Indians jatkoi voitokkaita otteitaan Espoossa – LASBin voittoputki katkesi

Kuva: Anssi Koskinen

Valtteri Kainulainen vastasi perjantai-illan liigapelin voittomaalista. Osuma syntyi rangaistuslaukauksesta. Kuva: Anssi Koskinen

Indians ja LASB kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Espoossa. Indians otti pelistä voiton maalein 4-2.

Indians sai hyvän sauman ottelun alkuminuuteilla, kun Rasmus Kainulainen vihellettiin jäähylle. Kotijoukkueella oli ylivoimalla muutama hyvä maalisauma, mutta LASB kesti kahden minuutin alivoiman.

Ensimmäinen erä oli sangen tasainen, vaikka kotijoukkue loi jokusen maalipaikan enemmän. Indians piti myös enemmän palloa, mutta LASB puolusti tiiviisti. Ensimmäinen kaksikymppinen päättyi siis lukemiin 0-0.

Ottelun avausmaalin syntyi hiukan ennen ottelun puoliväliä. Vahvaa ottelua pelannut Otto Lehkosuo purjehti laukaisupaikkaan ja ampui kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 29.13. LASBin tasoitusosuma syntyi ajassa 36.47, kun Rasmus Kainulainen kiemurteli itsensä hyvään laukaisupaikkaan maalin edustalle, ja sijoitti pallon takakulmaan.

Erän viimeisellä minuutilla Indians sai toisen ylivoimansa ja lähivapaalyönnin. Kotijoukkue juoni pallon Heikki Iiskolalle, joka latasi 2-1-maalin ajassa 39.19. Toinen erä oli myös tasainen, vaikka Indians hyökkäsi aktiivisemmin. LASB sai muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta oli pääosin puolustusasemissa pallon kanssa ja ilman palloa.

Kolmannen erän alussa Joonas Föhr komennettiin jäähylle, kun hyökkääjä tavoitteli palloa Kaapo Kettusen hyppysistä hiukan liian hanakasti. Indians pelasi kuitenkin vakuuttavan alivoiman ja maalia ei nähty.

Ajassa 45.32 Valtteri Kainulainen teki vahvan yksilösuoritteen. Ensin Tino Nivala rikkoi Kainulaista jäähyn arvoisesti keskialueella, ja rikkoi Kainulaista vielä toistamiseen maalin edessä, josta vihellettiin rankkari ja toinen kahden minuutin istunto.

Kainulainen upotti 3-1-maalin rankkarista ja Indians pääsi jatkamaan tilanteen jälkeen vielä kahden minuutin ylivoimalla. Espoolaisten hyvä ylivoimapyöritys tuotti maalin ajassa 46.57, kun Tuomas Harjulan tarkka laukaus upposi sisään ja Indians johti peliä 4-1.

Seitsemän minuuttia ennen loppua LASBille siunaantui mainio paikka kaventaa, kun Lehkosuo komennettiin jäähylle. Kavennusosumaa ei syntynyt, vaikka LASB pelasi osan ylivoimastaan ilman maalivahtia 6-4-ylivoimalla. Kavennus syntyi kuitenkin tasavoimin ajassa 55.42, kun Elmo Lavosen tarkka laukaus upposi taka-alakulmaan.

Viimeisillä minuuteilla LASB pelasi pitkiä aikoja ilman maalivahtia ja Indians passivoitui selkeästi. Lisämaaleja ei nähty ja Indians nappasi neljännen perättäisen voittonsa. Loppua lukuunottamatta Indians oli ottelussa vahvempi ja ansaitsi voittonsa. Espoolaisryhmä oli sekoittanut ketjujaan otteluun, ja vahva ykkösnyrkki oli jaettu kahteen ensimmäiseen kentälliseen, mikä näkyi ajoittaisena hapuiluna, mutta johti toivottuun tulokseen.

Indiansin tehopelaaja oli 1+1 naulannut Iiskola. Molemmat maalivahdit esiintyivät vahvasti. Indiansin Mikko Kirvesniemi pysäytti 23 laukausta ja vastaavasti LASBin Kettunen 28 kutia.

Voitto oli espoolaisten neljäs perättäinen. Indians jatkaa liigan viidentenä, mutta nousi tasapisteisiin sijaa ylempänä olevan ErVin kanssa. LASB on edelleen sijalla yhdeksän ja matkaa pudotuspeliviivaan on neljä pistettä. Joukkueella oli ennen ottelua alla kolmen pelin voittoputki.

Perjantain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
Indians-LASB 4-2 Ottelutilastot

Miesten Divari:
Tiikerit-NST 3-7 Ottelutilastot

Naisten Suomen Cupin pikkufinaali:
KaPa-65-FBC Loisto 6-7 Ottelutilastot

Lue myös:
Varsinais-Suomessa miteltiin Suomen Cupin pikkufinaali – Loisto voittoon vieraskentällä

22 comments

  1. Mennyt maalivahdikaapot sekaisin, LASBin maalilla Kaapo Kettunen, ei Kaapo Kähkönen 😀

  2. Onnea Inkkareille, menossa taas pudotuspeleihin.
    Hyvä testi facessa, toimi ok, ei pätkinyt.
    Kuvaus oli sinnepäin ja valitettavsti selostus myös. Onko tosiaan niin että pääkaupunkiseudulta ei löydy selostajaa eikä kommentaattoria?

  3. Voisko ton Lundin siirtää vaikka viheltämään vitosdivaria, jos sinne vaikka riitäis taidot. Nivalan 2+2min eka ”rike”, maila osuu laitaan ja kuuluu ääni niin herralla käsi pystyssä. Lehkosuon ”kiinnipitäminen” taaden ihan älytön, oli vissiin vaan pakko tasottaa jäähyjen määrää. Äijä vetää ihan lapaseen pelistä toiseen…

  4. Mitä väliä sillä on mistäpäin selostajat ovat?

    Indians sinetöi viimeistään tällä playoff-paikkansa, enää eivät viivan alle putoa. Kotietua ajatellen Indiansilla seuraava kotipeli sopivasti EräViikinkejä vastaan.

    LASBilla aivan ehdoton pakkovoitto varsinaisella peliajalla huomenna, jos meinaavat vielä playoffeja ajatella.

    Oli todella komeasti paikalla väkeä Lahdesta ja paljon pitivät meteliä. Indians osaa järjestää todella hyvin ottelutapahtumat, ehkä ainoa miinus oli päin seiniä koottu laita, vieläpä ihan keskelle näkyvintä paikkaa ja vieläpä logo väärin kasattuna. Mutta muutenhan tuolla on näyttävästi hoidettu pyroista lähtien kaikki. Arvostan ainakin top-3 joukkoon liigassa.

  5. Minä laittaisin Classicin ja SalBan edelle. Toki joo, tottakai SalBan olosuhteet on mitä on, mutta siitä huolimatta.

  6. Miksei Teemu Varis keskity valmentamiseen vaa mussuttaa tuomareille? Onko niin ettei taidot riitä tällä tasolla niin pitää yrittää jotain epätoivoista? Ei tuolla kukaan muu päävalmentaja liigassa itke tohon tahtiin.

  7. Indiansin ja Esport Oilersin muoviseuran ottelutapahtumia ei voi edes verrata. Indiansissa tekijöillä ja jäsenillä on sydän mukana, Oilersissa ei ole tunnetta ja Esport rahastaa.

  8. Miksi?:lle en tiedä itkemisestä, mutta alkakaudesta kukaan ei sanonu että lasb voisi taistella pudotuspelipaikasta niin on valmennus tehny jotain oikein kun siellä ne ovat toisin kuin esim steelers jonka siellä piti olla 🙂

  9. Oli hyvä matsi, 2 hyvää ja läsnäolevaa kokoonpanoa. Peukku.

  10. Molemmat espoolaiset seurat ovat tehneet loistaavaa duunia junioripuolella, lisenssimääriltä parhainpia suomessa.
    Ottelutapahtumat ovat jääneet harrastajatasolle, kuten kaikissa säbäseuroissa.
    Aitoa yrittämistä on kai inkkareilla vähän enemmän mutta molemmilla seuroilla on vielä pitkä matka yleisöä tyydyttävään ottelutapahtumaan.
    Metro Areenan tapahtumat ovat jo näyttäneet vähän suuntaa mihin säbän ottelutapahtumat voisivat mennä, hyvä traditio on jo syntynyt.
    Tällä kaudella on vielä yksi derby, valitettavasti vanhassa, aikansa eläneessä urheiluhallissa. toivotaan että nähdään kuitenkin kiihkeä matsi.

  11. Ajattelin vielä tehdä eräänlaisena ”konsulttina” vertailua divari tasolla juuri paikkakuntien välillä. Tein nyt toiselle paikkakunnalle kuin aiemmin ja eroa oli ainakin pääsylipun hinnassa eli eilinen tapahtuma oli edullisempi ja myös kioski palveluissa maksupääte kortille löytyi mitä ei aiemmassa tapahtumassa toisella paikkakunnalla ollut. Eli joitain eroja sieltä löytyi ja eilinen tapahtumapaikka siinä mielessä oli parempi eli toisen paikkakunnan organisaatio voisi ehkä ottaa mallia näissä asioissa.

  12. Tuossa vertailussa 7 euroa lipun hinnan ero eli monta peliä katsottaessa ero jo aika suuri. Myös maksupäätteen puute oli tuoda ongelmia toisella paikkakunnalla, mutta onneksi jonkin verran sattui käteistä olemaan matkassa. Muuten jo peliin pääsy olisi ollut hankalaa. Tietenkin paikkakunnan muissa kuluissa voi olla eroja jo asumisessa eli suhteellistahan tuo hintaero siinä mielessä.

  13. Jyrää junnujen harrastajamäärissä suvereenisti, verrattuna muuhun maahan! Hyvää duunia tolla saralla niin espoossa, vantaalla, kauniaisissa kuin helsingissä. Taasen liigapelitapahtumat ei lähelläkään muun maan tasoa. Tapiolan halli täysvitsi nykysählyyn, 5cm turvattomuusväleillään ja kahvila kuin pahainen ala-asteen disco

  14. Pääkaupunkiseutu kirjoittaa juuri kuten asia on.
    Esimerkki Esportin johto on ollut unessa hallin uudistamisessa vaikka pelaajien lisenssimäärät ovat kunnioitettavasti maan kärkeä. Valitettavasti heidän intressi onkin nykyään jalkapallon kehittämisessä ja haaveilevat omasta jalkapallostadionia, siihen kaivoon on ennenkin kaadettu miljoonia.
    Sama tilanne Helsingissä, odotetaan ihmettä, Nordiksen halli uudistetaan sisäpalloilulle joskus 2022 tai myöhemmin.
    Tampere ja Turku on hyviä esimerkkejä onnistuneesta urheilupolitiikasta.

  15. Kävin myös erään liigapelin tällä kaudella katsomassa ja siinäkin kaksi euroa halvempi lippu kuin tällä toisella divarijoukkueella.

  16. Divarista Josba 12 euroa, EV Akatemia 5 euroa ja Liigasta EräViikingit 10 euroa normaali kertalippu esimerkkeinä hinnoista.

  17. EV-Akatemian pelejä voi normaalihinnoilla sitten katsella parikin kappaletta Josban vastaavan yhden hintaan ja pari euroa jää vielä muuhunkin.

  18. Eikös Josba saanut liigatasoisen mailasopimuksenkin tälle kaudelle eli ihan hyvin asiat, jos näitä seikkoja katsoo ja noilla lipunhinnoilla tulojakin tulee. Alueensa salibandyn ykkösseurana hyvät asemat varmasti sponsorineuvotteluihinkin.

  19. Hyviä havaintoja eli varmasti liiganousu siellä tähtäimessä eli niin muistelen Antti Ruokosen aikanaan ajoittaneen puheissa tuota. Pelillisesti tietenkin osa joukkueista voi vaikka kuntohuippua hakea keväälle ja sarjataulukko voi vähän hämätä Josbankin tilannetta jos siellä treenattu lujaa viime aikoina. Kevään suhteen vaikka Karhut voi joutua jo nyt laittamaan parastaan ja keväällä voi olla vaikeampaa jos pääsevät sinne asti.