitenkaan noin paljon nuoria pelaajia sisältävä joukkueet menestymään liigatasolla. Parin, kolmen vuoden kuluttua uskonkin että voi.

    Indiansin lähitulevaisuuden menestykseen vaikuttaakin aika paljon se, jääkö avainpelaajat, mm. Kainulainen, Astala, Iiskola ja Lehkosuo Indiansiin, vai lähtevätkö he muihin seuroihin.

  36. HM: En ala keulimaan, mielestäni tämä kausi on Indiansilla ollut parempi kuin Oilersilla.

  37. Jyrää, eikun yrittämään ervi akatemiasta pelaajia haalimaan, kun omat ajunnutkin tippuu smsarjasta.

  38. Indiansilla täytyy ajatella sitäkin, että sieltä voi ehkä lähteä joku pelaaja vaikka ulkomaille. Jos Santeri Toropainen saa sopimuksen Sveitsistä, niin en usko, että joku Heikki Iiskola tai Valtteri Kainulainenkaan on täysin ”turvassa”. Toki, joo, tottakai se riippuu pelaajista itsestäänkin, eli en minä lähde väittämään, että pomminvarmasti aaroastalat siirtyvät ulkomaille, mutta en minä sitä mahdottomana pidä.

  39. Olen samaa mieltä, sieltä voi vielä Toropaisen lisäksi lähteä joitain pelaajia ulkomaille. Eikä tarvitse lähteä ulkomaillekkaan, vaan riittää että lähtee vaikka naapuriseuraan tai -kaupunkiin. Jokainen seurasta pois lähtevä pelaaja on menetys Indiansille. Varsinkin, kun siellä ei ehkä A- tai B-junnuissa ole huippulupauksia, jotka eivät vielä pelaa liigaa. Jos nyt ajatellaan että Indians menettäisi Toropaisen ja yhden muun pakin. Venäläinen ainakin sanonut että saattaa olla viimeinen kausi liigaa. Niiden lisäksi vielä 1-2 kärkipelaajaa, niin sitten pitäisi olla viime vuosia enemmän siirtomarkkinoilla mukana.

    Lyhyesti siis voi todeta että Indiansin ensi kauden menestykseen vaikuttaa suuresti se, lähteekö pelaajia pois vai ei.

  40. Eikös mentäis vaan peli ja kausi kerrallaan. Inkkarit tällä hetkellä selkeesti oilerssin edellä, muusta turha spekuloida.
    Ensikaudella uudet tuulet, mietitään niitä sitten kun niiden aika on.
    Nuole Arto haavojasi vaan ihan rauhassa. Toki on sun analyysejä kiva lukee, kiitos niistä.

  41. Minusta on tärkeää, että pystytään katsomaan jo tulevaisuuteen. Oli se sitten seuraava peli, kausi tai 10 vuoden kuluttua. En toki tarkoita, että käännettiin katseet nyt jo seuraavaan kauteen, mutta pidän tärkeänä että pystytään katsomaan myös kauempana tulevaisuuteen.

  42. Selvä, ettei inkkarit tule kestämään edes Toropaisen lähtöä. Tästä kaverista ei huudella iän ikuisia majuun pääsemättömyyttä, vaikka ois oikeesti tuota tasoa. Sitten jos vielä perusvarma Venäläinen pois, niin tota aukkoa ei täytetä. Eli ei näytä hyvältä länsilopussa

  43. Niin itsehän olen sanonut suoraan jo ennen kauden alkua, että tällä kaudella Oilersilta on turha odottaa kummempaa menestystä. Joo, on tämä kahdeksas sija minullekin pettymys, mutta ei mikään kovin iso. Sijoitusta suurempi pettymys minulle olisi ilman muuta se, että taas kerran puhdistetaan pöytä ja aloitetaan alusta. Minun toive jo viime kesänä oli, että samat avaintekijät saisivat jatkaa ja mitä pitemmälle kausi on mennyt, sitä tärkeämpänä olen sitä pitänyt.

    Noin lyhyesti ottaen
    ”Ensikaudella uudet tuulet, mietitään niitä sitten kun niiden aika on.”
    on se kaikkein huonoin lähtökohta, joka Oilersissa voidaan nyt ottaa.

  44. Jännä seurata tuota Inkkarien pakkipäätä. Toropaisen tasoisen pakin lähtö tuntuisi monessa liigaseurassa. Mutta se on ensikauden aihe. Luulen että pätevä korvaaja kyllä löytyy. Jos ei ole jo löytynyt.

  45. Löytyvän. Ei löytynyt erviinkään korvaajaa Arolle ja Tiitulle! Junnupojat ei noin isoja saappaita pysty täyttämään, kasvaa voi isoihin saappaisiin, mutta se ei tapahdu vuodessa ei kahdessa, ei tapahtunut Savosellakaan.

  46. Öjyypojat kiittää. Tulee meinaan aika kovia vahvistuksia keväälle. Nyman, , Holopainen, Remes,