Liigat

KrP:lle jo kuudes perättäinen voitto – ykkösnyrkki jälleen pitelemätön

12.02.
2018
19 Kommenttia
4
Liigat

KrP:n ykkösvitja juhli Kooveen kustannuksella. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Tampereen Koovee mittasivat toisiaan miesten Salibandyliigan ottelussa maanantaina. KrP oli ottelussa parempi maalein 10-7.

KrP aloitti maalinteon, kun Morics Krumins laukoi pallon maaliin ajassa 2.34. Koovee tuli tasoihin ajassa 6.57 Jasse Kuusiston maalilla. Erän puolivälin jälkeen syntynyt Henri Johanssonin maali määritti sen, että erätauolle mentiin KrP:n 2-1-johdossa. Ensimmäinen erä oli kokonaisuutena tasainen.

Toinen erä alkoi KrP:n kannalta hyvin. Toni Jaakkola ja Mikko Laakso rynnistivät vastahyökkäykseen, jossa Laakso pääsi kokeilemaan maalintekoa kahdesti, ja laittoi pallon verkkoon toisella yrittämällään. Kooveella oli lähes heti paikka kaventaa, mutta Antti Kortetmaa veti pidemmän korren Jaakko Niemisen yrityksestä.

Ajassa 25.21 KrP:n ykkösvitja näytti jälleen vaarallisuutensa. Johansson pelasi pallon maalin eteen Jere Oksaselle, joka vei kotijoukkueen 4-1-johtoon. Tuon osuman Koovee kuittasi kuitenkin nopeasti, kun Nieminen ohitti Kortetmaan 32 sekuntia KrP-maalin jälkeen.

Erän puolivälin jälkeen Koovee pelasi nopean vastahyökkäyksen, jonka Mikael Jolkkonen päätti maaliin ajassa 31.12. Kyseessä oli Jolkkosen liigauran avausmaali. Belgiasta kesken kauden Kooveeseen palannut Aleksi Jokela iski tasoitusosuman ajassa 35.20. Maali oli Jokelan liigakauden ensimmäinen, ja peli oli tuossa vaiheessa 4-4.

Toinen erä oli pitkälti Kooveen heiniä. Joukkue sai selkeästi lisävirtaa onnistumisista ja pyöritti pallollista peliä varsinkin toisella kympillä. KrP:n hyvä alku kuihtui ja joukkue joutui kyykkimään varsinkin toisella kympillä normaalia enemmän.

Kolmannessa erässä KrP oli jälleen terävä alkuminuuteilla. Oksasen liigauran sadas maali syntyi 50 sekunnin pelin jälkeen, ja KrP palautti johtoasemansa. Ajassa 44.44 Kortetmaa pompotteli palloa maaliviivalla, ja Krumins putsasi pallon ollessaan maalivahdin alueella. Tilanteesta vihellettiin rankkari, jonka Tuomas Aho taiteili komeasti verkkoon. Kyseessä oli jo Ahon viides rankkarimaali tällä kaudella.

Aikaraudan näyttäessä 50.23 KrP pääsi ylivoimalle, kun Nieminen komennettiin jäähylle hiukan heppoisesta tilanteesta. 40 sekuntia myöhemmin Johansson iski ottelun toisen maalinsa. Laukaus vaihtoi suuntaa Koovee-puolustajasta.

Koovee ei kuitenkaan luovuttanut, sillä Samuli Segerman iski tasoitusmaalin ajassa 52.21. KrP lannisti Kooveen vain 3 sekuntia myöhemmin, kun Joni Henttonen kävi iskemässä pallon sisään heti aloituksen jälkeen. KrP:n kahdeksannen maalin tekijä ei varmasti päässyt yllättämään ketään, sillä Johansson viimeisteli hattutemppunsa, ja illan viidennen pisteensä ajassa 56.15.

Koovee pelasi loppua kohden ilman maalivahtia, ja myös Oksanen sai hattutempun täyteen ajassa 58.34. Ajassa 59.03 Aho laukoi illan toisen osumansa ilman maalivahtia. 12 sekuntia ennen loppua Johansson nappasi pallon keskialueella ja iski pallon tyhjiin. Kyseessä oli miehen maali numero 499 Salibandyliigan runkosarjassa.

Kolmas erä oli selkeästi KrP:n heiniä, ja varsinkin ykkösvitja oli aivan liekeissä. Ottelun tehomaakareita olivat Johansson (4+2), Oksanen (3+1), Henttonen (1+2) sekä Kooveen Kuusisto (1+2).

KrP jatkaa liigan kakkostilalla. Tällä hetkellä se on tuolla paikalla melko vankasti, sillä kärjessä olevaan Classiciin on kuusi pistettä matkaa ja saman verran eroa on kolmantena olevaan ErViin. Koovee jatkaa liigan kolmanneksi viimeisenä.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Minäpahoitinmieleni
12/02/2018
Seuraavan krp:n vastustajan kannattaa ajaa Johansson kylmäks heti ekassa vaihdossa niin ehkä sitten pärjäävät :D
Vaikeeta.
12/02/2018
HJ pelaa pää ylhäällä ja sillä on silmät selässäkin.
Sivukatsomo
12/02/2018
Nyt sitten suuta pienemmälle, pahota mieles jossain muualla. Tollaset kommentit on tyhmien ihmisten aikaan saannosta. Punainen kortti kommentin kirjoittajalle.
🤔
12/02/2018
Kumpi on paree Henkka vai Galante?
Helppo
12/02/2018
No tottakai henkka
Minäpahoitinmieleni
12/02/2018
Pahoitin mielen tosta sivukatsojan ilkeästä kommentista :(
Valkku
12/02/2018
En tiedä mitä kv valmennus miettii ylipäätän?? Krp ykkönen tekee yleensä maalit niin kannattaiskohan niitä vastaan puolustaa? Ei varmaan kv valmennuksen puolesta
Kiertoranne
12/02/2018
Huhuh, olipaha Johanssonilla taas lapa syönnillään.
Voiton sauma jäi käyttämättä KVlta
12/02/2018
Liian paljon KVn ykkönen otti turpaansa tai sitten liian vähän KVn kakkos- / kolmoskenttä voitti Krpn ihan superheppulit muut ketjut. Krpn valmennus nukkui peluutuksen osalta melkein koko pelin, mutta siitä huolimatta pisteet jäivät kotijoukkueelle.
Galante
13/02/2018
Omassa luokassaan Enströmin kanssa.
edelliselle
13/02/2018
Henri Johansson on aivan suvereenisti Suomen paras salibandy pelaaja, pitkä kuilu seuraavaan.
Heh
13/02/2018
Savonen on paras
Nimetön
13/02/2018
Johanssonin tapauksessa voidaan sanoa, että joskus on hyvä olla iso kala pienessä lammessa.
Edellisen edelliselle
13/02/2018
Kysymystä et lienee vaivautunut lukemaan ennen kommentointia? Galante on kovin tällä hetkellä!!
JANIINPÄ
13/02/2018
On sillä Henkalla hyvä ja tarkka kuti, edelleen. Nyt ainakin tehot olivat kooärpeellä ykkösen varassa. Jos maaleista 9/710stä tekee ykkönen, lienee selvää, että kun vastustaja tämän merkkaa, vaikeudet alkavat. Ja jotenkin Kooärpeelle on uusi tilanne, että sillä olisi mahdollisuus hallita ja viedä peliä. Koovee pyöritteli välillä ihan mukavasti, mutta aika sekavasti. Kiire tulee että sapluunaan saa parempaa tolkkua.
Henkan Aamehdessä esittämiä mestaruushaaveita en ihan vakavalla naamalla lukenut.
T:re
13/02/2018
Valkulle tiedoksi. KVeen valmennukselta loppu mietiskely jo viimekaudella kun muuan Panzar nostetiin mukaan miestenrinkiin.
JANIINPÄ
13/02/2018
Eikös Kiiveen pääkoutsi ole Sainio edelleen. Ilja on ainakin paperilla edelleen yksi kakkoskoutseista. Ja en oikein usko että koko soppaa kannattaa hänen niskaansa kaataa.
JANIINPÄ
13/02/2018
Anteeksi karmea kirjoitusvirhe kännyssä, ei kännissä. Pitää olla Kooveen, eikä minkään ihme typon.
T:RE:lle
13/02/2018
Et vissiin ole saanut peliaikaa Pantzarin junnujoukkueissa kun tuntuu kovasti tuo Herra hiekkaa ruuminaukkoihisi kippaavan ihan jokaisessa keskustelussa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.